Liakollveien 46 B

5-ROMS Lekker ny leilighet med 4 gode soverom og vestvendt terrasse! Heis. Garasjeplass. VISNING, TA KONTAKT!

Boligdetaljer

Prisantydning
kr 3 850 000

BRA / P-rom
118 m² / 113 m²

Boligtype
Andelsleilighet

Kart sentrert på geolokasjonen 59.8256693757636 breddegrad, 10.799768714957 lengdegrad
Totalpris inkludert fellesgjeld og omkostninger

kr 6 266 385

Detaljer om boligen
Prisantydning kr 3 850 000
Andel fellesgjeld kr 2 401 000
Omkostninger kr 15 385
Totalpris kr 6 266 385
Felleskostnader kr 7 199 per måned
Antall rom 5
Antall soverom 4
Primærrom (P-rom) 113 m²
Bruksareal (BRA) 118 m²
Etasje 2
Eierform Borettslag
Boligtype Andelsleilighet
Adresse Liakollveien 46 B
Kommune Oslo
Byggeår 2019
Energimerket Grønn C

Kontakt Heidi for en gratis og uforpliktende verdivurdering

Nabolagsprofil, Liakollveien 46 B

Når du vurderer å kjøpe bolig, kan det være greit å også gjøre seg kjent med nabolaget. Her finner du blant annet ut hvor nærmeste matbutikk ligger, hvor bussen går fra, hvordan du enklest kommer deg til jobben, om området er barnevennlig og hvilke mennesker som blir naboene dine.

Mer om boligen

Beliggenhet

Rosenholm borettslag ligger inntil et lite skogholt i et veletablert og familievennlig småhusområde på Toppåsen. Det er hyggelige fellesområder mellom husene med god plass til lek og moro. Det er kort avstand til barnehager, skoler, idrettsanlegg, svømmehall, treningssenter, kunstgressbane og populære Søndre Ås Gård med ridesenter. Vakre Hvervenbukta med idylliske bade- og turmuligheter ligger også i nærområdet. Det er et godt kollektivtilbud med tog og buss samt kort vei til Kolbotn Torg og Holmlia Senter. Kun15 minutter til Oslo S med tog.

Bebyggelse

Området består hovedsakelig av blokkbebyggelse.

Adkomst

Enkel adkomst via Liakollveien.

Byggemåte

Blokk på 5 etasjer med underetasje og garasjeanlegg oppført i 2019. Leilighetens skillevegger og etasjeskiller i betong. Fasader med panelkledning og fasadeplater. Det er personheis i blokken. Kjeller med garasjeanlegg.

Areal

Primærrom: 113 kvm, Bruksareal: 118 kvm, Bruttoareal: 130 kvm

Standard

Lekker ny 5-romsleilighet med 4 gode soverom og vestvendt terrasse. Leiligheten er beliggende i blokkens 2. etasje med adkomst via heis og svalgang. Boligen kan skilte med en flott utsikt og en god romfølelse. Boligen består av stue med åpen kjøkkenløsning, bad, wc, entré, gang, bod, teknisk rom og 4 soverom. Det er parkett i alle rom og lyse malte veggflater.
Det er utgang til vestvendt terrasse med flott utsikt fra stuen. Leiligheten er ny, har god standard og ingen bruksslitasje:
Det er balansert ventilasjon, sprinkler, garderobeskap i alle soverom og plisségardin i stue/kjøkken. Heis med direkte adkomst til kjellerbod og garasjeanlegget. Denne leiligheten disponerer 2 biloppstillingsplasser i fellesanlegget hvorav 1 medfølger ved salget og den andre kan kjøpes utenom. 1 kjellerbod på 6,8 m² bod nr. B2008. Sikringsskap med automater: 63 amp hovedbryter, overspenningsvern og 11 spredekurser.

Entre:
Romslig entre. Dørcalling.

Innvendig bod/kott:
God oppbevaringsplass.

Bad:
Pent nytt flislagt bad med downlights. Badet inneholder: Åpen dusjplass med slagdører, heldekkende servant i skapinnredning, speilskap, vegghengt wc og opplegg for vaskemaskin.

Wc:
Toalettrom med vegghengt wc og servant.

Kjøkken:
Moderne kjøkkeninnredning med hvite fronter, enkel oppvaskkum, laminert benkeplate, ettgrepskran, opplegg for oppvaskmaskin og integrert komfyr med induksjon koketopp. Avtrekksventilator.Integrerte hvitevarer medfølger.

Soverom:
Boligen har hele 4 soverom, alle med garderobeskap.

Stue:
Lys romslig stue med flott utsikt og utgang til balkong.

Balkong:
Vestvendt balkong på 16 m² med gode solforhold. Utebelysning og tregulv. Rekkverk i aluminium med frostet glass.

Utstyr

Garderobeskap i soverom medfølger i utgangspunktet ikke, men kan medfølge etter egen avtale med selger om dette.

Oppvarming

Oppvarming med radiatorer. Gulvvarme på bad. Balansert ventilasjon med varmegjenvinning.

Energiavregning ved Techem Norge AS - Avregning for 01.01.-31.12. Avlesningsskjema for målere må fylles ut av kjøper/selger og returneres Techem i forbindelse med eierskifte, se leverandørens hjemmeside: http://www.techem.no/eier-administrator/eierskifteskjema/

Tomten

Pent opparbeidet uteareale med plen, busker, lekeplasser og asfalterte gangarealer. Borettslaget må regnes som skjermet og barnevennlig innenfor borettslaget område.

Parkering

Det medfølger en garasjeplass til leiligheten. Det er mulig å kjøpe til en ekstra garasjeplass om ønskelig.

Vei/vann/avløp

Offentlig.

Forretningsfører

OBOS, Tlf 22 86 55 00.

Borettslaget

Rosenholm Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 846475702, og ligger i bydel Søndre Nordstrand i Oslo kommune med følgende adresse:
Liakollveien 32, 34, 36, 38, 40, 44 A-C, 46 A-C og 48 A-C.
Eiendommen har gårdsnummer 191 og bruksnummer 152 og 183

Rosenholm borettslag består av 120 leiligheter:
• 46 stk. 2-roms leiligheter fra ca. 45 kvm til ca. 52 kvm
• 30 stk. 3-roms leiligheter fra ca. 66 kvm til ca. 81 kvm
• 32 stk. 4-roms leiligheter fra ca. 80 kvm til ca. 88 kvm
• 12 stk. 5-roms leiligheter på ca. 118 kvm

Rosenholm Borettslag har avtale om vaktmestertjeneste med Coor Service Management AS.
Borettslaget har avtale med Coor Service Management AS om renhold av fellesarealene. Renholdet utføres av Fortuna Renhold AS.
Borettslaget er tilknyttet Multinett. Via Multinett abonnerer borettslaget på TV- og bredbåndstjenester fra Get.
Abonnementet heter Flex 50 og den enkelte andelseier kan selv velge mellom følgende innenfor kollektivavtalen:
• Både bredbånd 50 Mbit/s og TV-pakke «TV-mini» med 12 nordiske kanaler
• Kun Bredbånd 350 Mbit/s
• Kun TV-pakke «TV-Familie»
Andelseier kan også kostnadsfritt skifte mellom de tre alternativene. Tilbudet inkluderer trådløs ruter.

Borettslaget eier 4 stk elsykler med tilhørende ladepunkter stasjonert utenfor Bygg B. Syklene er tilgjengelig for beboere i borettslaget og borettslaget er ansvarlig for drift og vedlikehold av ladepunkt og sykler.

Forkjøpsrett

Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

Meldefrist forkjøpsrett

01.04.2020

Styregodkjennelse

Ja.

Dyrehold

Det er tillatt å holde dyr så lenge dyreholdet ikke er til sjenanse for de øvrige beboerne. Dyrehold tillates kun etter søknad til styret og undertegning av borettslagets dyreholdserklæring.
Ved dyrehold gjelder følgende bestemmelser:
1. Det forutsettes at eier av dyret er kjent med politivedtektene angående dyrehold og straffebestemmelsene som gjelder for å holde dyr. Hunder skal føres i bånd innenfor borettslagets område.
2. Eier av dyret skal straks fjerne ekskrementer som dyret måtte etterlate på eiendommen.
3. Dyr må holdes borte fra lekeplasser og sandkasser.
4. Eier av dyret er ansvarlig og erstatningspliktig for en hver skade som dyret måtte påføre person eller eiendom, f. eks. oppskraping av dører og karmer, skade på blomster, planter, grøntanlegg m.v.
5. Kommer det inn skriftlige berettigede klager over at et dyrehold sjenerer naboer gjennom lukt, bråk etc. eller på annen måte er til ulempe, f. eks. gir allergiske reaksjoner eller skaper redsel eller angst, kan styret kreve dyret fjernet hvis ikke en minnelig ordning med klageren kan oppnås. I tvilstilfeller avgir styret etter forhandling med partene hvorvidt en klage er berettiget.

Forsikring

Borettslaget har bygningsforsikring hos: Tryg Forsikring - polisenummer 6870853. Den enkelte andelseier må selv tegne innboforsikring.

Ligningsverdi

Leiligheten er ny og det foreligger ikke ligningsverdi pr. dags dato.

Felleskostnader

Totale felleskostnader pr. d.d. kr 9.346,- pr. mnd.
Herav:
Garasje 150,-
Felleskostnader 3.706,-
Akonto oppv./v.vann 590,-
Kapitalkostnader OBBK01 4.900,-

Estimert endring etter avdragsfrihet er kr 3.616,-, dvs. at felleskostnader anslås og øker fra kr 9.346,- til 12.962,- pr. mnd når man også starter og betale avdrag 01.10.2024..

Dersom man istedet velger og innfri hele fellesgjelden er felleskostnadene pr. d.d kun 4.446 inkl. a-konto oppvarming/varmtvann.

7 199,- pr Mnd
Akonto oppv./varmtvann, kabel-tv, bredbånd, garasje, øvrige driftskostnader samt kapitalkostnader.

Lånevilkår

Spesifikasjon om selskapets lån og vilkår ihht. forretningsfører i brev datert 11.02.20.

Borettslaget har lån i OBOS Banken.

Lån 1)
Restsaldo: 203.155.000,-
Restsaldo andel: 2.401.000,-
Rest løpetid: 39 år 6 mnd
Terminer pr. år: 12
Type rente: Flytende
Rentesats: 2,45%
Avdragsfrihet til 01.09.2024.

Borettslaget har individuell nedbetalingsordning. IN-lån - rente 2,35% pr sept. 2019. 40 års løpetid hvorav 5 års avdragsfrihet. Dato for innbetaling på IN-ordning er pr 30.04. og 30.10.
Dersom kjøper ønsker å nedbetale sin andel fellesgjeld (eventuelt deler av gjelden), bes selskapets rådgiver kontaktes for nærmere opplysninger.


Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Garantiordning

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest.

Utleie

Boligen består av en boenhet og har ikke separat utleiedel. Utleie av boligen reguleres av borettslagsloven. Det må søkes styret.

Konsesjon

Eiendommen er konsesjonsfri.

Odel

Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Diverse

Det er sprinkleranlegg i leiligheten.

For bestilling av nøkler/skilt kontakt styret: rosenholmborettslag@styrerommet.net.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Eiendommen/området er regulert til byggeområde for bolig.

Totale kostnader

3 850 000,- (Prisantydning)
2 401 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
6 251 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
7 325,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
15 385,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
6 266 385,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Eierskifteforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet 21.03.20 og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (skriv vedlegg her)
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Ansvarlig megler

Avdelingsleder/ Eiendomsmegler MNEF Heidi Furset

Oppdragsnummer

704200013