Liakollveien 28B

Stor, lys og nyere leilighet med unik planløsning. 3 soverom. 2 balkonger. Garasjeplass med elbillader.

Velkommen til Liakollveien 28B!

Boligdetaljer

Prisantydning
kr 4 400 000

BRA / P-rom
107 m² / 103 m²

Boligtype
Andelsleilighet

Kart sentrert på geolokasjonen 59.8267503479565 breddegrad, 10.7989457671807 lengdegrad
Totalpris inkludert omkostninger

kr 4 415 554

Detaljer om boligen
Prisantydning kr 4 400 000
Omkostninger kr 15 554
Totalpris kr 4 415 554
Felleskostnader kr 4 384 per måned
Antall rom 4
Antall soverom 3
Primærrom (P-rom) 103 m²
Bruksareal (BRA) 107 m²
Etasje -1
Eierform Borettslag
Boligtype Andelsleilighet
Adresse Liakollveien 28B
Kommune Oslo
Byggeår 2003
Energimerket Grønn D

Kontakt oss for en gratis og uforpliktende verdivurdering

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Mer om boligen

Beliggenhet

Krummedike borettslag har en svært attraktiv beliggenhet og er et perfekt bosted for personer som ønsker nærhet til sentrum, samt i trivelige og rolige omgivelser . Herfra er det optimale turmuligheter i frodige omgivelser rett utenfor døren. Skal man handle eller trenger servicetilbud, har man Holmlia senter 10-15 minutters gange fra boligen. Videre har man nærhet til offentlig kommunikasjon, der tog eller buss enkelt tar deg til sentrum på få minutter. Man har med andre ord kort avstand til det meste man trenger.

Butikker og servicetilbud: Kan gjøres ved blant annet Rema 1000 Holmlia (5 min å gå), eller Kiwi og Meny på Holmlia. Holmlia senter kan by på et godt utvalg av butikker og servicefunksjoner. Her finnes matbutikk, jernvarehandel, vinmonopol, bokhandel, minibank, apotek, legesenter, tannlege, helsestasjon og bibliotek, mm. Dette senteret er forøvrig i en avsluttende fase av oppussing. Noen minutters kjøring med bil tar deg til Kolbotn Torg eller Senter Syd/Mortensrud Torg som også kan by på butikker og ulike servicetilbud.

Barnehager og skoler: Finner de innenfor gangavstand i et stort sett bilfritt miljø. Det er mange barnehager i nærområdet og det er kort vei til Holmlia ungdomsskole. Det er også flere videregående skoler i nærheten.

Offentlig kommunikasjon: Området har videre gode forbindelser når det gjelder offentlig kommunikasjon. Rett ved borettslaget går buss 77 C (Krummedike - Holmlia). Går du 5 minutter kan du ta toget fra Rosenholm stasjon. Ved Holmlia senter og Hauketo stasjon er det både gode buss- og togforbindelser; og eksempelvis bussens linje nummer 77 (Holmlia-Bjørndal) og 79 (Åsbråten-Grorud) stopper her, i tillegg til ekspressbuss 80E (Åsbråten-Rådhuset). Buss 73 går fra Holmlia til Mortensrud via kantarellen. Både sistnevnte og toget tar deg enkelt til Oslo sentrum på under et kvarter. Kantarellen har legesenter og Mortensrud har senter med butikker. Se forøvrig www.ruter.no for reiseruter.

Fritidsaktiviteter: Holmlia og omegn har veldrevne idrettsmiljøer og stort aktivitetstilbud. Her finnes svømmehall, idrettshall, flere fotballbaner og kunstgressbane, treningsstudio, slalåmbakke, mm. Videre er det flotte tur- og grøntområder, samt lysløyper som kan benyttes året rundt. Det er også kort vei til idylliske Hvervenbukta og Ingierstrand - to av Oslos mest populære badestrender. I Hvervenbukta er det café, samt kunst og håndverkssenter med keramiker og billedkunstnere som har åpne verksteder for publikum året rundt. Idylliske Søndre Aas Gård med hesteridning, cafe, aktiviteter for barn og flotte turområder ligger også i nærheten. For golfinteresserte ligger Grønmo golfbane 10-15 minutters kjøretur unna.

Bebyggelse

Bebyggelsen i nærområdet består i det vesentligste av blokkbebyggelse og noe småhusbebyggelse.

Adkomst

Fra Holmliaveien tar du inn på Asperudveien ta deretter første avkjøring i rundkjøringen og inn på Liakollveien. Ved fellesvisninger så vil det bli skiltet med OBOS eiendomsmeglere.

Byggemåte

Blokk på 5 etasjer og underetasjer med bærende konstruksjon i betong. Skillende dekker i armert betong. Fasader forblendet med plater, teglstein og glass. Flat takkonstruksjon antatt tekket med papp/membran.

Innhold

Andelen disponerer en innvendig bod. Boligen disponerer i tillegg en bod i kjeller på 6 kvm samt en garasjeplass med elbillader.

Standard

Romslig og lys 4-roms leilighet fra 2003 i første underetasje. Boligen har standard fra byggetid, foruten om bad som er fra 2013. Fin planløsning der alle rom har god størrelse. Det er en romslig stue med store vindusflater som gir rikelig med lys fra 2 retninger. Det er utgang til 2 solrike balkonger fra stuen. 3 gode soverom, entré med fin plass til yttertøy og lyst og hyggelig kjøkken.

Entre: Romslig entré med gode muligheter for å henge fra seg yttertøy. Brannklassifisert entrédør, type B 30 og dørcalling.

Bad/wc: Flislagt bad med varmekabler. Badet består av åpen dusjplass med 1 slagdør, heldekkende servant i skapinnredning, høyskap, vegghengt wc og opplegg for vaskemaskin.

Wc: Separat toalettrom med håndvask i skapinnredning og wc.

Kjøkken: Kjøkkeninnredning fra byggeår hvite fronter, 1,5 oppvaskkum, fliser på vegg mellom overskap og laminert benkeplate, ettgrepskran, opplegg for oppvaskmaskin. Avtrekksventilator. Komfyrvakt.

Soverom: Boligen har tre soverom i tilknyttning til entré/gang. Alle soverommene er av god størrelse. Det følger garderobeskap i gangen, hovedsoverom og gjestesoverom.

Stue: Stor åpen stue med store vinduer og lys fra tre retninger. Fantastisk utskit mot Søndre Ås gård. Det er to balkonger med vest og sydvendt retning som sørger for gode solforhold. Det er også kattetrapp opp til den ene balkongen som medfølger boligen.

Følgende følger ikke boligen: Komfyr, kjøleskap og lamper i stuen.
Følgende følger boligen: Samtlige garderobeskap og oppvaskmaskin.

Følgende bygningsdel er vurdert til TG 3:
Bad/vegger: Med enkle fuktsøk ble det indikert forhøyede fuktverdier i dusjsonen/yttervegg. Det ble også observert små riss/
sprekker i flisfugene. Dette er en indikasjon på fuktbevegelser i underlaget. Det må påregnes tiltak/utbedring. Det anbefales å
installere lukket dusjkabinett for å unngå direkte vannbelastning på gulv og vegger.

Følgende bygningsdeler er vurdert til TG 2:
Overflater innvendige gulv: Stedvis bruksslitasje og krypsprekk i parketten.
Bad/gulv: Det ble ikke indikert noen unormale fuktverdier. TG er satt på grunnlag av alder.

Øvrige bygningsdeler er vurdert til TG 1 eller ikke vurdert.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med varmekabler på baderom ellers radiatorer tilknyttet fjernvarmeanlegg. Krummedike Borettslag får levert fjernvarme fra Hafslund Fjernvarme AS.

Tomten

Et stille og meget barnevennlig bomiljø med opparbeidet grøntarealer, lekeapparater og asfalterte (bilfrie) gang og stikkveier. Krummedike borettslag er et nyere boligområde på Toppåsen, med svært gode utsiktsog solforhold. Borettslaget anses som skjermet og barnevennlig, det er blant annet lekeplass og sittegrupper på fellesområdet.

Parkering

Boligen har parkering i garasjeanlegg med elbillader, tilgang via elekrisk port på bakkeplan. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Vei/vann/avløp

Offentlig

Forretningsfører

OBOS, tlf: 02333

Borettslaget

Borettslaget består av 28 andelsleiligheter. Krummedike Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 885708412, og ligger i bydel Søndre Nordstrand i Oslo kommune med følgende adresse: Liakollveien 26 og 28
Gårds- og bruksnummer :191 155 182

Borettslaget er medeier i Rosenholm Garasjesameie.

Større vedlikehold og rehabilitering:
2017: Maling av inngangspartier, vinduer, treverk og tak på balkonger i nr 26 og 28 A og C. Reparasjon av takrenner, genrør og arbeid på noen balkonger.
2015: Utført vedlikehold av begge tak
2012: Rensing av fjernvarmeanlegget oginstallering av filterbasert renseanlegg
2008: Skrapt og malt loddrette bærebjelker på balkonger.
2007: Beiset søppelboer og listverk rundt vinduer på blokkene.

Nåværende avtaler
Holmlia Vaktmesterservice AS - snømåking, strøing og gressklipping.
Oslo Bygårdsdrift AS - trappevask.
Lekomatter AS - utskiftbare matter i felles inngangspartier.
Stiftelsen Holmlia Nærmiljø.
Multinett AS og Get AS, - TV, bredbånd og telefoni.

Forkjøpsrett

Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

Meldefrist forkjøpsrett

13.04.2021

Styregodkjennelse

Ved et hvert eierskifte må erververen godkjennes av styret for å få rett til å bruke boligen

Dyrehold

Det er tillatt å holde dyr så lenge dyreholdet ikke er til sjenanse for de øvrige beboerne. Dyrehold tillates kun etter søknad til styret og undertegning av borettslagets dyreholdserklæring.

Forsikring

Borettslagets eiendommer er forsikret i Tryg forsikring. Forsikringen dekker bygningene og fellesareal. Forsikringen dekker også veggfast utstyr, bygningsmessige tilleggsinnretninger og forbedringer i den enkelte bolig.

Ligningsverdi

Formuesverdi for inntektsåret 2018:
Som primærbolig: kr 1 125 511
Som sekundærbolig: kr 4 051 838

Felleskostnader

Felleskostnader:
Totale felleskostnader pr. d.d. kr 4.384,- pr. md.
Herav:
Felleskostnader 3.116,-
Oppvarming 1.268,-

Lånevilkår

Spesifikasjon om selskapets lån og vilkår ihht. forretningsfører.

Borettslaget har et lån i husbanken.

Lån 1)
Restsaldo: 6.633.330,-
Restsaldo andel: 0,-
Rest løpetid: 13 år og 1 md.
Terminer pr. år: 2
Type rente: Flytende
Rentesats: 0,80%

Mulighet for individuell nedbetaling på hele eller deler av fellesgjeld (IN-lån): Ja Dersom kjøper ønsker å nedbetale sin andel fellesgjeld (eventuelt deler av gjelden), bes selskapets forvaltningskonsulent kontaktes for nærmere opplysninger.
Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.
Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Garantiordning

Borettslaget har avtale med OBOS Factoring AS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest.

Utleie

Det er ikke tillatt å leie ut eller overlate bruken av boligen til andre uten styrets samtykke og godkjennelse av leietaker. Søknadsskjema for utleie/bruksoverlating fås ved henvendelse til OBOS.

Konsesjon

Eiendommen er konsesjonsfri.

Odel

Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Eiendommen/området er regulert til byggeområde for boliger.

Totale kostnader

4 400 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
7 494,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
172,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
--------------------------------------------------------
15 554,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
4 415 554,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Med denne forsikringen følger det også med flytteforsikring fra Tryg. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet (13.08.2018) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (tilstandsrapport, egenerklæring, energiattest forside, reguleringskart og megleropplysninger)
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Sondre Kvalvik Steigen

Oppdragsnummer

704210020