Larsbråtveien 73

Lyst og hyggelig rekkehus over 2 plan - Solrik terrasse på 23 kvm - Fjordutsikt - Peis - Garasje - Forkjøpsrett avklart.

Boligdetaljer

Prisantydning
kr 5 300 000

BRA / P-rom
103 m² / 95 m²

Boligtype
Rekkehus

Kart sentrert på geolokasjonen 59.9165056580701 breddegrad, 10.8571072940651 lengdegrad
Totalpris inkludert fellesgjeld og omkostninger

kr 5 539 147

Detaljer om boligen
Prisantydning kr 5 300 000
Andel fellesgjeld kr 224 000
Omkostninger kr 15 147
Totalpris kr 5 539 147
Felleskostnader kr 6 581 per måned
Antall rom 4
Antall soverom 3
Primærrom (P-rom) 95 m²
Bruksareal (BRA) 103 m²
Eierform Borettslag
Boligtype Rekkehus
Adresse Larsbråtveien 73
Kommune Oslo
Byggeår 1973
Energimerket Rød E

Ingen treff

Kontakt Irene for en gratis og uforpliktende verdivurdering

Nabolagsprofil, Larsbråtveien 73

Når du vurderer å kjøpe bolig, kan det være greit å også gjøre seg kjent med nabolaget. Her finner du blant annet ut hvor nærmeste matbutikk ligger, hvor bussen går fra, hvordan du enklest kommer deg til jobben, om området er barnevennlig og hvilke mennesker som blir naboene dine.

Mer om boligen

Beliggenhet

Larsbråtveien 73 ligger i et veletablert, populært og meget barnevennlig boligområde på Haugerud. Boligen har en spesielt fin og usjenert beliggenhet på høydedrag, med svært gode solforhold, og en fantastisk utsikt til byen og fjorden. Samtidig er det knapt noe trafikkstøy, og ren og frisk luft. Utgang fra stuen til stor terrasse på ca. 23 kvm. Lekeplass for de minste ligger rett ved, og rundt i borettslaget vokser bringebær, rips, solbær og markjordbær. Borettslaget er bilfritt, og samtidig ligger dette rekkehuset slik at du kan kjøre helt fram til det ved behov. Her bor man godt med nærhet til skoler, barnehager, kollektivtransport, Østmarka og andre servicetilbud.

Fritidsmuligheter:
Østmarka er nærmeste nabo og byr på flotte turmuligheter sommer som vinter. Om sommeren er det naturskjønne omgivelser med turstier, sykkelveier, badevann, fiskevann og kajakkmuligheter. Vinterstid kan du benytte deg av skiløypenettet som starter ca 400 meter fra boligen og tar deg til blant annet Mariholtet og Rustadsaga. I nærheten ligger også SATS treningssenter, Bare Trening på Haugerud, kunstgressbane, Alnaparken ridesenter, Furuset Forum med is- og håndballhall, samt Furuset svømmehall. Haugerud IF er et stort og aktivt idrettslag med tilbud fra fotball og allidrett til sjakk. Fra 2017 til 2023 gjennomføres det områdeløft på Haugerud og Trosterud, som innebærer et løft for både friområder og fritidstilbud i området. I tillegg arrangerer borettslaget blant annet julegrantenning og sommerfest.

Shopping/servicetilbud:
Nærhet til et godt utvalg av daglige servicetilbud. Flere dagligvarebutikker i området, den nærmeste er KIWI som ligger rett nedenfor borettslaget i Hellerudveien. Videre er det kort vei til Tveita senter med ca. 70 butikker og servicetilbud. Her finner man et godt utvalg av dagligvare- og klesforretninger, samt serveringssteder, bank, lege, tannlege, apotek, vinmonopol, med mer. Ønsker du ytterligere servicetilbud er det kort vei til bl.a. Coop Obs, IKEA, Alna Senter og Bryn Senter.

Kollektivtilbud:
Området gir gode muligheter for offentlig kommunikasjon via buss og T-bane. T-banens linje 2 mot Ellingsrudåsen eller sentrum, fra Haugerud eller Tveita T-banestasjon. T-banen bruker ca. 15 minutter fra Haugerud til sentrum. Matebuss nr. 61 fra Tveita senter stopper i Larsbråtveien. Ved holdeplass Haugerudveien går bussene nr. 69, 79, 102 og N2.

Skole og barnehage:
Boligen sokner og har gangavstand til Trosterud barneskole og Haugerud ungdomsskole. Størstedelen av skoleveien går gjennom grøntområder uten biltrafikk. Rundt boligen er det et godt utvalg av private og kommunale barnehager. Bystyret vedtok i juni 2019 planprogram med ny barne- og ungdomsskole og nytt idrettsanlegg på Haugerud. Målet er at dette skal stå ferdig til 2023. Siden nye skoler skal bygges ved siden av nåværende skole, slipper elevene bussing eller brakker i påvente av ny skole.

Bebyggelse

Borettslaget består av 183 småhus i rekke og ligger på Haugerud, grensende mot Hellerud i syd og mot Østmarka. De fleste boligene har atrium. Byggeprosjektet står oppført i Arkitektguiden og er 70-talls funkis på sitt aller beste. Byantikvaren har tentativt satt borettslaget på Gul liste, som innebærer at det innhentes råd fra byantikvaren dersom man søker om andre utbygginger enn de alternativene som ligger på borettslagets hjemmeside. Området rundt består av småhus- og blokkbebyggelse.

Adkomst

Fra Helsfyr følg Tvetenveien og ta av i rundkjøringen til høyre mot Haugerud. Følg Haugerudveien til Larsbråtveien som ligger på høyre hånd, følg intern skilting til nr. 73. Alternativt kan man ta av fra E6 Oslo-Trondheim mot Trosterud, følge Tvetenveien, til venstre i rundkjøring inn Haugerudveien. Rekkehuset ligger med enkel adkomst til E6 og Ring 3 med ca. 10 minutters reisetid med bil til Oslo sentrum. For ytterligere beskrivelse av adkomst, vennligst se kartskisse. Det vil bli skiltet med visningskilt fra OBOS Eiendomsmeglere ved annonserte visninger.

Byggemåte

Bygningene er tegnet av arkitektene Paul Cappelen og Thorbjørn Rodahl i 1965. Rekkehuset går over 2 plan og er oppført i bindingsverk med stående tømmermannspanel. Flatt yttertak tekket med papp, innvendige vegger i bindingsverk kledd med plater og etasjeskillere i trebjelkelag. Støpt grunnmur som er fundamentert til faste eller komprimerte masser. Vinduer med malte trerammer og 2-lags isolerglass fra 1989 på 2 soverom og 2-lags isolerglass fra 1996 på 1 soverom og kjøkken. Vinduer med malte trerammer og 2-lags energiglass fra 2007 i stue. Terrassedør med malte trerammer og 2-lags energiglass fra 2018.

Omtekking av yttertak i borettslaget ble påbegynt i 2016 og avsluttet i 2017. I 2007/08 ble det utført større rehabiliteringer av utvendig bygningsmasse i borettslaget: Tilnærmelsesvis alle fasader er skiftet (unntatt nordvendte fasader av god kvalitet og utbygde fasader i senere år). Syd og østvendte fasader er tilleggsisolert med 5 cm (langvegger). Alle fasader som er rehabilitert har luftet kledning og ny vindtetting. De fleste terrasser er tekket om. Og byggene utvendig er malt med nye farger iht. Corbusiers farge-skala for funkisbygg. For ytterligere beskrivelse av bygningen, vennligst se vedlagte tilstandsrapport.

Innhold

Lyst, trivelig rekkehus over 2 plan med god planløsning. 1. etasje inneholder: hall, 3 soverom, bad, wc og bod/garderobe. 2. etasje inneholder: kjøkken, spisestue, samt romslig stue med utgang til stor solrik terrasse på 23 kvm med en flott utsikt til byen og fjorden.
Boligen har en god standard med bad fra 2000, kjøkken fra 2010, og fremstår med delikat og moderne fargevalg og godt vedlikeholdte overflater.
I atriet er det en hyggelig uteplass med overbygget inngangsparti og platting på 12 kvm. Romslig utebod på ca. 8 kvm. med innlagt strøm. Boligen disponerer biloppstilingsplass i felles garasjerekke.

Areal

Primærrom: 95 kvm, Bruksareal: 103 kvm, Bruttoareal: 114 kvm

Standard

1. ETG.: P-rom 50 kvm som består av entre/hall, bad, wc, 3 soverom, samt 8 kvm innvendig bod/garderobe som regnes som sekundærareal.

Hall: Romslig hall med trappeløp til 2. etg. Plass til bokhyller/kommoder som om ønskelig følger med boligen. Det er laget en hyggelig lesekrok under trappen. Oppheng for klær og skoskap. Varme i gulvet med unntak under trapp og kommode.

Soverom I: Hovedsoverom med god plass til dobbeltseng og øvrige soveromsmøbler. Varmefolie i gulvet lagt i 2018.

Soverom II og III: 2 gode soverom vegg i vegg (flere har tatt ned veggen og slått sammen disse rommene til en kjellerstue eller et større hovedsoverom). God plass til senger og skap i begge rom.

Bad: Pent flislagt bad oppusset ca 2000 av tidligere eier. Badet består av dusjkabinett (2013), servant m/underskap og flislagt benk, veggskap (2017), speil, overlys og opplegg for vaskemaskin. Vaskmaskinen følger ikke.

Sep. WC: Wc består av servant m/underskap (2012), speil, overlys og wc (2010).

Bod: 8 kvm innvendig bod/garderobe med mye skapplass. Frittstående fryseskap i boden følger med dersom kjøper ønsker det.

Innvendig trapp med malte vanger/rekkverk og lakkerte trinn mellom etasjene. Buet hylle over trapp følger ikke boligen.

2. ETG.: p-rom 48 kvm som består av stue og kjøkken.

Kjøkken: Kjøkkeninnredning med malte profilerte eikefronter, 2 stk. fronter m/glass, laminat benkeplate m/ fliser over, underlimt 1 1/2 oppvaskkum, uttrekksventilator og integrert oppvaskmaskin og kjøleskap. Kjøkkenfronter er malt av fagfolk i 2015 og det er opplyst av tidligere eier at kjøkkeninnredning er fra 2010 og er levert av Norema.
Det er forhåndsgodkjente tegninger i borettslaget på utbyggingsmuligheter, og en av mulighetene er å bygge ut kjøkkenet mot terrassen, som vil gi et stort og lyst rom med god plass til spisebord. (Selve utbyggingen må søkes styre og plan og bygg for eiers regning og risiko.)

Stue/spisestue: En stor og luftig stue hvor trappen lager et naturlig og fint skille mellom selve stuen og spisestuen. Spisestuen ligger naturlig til ved kjøkkenet og her er det god plass til et stort langbord. Lamper i tak i spisestuen følger ikke boligen.
Selve stuen er romslig og har god plass til sofagruppe. Det er peis i stuen og utgang til en stor utbygget terrasse. Store vinduer i funkisstil gir mye godt lys inn i boligen og det er en flot tutsikt mot Oslofjorden og byen fra stuen.

Terrasse: En flott terrasse på 23 kvm. Terrassen er godt skjermet med gode solforhold. Utelys lyser opp terrassen på vinteren. Flott utsikt!!

Gulv: Fliser på bad. Parkett i stue. Fliser i entre/hall, parkett på soverom og bod, laminatflis på kjøkken og laminat på wc. Adkomst til krypkjeller via luke i gulv fra bod. Det opplyses at fliser i entre/hall er fra 2017, laminat på wc fra 2016, parkett i bod fra 2014 og parkett på soverom fra 2013/18. Det ligger keramiske fliser under laminat på wc. Laminat er ikke limt og kan enkelt fjernes.
Vegger: Fliser på bad. Malte overflater på wc, ellers MDF-panel på 2 soverom, ellers malt strie, malt tapet og malte overflater i øvrige rom
Himling: Malt m/downlights på bad. Malte overflater på wc, ellers malte takessplater i himlinger.

Utstyr

Elektriske markiser fra 2005 ut fra kjøkken og stuevinduer.

Oppvarming

Peisovn i stue, ellers er boligen er elektrisk oppvarmet med varmekabler på bad og entre/hall, varmefolie i gulv på 1 soverom og panelovner i 3 soverom og i stue/kjøkken.

Tomten

Borettslaget eier tomten på 84 793 kvm. Eiendommen ligger i et kupert fjellterreng som består hovedsakelig av naturtomt og dels arealer som er pent opparbeidet med gressplener, prydbusker, asfalterte gangarealer, sittegrupper og lekeapparater. Borettslaget har fått midler fra Oslo kommune og OBOS til å oppgradere uteareal med blant annet drivhus og ny lekeplass. Se mer på www.sankshansfjellet.no. Rekkehuset disponerer egen hagedel/atrium som er skjermet og pent opparbeidet.
Eiendommen er konsesjonsfri. Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Parkering

Det medfølger garasje med innlagt strøm i garasjerekke rett nedenfor boligen. Det er mulig å kjøre helt frem til huset for av- og pålessing. Det er mulighet for leie av ekstra garasjeplass. For øvrig gateparkering etter gjeldende regler.

Forretningsfører

OBOS, tlf. 22 86 55 00

Borettslaget

Sankthansfjellet Borettslag - www.sankthansfjellet.no

Borettslaget som har adresse Haugerudveien 1 - 63, Larsbråtveien 1 - 263 og 2 - 38 består av 183 småhus i rekke. Husene ble oppført i perioden 1969 - 1971. Første innflytting skjedde i 1970.

- Telenor er borettslagets leverandør av TV- og bredbåndstjenester.
- Internett / Fiber fra Homenet med en hastighet på 100/100 Mbit/s som er inkludert i felleskostnadene.
- Borettslaget har avtale om vaktmestertjeneste med Oppsal Vaktmestersentral.


Borettslaget har god rehabiliterings- og vedlikeholdshistorikk:
1991 - 1996: Ny taktekking på hus og boder
1995 - 1998: Varmekabler i gangveier
1996 - 2001: Terrasse- og bodtekking med tilhørende arbeide (herunder råteskader hus / boder)
1998 - 2001: Krypkjellerundersøkelse / soppkontroll
2000 - 2002: Skifte av utebelysning, ekstra stolper
2002: Skifte av innvendige stoppekraner i boligene, skifte / vedlikehold av utvendige felles stoppekraner for husrekkene
2003 - 2004: Nye søppelanlegg (3 områder) /nye postkasser
2003 - 2004: Enøktiltak varmekabelanlegg (gangveier)
2007 - 2008: Fasaderehabilitering, terrassetekking
2010 - 2013: Oppgradering/nye lekeplasser
2010 - 2011: Utskifting av gjerder og lignende
2010 - 2011: Asfaltering av slitte gang/kjøreveier
2014: Nye søppelanlegg fase 1
2016 - 2017: Ny taktekking
2018: Asfaltering av slitte gang- og kjøreveier

Forkjøpsrett

Borettslaget er tilknyttet OBOS og har vedtektsfestet forkjøpsrett. Forkjøpsretten har vært utlyst , ingen har meldt seg, og den er derfor avklart. Kjøper må være/bli medlem av OBOS og må være à jour med kontingenten.

Meldefrist forkjøpsrett

10.09.2019

Styregodkjennelse

Ja

Dyrehold

Dyrehold er tillatt. Hunder skal føres i bånd på borettslagets område, jfr. husordensreglene §4.

Forsikring

If Skadeforsikring - polisenummer 1443333. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Ligningsverdi

Likningsverdi for inntektsåret 2017:
Som primærbolig: kr 1 207 392
Som sekundærbolig: kr 4 346 609

Felleskostnader

Totale felleskostnader pr. d.d. kr 6581,- pr. mnd.
Herav:
Felleskostnader kr 6 309,-
Internett/bredbånd kr 250,- 100/100 mb/s
Feieavgoft 22,-

I tillegg inkluderer felleskostnadene garasje, kabel-TV, vaktmestertjeneste, kommunale avgifter, felles forsikring, kapitalkostnader (nedbetaling av andel fellesgjeld), samt borettslagets øvrige driftsutgifter.
Innkreving av eiendomsskatt: I månedene mai, juni, september og november påløper det eiendomsskatt for enkelte leiligheter i borettslaget. Dette fremkommer som egen spesifikasjon på felleskostnadene i disse månedene.
Borettslaget utreder hvordan vann- og kloakkutgifter kan justeres etter utbygd areal. Siden denne boligen ikke er utbygd, vil en eventuell justering innebære noe lavere felleskostnader for denne boligen. Se www.sankshansfjellet.no for mer info.

Lånevilkår

Borettslaget har et serielån i Handelsbanken iht. brev fra forretningsfører

Lån nr.: 2HANDE-83987150974:
Restsaldo: kr. 41 021 234,-
Restsaldo andel: kr. 224 157,- * tilhører leil. i sin helhet
Rente, flytende: 2,30%
Rest løpetid: 23 år 7 mnd.
Terminer p.a.: 12

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Kjøpers ansvar for øvrige andelseieres mislighold

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på rekkehuset av 17.09.1973.
Utvidelse av terrassen er ikke byggemeldt. Denne utvidelsen ligger i den planen som er forhåndsgodkjent i borettslaget, og det må derfor antas at det vil være mulig å ettersøke dette.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Eiendommen/området er regulert til boligformål. Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Totale kostnader

5 300 000,- (Prisantydning)
224 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
5 524 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
7 187,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
15 147,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
5 539 147,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Se vedlegg.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet (skriv dato her) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (tilstandsrapport, egenerklæringsskjema, nabolagsprofil, samt 1.side av energiattest)
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler MNEF, fagansvarlig Irene H. Tørlen

Oppdragsnummer

705190132