1 av 23

Liakollveien 24

PRISREGULERT omsorgsbolig i Furulia Borettslag - 5. etg - Heis - 2 soverom - Klausulert - Varmtvann & fyring inkl.

Finn fram på siden

Priser

Totalpris: NOK 2,648,829

Totalprisen for boligen = innskudd + fellesgjeld samt omkostninger.

Prisantydning: NOK 2,639,469

Omkostninger: NOK 9,360

En engangskostnad som dekker offentlige avgifter, tinglysingsgebyr m.m.

Felleskostnader pr. måned: NOK 4,559

Få finansieringsbevis fra OBOS-Banken

Kart sentrert på geolokasjonen breddegrad, lengdegrad

Mer om boligen

Økonomi og kostnader

 • Forretningsfører

  Borettslaget er tilknyttet OBOS som er forretningsfører.

 • Forsikring

  Borettslaget har byggforsikring hos: Tryg Forsikring - polisenummer 6596722. Den enkelte andelseier må selv tegne innboforsikring.

 • Ligningsverdi

  Formuesverdi for inntektsåret 2020:
  Som primærbolig: kr 959 926
  Som sekundærbolig: kr 3 455 735

 • Eiendomsskatt

  Det er innført eiendomsskatt i Oslo. Kommunen starter med boligverdien fra Skatteetaten (4xligningsverdi). Eiendomsskattegrunnlaget er 70 prosent av denne summen. Så trekkes bunnfradraget fra eiendomsskattegrunnlaget. Bunnfradraget er på inntil 4,0 millioner kroner og gjelder kun for boliger og fritidsboliger. Dersom det er et beløp tilbake etter at bunnfradraget er trukket fra, er det grunnlag for å betale eiendomsskatt. Skattesats for eiendomsskatten er 3 promille av dette beløpet.

  Leiligheten ligger under dette beløpet

 • Felleskostnader

  Totale felleskostnader pr. d.d. kr 4.559,- pr. md.
  Herav:
  Felleskostnader 3.743,-
  Oppvarming/varmtvann 816,-
  4 559,- pr Mnd

 • Andel fellesgjeld/fellesformue

  0,-

 • Garantiordning

  Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.

 • Totale kostnader

  2 639 469,- (NB: prisen er fast)

  Omkostninger
  5 400,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Pantattest kjøper)
  480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
  480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
  28,- (Utskriftsgebyr)
  --------------------------------------------------------
  9 360,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  2 648 829,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument.

  Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

  Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

 • Finansiering

  OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

  Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

  Les mer på obosbanken.no.

Fakta om boligen

 • Beskrivelse

  Entre:
  Entré med god plass til å henge fra seg yttertøy. Entréen har en inngangsdør som er brannklassifisert (B-30) og lydisloert (40dB).

  Innvendig bod:
  Leiligheten har en innvendig bod på 10 m2

  Bad/wc:
  Flislagt bad fra byggeår med innstøpte varmekabler og senket himling med malte overflater. Badet er utsyrt med gulvmontert wc, dusjhjørne med termostatstyrt blandebatteri, helstøpt servant med ettgreps blandebatteri og opplegg for vaskemaskin. Skap på baderom medfølger.

  Kjøkken:
  Kjøkkenet har opprinnelig kjøkkeninnredning med hvite profilerte fronter, kjøkkenkran med blandebatteri, stengeventil for oppvaskmaskin,vannstopper på vannrør til oppvaskmaskin, oppvaskkum og beslag er av rustfritt stål, frittstående hvitevarer og kjøkkenventilator med avtrekk til felles kanal.

  Soverom:
  Leiligheten har to soverom med god plass til garderobeløsninger, dobbelseng og nattbord.

  Stue:
  Stue med parkettgulv, malte plater på vegg og senket himling med pusset og malte takplater. Fra stue er det utgang til stor takterrasse som vender mot nordvest på ca. 13 m2.


  Følgende hvitevarer medfølger: Integrerte hvitevarer. Det gis ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på hvitevarer eller utstyr som medfølger etter avtalen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke.

  Klausulering:
  Furulia borettslag er klausulerte boliger, som er oppført for personer som på grunn av alder (55 år), funksjonshemming, funksjonsnedsettelse eller sykdom har behov for tilrettelagt bolig. Andelene er i minst 20 år fra utbetaling av Husbankens oppstartings- tilskudd forbeholdt personer som pga alder, funksjonshemming, funksjons- nedsettelse eller sykdom har behov for tilrettelagt bolig. Andelene er prisregulert i medhold av lov om borettslag § 13.
  Boligene samt fellesarealene er tilpasset rullestolbrukere. Borettslaget har brannalarmanlegg, sprinkelanlegg, automatisk/fjernåpning av dører, samt heis. Klausul opphører i 2022, så sant Oslo kommune ikke ønsker forlengelse av klausulen.
  Lege må bekrefte at klausulen er fulgt. Dette skal legges ved i budskjema eller oversendes til megler i forbindelse med budgivning.

 • Beliggenhet

  Boligen befinner seg i et godt etablert boområde på Holmlia/Rosenholm i bydel Søndre Nordstrand. Leiligheten er omkranset av grøntområder og et mangfold av aktivitetstilbud. Nærområdet kan blant annet by på treningssenter, svømmehall, fotballbaner, slalåmbakke og lysløyper. I tillegg ligger Rush
  trampolinepark i umiddelbar nærhet, samt Søndre Aas gård som er en besøksgård hvor man har mulighet til å møte mange
  spennende dyr. I nærheten har man også Hvervenbukta og Ingierstrand som er ypperlige strender langs Bunnefjorden, med blant annet stupetårn. På ingierstrand har man i tillegg en restaurant som er åpen på sommerhalvåret.

  Området har også et bredt utvalg av servicetilbud. På Holmlia senter kan man finne dagligvarebutikk, jernvarehandel, bokhandel, vinmonopol, tannlege, legesenter og helsestasjon mm. Noen minutters biltur unna finner man også Kolbotn torg som kan vise til 53 butikker og i området har man andre tilbud som restauranter, kaféer og Kolben kulturhus.

  Det er gode muligheter for bruk av offentlig kommunikasjon med bussholdeplass og Rosenholm-togstasjon med kun kortgange fra leiligheten. Toget tar deg enkelt inn til Oslo sentrum på ca. 10 min. og til blant annet Kolbotn, Ski og Ås i motsatt retning. Ønsker man å bruke bil har man enkel tilgang til både E6 og E18.

 • Adkomst

  Enkel adkomst fra Liakollveien. Det vil bli skiltet med OBOS Eiendomsmeglere visningsskilt ved oppsatte fellesvisninger. Se forøvrig kartskisse.

 • Byggemåte

  Boligblokken har takform som pulttak. Taket er tekket med foliemembran / takelementer med sarnafil. Falsede stålplater på gesims. Takrenner og taknedløp er av stål. Vannbrett under vinduer er med stålbeslag. Rekkverk og vegger ved terrasse har falset stålbeslag. Utvendige fasader er forblendet med teglstein, liggende trepanel og fasadeplater. Ved terrassen er det sementbaserte plater på innsiden av rekkverk / yttervegger.
  Overnevnte informasjon om bygningen er hentet fra tilstandsrapporten.

 • Areal

  Bruksareal: 84 kvm, primærrom: 74 kvm.
  Primærrom: 74 kvm, Bruksareal: 84 kvm

 • Standard

  Følgende bygningsdeler har fått TG 3:
  Innvendig > Overflater: Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente. Det er stedvis påvist synlige skader på overflater. Misfarging, sprekker og riper i parkettgulv. Sprekk i veggplate/yttervegg på soverom.

  Følgende bygningsdeler har fått TG 2:
  Utvendig > Dører. Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket.
  Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad/vaskerom. Det er påvist sprekker i fliser. Loddrett riss i fliser på vegg mot bod.
  Kjøkken > Overflater og innredning > Stue/kjøkken. Lekkasje fra pakning ved blandebatteri. Løse koplinger på avløpsrør i kjøkkenbenk.
  Tekniske installasjoner > Vannbåren varme. Rust i fordelerskap med avskalling i bunnplaten. Det er ikke sluk i rommet hvor lekkasjevarsler er montert.

  Øvrige forhold har fått TG 1 og Tg 0.

  For mer informasjon les vedlagt tilstandsrapport.

 • Utstyr

  Følgende hvitevarer medfølger: Integrerte hvitevarer. Det gis ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på hvitevarer eller utstyr som medfølger etter avtalen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke.

 • Oppvarming

  Oppvarming av boligen er med radiatorer som er tilknyttet fjernvarme.

 • Tomten

  Tomten til borettslaget er med bratt og skrående terreng, planerte områder med gangveier mellom boligblokkene. Det er områder med sittegrupper og til lek og aktivitet. Ved fellesareal er det anlagt plen og beplantning, busker, hekker og trær.

 • Parkering

  Furulia borettslag eier 11 garasjeplasser i Rosenholm garasjesameie. Søknad om garasjeplass sendes til styret i Furulia borettslag. Parkeringsplasser er behovsprøvd og har egne kontrakter som man må forholde seg til i tillegg til garasjesameiets vedtekter. Garasjeplassen følger ikke leiligheten. Garasjeplassene leies først og fremst ut til beboere i Furulia borettslag og er behovsprøvd. Det er ifølge styreleder 2 ledige garasjeplasser p.t. Kort ventetid (kontrakt og bestilling av nøkler etc) dersom ny eier er interessert. Bruksrett til P-plass kan ikke selges, leies ut eller på annen måte overlates til andre. P-plasser tildelt andelseierne er til personlig bruk for andelseier med husstand og følger ikke andelen ved eierskifte, herunder arv. Når bruksrett til P-plass oppgis eller faller bort pga eierskifte, foretar styret ny tildeling av P-plassen. Samtlige plasser er pr i dag utleid.

  Noen boliger har to garasjer. Garasje nummer to er tinglyst i Rosenholm Garasjesameie. Det er totalt 55 garasjeplasser som er tinglyst med ideell andel på person. Disse garasjene kan omsettes til en begrenset krets, se vedtektenes bestemmelser. Per i dag gjelder at andel i sameiet (den ekstra garasjen) kan overføres til borettslagene Høgåsen, Krummedike eller Furulia, eller andelseiere i disse borettslagene. Reglene kan endres, så oppdaterte vedtekter for garasjesameiet må sjekkes. Hver garasjeplass er tinglyst med 1/166 ideell andel i garasjesameiet. Der hvor boligens andel eies av to personer, har hver andelseier fått tinglyst 1/332 del på hver sin andel slik at totalen utgjør 1/166. Rosenholm Garasjesameie ligger på gnr 491, bnr 1 i Oslo Kommune.

 • Vei/vann/avløp

  Offentlig

 • Borettslaget

  Borettslaget består av 36 andelsleiligheter. Furulia Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 984971257, og ligger i bydel Søndre Nordstrand i Oslo kommune med følgende adresse:
  Liakollveien 22 og 24
  Første innflytting skjedde i 2002.

  Årets resultat på kr 318 903 fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til.

  Styrets e-post: furulia@styrerommet.no.

  Fremdriftsplan - Vedlikehold 2022/23
  - Termografisk fotografering
  - Fjerning av type maling som kan skade betong mellom oppgangene
  - Utbedring av balkong, vedtak fra 2019 overtatt fra tidligere styre
  - Utskiftninger av branndetektorer (tilbud innhentes)
  - HMS-oppfølging

  Større vedlikehold og forbedringer som er gjort de siste årene:
  2021
  - Oppfølging og utredelse av manglende juridisk avklaring tilknyttet borettslaget med tanke på klausulering i borettslaget.
  - Utskiftning av alle dørpumper i fellesrealer og innganspartier, begge oppganger (det ble innvilget støtte fra kommunen til dette)
  2020
  - Utbedring av løst rekkverk i U1 (22), betongarbeid (bolter fullstendig løsnet)
  - Omfattende utbedring av avvik på El-anlegg og sikringsskap
  - Rens av alle viftehjul og ventilasjonskanaler i alle leiligheter
  2019
  - Ytterligere kameraovervåkning i garasjesluser ble installert i 2019, tilknyttet eksisterende avtale med Multinett
  - Vasking av vegger og boning av gulvflater ble utført våren 2019
  - Rehabilitering/maling av treverket på baksiden utført av Norvakt og Vask AS våren 2019, det ble samtidig utbedret festing av løse bord samtidig med at stillas stod oppe.
  - Nedklipping av hekk ved garasjeutkjørsel utført
  - Flytting av lån til Obosbanken høsten 2019
  2018
  - Innhentet tilstandsrapport og tilbud for vedlikeholdsarbeid
  2017
  - Avtale med kameraovervåkning ble inngått med Multinett 2017, avtale ble undertegnet og overvåkning igangsatt
  2016
  - Maling av stendere/takbjelker på balkonger i 4 etasje ble foretatt i 2016
  2015
  - Nytt ringetablå med videokamera ble montert høsten
  2014
  - Rehabilitering/maling av treverket og balkongkasser ble foretatt våren 2014
  - Vasking av vegger og boning ble foretatt våren 2014
  - Fra høsten 2014 ble analoge telefonlinjer fjernet
  2013
  - Alle dører, dørpumper og elektrisk utstyr på dørene er gjennomgått og nødvendige reparasjoner er utført.
  - Det er foretatt elektrisk kontroll og gjennomgang av hele det elektriske anlegget i begge blokker.
  - Spyling av rør mellom blokkene og på uteområdet ble foretatt i 2013
  2012
  - Malt og pusset opp inngangspartiene i begge blokkene
  - Alle viftemotorer i blokkene ble byttet og alle ventilasjonskanaler ble renset 2011

  Se borettslaget årsberetning for fullstendig og utfyllende liste.

 • Dyrehold

  Dyrehold er ikke tillatt i Furulia Borettslag. Dersom det kan dokumenteres særskilt nødvendig behov for dyrehold (f. eks. førerhund) kan styret unntaksvis gi dispensasjon for dyrehold. Dyrehold forutsettes ikke å være til ulempe. Styret kan trekke tilbake dispensasjon dersom det viser seg at dyrehold er eller har vært til ulempe for andre.

 • Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

  Det foreligger ferdigattest (oppføring nybygg) datert 20.12.2004.

 • Utleie

  Det er ikke tillatt å leie ut eller overlate bruken av boligen til andre uten styrets samtykke og godkjennelse av leietaker. Søknadsskjema for utleie/bruksoverlating fås ved henvendelse til styret i borettslaget eller til forretningsfører. Utleie reguleres av borettslagsloven. Det må søkes styret. Godkjenning kan nektes dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier, jf blant annet bestemmelsene om klausulering og kravene om godkjenning fra Oslo kommune i vedtektenes punkt 2-2 (2) og (3). Leietager blir kun godkjent for 3 år. Styret må deretter motta en ny søknad om forlengelse av leieforholdet.

 • Konsesjon

  Eiendommen er konsesjonsfri.

 • Odel

  Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

 • Diverse

  Det er blitt utført tømming og vask av bolig i forkant av visning. Det vil ikke bli utført ytterligere vask innvendig før overtakelse.

  Det gjøres oppmerksom på at markise er defekt. Kontroll til åpning/lukking av markise gir intet signal. Selger har ikke undersøkt dette videre og evt. tiltak med kostnader, reparasjon vil være på kjøpers ansvar.

  I leiligheten er det innkassing på vegg i bod mot fellesareal. Det anbefales av takstamann å undersøke branntetting ved rørgjennomføring.

  Borettslaget foretok bytte av tjenesteleverandører på kabelnettet i 2012. Borettslaget signerte i februar 2019 en ny avtale med Multinett og GET som leverandør av Internett og TV signaler. Avtalen har en periode på 3 år, frem til 01.04.2022 og deretter løpende avtale med 6 måneders oppsigelse. Borettslaget har også en separat avtale med Multinett med video-overvåkning av inngangspartier og garasjesluser. På oppfordring fra beboere har styret innhentet tilbud på å få lagt fiber videre inn til hver enkelt boenhet, etter anbudsrunde var det beste tilbudet fra Multinett. Etter styrebehandling ble det avgjort å vente på ytterligere støtteordninger før igangsetting et et evt. kostbart prosjekt som ville øke den månedlige kostnaden for hver beboer. Avtalen løper videre til evt. bedre tilbud kommer inn til styret.
  Overnevnte informasjon er hentet fra borettslagets årsberetning.

  Alle borettslagets avtaler og kontrakter er digitalisert og arkivert på styrerommet.no.
  Blant de viktigste er:
  - Avtale for 3-årig sjekk av det elektriske anlegget i fellesarealer, utføres av Ingeniør Ivar Pettersen AS.
  - Ny avtale for periodisk sikkerhetskontroll av heis, utføres av Heiskontrollen AS - 2021
  - Avtale for årlig kontroll av brannslanger og ledelys, utføres av Firesafe AS. Avtale for nedklipp av hekk, utføres av Osloungdommens Motorsenter.
  - Avtale med Stil Tekstilservice AS for tepperens.
  - Ny avtale med Oslo låsservice vil tre I kraft iløpet av 2022. Firmaet vil også ta seg av oppfølging av de nye automatisk døråpnerne.

  Borettslaget har fortsatt avtale med Coor Service Management AS for vaktmesterdrift og har hatt befaringer og løpende kontakt gjennom 2020.

  Furulia Borettslag opprettholder avtale med Norvakt og Vask AS for vask av trapper og oppganger.

  Oslo kommune kan i henhold til vedtektene eie inntil 60 % av andelene i borettslaget. Kontakt alltid boligbygg om deres leiligheter og beboerhenvendelser. Boligbygg har to tjenesteleiligheter i Furulia borettslag (en i nr 22 og en i nr 24).

 • Servitutter/rettigheter/forpliktelser

  Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

 • Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

  Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

  Eiendommen/området er regulert til byggeområde for boliger.

 • Oppgjør


  Samlet kjøpesum og omkostninger forutsettes innbetalt til klientkonto fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

 • Energimerking

  Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

 • Løsøre og tilbehør

  Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

 • Lovanvendelse og kontraktsbetingelser

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

  Følgende gjelder ved salg til forbrukerkjøper*:
  Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

  Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

  Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

  Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2.

  *Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er", jfr Avhendingslovens § 3-9:

  Selgers ansvar er da begrenset og vil være en del av kontraktsvilkårene. jf. avhl. § 3-9, 2. pktm.
  Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

  I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven§ 3-9. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.

 • Salgsoppgave

  Salgsoppgaven er opprettet (skriv dato her) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
  Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (skriv vedlegg her)
  Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

 • Oppdragsnummer
  704220082

Forkjøpsrett for OBOS-medlemmer

 • Forkjøpsrett

  Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

 • Meldefrist forkjøpsrett

  28.11.2022

Budgivning

 • Styregodkjennelse

  En andelseier har rett til å overdra sin andel, men erververen må godkjennes av styret for at ervervet skal bli gyldig overfor laget. I tillegg til styrets godkjenning kreves det at Oslo kommune v/bydel Søndre Nordstrand godkjenner at erverver(ne) oppfyller vilkårene for tildeling av bolig i borettslaget.

 • Lånevilkår

  Spesifikasjon om selskapets lån og vilkår ihht. forettningfører i brev datert 04.11.22

  Borettslaget har 1 lån:

  Lån 1)
  Restsaldo: 9.325.035,-
  Restsaldo andel: 0,-
  Rest løpetid: 11år, 7 mnd
  Terminer pr. år: 2.
  Type rente: Flytende
  Rentesats: 3,95%

  Mulighet for individuell nedbetaling på hele eller deler av fellesgjeld (IN-lån): Ja

  Borettslaget har lagt til rette for individuell nedbetaling av fellesgjeld (IN-ordning). Dette gir andelseier adgang til å innbetale sin del av fellesgjelden. Innbetaling forutsetter at andelseier har inngått en egen avtale med borettslaget. Ved henvendelse til OBOS Eiendomsforvaltning vil andelseier få informasjon om avtalens betingelser og priser. Innbetaling kan foretas to ganger pr. år ved terminforfall 30.05 og 30.11 på borettslagets felleslån. Andelseier må ta kontakt med OBOS minimum en måned før terminforfall for opprettelse av avtale. Innbetalingen må være kreditert OBOS' klientkonto senest 10 dager før terminforfall. Dersom fristen ikke overholdes vil nedbetaling ikke kunne foretas, og beløpet blir returnert andelseier. Minimumsbeløpet for innbetaling er kr 60 000 pr. gang. Andelseieren vil da få redusert sine kapitalutgifter (andel renter og avdrag) som kreves inn sammen med felleskostnadene.
  For borettslag med IN-ordning sendes det ut giroer for felleskostnader og kapitalkostnader for 3 måneder av gangen. Sum kapitalkostnader endres dersom det skjer renteendringer og kommer da som tillegg på giroene påfølgende måneder. (evt. fratrekk ved rentenedgang) Det gjøres derfor oppmerksom på at faktura for felleskostnader kan endres uten nærmere varsel grunnet renteendringer på IN-lån

  Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

  Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

 • Overtagelse

  Etter avtale med selger.

 • Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Med denne forsikringen følger det også med flytteforsikring fra Tryg. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

 • Budgivning

  Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

 • Lov om hvitvasking

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

  Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

 • Ansvarlig megler

  Eiendomsmegler Camilla Blix

Last ned dokumenter

Kontakt meg om om denne boligen

Jeg svarer mer enn gjerne på dine spørsmål