Langbølgen 50

Pen og velholdt 3-romsleilighet med fin utsikt og meget gode solforhold! God off. komm. Barnevennlig! Forkjøp avklart.

Finn fram på siden

Priser

Totalpris: NOK 4,537,504

Totalprisen for boligen = innskudd + fellesgjeld samt omkostninger.

Prisantydning: NOK 4,450,000

Fellesgjeld: NOK 71,000

Fellesgjelden er et lån vi har forhandlet fram for alle boligene samlet. Du er ansvarlig for den delen av fellesgjelden som er knyttet til din bolig.

Omkostninger: NOK 16,504

En engangskostnad som dekker offentlige avgifter, tinglysingsgebyr m.m.

Felleskostnader pr. måned: NOK 4,061

Få finansieringsbevis fra OBOS-Banken

Kart sentrert på geolokasjonen breddegrad, lengdegrad

Mer om boligen

Økonomi og kostnader

 • Forretningsfører

  Forretningsførselen er utført av OBOS i henhold til kontrakt.

 • Forsikring

  Borettslagets eiendommer er forsikret i Tryg Forsikring med polisenummer 6605465. Den enkelte andelseier må selv sørge for å ha hjemforsikring som dekker innbo og løsøre.

 • Ligningsverdi

  Formuesverdi for inntektsåret 2020:
  Som primærbolig:
  kr 1 138 768
  Som sekundærbolig:
  kr 4 099 564

 • Felleskostnader

  Totale felleskostnader pr. d.d. kr 4.061,- pr. md.
  Herav:
  Felleskostnader 3.506,-
  Trappevask 70,-
  Kapitalkost. lån 1 OBBK02 485,-

  Totale felleskostnader inkluderer: kabel-tv, bredbånd, kommunale avgifter, vaktmestertjeneste, nedbetaling av andel fellesgjeld, felles bygningsforsikring, forretningsførsel, mm.

 • Garantiordning

  Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.

 • Totale kostnader

  4 450 000,- (Prisantydning)
  71 000,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  4 521 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  4 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Pantattest kjøper)
  480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
  480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
  28,- (Utskriftsgebyr)
  7 644,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
  --------------------------------------------------------
  16 504,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  4 537 504,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

  Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

  Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

 • Eierskifteforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

 • Finansiering

  OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

  Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

  Les mer på obosbanken.no.

Fakta om boligen

 • Beskrivelse

  Pen og velholdt 3-romsleilighet med hyggelig utsyn og meget gode solforhold. Boligen er romslig, har godt lysinnslipp og en god atmosfære. Planløsningen er god og består av en praktisk entre, et eldre bad, to soverom, en lys stue og et pent kjøkken med meget god spiseplass i forlengelsen av stuen. Fra stuen er det adkomst til en sydvestvendt innglasset balkong på 9 kvm. Vegger er belagt med fliser på baderom ellers malte slette flater i øvrige rom. Overflater på gulv er belagt med fliser på baderom ellers laminat i øvrige rom. Leiligheten disponerer en loftsbod på ca. 6 m² og to kjellerboder på ca. 2,4 m² og 2,4 m². Det er gode parkeringsmuligheter med kort venteliste på leie av parkering/garasjeplass.

  Entre:
  Praktisk entre.

  Stue/ spisestue:
  Stuen fremstår lys og romslig. Her er det mange innredningsmuligheter, godt lysinnslipp og utgang til en flott innglasset balkong. Antatt pipeløp som ikke er tatt i bruk.

  Kjøkken:
  Kjøkkenet ligger i tilknytning til stuen og har meget god spiseplass. Kjøkkeninnredningen er eldre med malte slette skapfronter, laminat benkeplate med malte fliser på bakvegg, enkel oppvaskkum, ventilator og frittstående komfyr, kjøl/- fryseskap. Det er kjøkkenventilator med kullfilter.

  Bad
  Eldre baderom med flislagt gulv og malte veggflater. Det er vedtatt rørfornying i borettslaget. Les mer under punkt "borettslaget". Baderomsinnredningen er bestående av servant med underskap, speilskap med overlys, gulvmontert klosett og dusjkabinett.

  Balkong:
  Sydvestvendt innglasset balkong på ca. 9 m² med fliser på gulv . Balkongen er utstyrt med utelys og strømuttak. Balkong kan skilte med hyggelig utsyn og meget gode solforhold.

  Boligen ligger i et barnevennlig og hyggelig boligområde ved inngangen til lysløype. Borettslaget er veldrevet, og har hatt flere store prosjekter opp igjennom årene. Leiligheten har en god beliggenhet sentralt på Lambertseter/Munkelia, kun få minutters gange til offentlig kommunikasjon, som både buss og T-bane. Gangavstand til Lambertseter senter som byr på en rekke butikker og servicetilbud.

  Velkommen til hyggelig visning i et trivelig nabolag!

 • Beliggenhet

  Leiligheten er sentralt beliggende på Lambertseter i et veletablert boligområde. Dette er et attraktivt og veldrevet borettslag i et meget populært område. Borettslaget har pent opparbeidet og beplantet fellesareal med blomsterbed, prydbusker og plener. Deler av borettslaget vender ut mot grøntområder med plener, leke- og ballplass. Asfalterte internveier fra vei til inngangspartiene.

  Sentralt beliggende leilighet med kort vei til kollektivtransport med buss og t-bane, samt kort gangavstand til flere matvarebutikker. En liten spasertur tar deg til det nye og flotte handelssenteret på Lambertseter. Der er det et stort utvalg av forretnings- og servicetilbud. Det er blant annet bibliotek, kino, vinmonopol, lege, tannlege og caféer.

  Lambertseter er ett hyggelig og attraktiv boligområde som kan tilby gode rekreasjons- og treningsmuligheter. Området kan bl.a by på svømmehall, Lambertseter stadion, og treningssenter. Det er videre kort vei til Ekebergsletta, samt Østensjøvannet og Østmarka med gode turmuligheter.

 • Bebyggelse

  Området består i hovedsak av blokkbebyggelse.

 • Adkomst

  Enkel adkomst via Mikrobølgen. Ved offentlig kommunikasjon, ta t-bane 1 og 4 og gå av på Munkelia T-banestasjon. Det vil bli skiltet med OBOS Eiendomsmeglere visningsskilter til visninger. Se forøvrig kartskisse.

 • Byggemåte

  Lavblokk på 4 etasjer, loft og kjeller med bærende konstruksjon i betong. Skillende dekker i armert betong. Fasader forblendet med teglstein. Flat takkonstruksjon antatt tekket med papp/membran.

 • Standard

  Følgende bygningsdeler er vurdert til TG 3:
  Bad:
  Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.

  Følgende bygningsdeler er vurdert til TG 2:
  Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn.
  Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
  Kjøkken > Avtrekk > Kjøkken:
  Det er manglende forsert mekanisk avtrekk fra kokesone i kjøkken. Kjøkken har ventilator med omluft (kullfilter).
  Tekniske installasjoner > Varmtvannstank:
  Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift.
  Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg
  Tekniske installasjoner > Vannledninger:
  Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.

 • Oppvarming

  Boligen er oppvarmet med panelovner.

 • Tomten

  Andel i eiet tomt på 82 115 kvm. Borettslaget har pene velstelte fellesarealer. Godt ivaretatt vedlikehold av bygningsmasse og tomt. Asfalterte internveier og adkomst til bebyggelsen. Skjermet og barnevennlig innenfor borettslagets område. Bra opparbeidet uteareal med lek, ballplass, grillplass og sittebenker. Store tilstøtende friarealer og turveier.

 • Parkering

  Borettslaget har parkeringsplasser og garasjer som fordeles etter ventelister. Ellers er det gateparkering etter gjeldende regler. El-bil eiere kan registrere seg som bruker via Smartcharge-appen https://smartcharge.io/me/. Betalingsløsning er implementert i ladeboksene, og den enkelte eier blir fakturert for eget forbruk. Ta kontakt med styret for øvrige spørsmål knyttet til el bil lading.

 • Vei/vann/avløp

  Offentlig.

 • Borettslaget

  Munkelia borettslag består av 428 andelsleiligheter med adresser i Langbølgen og Mikrobølgen. Forretningsførselen er utført av OBOS i henhold til kontrakt. Styret har kontor med egen inngang i Langbølgen 51. Beboere med spørsmål om ytre vedlikehold, alvorlige brudd på husordensreglene, eller andre innspill kan kontakte styret på e-post: munkelia@styrerommet.net. Borettslaget har egen hjemmeside: www.munkelia.no. Styret har hatt løpende kontakt med Holmlia Vaktmesterservice. Borettslaget har avtale med Kvalitet Renhold om renhold av fellesarealene. Det er 15 fellesvaskerier spredt i hele borettslaget. Telenor er borettslagets leverandør av TV- og bredbåndstjenester.Styret sa opp avtalen med Telenor med virkning fra 1. september 2022. Innen da skal Homenet ha etablert og være i gang med å drifte fibernett for levering av internett og TV- tjenester. Den nye løsningen innebærer at beboerne får internettjenester med høyeste hastighet. De enkelte bygningene vil bli koblet til det nye anlegget suksessivt i løpet av våren/sommeren.
  Den enkelte andelseier kan selv velge leverandør av TV-tjenester blant Homenets samarbeidspartnere. Avtalen om TV-tjenester inngås direkte mellom beboeren og TV- leverandøren. Dette er en kostnad som kommer i tillegg til det borettslaget betaler for internettet, som finansieres gjennom felleskostnadene. Andelseiere som ikke ønsker å abonnere på TV-tjenester betaler heller ikke for dette. Det ble gjennomført beboermøte i mars, med grundig informasjon om den nye avtalen. Interessenter oppfordres til å sette seg inn i borettslagets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning, vedtak fra årsmøte/generalforsamling m. som ligger vedlagt i salgsoppgaven. Det er tillatt å holde hund/katt etter fastsatte regler. Det er tillatt med elektrisk grill på balkongene.

  Munkelia er et veldrevet borettslag hvor beboernes trivsel er i fokus. Følgende større vedlikehold og rehabilitering er blitt gjort de senere år:

  - 2021: Forprosjekt for rørfornying i borettslaget er igangsatt i 2021 og for mer informasjon rundt dette, kontakt styret.
  - 2019: 2019: Fullført parkeringsprosjekt med to nye parkeringsanlegg, også tilrettelagt for elbillading på 83 plasser. Skiftet vinduer i høyblokken i Langbølgen 41. Nytt fyringsanlegg i Langbølgen 41: Pga av forbudet mot oljefyring fra 2020, måtte borettslaget finne ny løsning for oppvarming i Langbølgen 41. Endte på en løsning med bergvarme i kombinasjon med biodrivstoff. Utført i slutten av 2019 og januar 2020.
  - 2017: Rehabiliterte heisen i Langbølgen 41. Ventilasjonsrens.
  - 2016: Maling av samtlige fellesvaskerier. Montering av beslag lamellblokker og vindusbrett punkthus. Oppgradering av garasjeanlegg. Piper og luftekanaler i Langbølgen 44 og 50 beslått.
  - 2015: Etablering av ny lekeplass i Mikrobølgen.
  - 2014: Omlegging av alle tak (unntatt i Langbølgen 44 og 50) og rehabilitering av piper.
  - 2013: Lagt om takene på garasjene, malt samtlige oppganger og skiftet beslag på eksisterende treverk på fasade på lamellblokkene.
  - 2012: Vindusutskifting (ikke i Langbølgen 41) og installering av heldekkende brannvarslingsanlegg i fellesrom.
  - 2011: Omlegging av tak i Langbølgen 44 og 50. Påbegynt utskifting av vinduer.
  - 2010: Luftekanaler og pipeutløp er sikret med netting for å unngå problemer med fugler.
  - 2008-2009: Kontroll og utbedring av lekeplasser iht HMS. Utskifting av takrepoene i lamellblokkene.
  - 2007: Oppgradering av det elektriske styringssystemet i heis i Langbølgen 41. Fortsatt med program for utskifting av elektriske hovedtavler i borettslaget (gjennomføres i perioden 2000-2010).
  - 2005-2006: Utskiftinger til nye balkonger i høyblokka.
  - 2004: Rehabilitering av inngangsrepos i Mikrobølgen 1-13 og Langbølgen 56 og 58. Fornyet alle håndløpere i aktuelle stikkveier samt lagt ned termostatstyrte varmekabler i stikkveier til innganger med stigning.
  - 2003: Etablering av miljøstasjoner.
  - 2002: Ferdigstilt nye balkonger. Alle piper ble beslått. Nye overlysluker ble montert.
  - 2001: Kjøpt garasjeanlegg fra Oslogarasjene AS.
  - 2000: Nye entredører og postkasser. Nytt tak i Langbølgen 41.

  Borettslaget har tidligere på generalforsamling vedtatt rørfornying (strømpeløsning) som videre er vedtatt utsatt. Borettslaget har fått vurdering av avløpsrørene av Obos Prosjekt og SINTEF der begge mener at vann- og avløpsrør med bad burde totalrehabiliteres. Obos og SINTEF er forøvrig uenig når det burde gjøres; Obos mener at det burde gjøres så fort som mulig mens SINTEF mener man kan vente 10-15 år. Borettslaget har innkalt til et opplysningsmøtet 10.11.21 der Obos Prosjekt og SINTEF går gjennom sine rapporter. Det var innkalt til en ekstraordinærgeneralforsamling i januar 2022 for å vedta en av planene. Denne er utsatt og det er mulig at dette nå blir tatt opp på ordinær generalforsamling i 2022. Dette vil ha en innvirkning på både fellesgjeld og felleskostnadene, og det må påregnes økning i disse. Rørfornying, forprosjekt igangsatt i 2021.

 • Dyrehold

  Det er tillatt å holde hund og katt i borettslaget dersom det ikke er til ulempe for andre beboere i borettslaget. For mer informasjon, se husordensreglene side 3 og 4.

 • Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

  Det foreligger ferdigattest.

 • Utleie

  Boligen består av en boenhet. Utleie reguleres av borettslagsloven. Det må søkes styret.

 • Konsesjon

  Eiendommen er konsesjonsfri.

 • Odel

  Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

 • Servitutter/rettigheter/forpliktelser

  Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

 • Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

  Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

  Eiendommen/området er regulert til byggeområde for boliger, friareal, friområde, garasjer og bolig/forretning/barnehage/bevertning, mm.

 • Energimerking

  Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

 • Løsøre og tilbehør

  Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

 • Lovanvendelse og kontraktsbetingelser

  Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

  Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

 • Salgsoppgave

  Salgsoppgaven er opprettet og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
  Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: Forside energiattest, egenerklæring, tilstandsrapport og naboprofil.
  Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

 • Oppdragsnummer
  704220057

Budgivning

 • Styregodkjennelse

  Det praktiseres vanlig styregodkjenning i borettslaget. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn. Dersom kjøper ikke blir godkjent som ny andelseier blir andelen solgt videre for kjøpers regning og risiko.

 • Lånevilkår

  Lånevilkår opplyst i brev fra forretningsfører datert 23.06.22.

  Borettslaget har 4 lån.
  OBBK02)
  Restsaldo: 2.112.521,-
  Restsaldo denne andel: 5.706,-
  Rest løpetid: 1 år
  Terminer pr. år: 12
  Type rente: Flytende
  Rentesats: 2,23 %

  OBBK03)
  Restsaldo: 4.168.317,-
  Restsaldo denne andel: 0,-
  Rest løpetid: 13 år 5 md.
  Terminer pr. år: 12
  Type rente: Flytende
  Rentesats: 2,23 %

  OBBK05)
  Restsaldo: 4.071.462,-
  Restsaldo andel: 9.575,-
  Rest løpetid: 8 år 1 md
  Terminer pr. år: 12
  Type rente: Flytende
  Rentesats: 2,23 %

  OBBK06)
  Restsaldo: 23.377.025,-
  Restsaldo andel: 54.958,-
  Rest løpetid: 24 år 6 md
  Terminer pr. år: 12
  Type rente: Flyt.
  Rentesats: 2,23%

  Mulighet for individuell nedbetaling på hele eller deler av fellesgjeld (IN-lån): Ja, Annuitetslån 1 OBBK02 er et IN-lån som kan nedbetales om ønskelig. For mer informasjon om dette kan forvaltningskonsulent kontaktes.

  Endringer i lånevilkår, herunder renteendringer, vil kunne medføre at månedlige fellesutgifter endres. På samme måte vil vedlikeholdsarbeider og oppgradering av bygning kunne medføre økte fellesutgifter.Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

 • Overtagelse

  Etter avtale med selger.

 • Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Med denne forsikringen følger det også med flytteforsikring fra Tryg. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

 • Budgivning

  Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

 • Lov om hvitvasking

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

  Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

 • Ansvarlig megler

  Avdelingsleder/ Eiendomsmegler MNEF Heidi Furset

Last ned dokumenter

Kontakt meg om om denne boligen

Jeg svarer mer enn gjerne på dine spørsmål