Lavrans vei 36

Pen 3 roms i 2. etg. Nytt kjøkken 2020. Nytt bad kommer! 3 boder. Kort vei til T-bane/buss. Forkjøpsrett avklart.

Boligdetaljer

Prisantydning
kr 3 300 000

BRA / P-rom
68 m² / 68 m²

Boligtype
Leilighet

Kart sentrert på geolokasjonen 59.917724479656 breddegrad, 10.8419343429603 lengdegrad
Totalpris inkludert fellesgjeld og omkostninger

kr 3 517 385

Detaljer om boligen
Prisantydning kr 3 300 000
Andel fellesgjeld kr 202 000
Omkostninger kr 15 385
Totalpris kr 3 517 385
Felleskostnader kr 3 772 per måned
Antall rom 3
Antall soverom 2
Primærrom (P-rom) 68 m²
Bruksareal (BRA) 68 m²
Etasje 2
Eierform Borettslag
Boligtype Leilighet
Adresse Lavrans vei 36
Kommune Oslo
Byggeår 1964
Energimerket Rød D

Kontakt June for en gratis og uforpliktende verdivurdering

Nabolagsprofil, Lavrans vei 36

Når du vurderer å kjøpe bolig, kan det være greit å også gjøre seg kjent med nabolaget. Her finner du blant annet ut hvor nærmeste matbutikk ligger, hvor bussen går fra, hvordan du enklest kommer deg til jobben, om området er barnevennlig og hvilke mennesker som blir naboene dine.

Mer om boligen

Beskrivelse

Dette er en fin 3 roms i 2. etasje med god beliggenhet på Tveita. Boligen består av entré, bad, separat wc, to soverom, stue og kjøkken. Fra stuen er det utgang til innglasset balkong med gode solforhold. Nytt kjøkken med frittstående oppvaskmaskin og integrert stekeovn og koketopp. Alle vegger er malt og det er byttet gulv i alle rom bortsett fra bad og wc. Nytt bad/wc kommer i regi av borettslaget.

Disponerer en stor bod på etasjeplan og to boder i kjeller med god oppbevaringsplass.
- Attraktiv beliggenhet med nærhet til blant annet skoler, barnehager, kollektivtrafikk, Tveita Senter og Østmarka.
- Trygg vei til skole og barnehage.
- Soverom vender ut mot bilfritt fellesareal.
- Dyrehold tillatt.
- Nordvestvendt balkong på ca. 9,5 kvm.

Beliggenhet

Leiligheten ligger fint til i et hyggelig boområde på Tveita. Et barnevennlig område med nærhet til skoler, barnehager, kollektivtransport, Østmarka og diverse servicetilbud.

Servicetilbud:
Nærhet til et godt utvalg av daglige servicetilbud. Fra boligen er det gangavstand til Tveita senter med ca. 70 butikker og servicetilbud. Her finner man et godt utvalg av dagligvare- og klesforretninger, samt serveringssteder, post, bank, lege, tannlege, apotek, vinmonopol med mer. Ønsker du ytterligere servicetilbud er det kort vei til bl.a. Coop Obs, IKEA, Alna Senter og Bryn Senter.

Kollektivtilbud:
Området gir gode muligheter for offentlig kommunikasjon via buss og T-bane. T-banens linje 2 til Oslo sentrum fra Tveita senter. Med buss har man valget mellom buss nr. 79 mellom Grorud og Skullerud/Holmlia, buss nr. 76 mellom Helsfyr og Hauketo og buss 58 fra Tveita til Nydalen om Bjerke. Fra Tvetenveien går også flybussen til Oslo lufthavn, samt natt- og morgenbuss nr. 2N mellom Østerås T og Lørenskog sentrum.

Fritidsmuligheter:
Østmarka byr på flotte turmuligheter sommer som vinter. Om sommeren er det naturskjønne omgivelser med fine turstier, sykkelveier, fiskevann og kajakkmuligheter. Vinterstid kan du benytte deg av fine skiløyper i Østmarka og skianlegget i Jerikobakken. Kort vei også til idylliske Østensjøvannet med sitt yrende fugleliv. I nærheten ligger SATS treningssenter, Bare Trening på Haugerud, kunstgressbane, Alnaparken ridesenter og Furuset Forum med is- og håndballhall samt Furuset svømmehall. Det er en kort gåtur til Tveten gård som har søndagscafé, eldrecafé og et variert tilbud av underholdningsarrangement.

Skole og barnehage:
Boligen sokner og har gangavstand til Tveita barneskole. Haugerud skole tar imot elever til ungdomstrinnet. Rundt boligen er det et godt utvalg av barnehager, nærmeste barnehage er Smalvollskogen.

Byggemåte

Lavblokk på 4 etasjer og kjeller med bærende konstruksjon i mur og betong. Leilighetsskillende vegger i 1 ½ steins tegl og dekker i armert betong. Fasader er utvendig forblendet med teglstein, samt beiset/malt panel på balkong. Yttertak i klassiske pulttakkonstruksjon, antatt tekket med papp. Det er utført yttertak- og fasaderehabilitering i borettslaget fra 2010-2012.
Bygningen er antatt fundamentert på faste eller komprimerte masser.

Vindu med malte trerammer og 2-lags isolerglass fra 1988 mot innglasset balkong ellers vinduer med malte trerammer, utvendig aluminiumsbeslag og 2-lags energiglass fra 2011.
Balkongdør med malte trerammer og 2-lags isolerglass fra 1988, samt ny entredør som er brann- og lydklassifisert.

Innhold

3-roms andelsleilighet beliggende i lavblokkens 2. etasje av 4 etasjer og kjeller. Leiligheten består av entré, bad, wc, kjøkken, 2 stk. soverom og stue med utgang til nordvestvendt innglasset balkong på ca. 9,5 kvm.

Leiligheten disponerer en stor bod på etasjeplan og to boder i kjeller på ca. 3,8 kvm og 2,4 kvm.

Areal

Primærrom: 68 kvm, Bruksareal: 68 kvm, Bruttoareal: 75 kvm

Standard

Leiligheten fremstår med bad og wc av eldre dato/standard, ellers normal bruksslitasje på innvendig bygningsmasse. Det må alltids påregnes noe overflatebehandling ved kjøp av brukt bolig. Kjøkkeninnredningen er fra 2020 med ny integrert komfyr og koketopp. Det er også byttet gulv i alle oppholdsrom og alle vegger er malt i 2020.

Entré:
Velkommen inn i en lys og fin entré med praktisk skyvedørsgarderobe for oppbevaring av ytterklær og sko. Det er i tillegg plass til ekstra kommode dersom man har behov for det. Entreen har dørcalling med åpner. Rett på utsiden av leiligheten har man en stor bod med hyller og strømuttak.

Stue og balkong:
En romslig stue med mange møbleringsmuligheter. Man har god plass til både sofagruppe og spisebord. Stuen er nymalt og det er lagt nytt gulv. Det er pipeløp i stuen som gir mulighet for å sette inn vedovn. Her er det store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys. Fra stuen er det utgang til en nordvestvendt innglasset balkong på ca. 9,5 kvm med gode solforhold. God plass til utemøbler og elektrisk/gass grill.

Kjøkken:
Ikea kjøkkeninnredning med slette lakkerte fronter, laminat benkeplate med sprutplate over, 1 ½ oppvaskkum med benkebeslag, kjøkkenventilator i stål med kanal ut, integrert koketopp og stekeovn, samt frittstående oppvaskmaskin. Nytt kjøkken med eldre ventilator, oppvaskkum og oppvaskmaskin.

To soverom:
Leiligheten har to soverom av god størrelse. Begge soverommene veder ut mot bilfritt fellesareal. God plass til senger, nattbord og annet møblement. På det ene soverommet følger også stort originalt plassbygget garderobeskap og litt mindre plassbygget skap på det andre soverommet.

Bad og separat wc:
Leilighetens bad og separat wc er av eldre dato, men det er vedtatt våtromsrehabilitering i regi av borettslaget.

Badet består i dag av servant med underskap, overskap med speilfronter og dusjkabinett. Separat wc består av frittstående toalett, servant med underskap, veggskap og speil.

Rehabilitering: I følge informasjon fra styret vil det blant annet bli nytt sluk, ny membran, støp av gulv med varmekabel og nye gulv- og veggfliser. Skjulte vannrør utføres som rør-i-rør system og det monteres fordelingsskap for kaldt- og varmtvann på baderom. Det vil bli opplegg for vaskemaskin og standard grunnpakke (blandebatteri, servant bad/wc, dusjbatteri med dusjgarnityr og svingbare dusjvegger. Mulighet for tilvalg som dekkes av beboer. For mer informasjon se punkt "borettslaget" i salgsoppgaven og/eller innkalling og protokoll til ekstraordinær generalforsamling datert 27.11.2019.

Overflater:
Gulv: Fliser på wc og bad, ellers ny laminat i entré, stue, kjøkken og begge soverom.
Vegger: Malte fliser og malt vinyltapet på bad, ellers malt strie, malt tynnpanel og malte flater.
Himling: Malte flater.

Følgende har fått TG2 i tilstandsrapport av Takstpartner Aass AS:
Stort stuevindu - Grunnet alder.
Balkongdør - Grunnet alder.
I tilstandsrapporten har entrédør fått TG2, men den er skiftet etter at takstmann var på befaring.
Innvendige dører - Grunnet alder og stedvis bruksslitasje.
Innredning bad - Grunnet alder, sprekk i emalje på servant og fuktopptrekk i skapstamme/fronter på servantskap.
VVS-installasjoner - Grunnet alder.
Utstyr for sanitærinstallasjoner, wc - Grunnet alder og bruksslitasje.
VVS-installasjoner, kjøkken - Grunnet alder på originale vann- og avløpsrør/stamme.
Innvendige gulv - Grunnet ikke fagmessig monterte gulvlister, stedvis glippe i laminat mot terskel/vegg, løse overgangslister, samt stedvis malingsflekker på gulv.
Panelovner - Grunnet alder.
Luftbehandling - Grunnet manglende/blokkert ventilasjon/avtrekk på kjøkken.
Elkraft - Grunnet av skade på TV-kontakt, ikke fagmessig festet stikkontakt til varmtvannsbereder.
Garderobe/skap - Grunnet alder og stedvis bruksslitasje.

Følgende har fått TG3 i tilstandsrapport av Takstpartner Aass AS:
Gulv, bad - Grunnet alder, bruksslitasje og antatt manglende membran på badegulv.
Innvendige vegger, bad - Grunnet alder, bruksslitasje, samt usikkerhet vedrørende tettesjikt/tilstand på tettesjikt på vegger på bad.

Borettslaget har vedtatt våtromsrehabilitering.

Utstyr

Hvitevarer på kjøkken medfølger; oppvaskmaskin, samt ny integrert komfyr og koketopp.
Skyvedørsgarderobe i entré, samt plassbygget skap på begge soverom.
Dørcalling med åpner, kabel-TV tjenester og røykvarsler.
Automatsikringer i sikringsskap.
Brannslukningsapparat og røykvarsler i leiligheten.

Oppvarming

Leiligheten er elektrisk oppvarmet med panelovner.

Tomten

Tomten er pent opparbeidet med plen, trær, beplantning, bilfrie asfalterte internveier, lekeplasser, gjesteparkering, m.m. Borettslaget tomt ligger på et høydedrag med store grønne fellesarealer mellom bebyggelsen.

Parkering

Borettslaget har 109 biloppstillingsplasser og 178 garasjer til utleie. Disse fordeles etter ventelister, og administreres av vaktmester. 8 plasser er avsatt til lading av el-bil. I tillegg har borettslaget godt med gjesteplasser. Ellers gateparkering etter gjeldende regler for området.

Forretningsfører

OBOS, tlf: 22 86 55 00

Borettslaget

Smalvollskogen Borettslag - www.smalvollskogen-borettslag.no

Smalvollskogen borettslag er det tredje største av seks borettslag som tilhører Tveita-området. Borettslaget har adresse Gunnulvs vei 2-36 og Lavrans vei 1-21 og 2-36. Det består av 376 andelsleiligheter, fordelt på 20 blokker med 4 etasjer.

Smalvollskogen har god vedlikeholds- og rehabiliteringshistorikk:
2019: Påbegynt utskifting/rehabilitering av utvendig rør
2018: Avfallsbrønner, vedlikehold av garasjene, vedlikehold/skiftet skiferheller i inngangspartier, samt etablert 8 ladeplasser til el-bil.
2017: Utskifting av balkongfronter.
2016: Etterfylling av pukk rundt blokker og under balkonger. Maling av lekeapparater.
2015: Maling av trappeoppganger. Utskifting av pipehatter. Byttet resterende port-telefoner.
2014: Maling av trappeoppganger og ny LED-belysning. Nye søppelstativ på uteområdet. Nytt gjerde nederst i Lavrans vei.
2013: Oppgradering av lekeplasser, beplantning, maling av søppelskur, nye pipehatter, samt nye gjerder mot Gunnulvs vei.
2010-2012: Rehabilitering av fasader.
2007-2008: Rehabilitering av samtlige fellesvaskerier.

Våtromsrehabilitering:
På generalforsamlingen 27.11.19 stemte andelseierne for vedlikehold av innendørs rørsystemer og komplett modernisering av baderom og wc. Arbeidet starter våren 2020. Estimert låneopptak er kr. 90 millioner og vil bli fordelt på de 376 andelene i borettslaget. Det ble vedtatt en økning av felleskostnadene på 25% fra 01.07.20. Detaljert fremdriftsplan vil bli utarbeidet etter generalforsamlingsvedtak. Alle andelshavere vil i god tid før oppstart av prosjektet få utdelt et informasjonshefte. Informasjonshefte vil inneholde viktige datoer, tidslinje, hva du må huske på før - og frem til oppstart, hvordan dette berører deg og din leilighet, arbeidstid og gjennomføring av prosjektet, oversikt over utstyr som leveres, utstilling/visningsbad i forbindelse med tilvalg.

Prosjektet er delt i 2 faser:
Fase 1: Strømpelegging av rørene innendørs. Dette arbeidet er planlagt oppstart i slutten av mai 2020.
Fase 2: Modernisering av bad og wc. Planlagt oppstart i leilighetene er september i 2020.

Begge fasene starter i Lavrans vei 2 og i følge styret vil prosjektet ta ca. 2 år.

Forkjøpsrett

Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

Meldefrist forkjøpsrett

08.04.2020

Styregodkjennelse

20 dagers styregodkjennelse.

Dyrehold

Tillatt mot undertegning av erklæring. Se husordensregler for mer informasjon.

Forsikring

Borettslaget er forsikret hos Protector med polisenr. 1455806

Ligningsverdi

Formuesverdi for inntektsåret 2018:
Som primærbolig: kr 824 025
Som sekundærbolig: kr 2 966 489

Felleskostnader

Totale felleskostnader pr. d.d. kr 3.772,- pr. mnd.

Felleskostnadene inkluderer kabel-TV, internett, trappevask, vaktmestertjeneste, balkongfronter, komm.avg., felles forsikring, nedbetaling av andel fellesgjeld(kapitalkostnader), samt borettslagets øvrige driftsutgifter.

Det er vedtatt en økning av felleskostnadene med 25% fra 01.07.20 på grunn av våtromsrehabiliteringen.

Andel fellesgjeld/fellesformue

Sum andel fellesgjeld kr 202.000, (avrundet opp til nærmeste hele tusen) pr. 01.03.2020

Lånevilkår

Borettslaget har 2 lån:

1) Annuitetslån i Handelsbanken med total restgjeld kr 74.404.250,-, hvorav denne andelen utgjør kr 193.365,-. Total restnedbetalingstid 21 år og 7 mnd. Flytende rente 2,6%. 12 terminer pr. år. Det betales avdrag på dette lånet. Kapitalkostnader inkl. i felleskostnadene er kr 977,-.pr mnd.

2) Annuitetslån i Handelsbanken med total restgjeld kr 3.030.583,-, hvorav denne andelen utgjør kr 7.881,-. Total restnedbetalingstid 7 år og 5 mnd. Flytende rente 2,6%. 12 terminer pr. år. Det betales avdrag på dette lånet. Kapitalkostnader inkl. i felleskostnadene er kr 98,- pr. mnd.

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Garantiordning

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Ferdigattest boligblokk - datert 1970

Diverse

Skilt til ringeklokker og postkasse bestilles på driftskontoret. Kjøper må selv betale dette.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Eiendommen/området er regulert til boligformål.

Totale kostnader

3 300 000,- (Prisantydning)
202 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
3 502 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
7 325,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
15 385,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
3 517 385,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet (skriv dato her) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (skriv vedlegg her)
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler June Berg Peersen

Finn.no: Visningstekst

I OBOS setter vi sikkerhet og trygghet på visning høyt. For å hindre spredning av koronavirus, vil det bli de oppsatte visninger gjennomføres individuelt, ta kontakt med megler for å avtale tidspunkt for oppmøte slik at du slipper å stå og vente når andre er inne. Dersom oppsatt tidspunkt ikke passer, ta kontakt for å finne et alternativt tidspunkt. Vi henviser til bilde nr 4 for nærmere informasjon. Velkommen til visning!

Oppdragsnummer

705200061