Johan L.Johannesens gate 13

Lundheim- Pen og svært tiltalende 3- roms endeleilighet i 2 etasje, med en unik beliggenhet med fin utsikt mot Glomma.

Boligdetaljer

Prisantydning
kr 2 190 000

BRA / P-rom
65 m² / 64 m²

Boligtype
Andelsleilighet

Kart sentrert på geolokasjonen 59.2180175699219 breddegrad, 10.9783991128516 lengdegrad
Totalpris inkludert fellesgjeld og omkostninger

kr 2 347 385

Detaljer om boligen
Prisantydning kr 2 190 000
Andel fellesgjeld kr 142 000
Omkostninger kr 15 385
Totalpris kr 2 347 385
Felleskostnader kr 3 793 per måned
Antall soverom 2
Primærrom (P-rom) 64 m²
Bruksareal (BRA) 65 m²
Etasje 2
Eierform Borettslag
Boligtype Andelsleilighet
Adresse Johan L.Johannesens gate 13
Kommune Fredrikstad
Byggeår 1957

Nabolagsprofil, Johan L.Johannesens gate 13

Når du vurderer å kjøpe bolig, kan det være greit å også gjøre seg kjent med nabolaget. Her finner du blant annet ut hvor nærmeste matbutikk ligger, hvor bussen går fra, hvordan du enklest kommer deg til jobben, om området er barnevennlig og hvilke mennesker som blir naboene dine.

Mer om boligen

Med Østsiden idrettsplass i nærområdet og Sagabakken barneskole og flerbrukshall beliggende like bortenfor feltet, er dette et meget barnevennlig boligområde. Lundheim er også et boligområde med gode kvaliteter for deg som ønsker å bo relativt sentralt med nærhet til fine turområder som Glommastien og attraktive Gamlebyen, Kongstenanlegget med svømmehall og treningssenter, lysløype og golfbane. Det er kun to km fra Lundheim til både Sellebakk og Brotorget med en rekke forretninger. På Sellebakk finner du et godt utvalg av butikker og servicetilbud, og på Brotorget ligger blant annet Rema, Kiwi, Biltema, Vitusapoteket og Vinmonopolet. Det er også gangavstand til Joker nærbutikk på Fjeldstad. Meget gode bussforbindelser til Fredrikstad og Sarpsborg via Glommaringen, med busstopp ved rv. 111 ikke langt fra boligen. Det går forøvrig gratis byferge mellom Gamlebyen og fergestedet på vestsiden med jernbanestasjonen bare noen minutter unna, og mellom Sellebakk og Lisleby.

Omkringliggende bebyggelse består hovedsakelig av frittliggende flermannsboliger, tomannsboliger og eneboliger

Fra Fredrikstad sentrum: Kjør over Fredrikstadbroa og følg skilt til Sarpsborg. Ta til venstre i rundkjøringen ved Statoil og følg Sarpsborgveien mot Sellebakk. Sving inn til venstre ved Uno-X bensinstasjon og ta følg veien. Johan L Johannessens gate ligger på venstre hånd etter noen hundre meter. Leiligheten er beliggende i det innerste bygget og vil være merket med " Til Salgs" plakat fra Obos eiendomsmeglere. Det vil være skiltet på fellesvisninger.

Eiendommen er oppført i bindingsverk på grunnmur av betong, utvendig kledd med stående trekledning. Tak tekket med takstein. For ytterligere opplysninger, se vedlagte tilstandsrapport avholdt av Håvard Hoff-Hansen.
Det er satt TG 2 på :
-Terassen da den har behov for fasadevask og noe vedlikehold på toppbord.
-Pipe mht alder på denne
-Etasjeskiller da det er symptomer på at det tidligere trolig har vært noe bevegelse i grunnen
-Baderom mht manglende membranmansjett

Boligen ligger i 2. etasje og inneholder: Gang, bad, stue/spisestue med direkte utgang til vestvendt veranda, kjøkken og 2 soverom. Bod på loft og kjeller medfølger.

Primærrom: 64 kvm, Bruksareal: 65 kvm, Bruttoareal: 70 kvm

Velkommen til J L Johannesens gate 13, en lys og velholdt leilighet i 2 etasje med fantastisk utsikt over nærområdet og mot Glomma. Leiligheten er pusset opp i 2017, har lite bruksslitasje og fremstår som helhetlig og pen. Gangen er malt i en lys farge, og er romslig. Her er det god plass til å sette fra seg sko og støvler, samt henge fra seg yttertøy. Ved gangen er det også en innvendig bod, som selger har gjort om til en garderobe. Veldig praktisk! Fra gangen er kommer man inn i stuen. Stuen er svært romslig og har gode møbleringsmuligheter. Det er godt med veggplass til vitrineskap/bokhyller, eller seksjon og bilder. I stuen er det plass til sofagruppe, og spisestuemøbler. Fra stuen er det utgang til en vestvendt veranda, som har en helt fantastisk utsikt mot Glomma. Her sitter man helt usjenert, uten innsyn, og kan nyte deilige sommerkvelder. Kjøkkenet har profilert innredning i hvit høyglans, med nyere benkeplate i laminat. Det er plate på vegg. Frittstående hvitevarer, og ventilator med utkast. Kjøkkeninnredningen ble lakkert i 2017, og fremstår som meget pent. Ved vinduet er det plass til et spisebord, hvor man kan nyte en kaffe før man starter dagen. Det er to soverom i leiligheten, begge to er pusset opp og har pene flater. Begge har god størrelse, og med fin utsikt over nærområdet. Badet er flislagt og har varmekabler i gulv. Servantinnredningen har godt med skuffer og skap, og det er således god plass til oppbevaring. De er dusjkabinett og frittstående toalett. Badet er ikke pusset opp av nåværende eier. Leiligheten i J L Johannesens gate har en spesielt god atmosfære Det er stille og rolig der, noe som gjør denne beliggenheten noe unik. Varmt velkommen til visning!

Automatsikringer

Kabel-TV

Vedovn i stue

Sydvendt veranda med gode solforhold

Fin utsikt mot nærområdet

Godt med lagringsplass, det er to boder i kjeller og på loft.

Parkeringsplass

Elektrisitet og ved. Det er etablert vedovn i stue, og varmepumpe. Oppvarming er elektrisk via panelovner.

Vi gjør oppmerksom på at dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Eiet tomt på ca. 9.237 m2. Flat felles tomt, pent opparbeidet med gressplen, busker og trær. Borettslaget har avtale med Gårdsservice om gressklipping, klipping og beskjæring av hekker, samt snømåking av gårdsplassene. Det er asfaltert gårdsplass med biloppstillingsplasser.

Parkering på biloppstillingsplass utenfor boligen

Tilknyttet offentlig vei-, vann- og kloakkforhold.

OBOS Østfold

Narnte borettslag består av 40 leiligheter i firemannsboliger.
Andelseierne er i fellesskap ansvarlig for renhold av trapper, gang, fellesrom og gårdsplasser. Gressklipping og snømåking blir utført av firma.
I 2008 utførte borettslaget utvendig rehabilitering av bygningene i form av utskifting av gamle vinduer og kledning, nye utgangsdører og ringeapparater, og i 2010 er sikringsskapene oppgradert til automatsikringer. I 2011/2012 er verandaene rehabilitert og alle boligene i borettslaget er nå også ferdig malt i samme farge noe som gir et helhetlig og fint inntrykk. I tillegg er det satt opp nye låsbare postkasser og stativ, samt utført utbedring og beplanting av fellesområdene ute.
I 2014 har Power Clean gjennomført rørfornying av alle avløpsrør i alle boliger. Borettslaget har 5-års reklamasjon. Mye nedbør har ført til noen fuktproblemer i kjeller på flere av byggene. Borettslaget ser på dette sammen med OBOS og vurderer hva som kan gjøres med problemet. Verandadører blir nå byttet ut etter behov, da problemer med å skaffe deler gjør det vanskelig å vedlikeholde dørene.
Borettslaget har montert kodelås på felles inngangsdør. De har også på planen å utvide parkeringsplassene på ytterligere 3 av 4-mannsboligene.

Økonomi:

Driftsinntekter i 2018 var til sammen kr 1.776.000,-, som budsjettert. Driftskostnadene i 2018 var til sammen kr 1.143.617,-. Borettslagets disponible midler var pr 31.12.2018 kr 1.782.455,- og viser borettslagets likviditet. Årets resultat på kr 490.809,- foreslås overført til egenkapital.

Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

24.02.2020

Ny andelseier(e) skal godkjennes av borettslagets styre før innflytting

Dyrehold er tillatt etter søknad til styret, vedlagt samtykke fra beboerne i samme oppgang/bolig, før husdyret flytter inn/anskaffes. Se vedlagte husordensregler for nærmere info.

553 193

3 793,- pr Mnd
Renter og avdrag på borettslagets fellslån , komm.avg., eiendomsskatt, forsikring av bygning, ytre vedlikehold, kabel-tv, internett
og drift av borettslaget.

3 700,- pr Mnd

Renter og avdrag på borettslagets felleslån, kommunale avgifter, forsikring av bygningene, ytre vedlikehold, kabel-tv/bredbånd og øvrige driftsutgifter.

Borettslaget har følgende lån og vilkår pr. 20.09.2019:
Husbanken, annuitetslån, kr. 1.678.266,-, flytende rene 2%, restløpetid 11 år 6 md.

OBOS-bank, annuitetslån, kr. 3.998.021,-, flytende rente 3,15%, restløpetid 20 år

Det gjøres oppmerksom på at forretningsfører kan ha mottatt varsler om renteendringer eller nye lån som ikke er iverksatt pr. dags dato.

Borettslaget har ikke IN-ordning med mulighet for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld.

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Borettslaget har avtale med OBOS om garanti for betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtalen om sikring av felleskostnader gjelder til den blir sagt opp av en av partene

Kommunen opplyser at ved gjennomgang av eiendomsmappen i deres arkiv, kan de ikke finne midlertidig brukstillatelse/ferdigattest for det forespurte gnr./bnr., men ifølge arkivkort vises det til ferdigattest med dato 20.02.1957.

Eiendommen er konsesjonsfri.

Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Eiendommen ligger inn under kommunedelplan for Fredrikstad 2011-2023 med formål bebyggelse og anlegg. Planen var godkjent 06.12.2012. Det er regulert til konsentrert småhusbebyggelse og felles avkjørsel i reguleringsplan 14 Narnte og Lundheimområdet godkjent/vedtatt 08.05.1953 med reguleringsbestemmelser
Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

2 190 000,- (Prisantydning)
142 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
2 332 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
7 325,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
15 385,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
2 347 385,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Etter avtale med selger.

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgaven er opprettet (skriv dato her) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (skriv vedlegg her)
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Eiendomsmegler Heidi Y. Gangfløt

710200005