Ingeniørveien 8

Flott 4-roms fra 2019 - Bred garasjeplass med ladestasjon - Balkong mot gårdsrom - Markterrasse - Flytt rett inn!

Boligdetaljer

Prisantydning
kr 3 146 000

BRA / P-rom
80 m² / 74 m²

Boligtype
Andelsleilighet

Kart sentrert på geolokasjonen 59.9024452111386 breddegrad, 10.7919371504679 lengdegrad
Totalpris inkludert fellesgjeld og omkostninger

kr 6 149 147

Detaljer om boligen
Prisantydning kr 3 146 000
Andel fellesgjeld kr 2 988 000
Omkostninger kr 15 147
Totalpris kr 6 149 147
Felleskostnader kr 9 385 per måned
Antall rom 4
Antall soverom 3
Primærrom (P-rom) 74 m²
Bruksareal (BRA) 80 m²
Etasje 1
Eierform Borettslag
Boligtype Andelsleilighet
Adresse Ingeniørveien 8
Kommune Oslo
Byggeår 2019
Energimerket Grønn C

Ingen treff

Kontakt Silje for en gratis og uforpliktende verdivurdering

Nabolagsprofil, Ingeniørveien 8

Når du vurderer å kjøpe bolig, kan det være greit å også gjøre seg kjent med nabolaget. Her finner du blant annet ut hvor nærmeste matbutikk ligger, hvor bussen går fra, hvordan du enklest kommer deg til jobben, om området er barnevennlig og hvilke mennesker som blir naboene dine.

Mer om boligen

Beskrivelse

Silje Muri v/ OBOS Eiendomsmeglere avd. Kværnerbyen har gleden av å presentere denne flotte 4-roms leiligheten i nye Kværnertoppen Borettslag! Leiligheten sto ferdig i mai i år og er ubebodd.

Kort om leiligheten:
* Gjennomgående
* Romslig balkong på 12,1 kvm inn mot flott gårdsrom
* Markterrasse på 18,8 kvm
* Ekstra bred garasjeplass med ladestasjon
* Kjellerbod på 6,9 kvm innenfor garasjeplass
* Meget god planløsning
* 5 års nybyggaranti og 1 års befaring
* Mulighet for rask overtakelse
* Tre fantastiske felles takterrasser

I nærheten ligger blant annet Kværnerdalen og Kværnerbyen Barnehage (0-6 år), Vålerenga skole (1.-7. klasse) og Jordal Ungdomsskole (8.-10. klasse). Kværnerbyen byr på flere servicetilbud, deriblant matbutikk, treningssenter og apotek. Busstoppet Kværner ligger 3 min unna med bussene 34, 70 og 74 som raskt tar deg til sentrum.

Beliggenhet

Kværnertoppen er et av Kværnerbyens fineste prosjekter. Det er høytliggende i terrenget med turmuligheter i umiddelbar nærhet. Det blir opparbeidet flotte fellesarealer med variert beplantning, lekeapparater, sittegrupper og belysning. Hver leilighet har tilgang til felles takterrasse beliggende i hvert bygg av prosjektet. Det er både innvendig og utvendig sykkelparkering i tillegg til sykkelvask i tilknytning innvendig sykkelanlegg. De siste leilighetene i borettslaget ferdigstilles i slutten av 2019/begynnelsen av 2020.

Nærområdet:
Kværnerbyen er beliggende mellom Vålerenga og Ekeberg, og er bygget på gamle Kværner Bruks tomt. Her finner man det meste man trenger i hverdagen nærme seg, deriblant matbutikk, treningssenter, apotek, blomsterbutikk, renseri, frisør, skomaker, negl- og fotpleie, apotek og café. Området ligger rolig og tilbaketrukket til, samtidig som man har kort avstand til sentrum.

I nærheten finner man blant annet Ekeberg med sin fantastiske restaurant med utsikt over hele byen, Ekebergparken med sine kreative skulpturer, minigolf på Søylehuset Cafe & Minigolf og Ekebergsletta, som blant annet er kjent for sine idrettsarrangement. På andre siden av dalen har man Vålerenga som byr på gamle, sjarmerende trehusbebyggelser, og Smia Galleri med servering både ute og inne. Ladegården Cafè beliggende ved Middelalderparken er åpent i sommerhalvåret hvor det serveres deilig steinovnsbakt pizza som kan nytes ute med en kald øl. I de senere år har Sørenga vokst frem til å bli en populær destinasjon om sommeren, både for å nyte et godt måltid, og ikke minst grunnet sole- og bademulighetene langs Sørengkaia. Rett i bakkant av Sørenga finner man den anerkjente Barcode beliggende i Bjørvika med sin karakteristiske arkitektur. Her kan det fristes med restauranter som Nodee Sky og Nodee Barcode, samt Vaaghals skapt av kjente kokker som Arne Brimi.

For den naturglade kan man gå turer langs Alnaelva opp til Østensjøvannet og videre til Østmarka. Nærme finner man også Svartdalsparken.

Barnehager og skoler:
Kværnerdalen barnehage ligger vis-a-vis Kværnertoppen, og er en kommunal barnehage med plass til ca. 500 barn. Kværnerdalen barnehage med plass til 68 barn er privat med fortrinnsrett for Kværnerbyens beboere.
Nærmeste skoler er Vålerenga barneskole og Jodal ungdomsskole.

Kulturelt:
I Kværnerbyen arrangeres det med jevne mellomrom kulturelle arrangmenter gjennom alle årets sesonger. Om sommeren har du arrangementer som St. Hansfeiring, sommerblues og utekino. Høsten byr på spøkelsesvandring gjennom Svartdalsparken, lysvandring langs elven og kortreff. I juletiden har man både julegrantenning og julekonsert, og Kværnerbylekene og eventyrstund finner sted på våren. Det lages skøytebane på vannspeilet Kværnerdammen om vinteren, som barna så fint kan leke i om sommeren.

Bebyggelse

I Kværnerbyen er det i dag bygget nærmere 1500 leiligheter, av totalt ca. 1600 boliger. De siste leilighetene ferdigstilles i slutten av 2019/begynnelsen av 2020. I nærområdet finnes det matbutikk, treningssenter, renseri, frisør, skomaker, negl- og fotpleie, apotek og café. Kværnerbyen har to barnehager, hvorav våre beboere har fortrinnsrett til den ene. For mer informasjon om området se www.kvaernerbyen.no.

Adkomst

Det tar kun 10 min til sentrum - og bussene tar deg enkelt gjennom byen. 32-bussen til Voksen Skog via sentrum har avgang fra Kværnerbyen hvert 15. minutt. Buss 34, 70 og 74 går ca. hvert 5. minutt fra Konows Gate. Fra Galgeberg finner man 20- og 37-bussen med hyppig avgang hvert 7.-8. minutt. Trikk 18 og 19 går fra Schweigaardsgate.
For deg med bil medfølger det en ekstra bred garasjeplass - og veien ut på E6 fra Kværnerbyen er meget kort!

Det er også bysykler og elsykler tilgjengelig i Kværnerbyen som tar deg raskt og effektivt gjennom byen. Elsyklene kan leies på time, sesongkort med rabattert timepris eller månedskort, og man registrerer seg på www.rentabike.no.

Byggemåte

Bygget oppføres med bæresystem som hovedsakelig blir utført i betong/stål. Fasadene består av lys puss og plater. Leiligheten tilfredsstiller krav til tilgjengelighet og har en gjennomgående god standard.

Innhold

Flott gjennomgående 4-roms leilighet beliggende til dels i byggets første etasje med markterrasse og til dels i tredje etasje med nordvestvendt balkong. En god planløsning med romslig entrè, tre soverom, flislagt baderom, hovedsoverom med utgang til egen markterrasse og åpen løsning mellom kjøkken og stue med utgang til balkong. Det er en generell takhøyde på ca. 2,5 m med parkett på gulv og lysmalte veggflater. Det er balansert ventilasjon. Sportsbod i garasjeanlegg på 6,9 kvm for ekstra oppbevaring.

Areal

Primærrom: 74 kvm, Bruksareal: 80 kvm

Standard

Entre:
Romslig entré med gode oppbevaringsmuligheter i flott og praktisk skyvedørsgarerobe.

Baderom:
Baderom med lekre fliser på gulv og vegger. Veggopphengt toalett, dusj med glassdører, servant med speil over samt opplegg for vaskemaskin og tørketrommel i vaskesøyle. Downlights i tak og varmekabler på gulv. Badet er prefabrikert.

Innvendig bod:
Praktisk innvending bod på ca. 1,9 kvm for oppbevaring av det lille ekstra.

Kjøkken:
Romslig og åpen løsning med kjøkken og stue med generøse vindusflater som gir gode mengder naturlig lys. Kjøkkenet består av kjøkkenskap med hvite fronter med faset kant og bøylehåndtak i børstet stål. Benkeplate i mørk grå laminat og høye overskap med foring til tak. Avtrekkshette i overskap over komfyr. Integrert platetopp og komfyr. Kjøleskap og vaskemaskin er helt nye og medfølger. Det er god plass til å innrede med egen spiseseksjon - dette er den perfekte plassen til å invitere venner og familie på hyggelige sammenkomster!

Stue:
Her faller innredningen svært naturlig - og det er god plass til å møblere med flott sofagruppe. De store vinduene ut mot balkong gjør at stuen føles luftig og behagelig. Utgang til nordvestvendt balkong fra stue/kjøkken.

Hovedsoverom:
Hovedsoverom med god plass til dobbeltseng, nattbord og garderobeskap. Det er herfra utgang til romslig markterrasse på ca. 18,8 kvm.

Soverom 2 og 3:
Soverom med plass til seng, nattbord og garderobeskap. Et av rommene kan alternativt brukes som kontor, gjesterom eller bibliotek.

Balkong:
Nordvestvendt balkong på ca. 12,1 kvm med rekkverk i glass. Balkongen kan innredes i flere soner og vender ut mot flott gårdsrom. Gårdsrommet vil bli opparbeidet med beplantning, benker, lekestativ og med hyggelig vannspeil.

Markterrasse:
Stor sørøstvendt markterrasse på ca. 18,8 kvm. Det er plass til flere sittegrupper og egner seg supert som lekeområde for de minste i familien.

Kjellerbod:
Praktisk kjellerbod på 6,9 kvm i garasjeanlegg plassert innenfor leilighetens garasjeplass.

Utstyr

Leiligheten har porttelefon, samt TV- og bredbåndstilknytning.

Oppvarming

Boligen vil være tilknyttet fjernvarmeanlegg og varmes opp med varme i radioterer. På badet vil det være elektriske varmekabler, som gir komfortvarme hele året.

Tomten

Gnr. 236, bnr. 40. Tomtearealet for Kværnertoppen borettslag vil bli på ca. 10.280 kvm. Tomten er ikke fradelt enda, det tas dermed forbehold om eventuelle justeringer/endringer. Etter fradeling vil borettslaget få nytt/nye bruksnummer(e).

Parkering

Garasjeplass nr. 28 med ladestasjon i kjeller med kort vei til heisanlegg som tar deg opp til leilighetsplan. Innenfor garasjeplassen er det kjellerbod på 6,9 kvm som hører til leiligheten.

Vei/vann/avløp

Vei, vann og avløp er offentlig.

Forretningsfører

Borettslaget blir organisert med OBOS som forretningsfører. OBOS har lang og solid erfaring med forretningsførsel og vil sikre at borettslaget får en trygg og sikker drift.
Tlf OBOS: 22 86 55 00.

Borettslaget

Kværnertoppen Borettslag

Forkjøpsrett

Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

Meldefrist forkjøpsrett

26.08.2019

Styregodkjennelse

Ny kjøper skal godkjennes. Dersom styret i borettslaget ikke godkjenner kjøper som ny eier, må boligen videreselges for kjøpers regning og risiko.

Dyrehold

Det er tillatt å holde dyr så lenge dyreholdet ikke er til sjenanse for de øvrige beboerne. Dyrehold tillates kun etter søknad til styret og undertegning av borettslagets dyreholdserklæring.

Forsikring

Tryg Forsikring, polisenr. 7118269.

Ligningsverdi

Ligningsverdi er p.t. ikke fastsatt. Ligningsverdien fastsettes av Ligningskontoret etter beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller "sekundærbolig" (alle boliger man eier, men ikke bor fast i). Interessenter oppfordres til å sjekke www.skatteetaten.no eller kontakte ansvarlig megler for nærmere informasjon om fastsettelse av ligningsverdi.

Eiendomsskatt

I 2016 ble det innført eiendomsskatt på boliger og annen fast eiendom i Oslo, slik som ubebygde tomter, fritidsboliger mv. Det gis et bunnfradrag på inntil 4,6 millioner kroner for boliger og fritidsboliger. Skattesatsen i 2019 er på 3 promille, se www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt.

Felleskostnader

Totale stipulerte felleskostnader år 1-5: kr 9.385,- pr. mnd.
Stipulerte felleskostnader pr. mnd. fra år 6 er kr 14.351,-

Felleskostnadene fordeles slik:
Felleskostnader: kr. 2.842,-
Kapitalkostnader: kr. 5.603,-
Garasje: kr. 300,-
Akonto oppvarming: kr. 640,-

Felleskostnadene skal dekke blant annet offentlige avgifter, felles byggforsikring, kabel-tv, renhold av fellesarealer, snømåking, forretningsførsel og generell drift av borettslaget. Kostnader til strøm, varmt vann og oppvarming faktureres etter forbruk.

I tillegg vil det bli fakturert et fast á kontobeløp for de som har ladestasjon. For tiden er beløpet kr. 200,- pr måned pr bil etter anbefaling fra Elbilforeningen (kan endre seg) og kr 300,- i driftskostnader for parkeringsplassen.

Andel fellesgjeld/fellesformue

Fellesgjeld kr. 2.988.000,-.

Fellesgjelden utgjør et annuitetslån over 40 år med 5 års avdragsfrihet. Lånet løper med flytende rente. Rentesatsen er pr. i dag på 2,25% og dette er hensyntatt i prislisten.
Renteutgiftene på andel fellesgjeld er fradragsberettiget med 22 % etter gjeldene regler. Retten til fradrag betinger at andelseier har skattbar inntekt. Det tas forbehold om endringer i fradragsreglene.

IN-ORDNING: (individuell nedbetaling av andel fellesgjeld). Kjøper kan allerede ved sluttoppgjøret før overtagelse, selv bestemme størrelsen på hvor stor andel fellesgjeld man ønsker å ha ved å foreta en ekstra innbetaling i tillegg til innskuddet.
Dette får umiddelbar virkning på de månedelige felleskostnadene som blir redusert ved at lavere andel fellesgjeld gir lavere kapitalkostnader. Eksempelvis vil månedlige felleskostnader kun bestå av driftskostnader dersom man velger å betale hele totalprisen og dermed ikke ha andel fellesgjeld. (Ved full innfrielse vil totale månedlige felleskostnader være på stipulerte kr. 3.080,-)

Etter overtagelse kan nedbetaling av andel fellesgjeld gjøres 2 ganger i året med minimum kr. 60.000,- pr. innbetaling. Ordningen er betinget av at fellesgjelden løper med flytende rente.

Lånevilkår

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Kjøpers ansvar for øvrige andelseieres mislighold

Borettslaget inngår i et OBOS-tilknyttet borettslag. Dersom borettslaget påføres økonomisk tap som følge av manglende innbetalte felleskostnader, garanterer OBOS overfor borettslag full inndekning av disse manglende innbetalte felleskostnader.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse på bygget.

Utleie

Det krever styrets samtykke ved utleie av bolig i borettslag, jf. borettslagsloven § 5-3.

Konsesjon

Eiendommen er konsesjonsfri.

Odel

Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Diverse

Leiligheten er helt ny og andelen er ikke opprettet. Det gjøres oppmerksom på at hele borettslaget ventes overført for tinglysing ved årsskiftet og at andelen først da blir opprettet. Megleroppgjør har pantesikkerhet i eiendommen, men tinglysing av andelen og pantenotering vil først kunne skje omlag ved årsskifte.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Eiendommen/området er regulert til boligformål.

Totale kostnader

3.312.000,- Prisantydning
2.988.000,- Andel av fellesgjeld

6.300.000,- Totalpris ekskl. omkostninger

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
7 187,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
15 147,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
6.315.147,- Totalpris inkl. omkostninger

Oppgjør

Kjøpesum og omkostninger forfaller til betaling innen overtakelse.

Oppgjøret foretas av Megleroppgjør AS, et selskap i OBOS-gruppen, org.nr. 982577675, Postboks 6666 St Olavs plass, 0129 OSlo.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Ansvarlig megler

Fagansvarlig Nils Tore Gjone

Oppdragsnummer

713190024