Lofsrudhøgda 231

2-roms Selveier m/mulighet for ekstra alkove - Garasje - Varmtvann & fyring inkl. - Sørvestvendt balkong - Barnevennlig

Boligdetaljer

Prisantydning
kr 2 600 000

BRA / P-rom
72 m² / 65 m²

Boligtype
Leilighet

Kart sentrert på geolokasjonen 59.8445660692694 breddegrad, 10.8246817240356 lengdegrad
Totalpris inkludert fellesgjeld og omkostninger

kr 2 900 016

Detaljer om boligen
Prisantydning kr 2 600 000
Andel fellesgjeld kr 211 646
Omkostninger kr 88 370
Totalpris kr 2 900 016
Felleskostnader kr 4 294 per måned
Antall rom 2
Antall soverom 1
Primærrom (P-rom) 65 m²
Bruksareal (BRA) 72 m²
Etasje -1
Eierform Selveier
Boligtype Leilighet
Adresse Lofsrudhøgda 231
Kommune Oslo
Byggeår 1987
Energimerket Grønn G

Kontakt Toan for en gratis og uforpliktende verdivurdering

Nabolagsprofil, Lofsrudhøgda 231

Når du vurderer å kjøpe bolig, kan det være greit å også gjøre seg kjent med nabolaget. Her finner du blant annet ut hvor nærmeste matbutikk ligger, hvor bussen går fra, hvordan du enklest kommer deg til jobben, om området er barnevennlig og hvilke mennesker som blir naboene dine.

Mer om boligen

Beskrivelse

Velkommen til Lofsrudhøgda 231 - Meget pen 2-roms selveierleilighet med god standard og suveren planløsning. Romslig syd-vestvendt balkong på ca. 12 kvm, gode lys og solforhold, og med flott utsikt mot Bunnefjorden og Nesoddlandet. Boligen har en fin planløsning og inneholder bl.a. soverom, stue, baderom, og halvåpent kjøkkenløsning. Boligen har en meget god intern beliggenhet i Rudshøgda Boligsameiet. Fra boligen er det også kort vei til lekeplasser, skole, barnehager og offentlig kommunikasjon m.m. Det går buss til Hauketo m/ tog til sentrum, fra Mortensrud går det T-bane til sentrum.

- God standard
- Mulighet for trappefri adkomst
- Store vindusflater
- Ingen innsyn
- Syd-vestvendt balkong på ca. 12 kvm
- Romslig stue
- Flislagt bad med opplegg for vaskemaskin
- Kjøkkeninnredning med integrerte hvitevarer
- Varmtvann og fyring via fjernvarme inkludert i felleskostnadene
- Automatsikringer
- Garasjeplass i felles anlegg, p-plass tilhørende bolig har el-bil lader
- Innebod samt bod på terrasse
- Sentral og attraktiv beliggenhet
- Nærhet til grønne og åpne omgivelser
- Gode kollektivmuligheter og et rikt utvalg av servicetilbud
- Flytt rett inn

Beliggenhet

Svært unik beliggenhet på Mortensrud, barnevennlig lokalisering med tanke på lite trafikk i området. Videre har du fantastiske tur- og rekreasjonsmuligheter hele året; flotte turstier i skog og mark. Både Hvervenbukta og Ingierstrand ligger i nærheten for de som vil benytte seg noen av Oslo's mest populære badestrander. Ellers har du Øst- og Sørmarka som byr på gode naturopplevelser for de som liker å være ute i det fri. Om vinteren kan man ta en tur i slalombakken på Ljan.

En spasertur unna er Senter Syd og alt det har å tilby av fasiliteter innefor service tilbud, butikker, restaurant, apotek, postkontor, offentlig kommunikasjon, i form av buss og t-bane. Holdeplassen på Mortensrud er et stort knutepunkt for mange bussruter. Om du velger t-banen, tar det drøye 20 min til Oslo S.

Liten kjøretur unna finner du Hauketo, Prinsdalen og Holmlia, her har du idretts- og svømmehall, tennisbaner, flere treningssentre og Holmlia senter som skal ha åpning for nytt senter 4. kvartal 2021.

Bebyggelse

Hovedsakelig blokkbebyggelse.

Adkomst

Kjør E6 fra Oslo retning Gøteborg og ta av til Mortensrud. Kjør Mortensrudveien og ta tredje avkjøring i rundkjøringen. Hold på høyreside og kjør inn på Lofsrudhøgda. Det er gjesteparkering langs veien og i enden av veien. Det blir skiltet med OBOS visningsskilt på fellesvisning.

Byggemåte

Lavblokk på 4 etasjer og underetasje med bærende konstruksjon i betong. Skillende dekker i armert betong. Fasader forblendet med tegl og utfyllende bindingsverk med malt/beiset panel på balkonger. valmet yttertak antatt tekket med papp/membran. Det er den faktiske bruken av rommet på markedsføringstidspunktet som er avgjørende. Bruken av rommet kan være i strid med byggteknisk forskrift og/eller mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken. For nærmere teknisk beskrivelse av eiendommen se tilstandsrapport i salgsoppgaven.

Innhold

U.etg.: Entré, bad/wc, bod, soverom og kjøkken/- stueløsning med utgang til en syd/vestvendt balkong, og bod.

Areal

Primærrom: 65 kvm, Bruksareal: 72 kvm, Bruttoareal: 78 kvm

Standard

Innvendige overflater er belagt med malt strie, tapet og laminat på gulv. Eldre baderom med fliser på vegg og nyere fliser på gulv lagt i 2019.

Entre: Praktisk entré/gang med god plass til å legge fra seg sko og yttertøy, dørcalling med åpner. Direkte tilknyttet entré har du en bod som lett gjøres om til garderobe, kontorløsning eller det du måtte ønske.

Bad/wc: Klassisk bad med nyere baderomsinnredning bestående av servant med underskap, speil med overlys, veggskap frittstående klosett (2019), åpen dusjløsning med forheng og opplegg for vaskemaskin. Flis på bad lagt i 2019

Kjøkken: Flott og moderne halvåpent kjøkkenløsning pusset opp i 2016. IKEA kjøkkeninnredning med slette folierte skapfronter, laminat benkeplate, enkel oppvaskkum, ventilator og innfelte hvitevarer som koketopp, stekeovn, oppvaskmaskin, mikro, og frittstående kjøleskap.

Soverom: Stor og god soverom med plass til både dobbeltseng, nattbord og kommode. På andre enden av soverommet finner du et stort og fint garderobeskap for ytterligere oppbevaringsmuligheter.

Stue: Romslig stue med gode vindusoverflater som slipper inn rikelig med naturlig lys. Stuen er av god størrelse, så her har du mulighet for både sofagruppe og spiseseksjon. Videre har du utgang til syd/-vestvendt balkong på ca. 12 kvm med flott utsikt mot Bunnefjorden og Nesoddlandet. Balkongen har teppe på gulv og tilgang til en utvendig bod på ca. 2 kvm, og er forøvrig utstyrt med utelys.

Utstyr

Sikringsskapet ble oppgradert i 2016 og ny kurs ble lagt inn i forbindelse med dette.

Entrédør med sikkerhetslås og- kikkehull som er brann/-lydklassifisert type B30/35Db.

Brannslokningsapparat og røykvarslere i leiligheten.

Leiligheten har mekanisk avtrekk fra kjøkken, bod og baderom, tilluft via ventiler i yttervegg og spalteventiler over vinduer.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med sentralfyr med radiator ovner.

Parkering

Parkeringsplass i felles parkeringsanlegg, p-plass tilhørende boligen har el-bil lader. Sameiet har både gjesteparkering og garasje. Gjesteparkering skal kun benyttes av gjester, og kontrollere av Aker P-drift. Garasjeplassene følger leiligheten, og skal kun benyttes til parkering av kjøretøy med godkjent registreringsnummer.

Vei/vann/avløp

Offentlig

Forretningsfører

USBL (22 98 32 00)

Sameiet

Rudshøgda boligsameie I består av 294 seksjoner. Sameiet er organisert etter de bestemmelser som følger av loven, og har til formål å drive eiendommen i samråd med og til beste for eierne. Sameiet er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 871 277 192, og ligger i bydel 15 Søndre Nordstrand i Oslo kommune. Adresse Lofsrudhøgda 203-247, 1281 Oslo. Gårds- og bruksnummer: 178 - 19.

Sameiets hjemmeside:
www.rudshogda1.no

Styregodkjennelse

Erverver av seksjon og leietaker av bruksenhet skal godkjennes av styret. Godkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn ihht. vedtektene § 6.

Dyrehold

Det er tillatt med dyr i borettslaget under visse vilkår. For mer informasjon se borettslaget vedtekter og husordensregler om husdyrhold.

Forsikring

Sameiets eiendommer er forsikret i W.R.Berkley Insurance Nordic med polisenr: 200788. Forsikringen dekker bygningene og fellesareal. Den enkelte sameier må selv sørge for å ha hjemforsikring som dekker innbo og løsøre.

Ligningsverdi

Likningsverdi for inntektsåret 2017:

Som primærbolig:
kr 747 426
Som sekundærbolig:
kr 2 690 735

Eiendomsskatt

Bystyret har vedtatt at boliger og fritidsboliger får ett bunnfradrag på inntil 4,6 millioner kroner i 2018

Skattesats for eiendomsskatten er 3 promille. Se mer info på kommunens nettsider: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/

Felleskostnader

Totale felleskostnader p.d.d. kr 4 294,- pr. md.

Felleksotnaderer inkluderer bl.a. varmtvann, fyring, kabel-tv, bredbånd, kommunale avgifter, vaktmestertjenester, administrasjonskostnader, drift og vedlikehold, betjening av andel fellesgjeld, andre driftskostnader m.m.

Andel fellesgjeld/fellesformue

Spesifikasjon om selskapets lån og vilkår ihht. forretningsfører i brev datert 22.08.19.

Sameiet har 2 lån i Handelsbanken

Lånenr: 83987154481
Type: Annuitet
Restsaldo: 66.007.756,-
Restsaldo andel: 202.940,-
Terminer pr. år: 12
Rentesats: 3,50%

Lånenr: 83987181276
Type: Annuitet
Restsaldo: 2.831.760,-
Restsaldo andel: 8.706,-
Terminer pr. år: 12
Rentesats: 3,76%

Lånevilkår

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Kjøpers ansvar for øvrige sameieres mislighold

For felles ansvar og forpliktelser hefter den enkelte sameiere i forhold til sin sameiebrøk, jf eierseksjonsloven § 24.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Lofsrudhoegda 227-231 - Boligblokk - Ferdigattest - 1988

Det at det foreligger ferdigattest og/eller brukstillatelse er ingen garanti for at det ikke er utført arbeider som ikke er godkjent og/eller byggemeldt.

Utleie

Boligen kan leis ut i sin helhet, for mer informasjon se husordensregler pkt. 13, og vedtekter § 6.

Konsesjon

Eiendommen er konsesjonsfri.

Odel

Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Eiendommen er hovedsakelig regulert til boligformål.

Området er regulert til følgende formål:
- byggeområde for boliger
- tomt for offentlige bygninger (barnehager, videregående skole)
- spesialområde, tomt for kommunaltekniske anlegg (resirkulasjonsanlegg)
- trafikkområder (vei, gang-/sykkelvei, annet veiareal)
- friområder (park, turvei)
- felles avkjørsel
- felles areal (parkering)

Totale kostnader

2 600 000,- (Prisantydning)
211 646,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
2 811 646,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
28,- (Utskriftsgebyr)
70 270,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 2 811 646,-))
7 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
5 750,- (Eierskiftegebyr)
1 200,- (Eierskiftegebyr - Garasje)
--------------------------------------------------------
88 370,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
2 900 016,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet (31.08.2019) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (Tilstandsrapport, egenerklæringsskjema, energiattest forside, nabolagsprofil og reguleringskart.)
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Toan Nguyen

Oppdragsnummer

704190090