Kristins vei 5

Utsiktsleilighet. Gjennomgående 3-roms med bad fra 2020. Pipeløp. Solrik balkong. Nært kjøpesenter, T-bane og Østmarka.

Finn fram på siden

Priser

Totalpris: NOK 4,320,504

Totalprisen for boligen = innskudd + fellesgjeld samt omkostninger.

Prisantydning: NOK 3,950,000

Fellesgjeld: NOK 354,000

Fellesgjelden er et lån vi har forhandlet fram for alle boligene samlet. Du er ansvarlig for den delen av fellesgjelden som er knyttet til din bolig.

Omkostninger: NOK 16,504

En engangskostnad som dekker offentlige avgifter, tinglysingsgebyr m.m.

Felleskostnader pr. måned: NOK 4,570

Få finansieringsbevis fra OBOS-Banken

Kart sentrert på geolokasjonen breddegrad, lengdegrad

Mer om boligen

Økonomi og kostnader

 • Forretningsfører

  Obos, tlf. 22 55 86 00

 • Forsikring

  Borettslaget er forsikret hos If skadeforsikring med polisenummer 1554251. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

 • Ligningsverdi

  Formuesverdi for inntektsåret 2020:
  Som primærbolig: kr 926 212
  Som sekundærbolig: kr 3 334 361

 • Felleskostnader

  Totale felleskostnader pr. d.d. kr 4.570,- pr. md.
  Herav:
  Felleskostnader 4.032,-
  A-konto varmtvann 250,-
  Trappevask 113,-
  Bredbånd 175,-

  Felleskostnadene inkluderer akonto varmtvann, kabel-TV tjenester/bredbånd, kapitalkostnader, fellesvaskeri, vaktmestertjenester, kommunale avgifter, felles forsikring og trappevask.

  Borettslaget har avtale om akonto varmtvann. Forbruket måles individuelt iht. faktisk forbruk og avregnes en gang pr. år.

 • Andel fellesgjeld/fellesformue

  Sum andel fellesgjeld kr. 354.000, (avrundet opp til nærmeste hele tusen) pr. 01.05.2022
  Sum andel fellesformue kr. 12.805, pr. 31.12.2021.

 • Garantiordning

  Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.

 • Totale kostnader

  3 950 000,- (Prisantydning)
  354 000,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  4 304 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  4 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Pantattest kjøper)
  480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
  480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
  28,- (Utskriftsgebyr)
  7 644,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
  --------------------------------------------------------
  16 504,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  4 320 504,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

  Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

  Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

 • Finansiering

  OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

  Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

  Les mer på obosbanken.no.

Fakta om boligen

 • Beskrivelse

  Er du på utkikk etter en utsiktsleilighet med god beliggenhet og nytt bad? Her får du en populær beliggenhet med et par minutters gange til kjøpesenter, T-bane/buss og et godt utvalg av forretninger og servicetilbud. Det er i tillegg kort vei til naturskjønne Østmarka.

  Romslig og gjennomgående leilighet i 2. etasje uten gjenboere. Lekkert bad og wc med varmekabler som ble pusset opp i 2020. Lyst kjøkken med plass til et hyggelig frokostbord ved vinduene. Stue med god plass til både sofa og spisebord, samt utgang til en solrik balkong på 8 kvm. To soverom med vinduer ut mot bilfritt fellesareal.

  Verdt å vite:
  - Innvendig bod 4 kvm og kjellerbod.
  - Vinduer og balkongdør blir skiftet ut i regi av borettslaget 10. mai 2022.
  - Akonto varmtvann.
  - Kabel-TV og internett fra Telenor.
  - Felles låsbar sykkelbod.
  - Stor satsning på bærekraft i borettslaget.
  - Mulighet for leie av parkeringsplass.
  - Dyrehold tillatt.
  - Ingen dokumentavgift.
  - Rask avklaring av forkjøpsrett.
  - Mulighet for rask overtagelse.

 • Beliggenhet

  Leiligheten ligger i et veletablert borettslag sentralt på Tveita. Her er det flotte grøntområder, kort vei til diverse servicetilbud, Østmarka og offentlig kommunikasjon.

  Shopping:
  Det er få minutters gange til Tveita senter med et godt utvalg av dagligvare- og klesforretninger, samt serveringssteder, post, bank, lege, tannlege, apotek, vinmonopol med mer (omkring 70 forretninger på senteret). I tillegg gangavstand til Alnabru senter med diverse spesialforretninger. Ønsker du ytterligere servicetilbud er det kort vei til bl.a. Coop Obs, IKEA Furuset, Alna Senter og Bryn Senter.

  Kollektivtilbud:
  Området gir gode muligheter for offentlig kommunikasjon via buss og T-bane. T-banens linje 2 til Oslo sentrum fra Tveita senter. Det er også kort vei til Hellerud T-bane med linje 2 og 3. Med buss har man valget mellom buss nr. 79, nr. 76 og nr. 58. Fra Tvetenveien går også Flybuss til Oslo lufthavn, samt natt- og morgen buss nr. 2N mellom Østerås T og Lørenskog sentrum.

  Fritidsmuligheter:
  Østmarka byr på flotte tur- og rekreasjonsmuligheter sommer som vinter. Om sommeren er det naturskjønne omgivelser med fine turstier, sykkelveier, fiskevann og kajakkmuligheter. Vinterstid kan du benytte deg av fine skiløyper i Østmarka og skianlegget i Jerikobakken. Kort vei også til idylliske Østensjøvannet med sitt yrende fugleliv, samt Ulsrudvannet, som sies å være Oslos varmeste badevann. Området kan tilby et mangfold av fritidsmuligheter som blant annet SATS treningssenter, Bare Trening på Haugerud, kunstgressbane, parsellhage, Alnaparken ridesenter og Furuset Forum med is- og håndballhall samt Furuset svømmehall. Rett ved Tveten gård som har et variert tilbud av arrangementer.

  Skoler og barnehager:
  Fra boligen er det kort, trygg og bilfri gangvei til barneskolen og barnehager. Området sokner til Tveita barneskole, Haugerud Ungdomsskole og Hellerud Videregående. De nærmeste barnehagene er Lohøgda barnehage, smalvollskogen barnehage og Vassenga FUS barnehage.

 • Byggemåte

  Lavblokk på 3 etasjer, underetasje og kjeller oppført i mur og betongkonstruksjoner med leilighetskillende vegger og dekker i armert betong. Fasader forblendet med fasadeplater, teglstein, samt pusset og malt mur, samt flatt yttertak antatt tekket med papp/membran.

  Borettslaget er i gang med en balkongdør- og vindusutskiftning. Ifølge fremdriftsplan og selgeren vil vinduene og balkongdøren i denne leiligheten bli skiftet ut den 10. mai 2022. På grunn av de nye vinduene er persienner og gardinstenger i leiligheten montert ned og tatt bort. Takstmannen har vurdert de gamle vinduene og balkongdøren:
  Vinduer med malte trerammer og 2-lags glass fra 1988. Balkongdør med malte trerammer og 2-lags glass fra 1988.

  Videre er det en entrédør B-30/35db som er brann- og lydklassifisert.

 • Innhold

  3-roms andelsleilighet beliggende i boligblokkens 2. etasje av 3 etasjer, underetasje og kjeller. Leiligheten består av entré, bod, bad, wc, 2 stk. soverom, kjøkken og stue med adkomst til nordvestvendt balkong på ca. 8 kvm.

  Leiligheten disponerer 1 stk. kjellerbod, felles utvendig låsbar sykkelbod, samt bruk av fellesvaskeriet som benyttes etter gjeldende regler.

  Entré og bod:
  Leiligheten har en romslig entré med dørcalling, samt plass til skostativ, oppheng til klær og kommode. Det er enkel tilgang til en bod på 4 kvm med hyller og oppheng. God plass til oppbevaring. Det er i tillegg en kjellerbod som hører til leiligheten.

  2 soverom:
  Leiligheten har to gode soverom med god plass til dobbeltseng. Begge soverommene er uten gjenboere og vender ut mot bilfritt fellesareal. Det ene soverommet har et garderobeskap med skyvedører og det andre har et plassbygget skap.

  Bad og separat wc:
  Lekkert flislagt bad fra 2020 med varmekabler i gulv og opplegg til vaskemaskin. Badet ble pusset opp i regi av borettslaget i 2020. Det er gjort flere gode tilvalg som blant annet et stort veggskap, større servant med skuffer, speilskap med belysning og inn-/utadslående dusjdører. Sluk, soilrør og alt av røropplegg er også fra 2020. Det er også etablert felles varmtvann fra bergvarme i forbindelse med våtromsrehabiliteringen.

  Vegg-i-vegg med badet finner man et separat toalett som også ble pusset opp i 2020 i regi av borettslaget. Toalettrommet består av vegghengt wc, servant og speil, samt varmekabler i gulv.

  Kjøkken:
  Lyst kjøkken med plass til en hyggelig spiseplass ved vinduene med flott utsikt! Kjøkkeninnredningen består av nyere og eldre komponenter med malte/lakkerte slette fronter, heltre benkeplate med fliser over, dobbel oppvaskkum med benkebeslag, oppvaskmaskin og kjøkkenventilator i stål/glass antatt med kullfilter.

  Stue og balkong:
  Lys og romslig stue med god plass til både sofagruppe og spiseplass. Det ble lagt nytt laminatgulv i 2014. Stuen har store vindusflater uten innsyn og godt med innslipp av naturlig lys. Leilighetens vinduer og balkongdør vil bli skiftet ut 10. mai 2022. I stuen er det pipeløp i det ene hjørnet. Flere andelseiere har installert vedovn.

  Fra stuen er det utgang til en nordvestvendt balkong på ca. 8 kvm. Balkongen har lys, stikkontakt og markise. Her er det gode solforhold og fantastisk utsikt fra Oslofjorden, Holmenkollen, Grefsenkleiva og oppover Groruddalen. Man kan nyte sene sommerkvelder med solnedgang og det vakre fargespillet på himmelen. Det er tillatt med elektrisk og gassgrill på balkongen.

 • Areal

  Primærrom: 70 kvm, Bruksareal: 74 kvm

 • Standard

  Leiligheten fremstår med bad og wc av nyere dato, ellers noe bruksslitasje på innvendig bygningsmasse. Stedvis
  overflatebehandling/modernisering må påregnes ved et eierskifte. Det opplyses at bad og wc er pusset opp i regi av borettslaget i 2020. Det er ikke fremlagt dokumentasjon på løsninger og utført arbeid på bad, men dette antas å ligge hos styret i borettslaget. Badet kan derimot ha normal bruksfunksjon uten at dette foreligger. Det opplyses også at det er lagt nytt gulv i stuen i 2014. Vinduer og balkongdør vil bli skiftet ut i regi av borettslag den 11. mai 2022.

  Overflater:
  Gulv: Fliser med varmekabler på bad og wc, ellers belegg og laminat.
  Vegger: Fliser på bad og wc, ellers tapet og malte flater.
  Himling: Malt flate med downlights på bad og wc, ellers malte flater.

  Sammendraget viser avvikende ved boligen som har fått tilstandsgrad (TG 2) i Tilstandsrapport av Takstpartner Aass AS. Se utdypende informasjon i Tilstandsrapporten:

  TG2 - Avvik som kan kreve tiltak:

  Vinduer og balkongdør. NB! Dette byttes ut i regi av borettslaget den 10. mai 2022.

  Rekkverk balkong - Tilstandsgrad settes på bakgrunn av for lav høyde på rekkverk i forhold til dagens krav.

  Utvendig solavskjerming - Tilstandsgrad settes på bakgrunn av alder.

  Overflater gulv - Tilstandsgrad settes på bakgrunn av alder på belegg, stedvis løse gulvlister, stedvis glippe i laminat inn mot lister/vegg, stedvis glippe i laminat mot terskel og stedvis bruksslitasje.

  Etasjeskille/gulv mot grunn - Det er målt høydeforskjell/skjevheter på stikkprøver i soverom og stue. Tilstandsgrad er satt på bakgrunn av standardens strenge vurdering av skjevheter i etasjeskille, eller gulv på grunn.

  Radon - Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

  Pipe - Tilstandsgrad settes på bakgrunn av teglsteinspipe som ikke har alle sider tilgjengelig for inspeksjon. Pipeløp ligger i yttervegg, eller vegg mot naboleilighet og det er ikke mulig å foreta en fullstendig kontroll av pipeløp.

  Innvendige dører - Tilstandsgrad settes på bakgrunn av alder og stedvis bruksslitasje på dør til stue, bod og begge soverom, stedvis trege dørklinker, samt dør til bad som tar/subber i karm/terskel.

  Fast inventar. generelt - Tilstandsgrad settes på bakgrunn av alder og stedvis bruksslitasje på plassbygget skap.

  Overflater gulv, bad - Tilstandsgrad settes på bakgrunn av for lite fall på gulv til sluk iht. forskrift og ikke tilfredsstillende høydeforskjell mellom topp slukrist og topp membran ved terskel. Badegulv har fall på gulv til sluk, men stedvis for lite fall på gulv iht. forskrift i dusjnisje og fra dør til nedsenket dusjnisje. Badegulv med for lite fall kan likevel fungere tilfredsstillende, men det anbefales årvåkenhet ved bruk.

  Bad, sluk, membran og tettesjikt - Tilstandsgrad settes på bakgrunn av ikke fremlagt dokumentasjon på uavhengig kontroll.

  Ventilasjon, bad - Rommet har kun naturlig ventilasjon. Tilstandsgrad settes på bakgrunn av standardens strenge krav til mekanisk avtrekk på våtrom. Det er ikke lov å etablere mekanisk avtrekk i borettslaget.

  Kjøkken, innredning - Tilstandsgrad settes på bakgrunn av alder og stedvis bruksslitasje på eldre del av kjøkkeninnredning (overskap på en side og høyskap). Øvrig innredning vurderes til TG1.

  Avtrekk kjøkken - Det er manglende mekanisk avtrekk fra kokesone i kjøkken. Tilstandsgrad settes på bakgrunn av standardens strenge krav til forsert avtrekk fra kjøkken. (Forsert avtrekk vil si mekanisk avtrekk ut av vegg, eller over tak.). Det er ikke lov å etablere forsert avtrekk i borettslaget.

  Avtrekk WC - Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet. Tilstandsgrad settes på bakgrunn av standardens strenge krav til mekanisk avtrekk på wc. Det er ikke lov å etablere mekanisk avtrekk i borettslaget.

  Elektrisk anlegg - Det elektriske anlegget er av eldre og nyere dato. Det foreligger ikke samsvarserklæringer på alt av det elektrisk arbeid som er utført i boligen.

 • Utstyr

  - Følgende hvitevarer medfølger: Oppvaskmaskin. Det gis ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på hvitevarer eller utstyr som medfølger etter avtalen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke.
  - Hyller og oppheng i bod, plassbygget skap på et soverom og garderobeskap med skyvedører på et soverom.
  - Persienner og gardinstenger medfølger ikke.
  - Dørcalling med åpner.
  - Kabel-TV tjenester og internett fra Telenor.
  - Automatsikring i sikringsskap.
  - Brannslukningsapparat/brannslange og røykvarsler i boligen.

 • Oppvarming

  Leiligheten er elektrisk oppvarmet med panelovner og varmekabler på bad og wc. Varmtvann inkludert på akonto. I stuen er det pipeløp i det ene hjørnet og flere andelseiere har installert en vedovn. Kjøper må selv undersøke dette.

 • Tomten

  Borettslaget eier tomten på 100.020 m². Fellesarealene er skrående mot nordvest og er dels naturtomt, dels pent opparbeidet med gressplener, trær, beplantning, lekeområder, sittegrupper, asfalterte internveier, parkering, tørkemuligheter, tuftepark m.m. Borettslaget har gjort store opprustninger når det gjelder fellesarealene.

 • Parkering

  Borettslaget har 120 garasjer og 324 parkeringsplasser. Styret tildeler parkeringsplasser etter ventelister.

  Det er parkeringsmuligheter i omkringliggende gater etter gjeldende bestemmelser. På enden av blokken (Kristins vei 3) er det trapp ned til Sigrid Undsets vei med gode parkeringsmuligheter.

  Det er 10 ladestasjoner i Sigrid Undsets vei - nedenfor Kristins vei 21 og Erlends vei 28, ved trafostasjonen. På generalforsamlingen i 2019 ble det vedtatt at de skal utrede behovet og innhente løsninger for flere lademuligheter i borettslaget.

 • Borettslaget

  Lohøgda borettslag - www.lohogda.no

  Lohøgda Borettslag består av 777 andelsleiligheter, fordelt på 15 blokker og 94 oppganger. Byggearbeidet ble påbegynt april 1964 og første innflytting i borettslaget fant sted mars 1965.Borettslaget har adresse: Erlends vei 1 - 29 og 2 - 72 og - Kristins vei 1 - 43 og 2 - 42.

  - De senere årene har borettslaget satset stort på å bli mer bærekraftige. Se film for mer informasjon: https://lohogda.no/se-obos-sin-film-om-baerekraft-i-lohogda/
  - Kabel-TV og bredbånd fra Telenor. Modem og dekoder følger boligen ved salg og skal stå igjen i boligen.
  - Det er 27 fellesvaskerier i Kristins vei og i Erlends vei.
  - Trappevask utføres av Øko-Rent A/S.
  - Felles sykkelbod.
  - Felles låsbar sportsbod ute.
  - Felles tuftepark med treningsapparater. Parken ligger på oversiden av Erlends vei 38.
  - Det har vært mulig for innglassing av balkonger. Innglassingen må godkjennes av styret før montering. Kontakt styret for mer informasjon.
  - Nøkler og skilt: Navneskilt på postkasser og ringetablå dekkes av borettslaget og bestilles hos vaktmester. Kjøp av ekstra nøkler til hovedinngangsdør og til fellesarealene kan kjøpes hos vaktmester.
  - Skjema for avlesning forbruk varmtvann: Se skjema www.techem.no/fileadmin/no/images/08.01Techem_Eierskifteskjema_Stroem_varme_og_vann.pdf
  Skjemaet skal brukes på overtagelsen for å avlese forbruk varmtvann og overføre til ny eier.

  Pågående og fremtidig vedlikehold:
  Borettslaget har nylig avsluttet våtromsrehabilitering med en låneramme på kr 170 millioner. I tillegg til våtromsprosjektet ble det også vedtatt omlegging til felles varmt tappevann med energibrønner og varmepumper, som anslås å gi en besparelse på ca. kr. 600 000,- i året. Bergvarmeløsningen med tilhørende varmepumper vil trolig dekke ca. 40-60 % av energibehovet til oppvarmingen av felles varmt tappevann. Prosjektet startet i oktober 2018 og ble ferdigstilt april 2021. I følge forretningsfører er hele lånet utbetalt og fordelt som fellesgjeld på de 777 andelene i borettslaget.

  Etter våtromsprosjektet var ferdig våren 2021, sto utskifting av vinduer for tur i borettslaget. Vindusutskifting er nylig igangsatt. Vinduene og balkongdøren i denne leiligheten skal byttes 10. mai 2022. Estimert kostnad for vindus- og solcelleprosjektet er ca. kr 60 millioner. Borettslaget har fått innvilget lån kr 60 millioner. 6 delutbetalinger er vedtatt. Delutbetaling nr. 1 med kr 10 millioner fant sted pr. 03.11.2021, delutbetaling nr. 2 med kr 10 millioner fant sted 02.03.2022 og delutbetaling nr. 3 med kr. 10 millioner fant sted 27.04.2022. Disse delutbetalingene er fordelt som fellesgjeld på andelene pr. 06.05.2022. Styret regner med at vindusutskifting er ferdigstilt i løpet av 2023. I følge forretningsfører kan det komme en økning av felleskostnader i forbindelse med borettslagets prosjekter. Dette er ikke vedtatt enda.

  Da vil det kommet et nytt prosjekt i forbindelse med oppgradering av inngangspartier inkludert skifte av porttelefonanlegg som er høyst påkrevet, da dagens anlegg er utgått og det er problemer med å få tak i deler. I tillegg bør trappoppgangene males og skader på vegger utbedres. Det er mange utvendige trapper som begynner å bli dårlige. I tillegg bør det samtidig vurderes universell utforming og få rekkverk også på veggene i oppgangen. Det antas en total sum på mellom kr 40 - 50 millioner. Det kan også komme investeringer rundt el-bil ladeanlegg (forslag fra styret ble nedstemt på ordinær generalforsamling i juni 2021). Styret jobber videre med et prosjekt med ladestasjon i Erlends vei. Et prøveprosjekt med solceller på tak er igangsatt i Erlends vei 46-60. Målet for prosjektet er å senke borettslagets kostnader til strøm gjennom å produsere strøm selv og iblant selge strøm ut i strømnettet. Forretningsfører forteller at prosjektet har vært en suksess og at det kan være aktuelt å utvide til flere tak etterhvert.

 • Dyrehold

  Dyrehold er tillatt mot søknad til styret og utfylling av dyreerklæring. Se husordensreglene.

 • Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

  Ferdigattest boligblokk med garasjer, Kristins vei 1-21, datert 26.01.1976.
  Ferdigattest rehabilitering av fasade, Kristins vei 1-21, datert 21.02.2008.

 • Utleie

  Det er ikke tillatt å leie ut eller overlate bruken av boligen til andre uten styrets samtykke og godkjennelse av leietaker. Søknadsskjema for utleie/bruksoverlating fås ved henvendelse til styret i borettslaget eller til forretningsfører. Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (3) har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene. Adgangen til bruksoverlating (utleie) er begrenset. Merk at mulighet for korttidsutleie av hele boligen er begrenset til 30 dager jf borettslagslovens § 5-4.

 • Konsesjon

  Eiendommen er konsesjonsfri.

 • Odel

  Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

 • Servitutter/rettigheter/forpliktelser

  Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

 • Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

  Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

  Eiendommen/området er regulert til boligformål.

 • Oppgjør


  Samlet kjøpesum og omkostninger forutsettes innbetalt til klientkonto fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

 • Energimerking

  Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

 • Løsøre og tilbehør

  Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

 • Lovanvendelse og kontraktsbetingelser

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

  Følgende gjelder ved salg til forbrukerkjøper*:
  Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

  Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

  Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

  Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2.

  *Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er", jfr Avhendingslovens § 3-9:

  Selgers ansvar er da begrenset og vil være en del av kontraktsvilkårene. jf. avhl. § 3-9, 2. pktm.
  Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

  I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven§ 3-9. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.

 • Salgsoppgave

  Salgsoppgaven er opprettet (skriv dato her) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
  Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (skriv vedlegg her)
  Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

 • Oppdragsnummer
  705220043

Forkjøpsrett for OBOS-medlemmer

 • Forkjøpsrett

  Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

 • Meldefrist forkjøpsrett

  23.05.2022

Budgivning

 • Styregodkjennelse

  Ja.

 • Lånevilkår

  Borettslaget har 3 lån pr. 01.04.2022:

  1) Annuitetslån i Eika med total lånesaldo på kr. 79.583.254,-. Hvorav denne boligens andel utgjør kr. 113.441,- Total restnedbetalingstid er 20 år og 6 mnd. 12 terminer pr. år. Flytende rente 2%. Kapitalkostnader pr. mnd. kr. 563,- som er inkludert i felleskostnadene.

  2) Annuitetslån i Obos Banken med total lånesaldo på kr. 139.628.802,-. Hvorav denne boligens andel utgjør kr. 199.099,- Total restnedbetalingstid er 27 år og 1 mnd. 12 terminer pr. år. Flytende rente 2%. Kapitalkostnader pr. mnd. kr. 941,- som er inkludert i felleskostnadene.

  3) Annuitetslån i Obos Banken med total lånesaldo på kr. 19.825.659,-. Hvorav denne boligens andel utgjør kr. 28.268,- Total restnedbetalingstid er 29 år og 7 mnd. 12 terminer pr. år. Flytende rente 2%. Kapitalkostnader pr. mnd. kr. 105,- som er inkludert i felleskostnadene. Borettslaget har en ramme på 60 millioner og pr. 01.05.2022 har det vært 3 av 6 delutbetalinger av lånet. Hver delutbetaling har vært på kr. 10 millioner. De 3 delutbetalingene er tatt med i sum andel fellesgjeld på kr. 354.000 pr. 01.05.2022.

  Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

  Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

 • Overtagelse

  Etter avtale med selger.

 • Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Med denne forsikringen følger det også med flytteforsikring fra Tryg. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

 • Budgivning

  Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

 • Lov om hvitvasking

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

  Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

 • Ansvarlig megler

  Eiendomsmegler June Berg Peersen

Last ned dokumenter

Kontakt meg om om denne boligen

Jeg svarer mer enn gjerne på dine spørsmål