Kringsjå 13A

Toppleilighet med lave felleskostnader. Balkong på 12 m2. Varmtvann inkl. Gangavstand til sentrum

Velkommen til Kringsjå 13A!

Boligdetaljer

Prisantydning
kr 1 900 000

BRA / P-rom
42 m² / 42 m²

Boligtype
Andelsleilighet

Kart sentrert på geolokasjonen 59.2168034664731 breddegrad, 10.9530895515108 lengdegrad
Totalpris inkludert fellesgjeld og omkostninger

kr 2 027 385

Detaljer om boligen
Prisantydning kr 1 900 000
Andel fellesgjeld kr 112 000
Omkostninger kr 15 385
Totalpris kr 2 027 385
Felleskostnader kr 2 893 per måned
Antall rom 2
Antall soverom 1
Primærrom (P-rom) 42 m²
Bruksareal (BRA) 42 m²
Eierform Borettslag
Boligtype Andelsleilighet
Adresse Kringsjå 13A
Kommune Fredrikstad
Byggeår 1974
Energimerket Rød E

Kontakt Aleksander for en gratis og uforpliktende verdivurdering

Å, nei!

Noe gikk galt under innsendingen av skjemaet...

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Sevice apply.

Nabolagsprofil, Kringsjå 13A

Når du vurderer å kjøpe bolig, kan det være greit å også gjøre seg kjent med nabolaget. Her finner du blant annet ut hvor nærmeste matbutikk ligger, hvor bussen går fra, hvordan du enklest kommer deg til jobben, om området er barnevennlig og hvilke mennesker som blir naboene dine.

Mer om boligen

Beskrivelse

Velkommen til Kringsjå 13A!

På toppen av Kringsjå bor man høyt og fritt med fantastisk utsikt mot brua, nærområdet og mot elvas utløp. Leiligheten ligger i 4. etg, på toppen, uten innsyn. Boligen er holdt i lyse farger og har mulighet for rask innflytting.

Kort fortalt:
- 2-roms leilighet i 4.etg
- Varmtvann inkl.
- Lave felleskostnader
- Kort vei til fine turområder
- Minimalt med trafikk
- Gangavstand til sentrum

Velkommen til visning!

Beliggenhet

Eiendommen:
Leiligheten er tilknyttet Bratthammeren borettslag som består av totalt 186 blokk- og terrasseleiligheter av varierende leilighetstyper og størrelser, alt fra toromsleiligheter av i underkant av 50 kvadrat til store terrasseleiligheter. Borettslaget ligger høyt og stolt på toppen av Bratthammeren på Fredrikstads vestkant. Tomteområdet er både flatt og skrånende med både opparbeidet uteareal og naturtomt. I 1996 ble alle bygningene rehabilitert og uteområdet opprustet, og forøvrig har borettslagets nærområde mot øst blitt påvirket av den omkringliggende nye bebyggelse på Bryggerifjellet. Borettslaget har eget garasjeanlegg og en stor felles parkeringsplass med ladestasjon for elbil/hybrid.

Nærområdet:
Med sentrum "rett ned i bakken og bort til venstre" har du gang- og sykkelavstand til alt det byen har å by på av shopping, kultur- og uteliv. Torvbyen med sine mange ulike butikker, sentrum med gågata der du finner utallige butikker og mange kafeer en kan møte venner over en god samtale og kopp kaffe. Langs byens bryggepromenade har du et rikholdig utvalg av restauranter for enhver lommebok og smak. Fra sentrum er det videre gangbro over til Kråkerøysiden med Slippen restaurant, Båthusteateret og Værsteområdet . På Kråkerøysiden finner du også Høgskolen i Østfold og Fredrikstad stadion.
Er du av den litt mer sporty typen, så har du Fredrikstadmarka ikke langt unna som byr på mange ulike turstier i tillegg har du flere treningssentre i sentrumsområdet.

For øvrig har man gangavstand ned til busstorvet ved Torvbyen med forbindelse til Oslo og Gardermoen, samt distriktets lokalruter. Skal du benytte Glommaringen er det også busstopp i begge retninger ved Rolvsøyveien like ved Rema på Hassingen. Fra Kringsjå er det også gangavstand ned til jernbanestasjonen og fergestedet med gratisferge over til Gamlebyen. Byferga anløper også sentrum, mellom Gressvik, Kråkerøy og Gamlebyen. Nærmeste butikker er Rema på Hassingen hvor det også er kiosk, blomsterbutikk og bakeriutsalg, og Joker-butikken ved Glemmen VGS med søndagsåpen butikk.

Adkomst

Fra Fredrikstad sentrum:
Kjør Rolvsøyveien mot Sarpsborg og ta til høyre i rundkjøringen ved Rema på Hassingen, kjør rett frem og ta til venstre opp Fagerliveien. Følg denne ca 100 meter og ta så av til Kringsjå til høyre. Følg veien oppover og du får Kringsjå 13 som den andre avlange blokken på høyre hånd, like etter borettslagets parkeringsanlegg som ligger på venstre hånd.

Det vil bli skiltet med OBOS Eiendomsmeglere ved fellesvisning.

Byggemåte

Blokk over 4 etasjer + underetasje/kjeller bygget i 1974. Bygningen antas fundamentert på fjellgrunn. Grunnmur av plasstøpt betong og støpte gulv i kjelleretasjen. Etasjeskillere av betong. Bærende konstruksjon av betong, utvendig forblendet med teglstein og noe bindingsverk kledd med liggende trekledning. Flat takkonstruksjon tekket med papp/folie (ikke besiktiget). For ytterligere info se vedlagt verdi- og lånetakst utført av Kenneth Nymo Pettersen, datert 19.11.2020.

Innhold

Leiligheten ligger i 4.etg og inneholder: Entré/gang, bad, soverom, kjøkken og stue med utgang til balkong på ca 12 m2.

Det medfølger også en kjellerbod på ca. 3,5 m2, merket med nr. 108 samt felles vaskeri.

Areal

Primærrom: 42 kvm, Bruksareal: 42 kvm, Bruttoareal: 49 kvm

Opplyste arealer er hentet fra takstrapport og er ikke kontrollmålt av megler.

Standard

Pen og lettstelt leilighet beliggende i 4.etg med fantastisk utsikt. Leiligheten har en praktisk planløsning hvor man har entré med skyvedørsgarderobe, bad, stue med åpen kjøkkenløsning og soverom. Boligen er holdt i lyse farger og fremstår med god standard - det er noen eldre flater i boligen.

Innvendige overflater:
Gulv med 3-stavs eikeparkett
Vegger med strietapet
Tak med malt betong

Entre:
Entréen er romslig og har bl.a en skyvedørsgarderobe. Herfra har man badet til venstre eller stuen rett frem.

Bad/wc:
Badet har vinylbelegg i gulvet, vegger med fliser og malt strietapet og tak med malt betong. Badet er innredet med klosett, servant på innredning, speil og dusjnisje med forheng. Det er en montert en reflektorovn og mekanisk avtrekk.

Stue:
Fra entréen kommer man inn i stuen. Stuen er lys og luftig og har god plass til diverse møblement. Stuen har store vindusflater som slipper inn naturlig lys, og herfra er det utgang til en stor balkong på ca 12 m2.

Kjøkken:
Kjøkkenet ligger i delvis åpen løsning mot stuen, men oppleves som et eget rom. Kjøkkeninnredning har glatte fronter, laminat benkeplate, stålbeslag med vask- og skyllekum og fliser og belysning over benkeplaten. Overskap med skyvedører. Hvitevarer på kjøkkenet medfølger.

Soverom:
Det er ett soverom i boligen som har adkomst fra stuen. Rommet er av fin størrelse.

Oppvarming

Det er elektrisk oppvarming.

Vi gjør oppmerksom på at dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Tomten

Andel i festet fellestomt på ca 21.542 m2. Grunneier: Nygaard og Guldbergs eiere. Festeavgiften inngår i fellesutgiftene og reguleres hvert 10. år. Grunneier har pant for forfalt festeavgift og leien reguleres etter konsumprisindeksen.

Parkering

Borettslaget leier ut garasjeplasser etter intern venteliste, og beboere skal leie plass her så fremt det er noe ledig. Ved tildeling av plass får du garasjeportåpner eller tilgang til portåpning via din mobiltelefon. Øvrig parkering er inkludert i felleskostnadene og skal skje på anviste plasser på parkeringsplassen på garasjetaket og i hht bestemmelser i borettslagets husordensregler og skilting i bo-området. Husordensreglene ligger som vedlegg i salgsprospektet.

Det er satt opp ladestasjon for elbil/hybrid på parkeringsplassen.

Vei/vann/avløp

Offentlig tilknyttet

Forretningsfører

OBOS Østfold

Borettslaget

Bratthammeren borettslag ble oppført i 1974 og i 1996 ble alle bygningene rehabilitert utvendig. I 2012/213 har laget gjennomført arbeider med rørfornying av alle avløpsrør i borettslaget, herunder utskifting av stoppekraner og montering av automatiske vannstoppere i alle leiligheter hvor det er montert oppvaskmaskin. Ved installering av oppvaskmaskin må ny eier derfor ta kontakt med styret som da besørger å montere en vannstopper uten utgift for kjøper. Trappeganger og gangarealer har blitt pusset opp i løpet av 2013/14. I flg. opplysninger i årsberetning for 2014 er radonmålinger av leiligheter beliggende i underetasjene utført. I 2014 er det montert ny trapp på sydsiden av nr 11. Nye dører og trapp er også montert ut fra nordenden av garasjeanlegget.

Varmt vann er inkludert i felleskostnadene i alle leiligheter i Kringsjå 11 og 13, her er det også felles vaskeri med myntinnkast som kan benyttes av beboerne.

Borettslaget har høsten -17 montert ladestasjoner for elbiler/hybrid.
Laget skal i en toårsperiode med start i 2019 gjennomføre rehabilitering, ny puss og isolering av endevegger.

Borettslaget har vaktmester på heltid. Renhold av trappe-og fellesareal blir også utført. Den enkelte andelseier har imidlertid selv ansvaret for vedlikehold av alt treverk og mur på egen balkong (borettslaget holder materiell).

Ifølge styreleder er det ingen store planer på gang i borettslaget. Det jobbes det med å legge til rette for elbilladere i garasjeanlegget - styret er i prosess med å innhente tilbud og undersøke mulighetene. Det er ellers estimert en økning av felleskostnadene fra 01.01.2021 på ca 2,5%.

Bratthammeren borettslag har egen hjemmeside som kan anbefales: www.bratthammerenborettslag.no.

Borettslagets regnskap og planer:
Driftsinntekter i 2019 var til sammen kr 7 746 518. Driftskostnadene i 2019 var til sammen kr. 10 416 143 Dette er kr 4 326 658 høyere enn budsjettert og skyldes i hovedsak rehabilitering av fasade (vedtatt på generalforsamling) som ikke var budsjettert. Årets resultat fremkommer i resultatregnskapet som et underskudd på kr 3 029 869 og foreslås dekket ved overføring fra egenkapital. Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var pr 31.12.2019 kr 2 652 913 og viser borettslagets likviditet. I tillegg har borettslaget innvilget lån på ytterligere kr. 5 850 00 som ikke er utbetalt.

Styregodkjennelse

Ny andelseier(e) skal godkjennes av borettslagets styre før innflytting.

Dyrehold

Etter skriftlig søknad kan det innvilges tillatelse til dyrehold i borettslagets leiligheter mot at fastsatte betingelser oppfylles.

Felleskostnader

2 893,- pr Mnd
Bl.a Renter og avdrag på borettslagets felleslån, varmt vann, fellesstrøm, komm. avgifter, eiendomsskatt, forsikring av bygningen, ytre vedlikehold i hht vedtektene, kabel-tv, bredbånd, trappevask, vaktmester og øvrige driftsutgifter.

Ifølge styreleder er det estimert en økning i felleskostnadene på ca 2,5% f.o.m. 1.1.2021

Lånevilkår

Borettslaget har følgende lån og vilkår pr. 16.10.2020:
- Husbanken, annuitetslån, kr 7.450.350,-, flytende rente 0,92%, restløpetid 6 år 9 md.
- OBOS-bank, annuitetslån, kr 17.131.014,-, flytende rente 1,80%, restløpetid 28 år 8 md.

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Kjøpers ansvar for øvrige andelseieres mislighold

Borettslaget har avtale med OBOS om garanti for betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtalen om sikring av felleskostnader gjelder til den blir sagt opp av en av partene.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Det finnes ingen ferdigattest/midlertidig brukstillatelse i kommunens arkiver.

Utleie

Boligen er registret med én godkjent boenhet.
Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (3) har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene. Adgangen til bruksoverlating (utleie) er begrenset.

Konsesjon

Eiendommen er konsesjonsfri.

Odel

Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Diverse

Taklampe i stuen medfølger ikke salget.
Hvitevarer på kjøkkenet medfølger salget.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

- Dagboknr.: 1972/3885-3/86 - Festekontrakt - vilkår - festetid: 100 år mv.
- Dagboknr.: 2010/704259-1/200- Nye vilkår - feste - Bestemmelser om regulering av leien - Med flere bestemmelser.

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Eiendommen omfattes av kommuneplanen 2011-2023 og reguleringsplan 010658 Søndre del av Bratthammeren med tilhørende reguleringsbestemmelser plan nr. 58. Eiendommen er regulert til boligbebyggelse. Reguleringsplanen gjelder så langt den er i samsvar med kommune-/kommunedelplan. Det pågår utbygging av eiendommen Bryggerifjellet som grenser til Bratthammeren borettslag. Eiendommen er også omfattet at reguleringsplan 0106534 Byggeriet og 0161025 Reguleringsendring del av Byggeriet.

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Totale kostnader

1 900 000,- (Prisantydning)
112 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
2 012 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
7 325,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
15 385,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
2 027 385,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring i Söderberg & Partners.
Selgers egenerklæring ligger vedlagt salgsoppgaven. Interessenter/kjøper oppfordres til å gjøre seg kjent med denne

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet 19.11.2020 og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: Nabolagsprofil, verdi- og lånetakst, egenekrlæringsskjema, vedtekter, husordensregler og forside energiattest.
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Aleksander Amundsen

Oppdragsnummer

710200240