Ivar Knutsons vei 54

Lekker påkostet 5-roms terrasseleilighet | Endeleilighet | Fjordutsikt | Innglasset terrasse | P-plass med el-bil lader.

Boligdetaljer

Prisantydning
kr 7 800 000

BRA / P-rom
105 m² / 105 m²

Boligtype
Andelsleilighet

Kart sentrert på geolokasjonen 59.8701493853032 breddegrad, 10.7956809618337 lengdegrad
Totalpris inkludert fellesgjeld og omkostninger

kr 8 350 147

Detaljer om boligen
Prisantydning kr 7 800 000
Andel fellesgjeld kr 535 000
Omkostninger kr 15 147
Totalpris kr 8 350 147
Felleskostnader kr 5 110 per måned
Antall rom 5
Antall soverom 3
Primærrom (P-rom) 105 m²
Bruksareal (BRA) 105 m²
Etasje 3
Eierform Borettslag
Boligtype Andelsleilighet
Adresse Ivar Knutsons vei 54
Kommune Oslo
Byggeår 1981
Energimerket Rød E

Ingen treff

Kontakt Therese for en gratis og uforpliktende verdivurdering

Nabolagsprofil, Ivar Knutsons vei 54

Når du vurderer å kjøpe bolig, kan det være greit å også gjøre seg kjent med nabolaget. Her finner du blant annet ut hvor nærmeste matbutikk ligger, hvor bussen går fra, hvordan du enklest kommer deg til jobben, om området er barnevennlig og hvilke mennesker som blir naboene dine.

Mer om boligen

Beskrivelse

Gjennomgående lekker 5-roms ende- terrasseleilighet beliggende i attraktivt boligområde på Nordseter/Kastellet. Leiligheten er totalrenovert i 2016 og fremstår med svært gjennomtenkte løsninger og meget god standard. Stor sydvestvendt innglasset terrasse (+bod) med utgang fra stuen, samt utgang til balkong med morgensol fra kjøkkenet. Det følger garasjeplass med el-bil lader med boligen.

Leiligheten inneholder:
Entre: Lys og innbydende entré med stor skyvedørsgarderobe og god plass til yttertøy og sko. Flislagt gulv med varmekabler og malte slette veggflater. Malte tak med LED Downlights. Brannklassifisert entrédør type B30 fra 1979 og montert dørcallingsanlegg.

Bad/wc: Et nydelig flislagt bad på ca. 8 kvm bestående av badekar, dusjhjørne med inn- utadslående dusjvegger, servant med rikelig skapinnredning lever av Kvik, speil med overlys og vegghengt klosett. Lagt til rette for vaskesøyle i egen nisje. LED Downlights i himling. Badet er renover i 2016, arbeid utført av Grorud Håndtverk-service AS.

Kjøkken: Stort flott kjøkken med plass til kjøkkenbord ved utgangen til balkongen. Kjøkkeninnredning med slette høyglansfronter levert av Kvik. Det er kompositt benkeplate med underlimt 1 1/2 oppvaskkum, stilig ventilator, integrert stekeovn i arbeidshøyde, induksjonskoketopp, mikro/stekeovn med tallerkenvarmer, oppvaskmaskin og kjøl-/fryseskap. Alle hvitevarer levert av Siemens. Flislagt gulv med varmekabler og malte slette veggflater. Malt himling med LED Downlights.

Hovedsoverom med walk-in-closet: Dette rommet ligger med adkomst fra stuen. Soverom og "walk-in-closet" på tilsammen 15 kvm. Walk-in-closet kan gjøres om til soverom nr. 4 om ønskelig da det er både vindu og stort nok til det. Det er plass til både dobbeltseng og nattbord på soverommet. Det er 1-stavs parkett på gulv og slette malte veggflater. Soveromsvindu mot terrassen.

Soverom 2: Et godt soverom på ca. 12 kvm. som ligger i tilknytning til kjøkkenet. Garderobeskap er satt opp. 1-stavs parkett på gulv og malte slette veggflater.

Soverom 3: Et supert barnerom som ligger i tilknytning til kjøkkenet. Garderobeskap er satt opp. 1-stavs parkett på gulv og malte slette veggflater.

Stue: Romslig og luftig stue med gode møbleringsmuligheter og plass til sittegruppe og større spisebord. Det er lyse pene overflater og 1-stavs parkett på gulv. LED Downlights i himling. Rikelig naturlig lys fra store vindusflater med vinduer fra 2019. Utgang til innglasset terrasse på 13 m² med utebod.

Terrasse: Innglasset sydvestvendt terrasse med flott utsikt mot fjorden og nærområde. Svært gode solforhold. God plass til hagemøbler.

Balkong: Fra kjøkkenet er det utgang til balkong på ca. 11 kvm.

Disponerer også 1 kjellerbod og skap i tidligere kjølerom.

•Gjennomgående lekker leilighet totalrenovert i 2016
•3 soverom med rikelig skap- og oppbevaringsplass
•Walk-in-closet i tilknytning til soverom
•Terrasse (innglasset) m/fjordutsikt på 13 m² + veranda 11 m².
•Stort utvidet og lekkert bad.
•1-stavs eikeparkett på gulv
•LED Downlights
•Flislagt entré og kjøkken med gulvvarme
•Kvik kjøkken med hvitevarer fra Siemens
•P-plass med el-bil lader i felles garasje
•Vinduer fra 2019
•Varmtvann inkl. i felleskostnadene
•Gangavstand til offentlig kommunikasjon og dagligvarebutikk

Beliggenhet

Leiligheten er beliggende i et attraktivt og veletablert boligområde på populære Kastellet/Nordseter. Området er tilnærmet bilfritt, kun begrenset til nødvendig transport som er tillatt på gangveiene. Ypperlig for barnefamilier med tilnærmet ingen biltrafikk på internveier eller de godt voksne med enkel tilgang til butikk og off. transport. Det er nærhet til et rikt tilbud av fritidsaktiviteter samt umiddelbar nærhet til skoler og barnehager med blant annet Kastellet skole et kort stykke unna.

Kort avstand til offentlig kommunikasjon som buss og trikk som tar deg enkelt til sentrum og alt av servicetilbud det byr på. Nærmeste stopp fra leiligheten er trikkestasjonen Kastellet og bussholdeplass Lambertseterveien. Dagligvarebutikken Spar rett i nærheten. Gangavstand til flotte Nordseter Gård.

Beliggende mellom Sæter og Holtet har man tilgang på en rekke butikker, tjenester og servicetilbud. Sæter som er blitt et knutepunkt i området etter en rekke oppgraderinger og utbygging de siste årene med butikker, kafeer, matbutikker m.m. På Holtet finner du blant annet delikatessebutikken Jacob`s. En svipptur unna finner man det lokale handlesenteret, Lambertseter Senter. Her finner man blant annet forretninger som Meny, vinmonopol, bibliotek. post, bank. kafeer, samt diverse interiør- og klesbutikker. Symra Kino ligger også vegg-i-vegg med senteret,- tilgjengelig for gode filmopplevelser.

For treningsglade finnes det treningssenter både på Holtet, Sæter og Lambertseter. Utover det innehar nærområdet populære friluftsområder med Ekebergssletta og Østensjøvannet i nærheten som kan benyttes. Her er det noe for enhver!

Bebyggelse

Leilighet i terrasseblokk. Området består i stor grad av boligbebyggelse.

Adkomst

Adkomst fra Ivar Knutsons vei via internveier til felles oppgang. Det vil bli skiltet med visningsskilt under annonserte fellesvisninger. Se kartskisse for detaljert veibeskrivelse til eiendommen eller gå inn på www.ruter.no for informasjon om offentlig kommunikasjon.

Byggemåte

Lavblokk på 4 etasjer og kjelleretasje oppført med alle skillende og bærende konstruksjoner i betong. Lettfasader i bindingsverk kledd med panel og flatt yttertak, antatt tekket med papp. Innervegger i bindingsverk, kledd med plater. Det er i 2013/14 og 2019 utført utvendig rehabilitering av terrasseblokkene i borettslaget. Vinduer med innvendige malte trerammer, pulverlakkerte beslag på utside og 3-lags energiglass fra 2019. Terrassedør og verandadør med innvendige malte trerammer, pulverlakkerte beslag på utside og 3-lags energiglass fra 2019.

Innhold

Entré, bad, 3(4) soverom (1 benyttes til walk-in-closet), kjøkken og stue.

Areal

Primærrom: 105 kvm, Bruksareal: 105 kvm, Bruttoareal: 116 kvm

Oppvarming

Leiligheten er elektrisk oppvarmet med varmekabler på bad/wc, kjøkken og entre, ellers panelovner. Varmekabler og panelovner er fra 2016 og elektrisk arbeidet er utført av Grorud Elektro-service AS.

Tomten

Stor relativt flat tomt opparbeidet med grøntanlegg, beplantet med prydbusker og trær. Asfalterte internveier og adkomst til bebyggelsen. Borettslaget er skjermet, trafikksikkert og barnevennlig.

Parkering

Garasjeplass med el-bil lader følger leiligheten. Borettslaget har også parkeringsplasser på taket av maskingarasjen nord for Ivar Knutsons vei 60 til utleie. Plassene er utstyrt med el-uttak for tilkobling av motorvarmer. Plassene leies primært ut til el-biler, men andre kan også leie dersom det er ledig plass. Utleie administreres av styret. Borettslaget har også gjesteparkering.

Vei/vann/avløp

Offentlig

Forretningsfører

OBOS, TLF: 02333

Borettslaget

Borettslaget består av 300 andelsleiligheter. Nordseter Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 947965018, og ligger i bydel Nordstrand i Oslo kommune med følgende adresse:

Ivar Knutsons Vei 11-25
Ivar Knutsons Vei 12-60
Jordbærvn. 1-99 2-66
Gårds- og bruksnummer :
157 626 628

Styrets arbeid 2019 - 2020
• Oppfølging av rehabiliteringen av rekkehusene i hht. mangellist samt ett-årsbefaring
• Oppfølging av rehabiliteringstiltakene i blokkene
• Større vedlikeholdstiltak av grøntanlegg og uteområder med start våren 2020
• Løpende gjennomgang og revidering av styrets rullerende vedlikeholdsplan for borettslaget og utarbeide en prioritert tiltaksliste tilpasset de årlige vedlikeholdsbudsjetter og borettslagets økonomi
• Fortsette med bistand til dem som ønsker innglassing
• Etterse og eventuelt skifte eller beise/male inngangsdører i rekkehusene (skifte av dører tas over de årlige vedlikeholdsbudsjetter) 31 Nordseter Borettslag
• Gjennomgang av ventilasjonstilstanden i sokkeletasjene på B- rekkehusene som går ut på østsiden (inngangssiden på leilighetene over)
• Lokalisering og oppføring av «fellesstativer» for montering av postkasser for andelseiere i rekkehusene etter pålegg fra Posten (Postloven). 6-10 postkasser pr. samlingssted
• Vask av gulvene i garasjeanleggene
• Opprettholde god brannsikkerhet i borettslaget i samarbeid med Norsk Brannvern

Både blokker og rekkehus vil i løpet av året ha gjennomgått nødvendige og omfattende vedlikehold. Styret ser at følgende tiltak vil være nødvendig de neste 10 årene:
• Bytte av inngangsdører i rekkehusene
• Bytte av felles dører (gavlveggene) i blokkene etter behov (inngangsdører blir tatt i år)
• Ny taktekking på rekkehusene og på gjenstående originale boder (takene på blokkene blir tatt i år)
• Oppjustering av P-plassen i nord mot Lambertseterveien
• Oppussing av inngangspartiene/oppgangene i blokkene
• Gjennomgang og nødvendig utskifting av tekniske installasjoner og rør på fellesområdene/blokkene.
• Skifte av hovedsikringstavler
• Installering av vannmålere

2018- 2019 Rehabilitering av blokkene. I hovedsak tiltak som i rekkehusene, men takene på samtlige blokker renoveres i sin helhet samt nye inngangsdører. Infrastruktur for tilførsel av strøm til hver garasjeplass montert. Muliggjør oppføring av el-punkt for lading av el-bil for andelseiere som ønsker det.
2017-2018 Rehabilitering av rekkehusene. I ekstraordinær generalforsamling 31. mars ble det vedtatt rehabilitering av rekkehusene. Hovedtiltakene omfatter nye vinduer, tilleggsisolering av langvegger og gavlvegger, nytt panel og nye hage- og balkongdører.
2017 Kjøpt ny mindre traktor sammen med Fjellhytta Borettslag
2017 Kjøpt ny gressklipper og løvsuger
2016 Alle benker reparert. Oppgradering av lekeplasser med innkjøp av nye lekeapparater. Sand i 4 av 5 sandkasser skiftet. Skiftet kjøkken på møterom. Ny støttemur og gjerde mellom Jordbærveien 91 og 93. Ny kantstein mellom Jordbærveien 36 og 48. Røykvarslere i alle leiligheter ettersett. Skiftet brannslukningsapparater i alle oppganger. Slanger i rekkehus og blokker i garasjene ettersett. Vask av kjørebanen i begge garasjeanlegg. Ny og sikker nedgang til garasjeanlegg i Ivar Knutsons vei 15. .
2015 Rengjort og malt veggene i fellesgarasjen.
2015 Opprusting av parkeringsplassen og grøntanlegget i sør.
2014 Lagt granitt i trappenedgangene til garasjene.
2014 Nye takstiger og gangbroer på rekkehustakene.
2013-2015 Omfattende rehabiliteringsprosjekt for bygningene. Blokkene: Betongrehabilitering, utskifting av blomsterkasser i betong med brystningsplater, skifte av membran samt nye boder og betongheller på terrasser. Rekkehusene: Vedlikehold av utvendige betongoverflater, skifte av membran på balkonger, avlukker for avfallsdunker bygget inn som del av uteboder.
2013-2015 Ny maskingarasje.
2012 Ny renovasjonsordning for rekkehusene og for papiravfall. Oppsummert går ny avfallsordning ut på å erstatte individuelle avfallsbeholdere i rekkehusene med nedgravde avfallsbrønner samt at papiravfall fra både rekkehus og blokker legges i disse.
2010-2011 Beiset rekkehusene og skiftet ødelagt treverk.
2010 Nytt porttelefonanlegg i blokkene.
2009 Alle gavlvegger i blokkene, unntatt nordveggen i Ivar Knutsons vei er vedlikeholdt utvendig: Treverk ettersett og i nødvendig utstrekning skiftet ut, behandlet med dekkbeis. Skraping og overflatebehandling av metallbeslag.
2009 Pusset opp selskapslokale og styrerom
2008 Renset ventilasjonsanlegget i blokkene
2007-2008 Nye varmepumper i Ivar Knutsons vei 17 og 23
2007 Nye varmtvannsberederanlegg med 400 liters tanker installert i fire av blokkene, Ivar Knutsons vei 17, 23, 44 og 52.
2007 Murvange i nordenden av Ivar Knutsons vei 54 revet og støpt på nytt (var i ferd med å gli ut) 36 Nordseter Borettslag
2001-2009 Utvendig beising av vegger og vinduer i blokker og rekkehus. Utskifting av kledning, karmer og vindskier der det har vært behov. Nye metallbeslag på tre gavlvegger i terrasseblokkene.
2005 Arbeidet med installasjon av automatiske døråpnere i alle oppganger ble ferdigstilt.
2004 Trekanten ved Ballplassen i Jordbærveien ble satt i stand med kantsteiner, asfalt og nyplanting.
2004-2006 Nye balkongdører
2003 Nye takrenner og nedløpsrør, rekkehus
2003 Nytt utstyr for tv-overvåking i garasjer
2003 Opprusting av lekeplasser. Fornying av defekte lekeapparater.
2000 Byttet til nye røykvarslere i alle leiligheter. Kontrollerte og etterfylte samtlige pulverapparat i blokkoppgangene og lagerrom, samt monterte røykvarsler på de samme stedene. Brannslangene i fellesgarasjene ble kontrollert.
1999-2003 Rehabilitert utvendige betongoverflater
1999 Oppgradert kabelanlegget til mottak av digitale tv-signaler og toveis kommunikasjon for telefoni og internett.
1999 Asfaltert veiene Jordbærveien og Ivar Knutsons vei.
1998 Varmtvannsberedere, utskiftingsprogram. Påbegynte utskiftingsprogram for varmtvannsberedere i rekkehusene og blokkene.
2001 Varmtvannstanken i T 1 ble byttet ut.
2002 Varmtvannstanken i T 6 ble byttet ut.
1997-2003 Ny takpapp og beslag
1995-1996 Montert takrenner under terrassedekker
1991 Byttet ut skadet bordkledning i gavler. Bordkledning i deler av gavlveggene ble skiftet.
1990-1991 Rehabilitert utvendige betongoverflater utvendig, på blokkene og B-rekkehusene.
1987 Montert varmepumpe i blokkene til varmegjenvinning.
1986 Porttelefoner i alle blokkoppgangene.

En del av disse tiltakene kan tas helt eller delvis over de årlige vedlikeholdsbudsjetter. Tiltakene inngår i borettslagets veiledende plan for vedlikehold.

GET er borettslagets leverandør av TV- og bredbåndstjenester. Borettslaget har avtale med Trappevask Service AS om renhold av fellesarealene. Fellesvaskeri er i Ivar Knutsons vei 15, 21, 42 og 56. Styringskort til vaskerimaskinene og egen lås til reserveringstavlene kan kjøpes ved henvendelse til vaktmester. Hvert år arrangeres det grillfest for alle beboerne en av de siste lørdagene i august. Etter leker for barna, serveres det grillmat. De siste årene har det vært eget husband som har spilt til dans. I januar hvert år er det juletrefest for egne barn, barnebarn eller andres barn. Gang rundt juletreet og nisseorkester som arrangerer leker og spiller og synger for barna.

Forkjøpsrett

Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

Meldefrist forkjøpsrett

14.10.2019

Styregodkjennelse

Ja

Dyrehold

Det er tillatt å ha hund i borettslaget. Hunder skal føres i bånd gjennom borettslagets område. Det er ikke tillatt å ha katt i borettslaget, bortsett fra "innekatt" (det vil si "katt som ikke går ute"). Konferer fremlagte husordensregler på visningen. Husordensreglene kan også utleveres ved henvendelse til ansvarlig megler.

Forsikring

Borettslagets eiendom er forsikret i Gjensidige Forsikring. Innboforsikring må tegnes av den enkelte beboer.

Ligningsverdi

Ligningsverdi for inntektsåret 2017:

Som primærbolig: kr 1 421 904,-
Som sekundærbolig: kr 5 118 853,-

Eiendomsskatt

Det ble 16.12.2015 vedtatt eiendomsskatt for Oslo kommune. Andeler i borettslag og boligaksjeselskaper er formelt eid av borettslaget. Eventuell eiendomsskatt skrives derfor ut til borettslag og boligaksjeselskap som så fordeler dette blant sine andelshavere etter den fordelingsnøkkelen borettslaget velger. Megler har ikke mottatt info om hva dette vil utgjøre for borettslaget, og om dette vil medføre eventuell økning i borettslagets felleskostnader. I 2018 beregnes det tre promille i eiendomsskatt. Det gjøres oppmerksom på at det ved et senere tidspunkt vil kunne påløpe eiendomsskatt på eiendommen ved eventuell endring av beregningsgrunnlag og/eller endring i dagens skattesats.

Felleskostnader

Kr. 5 110,- pr. mnd.

Herav:
Felleskostnader 4.747,-
Trappevask 108,-
Kabel-tv 255,-

Kjente fremtidige endringer, kr. 5 395,- fra 01.01.2020.

Andel fellesgjeld/fellesformue

Kr. 535.000,- (avrundet opp til nærmeste hele tusen) pr. 04.09.2019

Lånevilkår

Spesifikasjon av selskapets lån og vilkår:

Lånetype: OBBK01, annuitetslån
Saldo: kr 64.690.570,-
Løpetid: 25 år 2 md
Rentesats: 2,30%, flytende rente
Andel av saldo: kr 262.398,-

Lånetype: OBOS02, annuitetslån
Saldo: kr 38.000.000,-
Løpetid: 28 år 6 mnd.
Rentesats: 2,30%, flytende rente
Andel av saldo: kr 154.130,-
Avdragsfritt frem til 01.04.2020. Estimert endring etter avdragsfri periode kr. 322,-

Lånetype: OBOS04, annuitetslån
Saldo: kr 29.000.000,-
Løpetid: 39 år 7 mnd.
Rentesats: 2,30%, flytende rente
Andel av saldo: kr 117.628,-
Avdragsfritt frem til 01.04.2020. Estimert endring etter avdragsfri periode kr. 152,-

I ekstraordinær generalforsamling avholdt 9. oktober 2018 ble det fattet et enstemmig vedtak om å rehabilitere terrasseblokkene med samme entreprenørfirma som nå rehabiliterer rekkehusene; DVS entreprenor A/S. Tiltakene vil i hovedsak omfatte det samme som rekkehusene: nye vinduer, nye terrasse- og balkongdører, nytt panel og tilleggsisolering av langvegger, tilleggsisolering, ny kledning på gavlvegger og i tillegg nye gesimsbeslag og tekking av tak. Totalentreprisen lyder på vel 28 millioner pluss moms. Arbeidene skal lånefinansieres. Lån er innvilget med 36 millioner, løpetid 40 ar. Det ble tatt ut 5 millioner av lånerammen 25.03.2019, ytterligere 6 millioner 24.04.2019, ytterligere 7 millioner 28.05.2019, ytterligere 6 millioner 24.06.2019 og ytterligere 5 millioner 03.09.2019, - det gjenstår 7 millioner av lånerammen som er planlagt tatt ut i 2019. Lånet løper avdragsfritt i prosjektperioden.
Med en løpetid på 40 år og budsjettert rente på 2,75 % er det estimert en økning i felleskostnadene med 6 % fra 1.1.2019 og ytterligere 6 % fra 1.1.2020, deretter en inflasjonsjustering med 3 % fra 1.7.2021 og ytterligere 3 % fra 1.7.2022. Økning er iverksatt med 6 % fra 1.1.2019, og økning med ytterligere 6 % er vedtatt iverksatt fra 1.1.2020.

Lånet som ble tatt opp i forbindelse med rehabilitering av rekkehusene, totalt 38 millioner, løper avdragsfritt til mars 2020. Hele lånet er tatt ut.

For mer utfyllende opplysninger om borettslaget og fremtidige vedlikeholdsplaner, se fremlagt årsmelding med regnskap på visningen. Årsmelding med regnskap kan også utleveres ved henvendelse til ansvarlig megler.
Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt. avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.
Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Garantiordning

Ja

Utleie

Boligen har bare én boenhet. Følger borettslagslovens §§ 5-5 og 5-6. Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseieren selv eller person nevnt i borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bodd i boligen i minst ett av de siste to årene.

Konsesjon

Eiendommen er konsesjonsfri.

Odel

Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Diverse

Lysekrone i spisestuen følger ikke ved salg.
Taklamper på soverom og walk-in-closet følger ikke ved salg.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Eiendommen/området er regulert til bolig med tilhørende anlegg. Det ligger en pågående byggesak under behandling hos Plan og Bygningsetaten for Ekebergveien 200 A - Påbygg - Oppgradering av teknisk anlegg - Fasadeendring - Oppføring av bærekonstruksjon over gymsalen - Nordseter skole (201616746). Det ligger også en pågående byggesak for Ivar Knutsons vei 20 - Påbygg bolig (201812361). Det ligger også en pågående byggesak for Ivar Knutsons vei 30 - Tilbygg (201802509). For mer informasjon se http://www.plan-ogbygningsetaten. oslo.kommune.no/ (under saksinnsyn) eller ta direkte kontakt med kundesenteret, plan- og bygningsetaten.

Totale kostnader

7 800 000,- (Prisantydning)
535 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
8 335 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
7 187,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
--------------------------------------------------------
15 147,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
8 350 147,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet (skriv dato her) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (skriv vedlegg her)
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Ansvarlig megler

Salgsleder/Eiendomsmegler MNEF Therese Eng

Oppdragsnummer

718190122