1 av 16

Lundheimstien 5

2-roms leilighet i 1.etg med trappefri adkomst | Oppvarming og V.v inkl. | Garasje | Terrasse mot vest

Finn fram på siden

Priser

Totalpris: NOK 2,850,004

Totalprisen for boligen = innskudd + fellesgjeld samt omkostninger.

Prisantydning: NOK 2,790,000

Fellesgjeld: NOK 43,000

Fellesgjelden er et lån vi har forhandlet fram for alle boligene samlet. Du er ansvarlig for den delen av fellesgjelden som er knyttet til din bolig.

Omkostninger: NOK 17,004

En engangskostnad som dekker offentlige avgifter, tinglysingsgebyr m.m.

Felleskostnader pr. måned: NOK 3,727

Få finansieringsbevis fra OBOS-Banken

Kart sentrert på geolokasjonen breddegrad, lengdegrad

Mer om boligen

Økonomi og kostnader

 • Forretningsfører

  OBOS Østfold

 • Felleskostnader

  3 727,- pr Mnd
  Bl.a renter/avdrag på borettslagets felleslån, oppvarming v/vannbåren varme, varmt vann, komm.avg., eiendomsskatt, kabel-tv/bredbånd, bygningsforsikring, trappevask, gressklipping, strøing på vinter, utvendig vedlikehold og øvrige driftsutgifter.

  Styret har vedtatt å øke felleskostnader med 4% fra 01.01.2023. Estimerte felleskostnader for denne leiligheten blir da ca kr 3.876,-.

 • Totale kostnader

  2 790 000,- (Prisantydning)
  43 000,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  2 833 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  5 400,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Pantattest kjøper)
  480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
  480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
  28,- (Utskriftsgebyr)
  7 644,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
  --------------------------------------------------------
  17 004,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  2 850 004,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

  Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

  Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

 • Eierskifteforsikring

  Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring i Söderberg & Partners.
  Selgers egenerklæring ligger vedlagt salgsoppgaven. Interessenter/kjøper oppfordres til å gjøre seg kjent med denne

 • Finansiering

  OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

  Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

  Les mer på obosbanken.no.

Fakta om boligen

 • Beskrivelse

  Fin leilighet i 1.etg med trappefri adkomst og alt på én flate. Leiligheten har skjermet beliggenhet i en blindvei med minimalt med trafikk. Eier har bodd i leiligheten siden ca 2017 og av oppussing er det gjort følgende:
  2017:
  - Satt opp kitchenboard over benkeplaten på kjøkkenet.
  - Malt innervegger

  Innvendige overflater består av gulv med 3-stavs eikeparkett, vegger med malte plater og himling med malte plater. Det er vannbåren varme i alle gulv unntatt boden, med egen termostat i hvert rom. Oppvarming og varmtvann er inkl. i felleskostnadene.

  Entre:
  Entréen er avlang med plass til å henge fra seg yttertøy og plassere sko. Rett til venstre i gangen finner man en innvendig bod på ca 3 m2 og de øvrige rommene rett frem.

  Bad/wc:
  Badet er flislagt med vannbåren varme i gulvet. Badet er innredet med vegghengt klosett, servant nedfelt i innredning, speil og dusjkabinett. Her er det opplegg for vaskemaskin samt mekanisk avtrekk.

  Soverom:
  Soverommet ligger med adkomst fra entréen, til høyre. Romslig med god plass til en dobbeltseng. Det er montert skap langs den ene veggen som medfølger salget.

  Kjøkken:
  Kjøkkenet ligger i delvis åpen løsning mot stuen, men oppleves allikevel som en egen del. Kjøkkeninnredningen har profilerte fronter, laminat benkeplate med nedfelt vask- og skyllekum, kitchenboard og belysning over benkeplate. Opplegg for oppvaskmaskin og ventilator over kokeplass. Hvitevarer på kjøkkenet medfølger salget.

  Stue:
  Stuen er romslig og naturlig delt i to deler hvor det er plass til både en sittegruppe og et spisebord hvis man ønsker det. Store vindusflater mot vest slipper inn godt med naturlig lys, og herfra er det også utgang til en terrasseplatting på ca 7m2 med videre ut på gressplen.

 • Beliggenhet

  Lundheim ligger omtrent midt mellom Gamlebyen og Sellebakk, og er et boligområde å anbefale for deg som ønsker å bo relativt sentralt og samtidig ha fine turmuligheter i nærmiljøet.

  Kort vei til skole og barnehage og i nærheten har du Brotorget med Rema, Kiwi, Biltema, apotek, bakeriutsalg og vinmonopol og flere andre servicefunksjoner som f.eks. frisør og hudpleie. Østsiden Storsenter ligger også bare en kort kjøretur unna, med dagligvare, blomsterforretning, klesforretning og flere andre butikker. I tillegg ligger søndagsåpen nærbutikk Joker Fjeldstad bare en liten gåtur unna.

  Området ligger fint til for deg som ønsker nærhet til marka eller flotte turstier langs vannet. Med kort vei til både Glommastien, turstier og lysløype i Østsidenmarka har du fine turmuligheter hele året gjennom både til fots, med sykkel og på ski. På Østsiden er det forøvrig gode muligheter fritidsaktiviteter med bl.a Kongstenanlegget med innendørs og utendørs svømmebasseng, treningssenter og Gamle Fredrikstad golfklubb ligger ca 2,5 km unna.

  Det er meget gode bussforbindelser til både Fredrikstad og Sarpsborg via Glommaringen som har stopp ved rv. 22, som ligger kun noen få minutters gange fra boligen. Her har du tilgang til distriktets beste busstilbud med hyppige avganger. Det er gang- og sykkelsti hele veien ned til Gamlebyen med kaféer, butikker og kulturtilbud og fra fergestedet i Gamlebyen går det gratis ferge over til Vestsiden hvor jernbanestasjonen ligger i umiddelbar nærhet. Det er også gratis fergeforbindelse mellom Sellebakk og Lisleby fra Sellebakk sentrum som ligger ca 2 km unna.

 • Adkomst

  Fra Fredrikstad sentrum: Kjør over Fredrikstadbroa og følg Sarpsborgveien (rv 22). Ta til venstre ved Uno-X bensinstasjon på Lundheim, deretter første vei inn til høyre i Lundheim allé og til høyre med en gang; inn Lundheimstien. Følg internveien langs garasjerekkene og nr 5 ligger på venstre side.

  Det vil bli skiltet med OBOS Eiendomsmeglere ved fellesvisning

 • Byggemåte

  Boligblokk oppført i 2007. Bygningen antas fundamentert med støpt såle på komprimerte masser. Etasjeskillere av betong. Yttervegger oppført med betongkonstruksjoner og utfyllende bindingsverk, fasader utvendig pusset og malt samt kledd med trekledning. Valmet takkonstruksjon. Tekket med takstein (ikke besiktiget). For ytterligere info se vedlagt tilstandsrapport utført av Kenneth Pettersen.

 • Innhold

  Leiligheten ligger i 1.etg og inneholder: Entré, soverom, bad/vaskerom, stue/kjøkken.

  Det medfølger også en garasjeplass i felles garasjerekke på ca 20 m2.

 • Areal

  Primærrom: 53 kvm, Bruksareal: 55 kvm

  Opplyste arealer er hentet fra takstrapport og er ikke kontrollmålt av megler.

 • Standard

  Tilstanden på boligen vurderes etter ulike tilstandsgrader. Tilstanden gir uttrykk for en gitt forventet tilstand, blant annetvurdert ut fra alder og normal bruk. For utfyllende informasjon om fastsetting av tilstandsgrader og hvilke tilstandsgrader som er gitt for gjeldende bolig, se vedlagt tilstandsrapport fra bygningssakkyndig.

  Definisjon:
  TG0: Ingen avvik
  TG1: Mindre eller moderate avvik
  (TG0 og TG1 gjengis ikke i salgsoppgaven)
  TG2: Avvik som kan kreve tiltak
  TG2: Avvik som ikke krever tiltak
  TG3: Store eller alvorlige avvik

  TG2: Betyr at konstruksjonen enten har feil utførelse, en skade eller tegn på skade, sterk slitasje eller nedsatt funksjon. Vedlikehold eller tiltak trengs i nær fremtid. Det er grunn til å varsle fare for skader på grunn av alder, eller overvåke bygningsdelen spesielt på grunn av fare for større skade eller følgeskade.

  TG3: Denne tilstandsgraden brukes ved kraftige tegn på forhold som man må regne med trenger utbedring straks eller innen kort tid. Det er påvist funksjonssvikt eller sammenbrudd.

  Følgende har fått TG2:
  - Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad/vaskerom - Det er ikke direkte vannpåkjenning på veggene, noe som er bra. Ved endret bruk kan det medføre en dårligere tilstandsgrad.
  - Våtrom > Overflater Gulv > Bad/vaskerom - Det er ingen direkte vannpåkjenning på gulvet, noe som er bra. Ved endret bruk kan dette medføre en dårligere tilstandsgrad enn dagens.
  - Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > bad/vaskerom - Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen.
  - Kjøkken > Overflater og innredning > Stue/kjøkken - Det er påvist skader/fuktskjolder i kjøkkengulvet. - Kjøkkeninnredningen fremstår uten skader og
  nevneverdige avvik. Det er eldre merker etter fuktpåkjenning i parketten ved kjøleskapet, dette gjør at tilstandsgraden settes til TG2. Dette anses å være av estetisk karakter idag.

  Punktene ovenfor er i stikkordsform, og det anbefales på det sterkeste å lese gjennom tilstandsrapport for nærmere utdypning over hva tilstandsgradene gjelder og i hvilken grad det anbefales utbedringer.

 • Utstyr

  Følgende hvitevarer medfølger: Hvitevarer på kjøkkenet medfølger. Det gis ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på hvitevarer eller utstyr som medfølger etter avtalen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke.

 • Oppvarming

  Borettslaget har sentralvarmeanlegg tilknyttet Fredrikstad fjernvarme og det er vannbåren varme i alle gulv bortsett fra i bod.
  Oppvarming samt varmtvann er inkludert i fellesutgiftene.

  Borettslaget pleier å slå av varmeanlegg for gulvvarme i en periode på sommeren (ca. mai/juni - aug/sept).

  Vi gjør oppmerksom på at dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, medfølger heller ikke dette.

 • Tomten

  Felles eiet tomt. Tomten er pent opparbeidet med gressplen, bed og beplantning. Asfalterte parkeringsplasser og adkomstveier.

 • Parkering

  Garasje i garasjeanlegg medfølger leiligheten. Ellers parkering på oppmerkede plasser.

  Borettslaget har installert felles elektrisk infrastruktur i garasjene, som gir mulighet for lading av el.bil og elektriske hjelpemidler i garasjene. Alt nødvendig utstyr til lading og påkobling til felles infrastruktur, bekostes og vedlikeholdes av andelseier. Se egen bestemmelse i husordensreglene.

 • Vei/vann/avløp

  Offentlig tilknyttet

 • Borettslaget

  Boligen er tilknyttet Huseby Gård Borettslag som består av totalt 59 leiligheter fordelt på 6 blokker. Renhold av felles gang- og trappearealer, heis og svalganger blir utført av innleid firma. Den enkelte beboer er ansvarlig for å fjerne snø og is fra balkong.

  Det har vært utført malerarbeid, vedlikehold av karnapp og oppgradering/vedlikehold av sisterner i alle leiligheter for å redusere faren for lekkasjer og økte kostnader. Borettslaget har i samarbeid med Caverion sørget for elektrisk infrastruktur i garasjene, som gir mulighet for lading av elbil og elektriske hjelpemidler i garasjene. Andelseier må selv kjøpe og bekoste ladeutstyr via denne leverandøren. Borettslagets styre vil gi nærmere informasjon vedr priser og løsning - se også vedlagte ordensregler for mer info.

  Av styrets arbeider i 2020 nevnes det i innkallingen til generalforsamling at det bl.a har blitt jobbet med lekkasjeproblemer som oppstod i 2019 for blokk nr 11. Styret har, etter anbefaling fra Cowi og firma Lasse Holst, blitt bedt om utbedre de andre blokkene i forbindelse med sikring av dette. Borettslaget vil, på generalforsamling, stemme over om å ta opp et lån på kr 1.350.000,- for dette arbeidet. Ifølge innkallingen vil ikke dette låne øke felleskostnadene da styret allerede har budsjettert med dette.

  Nye radonvifter er på plass, nå har alle blokkene fått montert avsug på vær ende av blokkene. Grunnet vedlikehold og oppfølging av EL anlegg i garasjene endret borettslaget ordensreglene slik at andelseierne skal gi borettslaget tilgang til å utføre kontroll og vedlikehold. Dette måtte gjøres for at styret kunne ha inspeksjonsmuligheter opp mot brannfare. Styret har inngått samarbeide med TOMA renhold vedr vask av trapper og svalganger. Gaardservice AS står for snømåking, strøing, gressklipping og klipping av hekker og busker.

  Av større ting fra styrets arbeid i 2021 nevnes det i årsberetningen at det har vært en større vannskade grunnet tett sluk på bad. Denne skaden dekket av IF Forsikring og er tilbakestilt som det var. Styret har mye av tiden jobbet med flisprosjektet på terrassene i plan 3 på nr 5, 9, 13 og 15. Arbeidene er utført av firmaet Lasse Holst AS. For utfyllende opplysninger om styrets arbeider i forrige styreperiode henvises det til vedlagt årsberetning.

  Borettslaget besluttet på generalforsamling 9.3.2022 besluttet å ta opp et lån på kr 1.765.000,- som skal gå til maling/vedlikehold av vinduer og dører samt refinansiering av lån.

  Ifølge forretningsfører er det tenkt videre arbeider med generelt vedlikehold i løpet av 2023, og det kan være sannsynlig med et nytt låneopptak. Dette er forøvrig ikke bestemt ennå.

  Økonomi:
  Driftsinntekter i 2021 var til sammen kr 3.602.674,-. Driftskostnadene i 2021 var til sammen kr 4.279.863,-. Dette er høyere enn budsjettert og skyldes i hovedsak fjernvarme/strøm. Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var pr 31.12.2021 kr 999.702,- og viser borettslagets likviditet.

 • Dyrehold

  Iht. ordensregler skal hunder og katter holdes i bånd.
  Se ordensregler vedlagt salgsoppgaven.

  Ihht. bestemmelser i Lov om burettslag §5-11 (4):
  "Styret kan fastsetje vanlege ordensreglar for eigedommen. Sjølv om det er vedteke forbod mot dyrehald, kan brukaren av bustaden halde dyr dersom gode grunnar talar for det, og dyrehaldet ikkje er til ulempe for dei andre brukarane av eigedommen".

 • Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

  Det foreligger ferdigattest datert 27.08.2007

 • Utleie

  Det er ikke tillatt å leie ut eller overlate bruken av boligen til andre uten styrets samtykke og godkjennelse av leietaker. Søknadsskjema for utleie/bruksoverlating fås ved henvendelse til styret i borettslaget eller til forretningsfører. Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (3) har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene. Adgangen til bruksoverlating (utleie) er begrenset. Merk at mulighet for korttidsutleie av hele boligen er begrenset til 30 dager jf borettslagslovens § 5-4.

 • Konsesjon

  Eiendommen er konsesjonsfri.

 • Odel

  Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

 • Servitutter/rettigheter/forpliktelser

  Følgende er tinglyst på borettslagets eiendom:
  - Tinglyst 28.01.1899,dagboksnummer 920984 Bestemmelse om veg.
  - Tinglyst 31.05.1899,dagboksnummer 920985 Skjønn, rettighetshaver: AS Hafslund
  - Tinglyst 10.05.1924,dagboksnummer 920550 Erklæring/avtale, rettighetshaver: AS Hafslund. Bestemmelser om oppføring av jernmast.
  - Tinglyst 09.10.1931,dagboksnummer 919333 Elektriske kraftlinjer. rettighetshaver: AS Hafslund
  - Tinglyst 01.07.1958, dagboksnummer 684 Rettigheter ifølge skjøte. Bestemmelse og avløp for grøfter
  - Tinglyst 05.07.2002,dagboksnummer 8686 Bestemmelse om gjerde. Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m
  - Tinglyst 29.08.2003,dagboksnummer 11574 Erklæring/avtale. Bestemmelse om adkomstrett, bestemmelse om bygging, drift og vedlikehold av nettstasjon
  - Tinglyst 03.11.2008, dagboksnummer 891552 Erklæring/avtale. Bestemmelse om adkomstrett, bestemmelse om bebyggelse, bestemmelse om elektriske ledninger/kabler.

  Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

 • Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

  Eiendommen er regulert til bebyggelse og anlegg og hensyn kulturmiljø i kommunedelplan for Fredrikstad 2020-2032, og til bl.a bevaring av bygninger, bevaring av anlegg, frisiktsone, felles gangareal, konsentrert småhusbebyggelse, felles lekeareal, felles avkjørsel, frittliggende småhusbebyggelse, gang/sykkelvei, kjørevei, spesialområde og offentlig friområde i reguleringsplan 0106474 Huseby Gård og 0106544 Sorgenfri med reguleringsbestemmelser plan nr 130.

  Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

 • Oppgjør


  Samlet kjøpesum og omkostninger forutsettes innbetalt til klientkonto fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

 • Energimerking

  Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

 • Løsøre og tilbehør

  Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

 • Lovanvendelse og kontraktsbetingelser

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

  Følgende gjelder ved salg til forbrukerkjøper*:
  Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

  Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

  Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

  Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2.

  *Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er", jfr Avhendingslovens § 3-9:

  Selgers ansvar er da begrenset og vil være en del av kontraktsvilkårene. jf. avhl. § 3-9, 2. pktm.
  Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

  I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven§ 3-9. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.

 • Salgsoppgave

  Salgsoppgaven er opprettet (skriv dato her) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
  Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (skriv vedlegg her)
  Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

 • Oppdragsnummer
  710220242

Forkjøpsrett for OBOS-medlemmer

 • Forkjøpsrett

  Borettslaget er tilknyttet OBOS og har vedtektsfestet forkjøpsrett. Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

 • Meldefrist forkjøpsrett

  01.12.2022

Budgivning

 • Styregodkjennelse

  Ny andelseier(e) skal godkjennes av borettslagets styre før innflytting.

 • Lånevilkår

  Borettslaget har følgende lån og vilkår pr 14.11.2022:
  - OBOS-bank, annuitetslån, kr 6.694.926,-, flytende rente 3,90%, restløpetid 14 år 8 md.
  - OBOS-bank, annuitetslån, kr 1.300.299,-, flytende rente 3,90%, restløpetid 23 år 10 md.
  - OBOS-bank, annuitetslån, kr 1.745.122,-, flytende rente 3,90%, restløpetid 24 år 7 md.

  Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

  Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

 • Kjøpers ansvar for øvrige andelseieres mislighold

  Borettslaget har avtale med OBOS om garanti for betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtalen om sikring av felleskostnader gjelder til den blir sagt opp av en av partene.

 • Overtagelse

  Etter avtale med selger.

 • Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Med denne forsikringen følger det også med flytteforsikring fra Tryg. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

 • Budgivning

  Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

 • Lov om hvitvasking

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

  Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

 • Ansvarlig megler

  Eiendomsmegler Aleksander Amundsen

Last ned dokumenter

Kontakt meg om om denne boligen

Jeg svarer mer enn gjerne på dine spørsmål