Kløfterhagen 27A

Lys og innbydende 4-roms endeleilighet med 2 solrike terrasser og flott utsikt. 2 bad. Garasjeplass. Meget barnevennlig!

Velkommen til Kløfterhagen 27A!

Boligdetaljer

Prisantydning
kr 4 200 000

BRA / P-rom
99 m² / 96 m²

Boligtype
Andelsleilighet

Velkommen til digital visning

For denne boligen tilbyr vi digital visning. Dette gir deg en effektiv og enkel gjennomgang av boligen. Her kan du fritt bevege deg i alle rom og eventuelle etasjer, samtidig som du kan zoome inn hvis du ønsker å ta en nærmere kikk på gulv, vegg og annet.

Kart sentrert på geolokasjonen 59.9334769192682 breddegrad, 10.8883918664832 lengdegrad
Totalpris inkludert fellesgjeld og omkostninger

kr 4 409 385

Detaljer om boligen
Prisantydning kr 4 200 000
Andel fellesgjeld kr 194 000
Omkostninger kr 15 385
Totalpris kr 4 409 385
Felleskostnader kr 4 479 per måned
Antall rom 4
Antall soverom 3
Primærrom (P-rom) 96 m²
Bruksareal (BRA) 99 m²
Etasje 3
Eierform Borettslag
Boligtype Andelsleilighet
Adresse Kløfterhagen 27A
Kommune Oslo
Byggeår 1977
Energimerket Rød F

Kontakt Rolf for en gratis og uforpliktende verdivurdering

Nabolagsprofil, Kløfterhagen 27A

Når du vurderer å kjøpe bolig, kan det være greit å også gjøre seg kjent med nabolaget. Her finner du blant annet ut hvor nærmeste matbutikk ligger, hvor bussen går fra, hvordan du enklest kommer deg til jobben, om området er barnevennlig og hvilke mennesker som blir naboene dine.

Mer om boligen

Beliggenhet

Leiligheten har en svært attraktiv beliggenhet i stille og idylliske omgivelser med marka som nærmeste nabo. Leiligheten har gode solforhold fra morgen til kveld fra to herlige terrasser, samt flott utsikt over nærområdet, Grefsenåsen og utover mot Asker og Bærum. Kløfterhagen ligger på Øvre Lindeberg og blir regnet som det mest populære boligområdet på Lindeberg.

Borettslaget ligger i blindvei på grensen til Østmarka og inviterer til et rikt tur- og friluftsliv med flotte turstier, lysløyper, bade- og fiskevann i umiddelbar nærhet. På vinterstid er det kort vei til preparerte skiløyper og til populære Jerikobakken, Lindebergs egen alpinbakke. På sommerstid tar det ca. 25 minutter gjennom marka til du står ved idylliske Lutvann.

Samtidig er det kun få minutters gange til Kiwi og Europris ved innkjøringen til Kløfterhagen og ca. 5-6 minutters gange til Lindeberg senter med bl.a. matbutikk, søndagsåpen grønnsakhandel, apotek, frisør, hudpleie, lege og tannlege, samt buss- og t-baneforbindelser.

Gode offentlige kommunikasjoner i området med t-bane og buss. T-banen har 8 avganger i timen på dagtid og reisetid til sentrum er ca. 18 minutter. Når det gjelder buss har man valget mellom buss nr. 79 mellom Grorud og Skullerud/Holmlia og buss nr. 25 mellom Lørenskog stasjon og Majorstua fra holdeplass i Jerikoveien eller Lindeberg senter. Fra Karihaugveien har man buss nr. 100 og 110 mellom Oslo Bussterminal og Skedsmokorset/Lillestrøm, samt flybuss og ekspressbusser. I tillegg går det nattbuss fra Oslo sentrum til Lindeberg i helgene.

Området er ideelt for barnefamilier med store grøntarealer og et idyllisk bomiljø. Trygg skolevei via gangvei gjennom boligområdet frem til både barne- og ungdomsskole. Jeriko barneskole ligger nedenfor terrasseblokkene, kun få minutters gange fra boligen og det er under 10 minutters gange frem til Lindeberg barne- og ungdomsskole. Nærmeste barnehager er Trøste & Bære barnehage i tilknytning til borettslaget og i tillegg har man flere andre barnehager på Lindeberg.

I tillegg finnes det et mangfold av fritidsaktiviteter i nærområdet med bl.a. skitrekk i Jerikobakken med tilhørende akebakker, Lindeberg sportsklubb med kunstgressbane, sandvolleyballbane ved Jeriko skole, ballbinge i Lilleskogen, svømmehall på Furuset, Furuset Forum med is- og håndballhall, bibliotek på Furuset og Nordre Lindeberg besøksgård med dyr og kafé.

På borettslagets område finner man flere lekeplasser, nytt bordtennisbord og en liten kunstgressbane. På Nedre Lindeberg, mellom Lindebergveien og Lindebergåsen, finner man nye Lindebergparken som stod ferdig i 2017. Her er det laget et hyggelig torg med benker og beplantning, ballbane, som vil islegges til skøytebane om vinteren.

Nærmeste treningssentre er Actic på Furuset, Sats Elixia på Lørenskog og Hellerud, Fresh Fitness på Skårer og Bare trening på Haugerud. Det er et stort utvalg av kjøpesentre i området som på Furuset, Lørenskog, Tveita og Alnabru, samt kort vei til Oslo sentrum med alt hva et rikt byliv kan tilby.

Boligen ligger ca. 10 km. nordøst for Oslo sentrum og har svært enkel adkomst til E6 med kun ca. 10 minutters reisetid med bil til Oslo sentrum og ca. 25 minutters reisetid til Gardermoen.

Bebyggelse

Østre Lindeberg borettslag består av 320 leiligheter. Området rundt består hovedsakelig av småhus og blokkbebyggelse.

Adkomst

Med t-bane: Benytt linje 2 til Lindeberg stasjon og ta til venstre ut av Lindeberg senter. Følg så gangvei rett frem mot Jeriko skole og ta til høyre opp Kløfterstien. Følg så gangveien rett frem og terrasseblokkene kommer til syne på venstre side.

Med bil fra Oslo sentrum: Følg E6 til avkjøring mot Lindeberg Øvre og ta til høyre i første rundkjøring inn Jerikoveien. Ta så første vei til venstre inn Kløfterhagen. Det er mulig å parkere langs veien i Kløfterhagen og gå ned Kløfterstien.

For ytterligere beskrivelse av adkomst, vennligst se kartskisse. Det vil bli skiltet med visningskilt fra OBOS Eiendomsmeglere ved annonserte visninger.

Byggemåte

Terrasseblokk oppført i bærende betongkonstruksjoner. Leilighetskillende vegger og dekker i armert betong. Fasader forblendet med teglstein og beiset panel, samt flatt yttertak antatt tekket med papp/membran. Vinduer og balkongdører fra 2007 med 2-lags isolerglass, karm og ramme i tre/metall. Brannklassifisert entredør fra byggeåret. B-30 klassifisert dør. For ytterligere beskrivelse av bygningen, vennligst se vedlagte tilstandsrapport.

Innhold

Lys og gjennomgående 4-roms terrasseleilighet med en attraktiv beliggenhet i stille og idylliske omgivelser med marka som nærmeste nabo. Leiligheten inviterer til sol fra morgen til kveld fra to herlige terrasser. Flott utsikt til nærområdet, Groruddalen og ut mot Asker og Bærum.

Leiligheten ligger som endeleilighet i byggets 3. etasje(2. etasje fra inngangspartiet). Leiligheten har en god planløsning og en gjennomgående god innvendig standard. Leiligheten består av: romslig og praktisk entré, innvendig bod, 2 bad/wc, 3 gode soverom (ett soverom er omgjort til walk-in-closet, men kan lett settes tilbake til opprinnelig planløsning), romslig spisekjøkken i vinkel med utgang til balkong med morgen- og formiddagssol, samt romslig stue med utgang til stor terrasse med ettermiddag og kveldssol. To boder, en på balkong og en på terrassen. Flere rom er overflatebehandlet de senere år med bl.a. nye gulv og oppmalte vegger, pusset opp og etablert walk-in-garderobe i ett soverom, oppgradert kjøkken med bl.a. nye fliser over kjøkkenbenk, mv. Leiligheten er holdt i lyse tiltalende fager. Flotte parkettgulv i alle rom bortsett fra stue som har nytt laminatgulv. Fliser i baderom.

Borettslaget avsluttet rehabilitering av borettslagets bygninger i 2008 og fremstår i dag med nye tidsriktige fasader, terrasser, blomsterkasser, dører og vinduer. Varmtvann, digital kabel-TV og fiber er inkludert i felleskostnadene. Det medfølger egen biloppstillingsplass med låsbart gitter og mulighet for etablering av el-bil lader i felles garasjeanlegg. En særdeles flott familieleilighet med super beliggenhet!

Entré: En god og romslig gang med brannklassifisert entrédør. Porttelefon. 2-stavs eikeparkett på gulv. Malte tynnplater og tapet på vegger. Malt himling.

Bad/wc I: Fliser på gulv og baderomsplater på vegger. Malt himling. Dusjnisje med forheng. Innredning med heldekkende servant og ettgreps blandebatteri. Overskap med speil og belysning.

Bad/wc II: Fliser på gulv og baderomsplater på vegger. Malt himling. Innredning med heldekkende servant og ettgreps blandebatteri. Speilskap over servant. Badekar med veggmontert dusj.

Soverom I: Godt soverom med 2-stavs eikeparkett på gulv og malte panelplater på vegger. Malt himling.

Soverom II/walk-in-closet: Opprinnelig soverom som er gjort om til garderoberom. Rommet er nylig er oppusset med 2-stavs eikeparkett på gulv. En vegg med tapet, øvrige vegger er malt. Malt himling. Nye garderobeskap fra Ikea.

Soverom III: Godt soverom med 2-stavs eikeparkett på gulv og malte panelplater på vegger Malt himling.

Kjøkken: Meget romslig kjøkken i vinkel med stor spiseplass for hele familien. Utgang fra kjøkken til stor balkong. Velholdt kjøkkeninnredning fra Drømmekjøkken med profilerte og hvitmalte fronter. God skap- og benkeplass. Laminat benkeplater. Nedfelt dobbel oppvaskkum med ettgreps blandebatteri. Fliser over benk. Lys under overskap. Ventilator over kokesonen. Opplegg for oppvask- og vaskemaskin. Komfyr, vaskemaskin, oppvaskmaskin, samt kjøl- og fryseskap kan medfølge. 2-stavs eikeparkett på gulv og malt tynnpanel på vegger. Malt himling.

Balkong: Utgang fra kjøkken til sydøstvendt balkong på ca. 8 kvm. med deilig morgen- og formiddagssol. Flott utsyn til borettslaget og inn mot marka. Utelampe. Terrassemarkise. Adkomst til bod.

Stue: Lys og romslig stue som er utvidet med at deler av soverom er innlemmet i stuen. Nyere 2-stavs laminat på gulv og malte panelplater på vegger. Malt himling. Fra stuen er det utgang til nordvestvendt terrasse via heve-og skyvedør.

Terrasse: Nordvestvendt og overbygget terrasse på ca. 14 kvm. Usjenert terrasse med ettermiddag- og kveldssol. Flott utsikt til nærområdet, Groruddalen og ut mot Asker og Bærum. Elektrisk drevet markise. Utelampe. Adkomst til bod med god lagringsplass.

Boligen disponerer: Sykkelbod ved inngangspartiet. Garasjeplass.

Areal

Primærrom: 96 kvm, Bruksareal: 99 kvm

Standard

Følgende har fått TG2 i Tilstandsrapport av Rune Kristiansen takst AS:

Innerdører har normal brukslitasje alder tatt i betraktning. Enkelte dører subber mot dørkarm ved åpning/lukking. Kjøkken er velholdt men har normal brukslitasje. Kjøkken er i grenseland mellom TG-1 og TG-2.

Oppvarming

Oppvarming med elektriske panelovner. Strålevarmeovn i bad.

Tomten

Andel i felles eiet tomt for borettslaget på 59 056 kvm. Borettslagets tomt er meget pent opparbeidet og beplantet med flere hyggelige tun mellom bygningene med plen, beplantning, trær, benker, liten kunstgressbane, bordtennisbord, lekeplasser, samt asfalterte internveier.

Eiendommen er konsesjonsfri. Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Parkering

Med boligen følger egen biloppstillingsplass i felles garasjeanlegg med låsbart gitter og mulighet for oppkobling av ladeboks for el-bil. Det er mulighet for å leie ekstra garasjeplass fra andre andelseiere som ikke benytter sin garasje. Borettslaget har garasjeplasser og p-plasser for utleie. Disse fordeles etter venteliste. Forøvrig er det gateparkering langs Kløfterhagen og gjesteparkering ved rundkjøringen øverst på borettslagets område. Det må benyttes gjesteparkeringskort på gjesteparkeringen.

Forretningsfører

OBOS Eiendomsforvaltning AS, tlf 22 86 59 99

Borettslaget

Østre Lindeberg Borettslag

Borettslaget består av 320 andelsleiligheter og har følgende adresse: Jerikoveien 43-63 og Kløfterhagen 1-39.

- Borettslaget kjøper vaktmestertjenester av Brøtmet park og vedlikehold.
- HomeNet er borettslagets leverandør av TV-og bredbåndstjenester.

Borettslaget har en god vedlikeholds- og rehabiliteringshistorikk:
2018 - Bytte av kabel-TV og bredbåndleverandør. HomeNet er leverandør av TV-og bredbåndstjenester fra 01.07.2018. Vedlikehold av garasjedekket. Gjelder Kløfterhagen 9, Øvre. Utbedring av enkelte rekkehustak - Gjelder Kløfterhagen.
2017 - Ventilasjon, søppelsjakt, drenering, vaktmestergarasjen, ny port garasje. Rens av søppelsjaktene og ventilasjonsanleggene i blokkene. Utbedring av vaktmestergarasjen. Utskifting av interne skilt. Større dreneringsjobb i Kløfterhagen 35. Ny port til garasjeanlegget Kløfterhagen 9 nedre plan. Ny ståltrapp i Jerikoveien.
2016 - Utomhus, gjerde, velferdsrom. Oppgradert utearealene med nye lekeapparater. Nye gjerder. Nytt kjøkken og oppussing av velrommet.
2015 - Fasade blokker. Maling av blokker og rekkverk.
2014 - Fasade rekkehus, asfaltering. Asfaltering, maling av rekkehusene.
2012 - Utomhus. Større dreneringsjobb i Jerikoveien 43.
2011 - Utomhus. Felling av trær på fellesområdet. Rensing av ventilasjonsanlegget blokker. Innkjøp av traktor, og annet mindre utstyr. Nye brannslukningsapparater garasjeanlegg. Skiftet til nye stoppekraner for utekraner rekkehus. Montert sklisikring rekkehus etter pålegg fra Oslo kommune. Brann- og
redningsetaten. Utbedret veien ved Jerikoveien 49 og 51. 25
2009 - Nye lekeapparater og oppgradering av lekeplasser. Skifte av lås i inngangsdører og sykkelboder i blokkene. Nye søppelkasser i hele borettslaget. Nye gjerder, stoppekran. Nye gjerder. Nye varmtvannsberedere i blokkene. Nye hovedstoppekraner inn til blokkene.
2008 - Utomhus. Nye lekeapparater og oppgradering av lekeplasser, skifte av lås.
2008-2009 - Garasje. Betongrehabilitering og katodisk beskyttelse av garasjeanlegg/grunnmur i Kløfterhagen 9.
2006 - 2008 - Fasaderehabilitering av blokker og rekkehus.
2005 - Nye stoppekraner.
2004 - Nye postkasser. Bytte postkassene i blokkene. Fotballbanen. Ombygging til kunstgress på fotballbanen.
2003 - Brannvarsling. Utskifting av samtlige brann- og røykvarslere.
2002 - Tak. Rehabilitering av tak på alle blokkene.
2000 - 2001 - Maling av blokkene.
1998 - Ny belysning i gangveiene i forbindelse med borettslagets 20-års jubileum. Bygging av papirhusene.
1998/97 - Brannsikring av loftene i rekkehusene.
1997 - Alle lekeplasser opprustet etter EU-regler.
1996/97 - Maling av rekkehusene og rekkverkene på blokkene.
1996 - Rehabilitering av velferdsrommet med nye møbler
1993/94 - Nye tak på rekkehusene.
1994 - Montering av porttelefoner i blokkene.
1993 - Kabelanlegget skiftet til bredbånd.
1991/92/93 - Fullstendig betongrehabilitering/oppussing av blokkene.
1990 - Maling av rekkehusene
1988 - Vedtak fattet om regler for utbygging av rekkehusene
1986 - Traktorgarasjen i Jerikoveien bygges
1985/86 - Beising av rekkehus og blokker
1985 - Beslutning ble tatt om kjøp av kommunens festetomt
1980 - Borettslaget ble overtatt som eget lag
1980/81 - Beising av rekkehus og blokker
1979 - Vei 2309 fikk navnet Jerikoveien
1978 - Vei 2310 fikk navnet Kløfterhagen
1977 - Konstituering av tillitsmannsutvalg (TU)

I 2019 har det blitt gjennomført flere store prosjekter i Østre Lindeberg borettslag, bl.a. installering av søppelbrønner. Styret er opptatt av å forvalte borettslagets verdier på en langsiktig, bærekraftig og økonomisk forsvarlig måte. Styret jobber videre med prosjekt "Våtrom 2020", og prosjektadministrator er i ferd med å innhente pristilbud. Spørsmål til fremdriften må rettes styret. Låneopptak må påregnes ved våtromsrehabilitering. For mer utfyllende opplysninger om borettslaget og fremtidige vedlikeholdsplaner, vennligst se årsberetning som kan lastes ned på Finn.no.

Forkjøpsrett

Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

Meldefrist forkjøpsrett

21.09.2020

Styregodkjennelse

Ja

Dyrehold

Det er tillatt med dyrehold i Østre Lindeberg Borettslag. Vis hensyn. Dyrehold skal være til glede for eier, men ikke til ulempe for naboer.

Forsikring

Gjensidige Forsikring - polisenummer 82174384

Ligningsverdi

Formuesverdi for inntektsåret 2018:
Som primærbolig: kr 1 059 592,-
Som sekundærbolig: kr 3 814 532,-

Felleskostnader

4 479,-pr mnd.
inkluderer garasje, varmtvann, trappevask, kabel-TV, Internett, vaktmestertjeneste, kommunale avgifter, felles forsikring, kapitalkostnader, samt borettslagets øvrige driftsutgifter.

Lånevilkår

Borettslaget har et annuitetslån iht. brev fra forretningsfører, datert 04.09.2020

OBBK01-98207680710:
Restsaldo: kr. 60 091297,-
Restsaldo andel: kr. 194 000,- (* tilhører andelen i sin helhet)
Rente, flytende: 1,58%
Rest løpetid: 17 år og 8 mnd.
Terminer p.a.: 12
Kapitalkostnad: kr. 1 050,- pr. mnd.
In-ordning: Nei

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Kjøpers ansvar for øvrige andelseieres mislighold

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest, datert 16.11.1979

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Eiendommen/området er regulert til boligformål.

Totale kostnader

4 200 000,- (Prisantydning)
194 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
4 394 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
7 325,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
15 385,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
4 409 385,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet (skriv dato her) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (tilstandsrapport, egenerklæring, nabolagsprofil, samt energiattest)
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Rolf Olsen

Oppdragsnummer

705200140