Velkommen på visning av en stor 2-roms med 7,5 kvm balkong mot grøntareal. Mulighet for garasje!

Karl Staaffs vei 50

Stor, pen 2-roms endeleilighet - usjenert, 7,5 kvm balkong mot grøntareal - sentralt - garasje!

Priser

Totalpris: kr 3 584 060

Totalprisen for boligen = innskudd + fellesgjeld samt omkostninger.

Prisantydning: kr 3 380 000

Fellesgjeld: kr 196 000

Fellesgjelden er et lån vi har forhandlet fram for alle boligene samlet. Du er ansvarlig for den delen av fellesgjelden som er knyttet til din bolig.

Omkostninger: kr 8 060

Dekker dokumentavgift, andelskapital og tinglysningsgebyr.

Felleskostnader pr. måned: kr 3 687

Få finansieringsbevis fra OBOS-Banken

Kart sentrert på geolokasjonen  breddegrad,  lengdegrad

Mer om boligen

Beskrivelse

Velkommen til en pen og lys, gjennomgående og romslig 2-roms endeleilighet på Ulven. Leiligheten har en god planløsning og utgang usjenert balkong mot grøntareal. Garasjeplass kan overtas.

Leiligheten passer ypperlig for de som ønsker å bo sentralt med umiddelbar tilgang til det meste av servicetilbud, samtidig tilbaketrukket med enkel tilgang til grønne parker og turområder. Ulven er mer sentralt enn mange tror. Det er samme avstand fra Jernbanetorget til Ulven, som det er fra Jernbanetorget til Majorstua. Området er grønt og fredelig med umiddelbar nærhet til kollektivtrafikk og butikk-/servicetilbud.

Verdt å merke seg:

* Garasjeplass kan kjøpes av selger.

* Balkong på ca. 7,5 kvm med adkomst fra stue. Usjenert og sydøstvendt mot grøntareal.

* Baderom er rehabilitert i regi av borettslaget med vannbåren gulvvarme.

* Pene og velholdte parkettgulv i leiligheten. Leiligheten er holdt i lyse tidsriktige farger.

* Beliggende i høy 1. etasje, med grønne fellesarealer og friområder rett utenfor.

* Det medfølger 2 romslige boder i kjeller på hhv. 2,9 og 3,4 kvm.

* Felleskostnadene inkluderer blant annet fyring og varmtvann.

* Umiddelbar nærhet til dagligvarebutikk.

* Lave kjøpsomkostninger (ingen dok.avgift!)

* Populært og veldrevet borettslag.

* Ingen forkjøpsrett i borettslaget.

Beliggenhet

Meget attraktiv beliggenhet i et sentrumsnært og barnevennlig boligområde på Ulven. Området er rolig og tilbaketrukket, men samtidig meget sentralt med kort vei til alle fasiliteter, skoler, barnehager, butikker, idrettsanlegg m.m. Matkroken er nærmeste butikk med åpent syv dager i uken og tilbyr hjemlevering av varer til beboere i Karl Staaffs vei. Kort vei til kjøpesentre som Fyrstikktorget, Bryn og Alna senter med det aller meste av forretninger og servicetilbud. Nye Økern senter planlegges å være ferdig i 2022 med en god blanding av handel, servering og kultur.

OBOS planlegger å bygge 200 000 kvadratmeter næringslokaler på Ulven. Deriblant Ulven torg som skal fungere som et levende byrom for området. Torgbygget er ideelt for butikkvirksomhet, med god eksponering ut mot Ulvenveien. Kafébaren, småbutikker, sushi-restaurant og den store KIWI-butikken i nabobygget vil danne et torg med publikumsrettede aktiviteter.

Nærområdet byr også på flotte grøntarealer med gode tur- og rekreasjonsmuligheter. Det er kort vei til Valle Hovin med flotte aktivitetsmuligheter. Den nye Vålerenga stadion(Intility Arena) rommer et bredt tilbud av aktiviteter. Arenaen inngår i konseptet Vålerenga kultur- og idrettspark og dekker hele området med Vallhall arena og treningsfeltet. Her finner man blant annet FitnessXpress, Valle Hovin Idrettsbarnehage, Vålerenga fotball elite, Valle Hovin videregående skole, stadionpuben ØST og Rema 1000.

Den offentlig kommunikasjonen i området er svært god med flere busslinjer og flybuss i nærheten. Nærmeste busstopp er Teisenkrysset med flere linjer og avganger. Her er det også stoppested for flybussen til Gardermoen. T-bane på Helsfyr med ca. 7 minutters reisetid til sentrum. Helsfyr er forøvrig et knutepunkt med fire T-banelinjer, samt utallige busslinjer. Det går direktelinjer til Blindern og BI i Nydalen, samt at bussen stopper i nærheten av HIO.

Karl Staaffs vei er en blindvei uten gjennomgangstrafikk og fremstår som et godt bevart område med kort vei til offentlig kommunikasjon og hyggelige grøntområder.

Byggemåte

Lavblokk over 4 etasjer, kjeller og loft oppført i 1954. Ut fra de stedlige forhold antas bygningen fundamentert til faste stabile masser/grunn. Støpt betongsåle og grunnmur i betong. Bærende konstruksjoner, etasjeskillere og leilighetsskillende vegger i betong. Yttervegger i murverk/ betong og utfyllende bindingsverk. Utvendige fasader forblendet med spekkmurt teglstein. Vinduer i trekarm med 3-lags isolerglass datomerket 1984 (soverom, kjøkken og stuevindu i gavlvegg). Ett stuevindu med 2-lags isolerglass datomerket 2008.

Innhold

Leiligheten ligger i en høy 1. etg. og inneholder: Romslig entre med praktisk lagringskott med speil skyvedører, 1 stort soverom med hel veggs skyvedørsgarderobe, rehabilitert og flislagt bad med vannbåren gulvvarme, kjøkken, stue med utgang til 7,5 kvm balkong mot grøntareal..
- 2 kjellerboder
- Tilgang felles vaskeri og sykkelbod.

Areal

Primærrom: 60 kvm, Bruksareal: 62 kvm, Bruttoareal: 68 kvm

Standard

Leiligheten er en endeleilighet som er svært velholdt og er lys og gjennomgående.

Følgende oppdateringer utført den senere tid:
- Ny skyvedørsgarderobe med innredning på soverom i 2021.
- Ny skyvedørsgarderobe med hylle og oppheng i entre i 2021.
- Pusset opp og malt soverom i 2021.
- Nye 3-speils fyllingsdører til bad/wc og soverom i 2021 (massive).
- Balkonggulv overflatebehandlet med epoksymaling i 2020.
- Ny brann- og lydklassifisert entredør i stål med stålkarm og sikkerhetslås i 2019.
- Bad/wc rehabilitert i regi av borettslaget i 2006.
- Ett nytt stuevindu samt ny balkongdør i 2008.
- Ny stigeledning og nye automatsikringer i 2000.
- Satt inn kjøkkeninnredning i senere tid, ukjent eksakt årstall. Ny kjøkkenkran i 2019.

Bad/wc: Rehabilitert i regi av borettslaget i 2006. Det ble da byttet soil/avløpsrør, vannrør, nytt sluk, membran, lagt vannbåren gulvvarme og fliser på gulv. Bad/wc er utstyrt med vegghengt toalett og innbygget sisterne, servantinnredning med hvite glatte fronter, servantskap, heldekkende servant, ettgreps servantarmatur, speil, hylle og lysarmatur. Dusjhjørne rett på gulv med sokkelprofil, skyvedør i glass, Grohe trykkstyrt dusjbatteri og hånddusj. Opplegg og plass for vaskemaskin og tørketrommel i søyle. Vannrør i krommet kobber og plast type rør-i-rør. Hovedsluk og hjelpesluk i plast. Avløpsrør i plast.

Kjøkken: Svestad kjøkkeninnredning med 1-speils profilerte fronter i eik, laminerte benkeplater, nedfelt dobbel oppvask-/skyllekum i rustfritt stål, ettgreps kjøkkenarmatur, fliser over kjøkkenbenk, benkebelysning under overskap, samt avsatt plass til frittstående komfyr og kjøle-/fryseskap. Upo kullfilterventilator i børstet stål med glasskjerm over kokesone. Vann- og avløpsrør i plast. Avsatt plass til oppvaskmaskin til venstre for oppvaskkum (ikke røropplegg). .

Øvrig standard med 14 mm eikeparkett i entre, soverom, kjøkken og stue. Parkettgulvet har 3 mm slipesjikt. Hovedsakelig malt tapet og malt trepanel. Overflater er holdt i lyse og nøytrale farger. Malt puss/betong i alle rom.

Utgang fra stue til sydøstvendt balkong på ca. 7,5 m². Balkongdekke i betong overflatebehandlet med epoksymaling. Balkongelender i stål med plater og glassrekkverk. Balkongdekket har sluk. Utsyn mot fellesareal og grøntområde.

Ny brann- og lydklassifisert entredør i stål fra 2019. Døren har ekstra låsebeslag i stålkarm (ekstra innbruddsikring). Balkongdøren ble skiftet ut i regi av borettslaget i 2008.

Oppvarming

Sentralfyring (bergvarme) i borettslaget. Boligen er oppvarmet med radiatorer, samt vannbåren gulvvarme i bad.

Tomten

Felles festet tomt for borettslaget på ca. 54.508 m² opparbeidet med gressplen- og grøntområder, beplantning, prydbusker og trær, sittebenker og lekeplass, samt asfalterte adkomst, internveier og parkeringsareal. Selskapet fester tomt av Kirke og Undervisningsdepartementet for en avtaleperiode på 99 år f.o.m. 01.10.1953. Festeavgift er p.t. ca. 134.000,- pr år. Det er ifølge. forr.fører mottatt varsel om økning til ca. kr 524.000,-, men det er ikke avklart når eller om dette vil tre i kraft.

Parkering

Selger disponerer en garasjeplass som kan selges for kr 160.000,-.

Eier har leierett til garasjeplass nr.160 i felles rekkegarasje, som er avlukket mot tilliggende garasjeplasser. Det er etablert elbil infrastruktur i garasje og ladepunkt, man må selv bestille fra styret selve ladeenheten til kr. 139,- pr mnd. Forøvrig gateparkering i området etter gjeldende bestemmelser. Borettslaget disponerer biloppstillingsplasser som fordeles etter ansiennitet.

Vei/vann/avløp

Offentlig.

Forretningsfører

Obos Eiendomsforvaltning.

Borettslaget

Ulven borettslag har hjemmeside med adresse: www.ulvenborettslag.no

Borettslaget består av lavblokker med i alt 432 andelsleiligheter.

Større vedlikehold og rehabilitering i borettslaget:

2021: Utskifting av vinduer og verandadører. Gjøres fortløpende, etter behov. Etablering av avfallsbrønner. Nytt, moderne avfallsanlegg med nedgravde tanker.

2020: Bytting av alle lys innvendig og utvendig i to garasjerekker. Skiftet 118 radiatorer. Nye inngangsdører

2019/20: Ytterligere ca. 50 dører skiftet. Utskifting av nærvarmeanlegget

2019: Sentrale oljekjeler og defekt elektrokjele i fyrrom erstattet av 19 desentraliserte bergvarmeanlegg i bygningene.

2017: Vedlikehold av garasjene - ledes av OP og gjennomføres av KAPH Entreprenør. Asfaltering av uteområder.

2016: Nye entredører. Og fremover: Utskifting av vinduer og verandadører. Gjøres fortløpende der hvor det trengs

2015: Nye bunn- og vannledninger.

2012: Nye felles rør til varmesentralen.

2010: Utskifting av inngangsdører. Oppgradering av uteområdene.

2008: Nye lekeapparater. Oppussing av trappeoppganger. Oppstart varmepumpeprosjekt.

2006 - 2007: Oppussing av oppganger + nye postkasser.

2004 - 2006: Våtromsrehabilitering.

2000 - 2002: Skiftet elektrisk anlegg / uteareal. Nye stigeledninger til leilighetene + byttet til automatsikringer. Trukket om ledningsnett i leiligheter samt nye brytere og stikk

2000 - 2001: Rehabilitering av fyrhus og undersentraler.

1993 - 1994: Rehabilitering av fasader + nye balkonger.

Dyrehold

Dyrehold er tillatt. Dyreholdet i borettslaget skal foregå på en slik måte som ikke er til sjenanse eller ulempe for andre borettshavere, jfr. husordensreglene

Felleskostnader

3 687,-
varmtvann og fyring, kabel-tv, vaktmestertjenester,kapitalutgifter, kommunale avgifter, festeavgift, felles bygningsforsikring og forretningsførsel

Andel fellesgjeld/fellesformue

Andel fellesgjeld kr 196.000,- (01.06.21)/Andel formue kr 20.427,- (31.12.20)

Lånevilkår

Borettslaget har 3 lån:
* OBBK01-98207784958- Annuitet - Leil. andel kr 7399 - Flytende rente 1,48%. Kapitalkostnad kr 32,-.
* OBBK02-98207804975- Annuitet - Leil. andel kr 103.155,- Flytende rente på 1,48%. Kapitalkostnad kr 369,-
* OBOS01-98207784966 Annuitet - Leil. andel kr 85.213,- Flytende rente på 1,48%. Kapitalkostnad kr 627,-.

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Grunnbokutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Eiendommen/området er regulert til boligformål.

Totale kostnader

3 380 000,- (Prisantydning)
196 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
3 576 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
--------------------------------------------------------
8 060,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
3 584 060,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Med denne forsikringen følger det også med flytteforsikring fra Tryg. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Erik Dahlin

Oppdragsnummer

705210101

Kontakt meg om om denne boligen

Jeg svarer mer enn gjerne på dine spørsmål