Københavngata 1 A

3-roms i klassisk bygård med rosetter og stukkatur beliggende ved Sofienbergparken - Takhøyde 2,86 m og separat kjøkken!

Boligdetaljer

Prisantydning
kr 5 580 000

BRA / P-rom
81 m² / 81 m²

Boligtype
Andelsleilighet

Kart sentrert på geolokasjonen 59.9243600400767 breddegrad, 10.7632378500108 lengdegrad
Totalpris inkludert fellesgjeld og omkostninger

kr 5 609 792

Detaljer om boligen
Prisantydning kr 5 580 000
Andel fellesgjeld kr 21 732
Omkostninger kr 8 060
Totalpris kr 5 609 792
Felleskostnader kr 5 756 per måned
Antall rom 3
Antall soverom 2
Primærrom (P-rom) 81 m²
Bruksareal (BRA) 81 m²
Etasje 3
Eierform Borettslag
Boligtype Andelsleilighet
Adresse Københavngata 1 A
Kommune Oslo
Byggeår 1889
Energimerket Oransje G

Nabolagsprofil, Københavngata 1 A

Når du vurderer å kjøpe bolig, kan det være greit å også gjøre seg kjent med nabolaget. Her finner du blant annet ut hvor nærmeste matbutikk ligger, hvor bussen går fra, hvordan du enklest kommer deg til jobben, om området er barnevennlig og hvilke mennesker som blir naboene dine.

Mer om boligen

Silje Muri v/ OBOS Eiendomsmeglere har gleden av å presentere denne flotte 3-roms leiligheten med svært sentral beliggenhet på Grünerløkka.

Kort om leiligheten:
* Svært god planløsning
* Kjellerbod på 8,2 kvm og loftsbod på 8,5 kvm
* Separat kjøkken og stue
* Mulighet for rask overtakelse
* Hyggelig bakgård
* Veldrevet borettslag
* Sofienbergparken som nærmeste nabo

I nærheten ligger blant annet Seilduken Barnehage (0-6 år) og Birk Barnehage (0-6 år), Grünerløkka skole (1.7. kl.), Sagene Skole (1.-10. kl) og Lakkegata Skole (1.-7. kl.). Det er et godt kollektivtilbud i området med både buss, trikk og t-bane.

Leiligheten ligger i et meget populært og sentralt område på Sofienberg i bydelen Grünerløkka. Grünerløkka byr på mange flotte restauranter, cafeer og hyggelig puber. Sommerstid yrer livet i gatene med uteservering og i parkene med soling, grilling og hyggelige sammenkomster. Grünerløkka er kjent for å være et av Oslos hippeste områder med gatekunst, stilige barer, trendy danseklubber og avslappede kafeer. Gatelangs finner du flere gründerbutikker med designerklær og secondhand, og i helgene er det ofte markeder i parkene som byr på spennende hjemmelaget mat, klær og smykker.

Det er nærhet til både Sofienbergparken, Tøyenparken og Olaf Ryes plass. Dette er flotte parker som egner seg for leking, sosialt opphold, turgåing og annen aktivitet.

Botanisk Hage med sine fantastiske 5.500 planteslag fra hele verden, kunstneriske innslag og servering finner du en kort spasertur unna.

KIWI Rodeløkka og Coop Extra Birkelunden ligger få minutter unna leiligheten.

EVO Grünerløkka, SATS Schous Plass, Fitness24Seven og SiO Athletica Vulkan er blant treningsalternativene du kan velge mellom. Det er også flotte treningsmuligheter utendørs med tursti langs Akerselva, utendørs skateparker og basketballbaner.

I nærområdet finnes det matbutikker, treningssenter, renseri, apotek, restauranter, barer og caféer.

Fra busstoppet Sofienbergparken går linjene 11N og 12N. Trikkelinjene 11, 12 og 13 går fra Olag Ryes plass kun 300 m gange. Det er 1,3 km til t-banen ved Carl Berner med linje 5.

Det er også bysykler tilgjengelig ved krysset Helgesens gate og Toftes gate, et til i Helgesens gate og flere i nærområdet.

Blokk i mur/betong med pusset teglsteins fasade. Leilighetens etasjeskiller i tre.

Flott gjennomgående 3-roms leilighet beliggende i byggets tredje etasje. En god planløsning med romslig entrè, to soverom, flislagt baderom, separat kjøkken og stue. Det medfølger kjellbod og loftsbod for praktisk oppbevaring.
Takhøyde er målt opp mot 2,86 m. Gulv er belagt med enstavs parkett og veggflater er malt i lyse farger.

Primærrom: 81 kvm, Bruksareal: 81 kvm

Entre og gang:
Romslig entré og gang med gode oppbevaringsmuligheter i romslig og spesialtilpasset skyvedørsgarderobe.

Baderom:
Baderom med lekre fliser på gulv. Vegger er belagt delvis med flis og malte flater. Veggopphengt toalett, dusj med glassdører, servant med speil over samt opplegg for vaskemaskin og tørketrommel i vaskesøyle. Downlights i tak og varmekabler på gulv.

Kjøkken:
Separat kjøkken bestående av kjøkkenskap med røde høyglanset fronter og bøylehåndtak i børstet stål. Benkeplate er i mørk grå laminat og overskapene har en ekstra god høyde. Ventilator med utkast og lys under overskap. Komfyr, platetopp og oppvaskmaskin er integrert og medfølger. Det er i dag et sammenleggbart og innadslående spisebord med barstoler som spiseplass.

Stue:
Sjarmerende stue med rosetter og stukkatur i tak og god takhøyde. Her faller innredningen svært naturlig - og det er god plass til å møblere med flott sofagruppe og spisegruppe. For hygge og komfort gjennom vinterhalvåret kan man fyre i peisen. Vedovnen i stue ble installert i 2017.

Hovedsoverom:
Hovedsoverom med god plass til dobbeltseng, nattbord og garderobeskap.

Soverom 2:
Soverom med plass til seng, garderobeskap og arbeidspult. Rommet kan alternativt brukes som kontor, gjesterom eller bibliotek.

Kjellerbod:
Praktisk kjellerbod på 8,2 kvm.

Loftsbod:
Det disponeres også en loftsbod med gulvareal på ca. 8,5 kvm med skråtak mot gulv

Leiligheten har porttelefon, samt TV- og bredbåndstilknytning.

Det er elektrisk oppvarming med panelovner og gulvvarme på bad og i stue.

Eiet tomt på 470,4 kvm

Det er beboerparkering i området. Ved anskaffelse av beboerparkering kan man parkere døgnet rundt på parkeringsplasser regulert til beboerparkering. Beboerparkering for bil koster kr 3000,- per år. Det tas forbehold om prisendring. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Vei, vann og avløp er offentlig.

Borettslaget er organisert med Oslo og Omegn Boligforvaltning AS som forretningsfører, tlf. 22 12 23 40.

Borettslaget Københavngaten 1, organisasjonsnummer 941797784. Borettslaget består av 8 andeler og har adresse Københavngata 1 A.
Bygningen er vernet som kulturminne (tidligere Gul Liste fra Byantikvaren i Oslo).

Borettslaget utgjør seksjon 1 i sameiet Københavngaten 1 (samleseksjon bolig). Seksjon 2 er bakgårdsbygningen. Det fremkommer av vedtektene at dersom det skal gjennomføres ekstraordinære vedlikeholdstiltak som seksjon 2 skal være med på å betale iht til avtalen, skal saken i tillegg til å legges frem for generalforsamlingen til behandling, også legges frem for seksjon 2 til behandling i årsmøte.

Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

Ny kjøper skal godkjennes. Dersom styret i borettslaget ikke godkjenner kjøper som ny eier, må boligen videreselges for kjøpers regning og risiko.

Det er ikke tillatt å holde husdyr uten styrets forhåndsgodkjenning. Godkjenning er avhengig av at husdyret ikke er til sjenanse eller ulempe for andre brukere av eiendommen.

Eika Skadeforsikring AS, polisenummer 547459

Likningsverdi for inntektsåret 2018:
Primærbolig: kr. 1.298.652,-
Sekundærbolig: kr. 4.675147,-

Ligningsverdien fastsettes av Ligningskontoret etter beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller "sekundærbolig" (alle boliger man eier, men ikke bor fast i). Interessenter oppfordres til å sjekke www.skatteetaten.no eller kontakte ansvarlig megler for nærmere informasjon om fastsettelse av ligningsverdi.

I 2016 ble det innført eiendomsskatt på boliger og annen fast eiendom i Oslo, slik som ubebygde tomter, fritidsboliger mv. Det gis et bunnfradrag på inntil 4,6 millioner kroner for boliger og fritidsboliger. Skattesatsen i 2019 er på 3 promille, se www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt.

Felleskostnader: kr 5.756,- pr. mnd.

Felleskostnadene skal dekke blant annet offentlige avgifter, felles byggforsikring, kabel-tv og bredbånd, snømåking, forretningsførsel og generell drift av borettslaget. Kostnader til strøm, varmt vann og oppvarming faktureres etter forbruk.
Trappevask er foreløpig andelseierne sitt ansvar og gjøres etter tur.

Andel fellesgjeld ca. kr 21.732,- Pr. 17.12.2019
Andel formue kr. 29.337,- Pr. 31.12.2018

Lånenummer: 12131922173
Type lån: Annuitetslån
Saldo per 17.12.2019: kr. 138.855,-
Andel av saldo: kr. 21.732,-
Terminer: 4 per år
Antall terminer til innfrielse: 42
Rentesats per 17.12.2019: 3,95% pa
Første termin/første avdrag: 01.03.2015 (siste termin 01.06.2030)

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Boligselskapet er forsikret mot tap ved manglende betaling av felleskostnader i skadeforsikringsselskapet Borettslagenes Sikringsordning AS.

Det foreligger ferdigattest på bygget.

Det krever styrets samtykke ved utleie av bolig i borettslag, jf. borettslagsloven § 5-3.

Eiendommen er konsesjonsfri.

Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Nøkler til inngangsdør, kjeller og loft kan bestilles hos styret. Det samme gjelder skilt til ringeklokke og postkasse.

Det er forkjøpsrett i borettslaget. Denne avklares i etterkant av salget.

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Eiendommen/området er regulert til boligformål.

5.878.000,- Prisantydning
21.732,- Fellesgjeld
5.899.732,- Totalpris

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
--------------------------------------------------------
7 960,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
5.907.692,- Totalpris inkl. omkostninger

Kjøpesum og omkostninger forfaller til betaling innen overtakelse.

Oppgjøret foretas av Megleroppgjør AS, et selskap i OBOS-gruppen, org.nr. 982577675, Postboks 6666 St Olavs plass, 0129 OSlo.

Selger har tegnet boligselgerforsikring.

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgaven er opprettet 20.12.2019 og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: Egenerklæringsskjema, tilstandsrapport, reguleringskart, energiattest forside og nabolagsprofil.
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Avdelingsleder Nils Tore Gjone

713190081