Kompaniveien 5 - 3002

Ettroms leilighet i 3.etg med fin utsikt og balkong mot syd. Hus 1- Lyngen Borettslag - Begbyåsen

Boligdetaljer

Prisantydning
NOK1,070,000

BRA / P-rom
41 m² / 41 m²

Boligtype
Andelsleilighet

Kart sentrert på geolokasjonen 59.2075613569294 breddegrad, 10.9956163521748 lengdegrad
Totalpris inkludert fellesgjeld og omkostninger

NOK2,613,260

Detaljer om boligen
Prisantydning NOK1,070,000
Andel fellesgjeld NOK1,530,000
Omkostninger NOK13,260
Totalpris NOK2,613,260
Felleskostnader NOK5,884 per måned
Antall rom 1
Primærrom (P-rom) 41 m²
Bruksareal (BRA) 41 m²
Etasje 3
Eierform Borettslag
Boligtype Andelsleilighet
Adresse Kompaniveien 5 - 3002
Kommune Fredrikstad

Kontakt Karianne for en gratis og uforpliktende verdivurdering

Nabolagsprofil, Kompaniveien 5 - 3002

Når du vurderer å kjøpe bolig, kan det være greit å også gjøre seg kjent med nabolaget. Her finner du blant annet ut hvor nærmeste matbutikk ligger, hvor bussen går fra, hvordan du enklest kommer deg til jobben, om området er barnevennlig og hvilke mennesker som blir naboene dine.

Mer om boligen

Beskrivelse

OBOS utvikler sammen med Block Watne et helt nytt boligområde på naturskjønne Begby, med kort vei til Gamlebyen og Fredrikstad sentrum. OBOS skal bygge cirka 220 leiligheter her i det som blir et nytt nabolag som passer for alle - fra de nyetablerte, barnefamiliene og til godt voksne.

Beliggenhet

Fra Begbyåsen er det fantastisk utsikt over Fredrikstad - og naturen rundt. Boligene får umiddelbar nærhet til Fredrikstad sentrum. På sykkel tar det deg kun 15 minutter inn til byen. Til fots er du i Gamlebyen på like kort tid. Handelsmuligheter, barnehage og skole finner du også i nærområdet, i tillegg til gode turmuligheter og meningsfulle fritidssysler. Området grenser til Begbymarka og en 6,5 kilometer lang løype på Østsiden. Lysløypa omkranser hele området.

Bebyggelse

Lyngen borettslag består av tre boligblokker - hus 1, 2 og 3. Hus 1 består av 22 leiligheter i ulike størrelser - den minste er en 1-roms på 41 kvm, mens den største er en 4-roms på 123 kvm som ligger i øverste boligetasje. Hus 2 består av 19 leiligheter fra 2-roms på 48 kvm til 4-roms på 115 kvm. På hus 2 er det også en felles takterrasse. Hus 3 består av 22 leiligheter fra 2-roms på 47 kvm til 4-roms på 132 kvm.

Byggemåte

Bygget oppføres med bæresystem hovedsakelig utført i stål og betong. Etasjeskiller leveres i betong. Yttervegger og fasader er planlagt som plassbygget.

Hele bygget leveres med kledning av malmfuru. Alle balkonger leveres som betongelementer med tregulv, sluk og taknedløp. Undersiden av balkong leveres med samme kledning som på fasadene. Balkongrekkverk leveres med tett felt i nedre del og herdet glass i øvre del. Det er muligheter for innglassing av innerste del av balkongen. Dette kan bestilles som tilvalg. Det er ikke anledning til innglassing av balkongarealer utover dette.

Bygget er fundamentert på fjell.

Vinduer leveres med hvitmalt tre innvendig og aluminiumskledning utvendig. Vindusflatene som vises på illustrasjoner vil bli oppdelt for lettere bruk av vinduene. Låser og beslag leveres i forkrommet utførelse. Innvendige dører leveres med hvite dørblader samt hvitmalte karmer og utforinger og hvitmalte gerikter med synlig innfesting. Til balkonger leveres skyvedør med glass. Leilighetsdør leveres med glatt overflate, kikkehull, FG-godkjent lås og ringeklokke.

Innhold

Det er totalt 3 bygg som legges ut i dette byggetrinnet. De tre husene består til sammen av 63 leiligheter.

Følgende leilighetstyper inngår i hus 1:
9 stk ettroms på 41 kvm, 6 stk toroms på 48-61 kvm 36 stk treroms fra 66 til 80 kvm, 15 stk fireroms fra 98 til 123 kvm.

Følgende leilighetstyper inngår i hus 2:
5 stk toroms på 48-59 kvm, 2 stk treroms på 80 kvm, 12 stk fireroms fra 84-115 kvm

Følgende leilighetstyper inngår i hus 3:
4 stk toroms på 48 kvm, 13 stk treroms på 63-83 kvm, 5 stk fireroms fra 97-132 kvm

Areal

I prislisten er det laget kolonne for BRA og P-rom. BRA (bruksareal) er målt innenfor boligens omsluttende vegger inklusiv bod og sjakter.
P-rom (nettoareal primære rom) angir nettoareal av alle primære rom i boligen innvendig, inklusiv innvendige vegger. For samtlige boliger omfattes P-rom av følgende rom: hall/ entrè, kjøkken, stue, bad/wc og soverom.

Standard

Gulv
Gulv på baderom og separat wc belegges med fliser 10cm x 10cm i matt utførelse og lys grå farge. Øvrige gulv i leiligheter leveres med 14mm parkett i 3-stavs hvitimpregnert eik mattlakk.

Vegger
Baderomsvegger leveres med fliser b x h =33cm x 25 cm i matt utførelse, lys farge. Øvrige vegger leveres i gips eller betong malt i lys farge.

Himling
Himlinger leveres som hvitmalt betong med synlige v-fuger og generell takhøyde på ca. 2,5 m. På bad leveres hvit himling i metall med synlige skjøter og lavere himlingshøyde enn i øvrige rom, ca 2,2 m.

Nedforinger og innkassinger
I entré/gang og i deler av leilighet blir det nedforet gipshimling og innkassinger med høyde ca. 2,20 m i den utstrekning dette er nødvendig for ventilasjonskanaler og tekniske installasjoner,
brannisolering o.l.

Listverk
Det leveres gulvlister tilpasset gulvet med synlig innfesting. Til vinduer og dører benyttes ferdig malt listverk med synlig innfesting. Taklister leveres ikke.

Kjøkken
Kjøkkeninnredning av type HTH, hvite fronter med bøylehåndtak i børstet stål. Overskap med foring opp til tak. Benkeplate i mørk, grå laminat. Integrerte hvitevarer medfølger. Avtrekkshette (volumhette) i overskap. Spotter over benkeplate. Beholdere for kildesortering i 3 fraksjoner i skap under vask.

Bad
Bad leveres som prefabrikkerte våtromsmoduler. Dusjvegger og innredning ihht romskjema.

Utstyr

Boder og sykkelparkering
De fleste leiligheter leveres med innvendig bod for oppbevaring på ca 3 m². Ved manglende bodareal kompenseres dette med ekstra garderobeskap. Det leveres én sportsbod på minimum 5 m² pr. leilighet, plassert i tilknytning til parkeringsplass i kjeller. Sportsboder leveres med netting skillevegger og tett vegg med tett dør og hengelås mot parkeringsplassen. Øverste del vil ha netting for lufting. Sportsboder er ikke beregnet for lagring av bøker, klær og annet som normalt lagres tørt i leiligheten. Det etableres innvendig sykkelparkering i kjelleretasjen. Gulv i kjellerarealer leveres uten sluk.

Innvendige fellesarealer
Inngangsparti med trapper, heiser og korridorer er fellesarealer. Postkasser til hver bolig plasseres i trappeoppganger. Leilighetsnøkkel passer også til postkasse. I inngangspartiene legges det flis på gulv. Det er vannbåren gulvvarme i inngangspartiene. Låsbare dører i fellesareal leveres med kortbasert låssystem.

Heis/trapp
Hver oppgang leveres med heis og trapp som dekker samtlige etasjer, inkludert parkeringskjeller. Heis leveres med toveis kommunikasjon til alarmsentral.

Oppvarming

Oppvarming er basert på vannbåren gulvvarme. Det blir elektrisk gulvvarme på baderom og på wc.
Varmt forbruksvann leveres fra varmeanlegget i kjeller. Det blir montert forbruksmåler til hver leilighet.

Tomten

Begbyåsen består av en furukolle med mye fjell i dagen. Det er gode solforhold og utsyn mot sør og vest. En overordnet målsetting er å ivareta mest mulig av eksisterende vegetasjon på tomta. Det er ved utforming av bebyggelse og utearealer lagt vekt på å beholde mest mulig av eksisterende naturterreng i form av fjell, trær og markdekke inn i boligområdet. Bebyggelsen og parkeringskjellere er lagt slik i terreng at det blir minst mulig terrengsprang mellom bebyggelse og eksisterende terreng, slik at naturterrenget kan bevares helt nært opp til bebyggelsen.

Bebyggelsen bygges delvis på dekke over p-kjeller, mens halve bygningskroppene ligger utenfor p-kjelleren mot vest, og underetasjens vestlige del benyttes til boligformål. På denne måten brytes fasaden ut mot vest opp og boligbebyggelsen får en god tilpasning til eksisterende terreng. Bebyggelsen vil ligge i nivå med eksisterende terreng, og alle boligene på bakkeplan, i underetasje og en del av 1. etasje vil få direkte tilgang til utearealer på bakkenivå.

For å begrense trafikk gjennom området, er all gjesteparkering planlagt i nord, likeledes adkomst til parkeringskjellere. Det er to avkjøringer til tomten. Den ene fører direkte ned i parkeringskjeller.
Den andre betjener parkeringsplassen samt adkomst for renovasjonsbil og utrykningskjøretøy til boligene.

Parkering

Parkeringsplasser i felles parkeringskjeller tildeles generelt med en plass til hver leilighet. Enkelte av leilighetene vil få to plasser, noe som fremgår av prislister. Det gis muligheter for el-billadning på flere av plassene. Dette er et tilvalg. Parkeringskjeller får innkjøring fra hovedveien. Gulv i parkeringskjeller leveres med asfalt uten sluk. Det må påregnes noe vann på gulvet som følge av bl.a. snø fra biler.

Vei/vann/avløp

Offentlig.

Forretningsfører

OBOS Østfold

Borettslaget

Lyngen Borettslag organiseres som et OBOS tilnyttet borettslag med OBOS som forretningsfører.

OBOS medlemmer vil ha forkjøpsrett ved salgsstart til hvert salgstrinn.

Ligningsverdi

Ligningsverdi for leiligheten vil være avhengig av om den er primærbolig eller sekundærbolig. Disse satsene vil utgjøre henholdsvis 30 prosent av kvadratmeterprisen for primærboliger og 84 prosent for sekundærboliger.

Ligningsverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris som beregnes av Statistisk sentralbyrå årlige kvadratmeter satser.
For beregning av ligningsverdi, gå inn på www.skatteetaten.no/no/selvbetjening/kalkulator/Boligkalkulator/

Felleskostnader

Felleskostnadene består av kapitalkostnader og driftskostnader.

KAPITALKOSTNADER
Kapitalkostnader er renter og avdrag på boligens andel av borettslagets felleslån. Renten på felleslånet er flytende. Det betyr at renten vil endres i samsvar med den generelle renteutviklingen og påvirker størrelsen på kapitalkostnadene og dermed felleskostnadene. Felleskostnadene vist i prislisten er beregnet med den gjeldende rentesats. Borettslaget kan senere beslutte å binde hele eller deler av fellesgjelden til en fastrente i en nærmere avtalt periode. I denne perioden fryses andelseiernes mulighet til å foreta individuelle nedbetalinger av sin andel av fellesgjelden. Muligheten for individuell nedbetaling gjenoppstår etter fastrenteperiodens utløp. Se avsnitt om IN-ordning.
For kjøpere som overtar sin bolig før borettslagets felleslån er utbetalt til selger, vil det i de månedlige felleskostnadene inngå et beløp av samme størrelse som rentene på boligens andel av felleslånet ville utgjort dersom felleslånet allerede var utbetalt. Dette gjelder i perioden fra overtakelse av boligen og til borettslagets felleslån er utbetalt til selger.

DRIFTSKOSTNADER
Driftskostnadene fastsettes med en 50/50 fordeling, det vil si at halvparten av kostnadene fordeles etter leilighetenes areal, mens den andre halvparten fordeles med en lik del for hver leilighet.
De månedlige driftskostnadene skal bl.a. dekke offentlige avgifter, forsikring på bygning(er), kabel-tv, renhold av fellesarealer, snømåking, forretningsførsel, samt generell drift av borettslaget og drift av fellesområdet.
Oppvarming, strøm og eget varmt vann kommer i tillegg iht. målt forbruk.
Flere faktorer påvirker størrelsen på driftskostnadene, bl.a. endringer i lønns-, pris- og avgiftsnivå på de faste tjenester og produkter som borettslaget enten må ha eller selv velger å inngå avtaler om. Styret i borettslaget har ansvar for og plikt til å tilpasse de månedlige felleskostnadene til de reelle utgifter laget har og gjennom dette sørge for at borettslaget til enhver tid har en sunn økonomi.

Se prislisten som viser stipulert felleskostnad pr. måned pr. leilighet.

Totalprisen

Totalprisen på boligen består av innskudd (egenkapital) og andel av borettslagets fellesgjeld. Se prislistene som har kolonner for hver av disse elementene. I tillegg kommer omkostninger som er spesifisert nedenfor. Innskuddet (egenkapitalen) med tillegg av omkostninger utgjør det som kjøper må finansiere på egen hånd. Fellesgjelden er finansiert av borettslaget hvor renter og avdrag (kapitalkostnader) for den andel av gjelden som er knyttet til den enkelte leilighet, dekkes gjennom felleskostnader. Alle leilighetene vil ha tilknyttet en garasjeplass i garasjeanlegget. For noen av andelene er to garasjeplasser inkludert i kjøpesummen/prisen. Disse plassene er delvis finansiert ved fellesgjeld, og de er varig knyttet til andelene. Det fremkommer i prislisten hvilke andeler dette gjelder. I tillegg til kjøpesummene kommer omkostninger som er spesifisert nedenfor.

Lånevilkår

Fellesgjelden i dette prosjektet er et annuitetslån over 40 år med 5 års avdragsfrihet. Dette lånet løper med flytende rente som i dag har rentesats 2,25 %. Boligens felleskostnader er derfor beregnet med driftskostnader og rentekostnader på fellesgjelden etter denne satsen. Når fellesgjelden nedbetales fra år 6 må felleskostnadene forventes å øke. Prislisten for prosjektet viser hva dette er beregnet til (kontakt prosjektselger for fullstendig prisliste). For øvrig må endringer i den flytende rentesatsen forventes å medføre endringer i felleskostnadene.

Et annuitetslån er et lån som nedbetales med like store terminbeløp, helt til lånet er innfridd. I begynnelsen er derfor avdragsdelen liten, mens rentedelen er stor. Etter hvert som lånet reduseres stiger avdragsandelen og renteandelen blir mindre.

IN-ORDNING: (individuell nedbetaling av andel fellesgjeld). Kjøper kan allerede ved sluttoppgjøret før overtagelse, selv bestemme størrelsen på hvor stor andel fellesgjeld man ønsker å ha ved å foreta en ekstra innbetaling av egenkapital i tillegg til innskuddet. Dette får umiddelbar virkning på de månedlige felleskostnadene som blir redusert ved at lavere andel fellesgjeld gir lavere kapitalkostnader. Eksempelvis vil månedlige felleskostnader kun bestå av driftskostnader dersom man velger å betale hele totalprisen og dermed ikke ha andel fellesgjeld. Etter overtagelse kan nedbetaling av andel fellesgjeld gjøres 2 ganger i året med minimum kr. 60.000,- pr. innbetaling. Ordningen er betinget av at fellesgjelden løper med flytende rente. Det presiseres at en nedbetalt andel fellesgjeld ikke kan reverseres. Borettslaget vil ha panterett i borettslagsandelene som sikkerhet i tilfelle mislighold av betaling av felleskostnader.

OBOS garanterer overfor borettslaget mot økonomiske tap som følge av manglende innbetaling av felleskostnader, gjennom egen avtale. Dette betyr at den enkelte andelseier ikke belastes ved at noen andre eventuelt ikke betaler sine månedlige felleskostnader.

Garantiordning

OBOS garanterer overfor borettslaget mot økonomiske tap som følge av manglendeinnbetaling av felleskostnader, gjennom egen avtale. Dette betyr at den enkelte andelseier ikke belastes ved at noen andre eventuelt ikke betaler sine månedlige felleskostnader.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Rammetillatelse for prosjektet foreligger. Det er prosjektert og bygges i henhold til teknisk Byggeforskrift 2010, (TEK 10). Selger har ansvaret for at det foreligger brukstillatelse på leiligheten senest ved kjøpers overtagelse av leiligheten.

Utleie

Vilkår for utleie i hht. Borettslagsloven er at eier må ha bodd i boligen minst i ett år før utleien tar til. Se for øvrig bestemmelsene i Borettslagsloven § 5-5 mht. utleiebegrensning og avvik.

Konsesjon

Eiendommen er konsesjonsfri.

Odel

Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Diverse

Det er ingen forbehold for gjennomføring av byggingen av prosjektet. Det er vedtatt byggestart for alle 3 bygningene.

ANDRE FORBEHOLD
Under detaljprosjekteringen kan det bli behov for mindre endringer/ justeringer og små arealavvik kan oppstå, men uten at den generelle standard forringes. Selger forbeholder seg retten til å foreta disse ev. endringene uten forutgående varsel. Det tas også forbehold om endringer som følge av påbud fra offentlige myndigheter.
Alle modeller, perspektiver, illustrasjoner og møblerte planskisser i prospekt, annonser og lignende, er kun ment å gi inntrykk av en ferdig bebyggelse og kan vise elementer som ikke inngår i leveransen. Hvitevarer er ikke inkludert. Se spesifikasjon i romskjema. Om tvil oppstår om hva som leveres, vennligst kontakt prosjektmegler. Det tas forbehold om skrivefeil i prospekt og vedlegg.

Vi gjør oppmerksom på at det i detaljprosjekteringen kan føre til at plantegning kan bli endret. I de tilfellene vil kontraktstegning og tegning på nettet avvike noe fra den i det trykte prospektet. I slike tilfeller er det kontraktstegyning og tegning på nett som gjelder. Kjøper godtar dette som bindende for seg.

Selger forbeholder seg retten til å endre priser og betingelser for usolgte boliger uten forutgående varsel.

BUSTADOPPFØRINGSLOVA/GARANTIER
Kjøpet følger Bustadoppføringslova av 13. juni 1997 nr. 43. Loven regulerer forhold hvor selger er profesjonell og kjøper er forbruker. Iht. loven plikter selger å stille garanti for sikkerhet for oppfyllelse av sine forpliktelser etter kjøpekontrakt. Garantien utgjør 3% av kjøpesum frem til overtagelse. Beløpet økes til 5% av kjøpesum og
Står i 5 år etter overtagelsen jf. Buofl. § 12, 3. ledd. Loven kan i sin helhet fås ved henvendelse til megler. Loven finner du også på www.lovdata.no.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Totale kostnader

1 070 000,- (Prisantydning)
1 530 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
2 600 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
172,- (Pantattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
7 200,- (Dokumentavgift andel tomteverdi)
5 000,- (Andelskapital)
--------------------------------------------------------
13 260,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
2 613 260,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Det tas forbehold om aksept av avgiftsgrunnlaget fra tinglysningsmyndighetene og endringer av offentlige satser/avgifter.

Oppgjør

Oppgjør foretas av Megleroppgjør AS org nr. 977 040 949.
Ved kontraktsinngåelse betales 10% av totalt kjøpesum (innskudd + fellesgjeld) ved kontraktsinngåelse. Forskuddsbetalingen må være såkalt fri egenkapital, dvs. at det ikke kan være knyttet noen vilkår eller forbehold til innbetalingen av pengene utover de vilkår som fremgår av kjøpsvilkårene. Beløpet kan for eksempel ikke innbetales med forbehold om at Megleroppgjør AS avgir inneståelseserklæring overfor Kjøpers bankforbindelse. Restbeløp innskudd/egenkapital samt omkostninger betales før overtagelse.

Det kan kreves fremlagt finansieringsbevis før kontraktsinngåelse. Selger har rett til å innhente kredittopplysninger i offentlige registre om kjøperne. Slike undersøkelser vil i så fall bli gjennomført før inngåelse av ordinær kjøpekontrakt. Selger kan på grunnlag av opplysninger fra disse undersøkelsene bestemme at det ikke skal gjennomføres salg av bolig, herunder at ordinær kjøpekontrakt ikke blir inngått.

Overtagelse

Selger tar sikte på å ferdigstille prosjektet i september-oktober for hus 1 og 2. Hus 3 er ikke fatsatt ennå (4.kvartal 2019).

Selger skal senest 10 uker før ferdigstillelse av boligen gi Kjøper skriftlig meddelelse om overtakelsesdato, som skal ligge innenfor Overtakelsesperioden. Overtakelsesdato og Overtakelsesperioden er forpliktende og dagmulktbelagte frister slik det er regulert i kjøpekontrakten.

Energimerking

Boligene er foreløpig energimerket. Det er utstedt energiattest for den enkelte leilighet som er vedlegg til kjøpekontrakten.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Oppdragsnummer

710190208