Karl Andersens vei 37

Stemningsfullt og utbygget rekkehus med 4 soverom. Garasje, mulighet for elbillader. Terrasse i begge etg. Barnevennlig!

Finn fram på siden

Priser

Totalpris: NOK 6,098,554

Totalprisen for boligen = innskudd + fellesgjeld samt omkostninger.

Prisantydning: NOK 5,850,000

Fellesgjeld: NOK 233,000

Fellesgjelden er et lån vi har forhandlet fram for alle boligene samlet. Du er ansvarlig for den delen av fellesgjelden som er knyttet til din bolig.

Omkostninger: NOK 15,554

Dekker dokumentavgift, andelskapital og tinglysningsgebyr.

Felleskostnader pr. måned: NOK 4,660

Få finansieringsbevis fra OBOS-Banken

Kart sentrert på geolokasjonen breddegrad, lengdegrad

Mer om boligen

Økonomi og kostnader

 • Forretningsfører

  OBOS Eiendosmforvaltning AS, tlf. 22 86 55 00.

 • Forsikring

  Borettslagets eiendom er forsikret i Gjensidige Forsikring - polisenummer 81540505.
  Innboforsikring må tegnes av den enkelte beboer.

 • Ligningsverdi

  Ligningsverdi for inntektsåret 2020:
  Som primærbolig: kr 1.139.469,-.
  Som sekundærbolig: kr 4.102.088,-.
  Tallene er beregnet ut fra skatteetatens boligkalkulator.

 • Eiendomsskatt

  I Oslo er det eiendomsskatt på boliger og annen fast eiendom, slik som ubebygde tomter, fritidsboliger mv. For 2020 er bunnfradrag på 4 millioner kroner for boliger og fritidsboliger. Skattesatsen er på 3 promille, se https://www.oslo. kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/ for mer info og til enhver tids gjeldende satser. Den enkelte boligeier er selv ansvarlig for å betale eiendomsskatten for egen bolig.

 • Felleskostnader

  4 660,-
  Garasje i rekke, snømåking og gressklipping på fellesområder, kabel-tv/internett, forsikring av bygning, betaling av fellesgjeld (kapitalutgifter), drift av brl. mm.

 • Andel fellesgjeld/fellesformue

  Andel fellesgjeld kr 233 000,- pr. 01.11.2021.
  Andel fellesformue kr 25 772,- pr. 31.12.2020.

 • Garantiordning

  Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.

 • Totale kostnader

  5 850 000,- (Prisantydning)
  233 000,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  6 083 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Pantattest kjøper)
  480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
  480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
  28,- (Utskriftsgebyr)
  7 494,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
  --------------------------------------------------------
  15 554,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  6 098 554,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

  Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

  Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

 • Eierskifteforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

 • Finansiering

  OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

  Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

  Les mer på obosbanken.no.

Fakta om boligen

 • Beskrivelse

  VELKOMMEN TIL KARL ANDERSENS VEI 37 - ET ATRAKTIVT REKKEHUS MED PÅKOSTNINGER FRA 2013 TIL 2019.

  Vakkert beliggende utbygget rekkehus, i populære Øvre Høybråten borettslag. Huset ligger flott til, tilbaketrukket fra vei, særdeles barnevennlig. Her er det flere alternative uteplasser. Vi tilbyr en hyggelig liten plen ved inngangspartiet med morgensol. I tillegg en skjermet og romslig solterrasse på 40 kvm utfra stuen som er skjermet med skillevegger og hekk. Sol på terrassen fra ca 1030 - ca 2030 på sommeren. Over påbygget med utgang fra soverom i 2. etasje har du nå ca 20 kvm ekstra terrasseplass.

  Huset har en meget god planløsning over 2 plan:
  1. etasje har en stor og innbydende hall. Godt med lagringsplass, hel vegg med skyvedørsgarderobe med speil i front. Gjestetoalett med håndvask. Soverom/tv-stue (del av påbygg) Kjøkken med åpen løsning mot spisestue og stue. Store vindusflater ut mot terrasssen..
  2. etasje har en fin og åpen trappegang, 3 romslige soverom og et eksklusivt bad. I tillegg har du en praktisk bod/walk-in rom. Det er lagringsloft med adkomst fra luke trappegangen.

  Boligen har malte slette veggoverflater og malt panel, 1-stavs gulv i stue, kjøkken og soverom i 1. etasje samt i soverommene i 2. etasje fra 2017 og 2019. Eldre eik parkett i entrè i 1. etasje og i mellomgang i 2. etasje.

  Profilerte innerdører er byttet i 2011. Glassdør mellom entrè og stue er byttet i 2013. Ytterdør fra Nordan er byttet i 2016.

  Ikea kjøkkeninnredning fra 2013, laminat benkeplate og plater over benk. Integrert komfyr, induksjon platetopp (90 cm), mikroovn og oppvaskmaskin.

  Flislagt bad med varmekabler i gulv som er totaloppusset av fagfolk i 2019. Arbeidet på bad er utført av Oslo bad og renovering AS.

  Pipeløp i stuen gjør det mulig å innstallere peis om ønskelig.

  Øvre Høybråten borettslag gjorde et stort arbeid på bygningsmassen i 2016/17. Utført etterisolering og ny panel på gavlvegger, ny panel på langvegger og overflatebehandling av samtlige boliger, forlengelse av takutstikk på gavlvegger, overflatebehandling av
  samtlige vinduer, takterrasser kontrollert og utbedret ved behov og brannseksjonering på loftet mellom boenhetene.

  Kjeller/påbygg: I Øvre Høybråten brl. har flere gravd ut til kjellere og bygd på husene. I Øvre Høybråten brl. er det utarbeidet alternative løsninger for utbygging av husene. I samtlige tilfeller må styret kontaktes i forkant for å avklare eventuelle muligheter og reglene for arbeider som ønskes utført.

  Høybråten er et populært, rolig, særdeles barnevennlig og ligger fint og tilbaketrukket til. Dette er et godt hus for familier, unge par, voksne og alle som ønsker å flytte rett inn i et delikat og familievennlig hus. Velkommen til en hyggelig visning i Karl Andersens vei 37.

 • Beliggenhet

  Karl Andersens vei 37 ligger i et populært og barnevennlig boligområde på Høybråten med nærhet til skoler, barnehager, kollektivtransport, marka og daglige servicetilbud. Området er spesielt barnevennlig, og for den aktive er det mange alternativer. Det er kort vei til alt fra fotballbane, lekeplass, idrettshall, svømmehall, skøytebane, skiløyper, alpinanlegg, golfbane, tennisanlegg og flere treningssenter. Det er i tillegg nærhet til tur- og rekreasjonsområder for bruk hele året.

  For den daglige handel finnes både Kiwi og Joker i nærområdet. Ønsker du å besøke senter er det kort vei til Lørenskog og Strømmen med blant annet Metro, Triaden og Strømmen storsenter. Det er flere gode butikker og servicetilbud på sentrene, herunder både matbutikk, apotek, tekstil, mote, interiør, vinmonopol, helsekost mm. Du finner også flere alternativer til kafeer og restauranter.

  Videre kort vei til Snøporten hvor verdens mest avanserte skihall åpner i 2020, med en størrelse på ca. 40 000 kvadratmeter skal det skapes en arena med perfekte forhold for langrenn, alpint og freeski. Sentrert rundt anlegget vil bli et unikt og nyskapende bydelsprosjekt med kunnskapsklynge innenfor sportsrelatert næringsvirksomhet. I tillegg får bydelen hotell, serveringssteder, butikker og boliger.

  I området finnes både private- og kommunale barnehager. Området sokner til Høybråten Skolekrets og det er gangavstand til populære Høybråten barneskole og Stasjonsfjellet ungdomsskole.

  Kort vei til offentlig kommunikasjon med buss, t-bane og tog. Se vedlagt nabolagsprofil for detaljert informasjon knyttet til distanse til de ulike destinasjonene.

 • Bebyggelse

  Høybråtenområdet er utbygget på det meste fra 1960 og utover, selv om det også finnes eldre bebyggelse. Området må betegnes som villaområde og bebyggelsen består på det meste av eneboliger, rekkehus, småhusbebyggelse og kun få blokker. Området er veletablert og populært. Øvre Høybråten borettslag er ferdigstilt i 1969 og består av 139 andeler.

 • Adkomst

  Det er mulighet for å komme til Karl Andersens vei 37 med både buss, t-bane, tog i tillegg til bil.
  Buss 64 A går mellom Høybråten, Furuset og Stovner. Bussholdeplass er kun 50 meter unna i Karls Andersens vei.
  T-bane linje 2 - mellom Ellingsrudåsen og til Østerås i Bærum. Tog - på Høybråten stasjon.

  Med bil er det avstander målt i minutter på:
  6 min til Furuset
  12 min til Stovner
  9 min til Strømmen
  8 min til Lørenskog og
  25 min til Gardermoen.

 • Byggemåte

  Støpt betongsåle- betong grunnmur samt betong søyle fundament. Bindingsverk kledd med stående panel, isolasjon fra byggetiden trolig mineralull, ikke besiktiget. Rekkehuset har ny utvendig kledning fra 2016. Saltak i trekonstruksjon tekket med takpanner.

 • Innhold

  Rekkehus over 2 etasjer bestående av:
  1. etasje: Entre, wc, soverom, kjøkken, spisestue og stue med utgang til vestvendt terrasse på 40 kvm som er skjermet med levegger og hekk.
  2. etasje: Trappegang, bad/wc, innvendig bod/walk-in og 3 soverom. Utgang til østvendt terrasse på 20 kvm fra 1 soverom.
  Loft: Luke og stige i trappegang. Godt med lagringsplass.
  Boligen er utbygget på inngangssiden.

 • Areal

  Primærrom: 107 kvm, Bruksareal: 110 kvm, Bruttoareal: 120 kvm

 • Standard

  Følgende har fått tilstandsgrad 2 (TG2) i tilstandsrapporten:
  Eldre vinduer med normal bruksslitasje. 2 av vinduene i 2. etasje er bekreftet skal byttes i regi av brl. i uke 8.
  Normale skjevheter i etasjeskiller. Ingen alvorlig synlige svikt i bjelkelaget.
  1 etasje: Fliser i entre og wc. Eldre flislagte gulv - det er registrert bom og sprekker i entregulv.
  2 etasje: Eik parkettgulv i trappegang.
  Himlinger med normal slitasje. Ujevn takflate (trolig dårlig sparkling) på et soverom.

 • Oppvarming

  Boligen elektrisk oppvarmet, varmekabler i entré/gang i 1. etasje og på bad/toalett i 2. etasje.
  Pipeløp i stuen som gir mulighet for å installere peisovn om ønskelig.

 • Tomten

  Borettslaget eier tomten på 30 431 kvm. Borettslagets fellesarealer er pent opparbeidet med gressplener, prydbusker, asfalterte gangarealer, sittegrupper og lekeapparater.

  Karl Andersens vei 37 ligger idyllisk til, passelig tilbaketrukket fra veien. Rekkehusene har friområder mellom rekkene. I nr 37 har du utgang til 40 kvm skjermet terrasse fra stuesiden. I tillegg har du en liten plenbit med morgensol på inngangssiden og ca 20 kvm terrasse i 2. etasje over utbygget.

 • Parkering

  Boligen disponerer egen garasje i felles garasjerekke. Forøvrig gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

  Borettslaget har fått ny infrastruktur til lading av elbil. Man kan dermed montere ladeboks (ZapCharger Pro fra Zaptec) i garasjen. Dette belastes den enkelte andelseier og man betaler for eget forbruk.

 • Vei/vann/avløp

  Offentlig.

 • Borettslaget

  Borettslagets hjemmeside: ovrehoybraten.herborvi.no

  Telenor Norge AS er borettslagets leverandør av TV- og bredbåndstjenester.

  Borettslaget består av 139 andelsleiligheter.
  Øvre Høybråten Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 948773430, og ligger i bydel Stovner i Oslo kommune med følgende adresse:
  Karl Andersens Vei 1-175, Karl Andersens Vei 2-32, Karl Andersens Vei 74 A-C, Karl Andersens Vei 76 A-D, Lyngtrekket 9-23 12-26, Karl Andersens Vei 50-72. Gårds- og bruksnummer: 107/ 711, 712, 713, 714, 716, 717 og 718.
  Første innflytting skjedde i 1969. Tomten, kjøpt i 1986 er på 30 431 kvm.

 • Dyrehold

  Det er tillatt å holde dyr i borettslaget, men dersom det kommer berettigede klager over at dyreholdet sjenerer naboer, kan styret pålegge dyreeier å fjerne dyret/dyrene fra leiligheten.

 • Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

  Følgende ferdigattester foreligger:
  Karl Andersens vei 33-39 - Rekkehus - Ferdigattest - 1970.
  Karl Andersens vei 37 - Tilbygg - Ferdigattest - 1980.
  Karl Andersens vei 35-39 - Tilbygg - Ferdigattest - 1980.
  Karl Andersens vei 33 - Tilbygg - Ferdigattest - 1983.
  Karl Andersens vei 37 - Karnappvindu - Tilstandsrapport (henlagt uten ferdigattest) - 1994.

 • Utleie

  Boligen har bare én boenhet, og ingen utleiedel.
  Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (3) har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene. Adgangen til bruksoverlating (utleie) er begrenset. Merk at mulighet for korttidsutleie av hele boligen er begrenset til 30 dager jfr borettslagslovens § 5-4.

 • Konsesjon

  Eiendommen er konsesjonsfri.

 • Odel

  Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

 • Diverse

  Fra siste protokoll:
  Se på mulighetene for bedre utebelysning, spesielt på fellesområdene.
  Se på mulighetene for å innstallere fartsdempere på stikkveiene.

  Større vedlikehold og rehabilitering:
  2021 Vedlikehold: Stigesikring på alle enheter. Kartlegging og utbedring utvendige stoppekraner (under arbeid).
  2020 Utvendig vedlikehold: Utbedring asfalt. Utbedring lekeplasser med bytte fra sand til gress og gummimatter i fallsoner.
  2019 Infrastruktur og trefelling: Ny infrastruktur for El-bil lading til alle garasjer. Omfattende trefellingsprosjekt.
  2018 Brannslukkere: Kontroll og eventuell utskifting.
  2016 - 2017 Rehabilitering: Utskifting av panel utvendig. Etterisolert gavlvegger. Brannseksjon loft. Nye loftsluker. Takterrasser. Overflatebehandling. Garasjer malt på dugnad (2016).
  2015 Fiber og oppstart rehabilitering: Canal Digital har lagt inn fiber Fortsetter i 2016 og fram til sommer 2017.
  2014 Installert røykvarslere: Moderne røykvarslere installert i alle boenheter med levetid for batterier på 10 år.
  2012 Utvendig vedlikehold: Spyling av samtlige avløpsrør, oppretting av støttemur, dreneringsarbeid, diverse asfaltering.
  2012 Nye brannslukningsapparater.
  2011 Lekeplasser: Oppgradering og etablering av nye lekeplasser.
  2008 Spyling av samtlige avløpsrør: Spyling av samtlige avløpsrør i husene og ut til avløpskummene utført.
  2005 Elektroinspeksjon i alle hus.
  2004 - 2006 Maling av hus og garasjer: Maling av borettslagets hus og garasjer ble igangsatt juni 2004. Ferdigstilt i 2006.
  2003 Utskifting av panel mm: Alle terrasser/utbygg ble inspisert og nødvendige reparasjoner på hus og gulv utført. Omfattende utskifting av panel på samtlige hus utført. Nødvendig grunning med maling og akryl utført. Spyling av samtlige avløpsrør i husene og ut til avløpskummene utført.
  1999 Vedlikehold: Alt utvendig trevirke på hus og garasjer kontrollert og reparasjon og utskifting av panel utført. Alle hus og garasjer ble malt.
  1992 - 1993 Større vedlikehold: Omlegging av tak på hus og garasjer, omlegging av balkonggulv, maling av hus og garasjer, kontroll og utskifting av utvendige stoppekraner for vann, utskifting av takrenner og nedløpsrør, oppsetting av nye vandalsikre utelys på garasjene, generell opprusting av uteområder, lekeplasser og idrettsplass.

 • Servitutter/rettigheter/forpliktelser

  Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

 • Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

  Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

  Eiendommen/området er regulert til boliger.

 • Energimerking

  Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

 • Løsøre og tilbehør

  Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

 • Salgsoppgave

  Salgsoppgaven er opprettet 23.11.2021 og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
  Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven:
  - Boliginformasjon
  - Tilstandsrapport
  - Egenerklæringsskjema
  - Nabolagsprofil
  - Ferdigattester
  - Reguleringskart

  Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

 • Oppdragsnummer
  703210188

Forkjøpsrett for OBOS-medlemmer

 • Forkjøpsrett

  Rask avklaring av forkjøpsretten. Meldefrist for OBOS medlemmer 30.11.2021. NB! Samme dag som siste visning.

  Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

 • Meldefrist forkjøpsrett

  30.11.2021

Budgivning

 • Styregodkjennelse

  Kjøper må godkjennes av borettslaget. Dersom styret i borettslaget ikke godkjenner kjøper som ny eier, må boligen videreselges for kjøpers regning og risiko.

 • Lånevilkår

  Borettslaget har følgende lån:
  2HAND1-83987171084, Annuitetslån med restsaldo kr 32.384.686,-. Restløpetid 24 år. 12 terminer pr. år. Flytende rente på 1,34%.

  Ovennevnte lån fordeler seg slik på denne leiligheten:
  2HAND1-83987171084, Restsaldo kr 232.985,-. Kapitalkostnader kr 947,- pr. mnd.

  Det er ikke IN ordning på lånet.

  Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

  Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

 • Overtagelse

  Huset leveres med integrerte hvitevarer på kjøkken.
  Huset leveres med garderobeskap i entrè, på soverom og plassbygget benk på lillesoverommet.
  Forøvrig etter avtale med selger.

 • Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Med denne forsikringen følger det også med flytteforsikring fra Tryg. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

 • Budgivning

  Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

 • Lov om hvitvasking

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

  Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

 • Solgt "som den er"

  Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

  Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.
  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
  Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
  Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
  NB: For eiendommer hvor handel kommer i stand etter 01.01.2022 gjelder følgende:
  Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

 • Ansvarlig megler

  Avdelingsleder/Eiendomsmegler Tone Thalberg Andersen

Last ned dokumenter

Kontakt meg om om denne boligen

Jeg svarer mer enn gjerne på dine spørsmål