Liakollveien 46B

ROSENHOLM: Strøken 2-roms leilighet (2019) med vestvendt markterrasse på hele 30 kvm! Attraktiv beliggenhet. IN-ordning.

Velkommen til Liakollveien 46 B - en strøken 2-roms leilighet med enkel adkomst og fantastisk markterrasse!

Boligdetaljer

Prisantydning
kr 1 600 000

BRA / P-rom
50 m² / 50 m²

Boligtype
Andelsleilighet

Kart sentrert på geolokasjonen 59.8256693757636 breddegrad, 10.799768714957 lengdegrad
Totalpris inkludert fellesgjeld og omkostninger

kr 2 815 385

Detaljer om boligen
Prisantydning kr 1 600 000
Andel fellesgjeld kr 1 200 000
Omkostninger kr 15 385
Totalpris kr 2 815 385
Felleskostnader kr 4 280 per måned
Antall rom 2
Antall soverom 1
Primærrom (P-rom) 50 m²
Bruksareal (BRA) 50 m²
Etasje 1
Eierform Borettslag
Boligtype Andelsleilighet
Adresse Liakollveien 46B
Kommune Oslo
Byggeår 2019
Energimerket Grønn C

Kontakt Selma for en gratis og uforpliktende verdivurdering

Nabolagsprofil, Liakollveien 46B

Når du vurderer å kjøpe bolig, kan det være greit å også gjøre seg kjent med nabolaget. Her finner du blant annet ut hvor nærmeste matbutikk ligger, hvor bussen går fra, hvordan du enklest kommer deg til jobben, om området er barnevennlig og hvilke mennesker som blir naboene dine.

Mer om boligen

Beskrivelse

Strøken 2-roms med utgang til solrik, vestvendt markterrasse på 30 kvm. Nyt sommerdagene i grønne omgivelser! Leiligheten sto ferdig i 2019 og fremstår som ny. Leiligheten inneholder entré med plass til å henge fra seg. Romslig gang blir benyttet som TV-stue. Stort og delikat bad med varme i gulv. Godt soverom med fin plass til dobbeltseng og garderobeløsning. Innredet bod benyttes som kontor. Lys stue med åpen kjøkkenløsning og svært hyggelig spiseplass! Med boligen følger det to lagringsboder hver på 5 kvm. Garasje kan kjøpes.

Borettslagets felleslån i OBOS-banken gir gunstig lånerente. Det kan derfor være mer gunstig å ha lån via denne fellesgjelden enn å ta opp tilsvarende lånebeløp i banken selv. Dersom man allikevel ønsker å innfri fellesgjelden så er dette mulig gjennom borettslagets IN-ordning. Ved å gjøre dette vil fellesutgiftene bli på kun kr 2 780,- per måned! Se mer info under avsnittet "Felleskostnader". Alternativt kan man nedbetale deler av fellesgjelden.

Beliggenhet

Leiligheten er beliggende i et attraktivt boligområde på Rosenholm. Gangavstand til Rema 1000 som er nærmeste dagligvarebutikk. Litt lenger bort ligger Holmlia Senter med alle sine servicetilbud. Her kommer et nytt og utvidet senter i slutten av 2021. Videre gir nærhet til barnehager, skole og andre fritidstilbud en enklere hverdag. Rett ved boligen stopper buss 77 C. Bussen tar deg til Holmlia senter, men hit er det også gangavstand. Her finnes togstasjon og bussterminal, men nærmeste togstasjon er på Rosenholm. Toget bruker ca ti minutter til Oslo sentrum og ekspressbussen bruker i underkant av 20 minutter. Buss 87 stopper også i nærheten av leiligheten. Denne kjører til Hauketo, hvor du finner flere busser til både Oslo sentrum, Oppegård, mm.

Eiendommen ligger i landlige og naturnære omgivelser med godt turterreng. Mulighet for å besøke dyr på besøksgården Søndre Ås gård. Videre er det rikelig med fritidstilbud i området; ved Holmlia idrettshall er det svømmehall, i tillegg til treningsfelt og kunstgressbane. Videre finnes det treningssenter på Holmlia, tennisbaner på Ljan og slalåmbakke på Sloreåsen. Enkel tilgang til Østmarka med flotte lysløyper og turstier. Ellers kan man sykle til flere av Oslo sine mest populære strender, eksempelvis Hvervenbukta eller Ingierstrand.

Byggemåte

Følgende er hentet fra tilstandsrapporten: "Blokk på fem etasjer med underetasje og garasjeanlegg, oppført i 2019. Leilighetens skillevegger og etasjeskiller i betong. Fasader med panelkledning og fasadeplater. Det er personheis i blokken. Kjeller med garasjeanlegg."

Innhold

1.etasje: entré, bad, stue med åpen kjøkkenløsning, innredet rom og soverom.

I tillegg disponerer leiligheten to lagringsboder, hvorav en på gangplan i tilknytning til leiligheten og en i kjeller. Bodene er målt av takstmann til henholdsvis 5,3 kvm og 5,2 kvm.

Areal

Primærrom: 50 kvm, Bruksareal: 50 kvm, Bruttoareal: 55 kvm

Standard

Strøken leilighet som sto ferdigstilt i 2019. Leiligheten fremstår som ny, med høy standard og lite bruksslitasje. Gjennomgående parkettgulv i alle tørre rom. Veggflatene er slette og malt i tidsriktige farger. Leiligheten er utstyrt med balansert ventilasjon og sprinkelanlegg. Heis i blokken, med adkomst til kjellerbod og garasjeanlegget.

Entré/gang: Fin entré med plass til å henge fra seg yttertøy. Entreen er utstyrt med dørcalling og gir leiligheten et godt førsteinntrykk. Gangen i leiligheten er av stor størrelse og denne har nåværende eier innredet som TV-stue.

Stue/kjøkken: Lys og romslig stue med åpen kjøkkenløsning. Gode vindusflater slipper inn rikelig med naturlig lys. Kjøkkeninnredning fra Sigdal, med hvite fronter og laminert benkeplate, gir et rent og delikat inntrykk. God skap- og benkeplass. Videre er kjøkkenet utstyrt med stor oppvaskkum med ettgrepskran og integrert oppvaskmaskin. Komfyr med induksjon koketopp, avtrekksventilator og komfyrvakt.

Uteplass: Fra leiligheten har man utgang til en vestvendt markterrasse på hele 30 kvm! Rikelig med sol og grønne omgivelser gjør at sommerdagene kan nytes til det fulle! Markterrassen sto ferdig sommeren 2020 med terrassebord og le-vegger i impregnert materiale. Det ble samtidig etablert en port slik at man kan ønske gjester velkommen rett inn på markterrassen. En del av uteplassen er overbygd, noe som er svært praktisk med tanke på oppbevaring. Det er anledning til å grille med elektrisk grill eller gassgrill.

Soverom: Leilighetens soverom er av god størrelse. God plass til dobbeltseng med tilhørende nattbord og garderobeløsning for klær og sko.

Bad/wc: Delikat, flislagt bad med downlights i himling og varme i gulv. Et godt sted å starte dagen! Heldekkende servant i skapinnredning og speilskap gir gode oppbevaringsmuligheter for toalettartikler, mm. Videre er badet utstyrt med åpen dusjplass med innfellbare dusjvegger, vegghengt wc med soft close og opplegg for vaskemaskin.

Innredet rom: Leiligheten har et praktisk ekstrarom, uten vinduer. Nåværende eier har innredet rommet og benyttet det som et kontor, men det kan også benyttes som et garderoberom eller ekstra lagringsrom. Mulighetene er mange!

Oppvarming

Leiligheten varmes opp med radiatorer. I tillegg er det gulvvarme på bad. Balansert ventilasjon med varmegjenvinning.

Energiavregning ved Techem Norge AS - Avregning for 01.01.-31.12. Avlesningsskjema for målere må fylles ut av kjøper/selger og returneres Techem i forbindelse med eierskifte, se leverandørens hjemmeside: http://www.techem.no/eier-administrator/eierskifteskjema/

Tomten

Andel i eiet tomt på 23 674 kvm.
Pent opparbeidet uteareale med plen, busker, lekeplasser og asfalterte gangarealer. Borettslaget må regnes som skjermet og barnevennlig innenfor borettslaget område.

Parkering

Borettslaget har 124 parkeringsplasser i felles garasjeanlegg, med adkomst fra leilighetsetasjen via heis eller trapp. Disse plassene er enten opprinnelig knyttet til den enkelte bolig eller senere kjøpt separat av OBOS. Det medfølger ingen plass med denne leiligheten, men det er fortsatt ledige plasser tilgjengelig for salgs. I følge selger er kostnaden for dette ca kr 200 000,- Ellers er det mulig å leie plass av andre i borettslaget.

Forretningsfører

Forretningsførselen utføres av OBOS i henhold til kontrakt.

Borettslaget

Rosenholm borettslag, organisasjonsnummer 846475702.

Rosenholm borettslag består av 120 andelsleiligheter, med følgende adresse:
Liakollveien 32, 34, 36, 38, 40
Liakollveien 44 A,B,C
Liakollveien 46 A,B,C
Liakollveien 48 A,B,C

Borettslag har avtale med Coor Service Management om vaktmestertjenestene. Denne avtalen omfatter tjenester på fellesområdene.

Borettslaget eier noen el-sykler. Syklene skal være tilgjengelig for alle andelseierne i borettslaget, og andelseierne plikter å behandle disse på en tilbørlig måte. Syklene vil kunne disponeres gratis i tre timer. Bruk utover tre timer betales av den enkelte bruker.

Forkjøpsrett

Det er forkjøpsrett for interne i borettslaget og OBOS-medlemmer. Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

Meldefrist forkjøpsrett

26.10.2020

Styregodkjennelse

Det praktiseres vanlig styregodkjenning i borettslaget. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn. Dersom kjøper ikke blir godkjent som ny andelseier blir andelen solgt videre for kjøpers regning og risiko.

Dyrehold

Det er tillatt å holde dyr så lenge dyreholdet ikke er til sjenanse for de øvrige beboerne. Dyrehold tillates kun etter søknad til styret og undertegning av borettslagets dyreholdserklæring. For mer informasjon, se husordensreglene punkt 12.

Forsikring

Borettslagets eiendommer er forsikret i Tryg Forsikring med polisenummer 6870853. Den enkelte andelseier må selv sørge for å ha hjemforsikring som dekker innbo og løsøre.

Ligningsverdi

Boligen sto ny i 2019, og formuesverdi for 2018 kan derfor ikke hentes ut.

Felleskostnader

Totale felleskostnader utgjør kr 4 280,- per måned.
Herav:
Felleskostnader 2 380,-
A-konto oppv./v.vann 400,-
Kapitalkostnader OBBK01 (IN-lån) 1 500,-

Totale felleskostnader inkluderer kabel-tv og bredbånd, kommunale avgifter, vaktmestertjeneste, nedbetaling av andel fellesgjeld, felles bygningsforsikring, forretningsførsel, mm.

Felleslånet i borettslaget er avdragsfritt tom. 01.09.2024. I følge forretningsfører vil de månedlige kostnadene på denne leiligheten øke med ca kr 1 850,- per måned, etter endt avdragsfri periode. Dette forutsettes at man ikke har innfridd sin del av fellesgjelden.

Lånevilkår

Borettslaget har i dag ett annuitetslån med følgende betingelser og restsaldo per 01.10.2020:

Annuitetslån 1:
Restgjeld: kr 198 445 000,- hvorav denne andel utgjør kr 1 200 000,-
Restløpetid: 38 år 10 mnd
Terminer per år: 12
Flytende rente: 1,50 %
Avdragsfrihet tom. 01.09.2024

Mulighet for individuell nedbetaling på hele eller deler av fellesgjeld (IN-lån): Ja. Andel fellesgjeld kan nedbetales eller innfris i sin helhet. Innbetalinger kan gjøres to ganger årlig. For mer informasjon kan forvaltningskonsulenten kontaktes.

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Konsesjon

Eiendommen er konsesjonsfri.

Odel

Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Eiendommen/området er regulert til byggeområde for bolig, friområde, tomt for offentlig bygning (barnehage), felles lekeareal, område avsatt til jernbaneformål, mm.

Totale kostnader

1 600 000,- (Prisantydning)
1 200 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
2 800 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
7 325,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
15 385,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
2 815 385,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet (skriv dato her) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (skriv vedlegg her)
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler / Siviløkonom Selma Nygaard Thorkildsen

Oppdragsnummer

704200123