Langbølgen 46

MUNKELIA: Flytt rett inn i strøken 3,5-roms, med solrik balkong og delikat bad. Lekkert kjøkken med spiseplass!

Boligdetaljer

Prisantydning
kr 3 900 000

BRA / P-rom
79 m² / 70 m²

Boligtype
Andelsleilighet

Kart sentrert på geolokasjonen 59.8639579892671 breddegrad, 10.8162070021368 lengdegrad
Totalpris inkludert fellesgjeld og omkostninger

kr 4 003 387

Detaljer om boligen
Prisantydning kr 3 900 000
Andel fellesgjeld kr 88 002
Omkostninger kr 15 385
Totalpris kr 4 003 387
Felleskostnader kr 3 762 per måned
Antall rom 3
Antall soverom 2
Primærrom (P-rom) 70 m²
Bruksareal (BRA) 79 m²
Etasje 3
Eierform Borettslag
Boligtype Andelsleilighet
Adresse Langbølgen 46
Kommune Oslo
Byggeår 1965
Energimerket Rød E

Nabolagsprofil, Langbølgen 46

Når du vurderer å kjøpe bolig, kan det være greit å også gjøre seg kjent med nabolaget. Her finner du blant annet ut hvor nærmeste matbutikk ligger, hvor bussen går fra, hvordan du enklest kommer deg til jobben, om området er barnevennlig og hvilke mennesker som blir naboene dine.

Mer om boligen

Moderne og attraktiv leilighet beliggende i 3.etasje. Leiligheten er jevnlig vedlikeholdt de senere år, og holder en meget god standard. Pene, slette veggflater og gjennomgående enstavs parkett i tørre oppholdsrom. I entreen er det lagt pene fliser. Leiligheten er både av god størrelse og har en smart planløsning. Stort og delikat kjøkken (2014) med både kjøkkenøy og plass til spisebord. Pent, flislagt bad (2015) med varme i gulv og downlights i himling. Lys og romslig stue med plass til å møblere i soner. Pipeløp muliggjør vedovn, om ønskelig. Fra stuen har man utgang til solrik, innglasset balkong. Balkongen har lunt tregulv og er vendt mot sydvest. Luftig utsyn og begrenset med innsyn gjør at sommerdagene kan nytes til det fulle. Det at balkongen er innglasset gjør at utesesongen kan utvides til også å gjelde vår og høst.

- Stor og moderne 3,5-roms leilighet
- Sydvestvendt, innglasset balkong med luftig utsyn
- Pent bad/wc (2015) med varme i gulv
- Delikat kjøkken med kjøkkenøy og integrerte hvitevarer (2014)
- Enstavs parkett på gulv og helsparklet veggflater
- Flere nye vinduer fra 2012
- Pipeløp i stuen
- Gode lagringsmuligheter i tre boder
- Brann- og lydklassifisert entrédør, type B30/35dB med sikkerthetslås
- Sikringsskap med nyere automatsikringer; syv spredekurser og 35 amp skru-hovedsikring
- Rask avklaring av forkjøpsretten
- Lave kjøpsomkostninger (ingen dok.avgift!)

Leiligheten ligger fint til i et hyggelig nabolag, på grensen til Nordstrand. Umiddelbar nærhet til offentlig kommunikasjon. 74- og 79-bussen stopper i få minutters gange fra leiligheten, mens T-banens linje 1 og 4 samt flybussen har stoppested på Munkelia. Det er videre kort vei til Lambertseter senter som kan by på ulike interiør- og klesbutikker, vinmonopol, Meny, apotek, jernvarehandel, bibliotek, samt flere spisesteder. Symra Kino med sine to kinosaler ligger i tilknytning til senteret. Gangavstand også til Sæter Torg, hvor det blant annet finnes interiørbutikker, kaffesteder og flere spisesteder.

Nærområdet kan ellers by på flere fritidsaktiviteter, ettersom Niffen, Leirskallen slalåmbakke, turnhall, Lambertseter bad og Lambertseter idrettspark ligger i nærheten. Idrettsparken er bestående av fotballbaner, friidrettstadion og idrettslekeplass. Om vinteren legges det naturis på deler av anlegget. Nærmeste treningssenter er SATS som ligger på den gamle delen av Lambertseter senter. Dersom løpetur eller gåtur ute i naturen frister er Lambertseter sin egen lysløype perfekt til så måte. Denne går i skogområdet på oversiden av boligblokken, og er en populær turrunde for beboerne i området. Dersom man ønsker større turområder er det heller ikke lang vei til hyggelige Ekeberg, Østensjøvannet eller Østmarka. I Østmarka kan naturen nytes både sommer som vinter, da man kan bade i eksempelvis Nøklevann, gå eller sykle til Rustadsaga eller ta seg en skitur til Skullerudstua eller Mariholtet. Sykkelavstand til strender som Nordstrand bad eller Ulvøya, mm. Det er altså svært gode tur- og rekreasjonsmuligheter i området, samtidig som det er sentralt ift å komme seg til Oslo sentrum. Lambertseter er derfor et område der alle kan trives!

Følgende er hentet fra takstrapport datert 12.02.2020: "Lavblokk på fire etasjer med kjeller og loft, oppført i 1965. Leilighetens skillevegger og etasjeskiller i betong. Fasader kledd med fasadeplater."

3.etasje: entré, stue, bad, kjøkken og to soverom.

I tillegg disponerer leiligheten tre lagringsboder, hvorav en på loft og to i kjeller. Takstmann har målt opp disse til å være henholdsvis 6,5 kvm, 2 kvm og 2,3 kvm.

Primærrom: 70 kvm, Bruksareal: 79 kvm, Bruttoareal: 86 kvm

Lys og attraktiv leilighet med god intern beliggenhet. Leiligheten holder en gjennomgående høy standard og fremstår moderne. Pene, slette veggflater som er malt i lyse, nøytrale farger. Videre er det lagt pen enstavs parkett i alle tørre oppholdsrom, med unntak av entreen som er flislagt. Leiligheten har et stort og delikat kjøkken fra 2014, samt et delikat bad fra 2015. Fra stuen har man utgang til solrik, innglasset balkong på 7,5 kvm. I 2012 skiftet borettslaget ut alle vinduer i leiligheten, med unntak av vindu som vender ut mot innglasset balkong. De gode vindusflatene slipper inn rikelig med naturlig lys.

Entré: Lys entré med fin plass til å henge fra seg yttertøy i garderobeskap med skyvedørsfronter. Pene fliser på gulv. Entreen er utstyrt med dørcalling.

Stue: Romslig stue med god plass til å møblere i soner. Pipeløp i stuen muliggjør vedfyring. Fra stuen er det utgang til romslig 7,5 kvm balkong med fin plass til balkongmøbler. Pent tregulv gir lun følelse. Balkongen er vendt mot sydvest, noe som gir gode solforhold. Luftig og grønt utsyn, samtidig som det er lite innsyn. Med andre ord, et godt sted å nyte sommerdagene! Det at balkongen er innglasset gjør at utesesongen kan utvides til også å gjelde vår og høst. Innglassingen kan også skyves til side når man ønsker det.

Bad/wc: Delikat, flislagt bad med varme i gulv og downlights i himling. Et godt sted å starte dagen! Heldekkende servant i skapinnredning og speilskap gir gode oppbevaringsmuligheter for toalettartikler, mm. Videre er badet utstyrt med åpen dusjplass med innfellbare dusjvegger og regnfallsdusj. Vegghengt toalett med soft close og opplegg for vaskemaskin. Badet fremstår delikat og moderne, og ble pusset opp av fagfolk i 2015.

Kjøkken: Stort og moderne kjøkken med grå kjøkkeninnredning. Pen glassplate over heltre benkeplate. Kjøkkenet er av god størrelse, og man har godt med skap- og benkeplass. I tillegg er det fin plass til spisebord ved vindu. Fin kjøkkenøy med bred induksjon koketopp og takhengt ventilator med kullfilter. Kjøkkenøyen bidrar også til en sosial løsning da den inviterer til samtale mellom kokken og middagsgjestene. Integrert kjøl og frys, oppvaskmaskin og komfyr gir helhetlig inntrykk. Videre er kjøkkenet utstyrt med 1,5 underlimt oppvaskkum med ettgrepskran. Varmtvannsbereder type Høiax RSB 120 ltr fra 2012 er plassert i kjøkkenskap. Det er installert waterguard.

Soverom 1: Hovedsoverommet er av meget god størrelse, med fin plass til dobbeltseng med tilhørende nattbord. Gode oppbevaringsmuligheter for klær og sko i garderobeskap med skyvedørsfronter. Soverommet ligger i tilknytning til stuen.

Soverom 2: Leilighetens andre soverom er også av god størrelse, og passer perfekt som barnerom eller kontor. Rommet ligger vegg i vegg med hovedsoverommet, men har inngang fra kjøkkenet. Gode oppbevaringsmuligheter i garderobeskap.

Leiligheten varmes i hovedsak opp elektrisk med panelovner. I tillegg er det pipeløp i stuen som muliggjør å sette inn vedovn.

Andel i eiet tomt på 82 115 kvm.

Borettslaget har parkeringsplasser og garasjer som fordeles etter ventelister. Ellers er det gateparkering etter gjeldende regler. Borettslaget har hatt et stort parkeringsprosjekt gående etter at kommunen bestemte at det skal bygges sykkelvei i Langbølgen, og at gateparkering dermed skal fjernes. Parkeringsprosjektet ble avsluttet sommeren 2019, og i følge borettslagets hjemmesider har det resultert i langt bedre parkeringskapasitet enn tidligere og at ventelistene så godt som er borte. De nye anleggene er fremtidsrettet med hele 84 plasser for elbillading. Se mer informasjon på www.munkelia.no

Forretningsførselen er utført av OBOS i henhold til kontrakt.

Munkelia borettslag, organisasjonsnummer 950948272.

Borettslaget består av 428 andelsleiligheter med adresse:
Langbølgen 40-58, 41-65 og 69-75
Mikrobølgen 1-13

Borettslaget har avtalt med Kvalitet Renhold vedrørende renhold av fellesarealene. Videre er det inngått avtale med Holmlia Vaktmesterservice AS om vaktmestertjenestene. Telenor er borettslagets leverandør av TV- og bredbåndstjenester. Det er 15 fellesvaskerier i borettslaget som beboerne kan benytte seg av. I henhold til husordensreglene er det tillatt å grille med elektrisk grill på balkongen.

Munkelia er et veldrevet borettslag hvor beboernes trivsel er i fokus. Følgende større vedlikehold og rehabilitering er blitt gjort de senere år:
- 2019: Fullført parkeringsprosjekt med to nye parkeringsanlegg, også tilrettelagt for elbillading på 83 plasser. Skiftet vinduer i høyblokken i Langbølgen 41. Nytt fyringsanlegg i Langbølgen 41: Pga av forbudet mot oljefyring fra 2020, måtte borettslaget finne ny løsning for oppvarming i Langbølgen 41. Endte på en løsning med bergvarme i kombinasjon med biodrivstoff. Utført i slutten av 2019 og januar 2020.
av høyblokka.
- 2017: Rehabiliterte heisen i Langbølgen 41. Ventilasjonsrens.
- 2016: Maling av samtlige fellesvaskerier. Montering av beslag lamellblokker og vindusbrett punkthus. Oppgradering av garasjeanlegg. Piper og luftekanaler i Langbølgen 44 og 50 beslått.
- 2015: Etablering av ny lekeplass i Mikrobølgen.
- 2014: Omlegging av alle tak (unntatt i Langbølgen 44 og 50) og rehabilitering av piper.
- 2013: Lagt om takene på garasjene, malt samtlige oppganger og skiftet beslag på eksisterende treverk på fasade på lamellblokkene.
- 2012: Vindusutskifting (ikke i Langbølgen 41) og installering av heldekkende brannvarslingsanlegg i fellesrom.
- 2011: Omlegging av tak i Langbølgen 44 og 50. Påbegynt utskifting av vinduer.
- 2010: Luftekanaler og pipeutløp er sikret med netting for å unngå problemer med fugler.
- 2008-2009: Kontroll og utbedring av lekeplasser iht HMS. Utskifting av takrepoene i lamellblokkene.
- 2007: Oppgradering av det elektriske styringssystemet i heis i Langbølgen 41. Fortsatt med program for utskifting av elektriske hovedtavler i borettslaget (gjennomføres i perioden 2000-2010).
- 2005-2006: Utskiftinger til nye balkonger i høyblokka.
- 2004: Rehabilitering av inngangsrepos i Mikrobølgen 1-13 og Langbølgen 56 og 58. Fornyet alle håndløpere i aktuelle stikkveier samt lagt ned termostatstyrte varmekabler i stikkveier til innganger med stigning.
- 2003: Etablering av miljøstasjoner.
- 2002: Ferdigstilt nye balkonger. Alle piper ble beslått. Nye overlysluker ble montert.
- 2001: Kjøpt garasjeanlegg fra Oslogarasjene AS.
- 2000: Nye entredører og postkasser. Nytt tak i Langbølgen 41.

Fremtidige planer: Det er planlagt rørfornying i borettslaget, med oppstart i 2020. Det er bestemt at det skal benyttes en såkalt strømpeløsning. Reåpning av ventilasjonsluker er under utredning, men det er per i dag uvisst om dette skal gjennomføres og eventuelt når.

Borettslaget har egen hjemmeside: www.munkelia.no

Det er forkjøpsrett for de internt i borettslaget, og deretter for OBOS sine medlemmer. Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

25.02.2020

Det praktiseres vanlig styregodkjenning i borettslaget. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn. Dersom kjøper ikke blir godkjent som ny andelseier blir andelen solgt videre for kjøpers regning og risiko.

Det er tillatt å holde hund og katt i borettslaget dersom det ikke er til ulempe for andre beboere i borettslaget. Søknad må sendes styret. For mer informasjon, se husordensreglene side 3 og 4.

Borettslagets eiendommer er forsikret i Tryg Forsikring med polisenummer 6605465. Den enkelte andelseier må selv sørge for å ha hjemforsikring som dekker innbo og løsøre.

Formuesverdi for inntektsåret 2018:
som primærbolig: kr 1 026 102,-
som sekundærbolig: kr 3 693 967,-

Totale felleskostnader utgjør kr 3 762,- per måned.
Herav:
Felleskostnader: kr 3 211,-
Trappevask: kr 70,-
Kapitalkostnader Annuitetslån 3: kr 481,-

Totale felleskostnader inkluderer kabel-tv, bredbånd, kommunale avgifter, vaktmestertjeneste, nedbetaling av andel fellesgjeld, felles bygningsforsikring, forretningsførsel, mm.

Borettslaget har i dag fem annuitetslån med følgende betingelser og restsaldo per 01.02.2020:

Annuitetslån 1 (OBBK01):
Restgjeld: kr 11 027 328,- hvorav denne andel utgjør kr 25 925,-
Restløpetid: 29 år 3 mnd
Terminer per år: 12
Flytende rente: 2,80 %

Annuitetslån 2 (OBOS01):
Restgjeld: kr 4 795 896,- hvorav denne andel utgjør kr 0,-
Restløpetid: 15 år 9 mnd
Terminer per år: 12
Flytende rente: 2,80 %

Annuitetslån 3 (OBOS02, IN-lån):
Restgjeld: kr 6 952 601,- hvorav denne andel utgjør kr 18 728,-
Restløpetid: 3 år 5 mnd
Terminer per år: 12
Flytende rente: 2,80 %

Annuitetslån 4 (OBOS03):
Restgjeld: kr 15 954 630,- hvorav denne andel utgjør kr 37 513,-
Restløpetid: 24 år 1 mnd
Terminer per år: 12
Flytende rente: 2,80 %

Annuitetslån 5 (OBOS04):
Restgjeld: kr 2 482 382,- hvorav denne andel utgjør kr 5 836,-
Restløpetid: 1 år 9 mnd
Terminer per år: 12
Flytende rente: 2,80 %

Mulighet for individuell nedbetaling på hele eller deler av fellesgjeld (IN-lån): Ja, Annuitetslån 3 er et IN-lån som kan nedbetales om ønskelig. For mer informasjon kan forvaltningskonsulent kontaktes.

På ordinær generalforsamling i 2012 ble det fattet vedtak om rehabilitering innenfor en kostnadsramme på totalt kr 55 millioner. Arbeidene startet opp i 2012 og pågår fortsatt. Det er per nå totalt tatt ut kr 21 630 426,- av lånerammen. Dette er fordelt fellesgjelden. Kr 33 369 573,- av lånerammen gjenstår. Lånet er benevnt OBOS03, og avdrag løper på den delen av lånerammen som er tatt ut. Det må påregnes økning i fellesgjeld og felleskostnader dersom ytterligere av lånerammen tas ut.

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Eiendommen er konsesjonsfri.

Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Eiendommen/området er regulert til byggeområde for boliger, friareal, garasjer, barnehage, daghjem, mm.

Det er planlagt oppføring av barnehage på område med adresse Kaptein Oppegaards vei 19 B og 21 med flere. For mer informasjon, se saksnummer 201509823 hos Plan- og Bygningsetaten.

3 900 000,- (Prisantydning)
88 002,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
3 988 002,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
7 325,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
15 385,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
4 003 387,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Etter avtale med selger.

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgaven er opprettet (skriv dato her) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (skriv vedlegg her)
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Eiendomsmegler / Siviløkonom Selma Nygaard Thorkildsen

704200004