Ingeniørveien 14

Lekker 4-roms leilighet i Kværnerbyen - Kort vei til offentlig komm. & butikker. IN-ordning. Felles takterrasse. Heis.

Finn fram på siden

Priser

Totalpris: NOK 6,653,554

Totalprisen for boligen = innskudd + fellesgjeld samt omkostninger.

Prisantydning: NOK 3,200,000

Fellesgjeld: NOK 3,438,000

Fellesgjelden er et lån vi har forhandlet fram for alle boligene samlet. Du er ansvarlig for den delen av fellesgjelden som er knyttet til din bolig.

Omkostninger: NOK 15,554

Dekker dokumentavgift, andelskapital og tinglysningsgebyr.

Felleskostnader pr. måned: NOK 7,391

Få finansieringsbevis fra OBOS-Banken

Kart sentrert på geolokasjonen breddegrad, lengdegrad

Mer om boligen

Økonomi og kostnader

 • Forretningsfører

  OBOS er forretningsfører. OBOS har lang og solid erfaring med forretningsførsel og vil sikre at borettslaget får en trygg og sikker drift.

  Tlf OBOS: 22 86 55 00.

 • Forsikring

  Tryg Forsikring, polisenr. 7118269.

 • Ligningsverdi

  Boligen er ny og det er ikke mulig å innhente ligningsverdi.

 • Felleskostnader

  Totale felleskostnader pr. d.d. kr 7.391,- pr. md.
  Herav:
  Felleskostnader 2.871,-
  Akonto oppvarming 652,-
  Kapitalkostnader OBOS01 3.868,-

  Det er opplyst fra forretningsfører at kapitalkostnadene vil øke til kr. 4.298,- grunnet renteøkning i Januar 2022.
  Dette vil medføre en økning i felleskostnadene slik at de tilsvarer kr. 7.821,-

 • Andel fellesgjeld/fellesformue

  Sum andel fellesgjeld (kun lån) kr 3.439.000, (avrundet opp til nærmeste hele tusen) pr. 01.11.2021

 • Garantiordning

  Borettslaget inngår i et OBOS-tilknyttet borettslag. Dersom borettslaget påføres økonomisk tap som følge av manglende innbetalte felleskostnader, garanterer OBOS overfor borettslag full inndekning av disse manglende innbetalte felleskostnader.

 • Totale kostnader

  3 200 000,- (Prisantydning)
  3 438 000,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  6 638 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Pantattest kjøper)
  480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
  480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
  28,- (Utskriftsgebyr)
  7 494,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
  --------------------------------------------------------
  15 554,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  6 653 554,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

  Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

  Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

 • Eierskifteforsikring

  Det er ikke avtalt boligselgerforsikring, men selger har for ordens skyld fylt ut egenerklæringsskjema.

 • Finansiering

  OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

  Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

  Les mer på obosbanken.no.

Fakta om boligen

 • Beskrivelse

  Velkommen til Ingeniørveien 14 - En lys og romslig 4-roms andelsleilighet i 2 etasje.

  Boligen har en gjennomgående god standard og en god planløsning. Leiligheten har et pent kjøkken med en åpen løsning mot stuen. Fra stuen er det utgang til en vestvendt balkong. Gode solforhold og flott utsikt mot gårdsrommet. Leiligheten har 3 soverom av god størrelse. Praktisk innvendig bod i tilknytning til entré, som kan benyttes som f.eks. lagringsplass eller garderobe. Pent flislagt bad med varmekabler i gulvet og opplegg for vaskemaskin under benk. Kværnertoppen borettslag er opparbeidet med flotte fellesområder og stor takterrasse hvor du kan nyte solen og en flott utsikt over Oslo.

  Her i Kværnerbyen bor du i en ny bydel med kort vei til alt av servicetilbud og offentlig transport. Det er etablert sykkel -og gangveier i flere retninger. Det tar kun 10 minutter å sykle inn til sentrum. Det er etabler flere spisesteder og butikker i området.

  Velkommen til en hyggelig visning i Ingeniørveien 14:
  - Nybyggaranti fra 04.06.2020.
  - Enkel adkomst med heis.
  - Meget god og arealeffektiv planløsning.
  - Balansert ventilasjon.
  - Varmtvann inkl. i felleskostnadene (A-konto).
  - Felles takterrasse.
  - Kjellerbod på 5,7 kvm og felles sykkelparkering.
  - Kort vei til servicetilbud.
  - Kort vei til offentlig komm.
  - IN-ordning, mulighet for innfrielse av fellesgjeld.
  - Lave omkostninger (ingen dokumentavgift).
  - Rask avklaring av forkjøpsretten.

 • Beliggenhet

  Kværnertoppen er et av Kværnerbyens fineste prosjekter. Det er høytliggende i terrenget med turmuligheter i umiddelbar nærhet. Det er opparbeidet flotte fellesarealer med variert beplantning, lekeapparater, sittegrupper og belysning. Hver leilighet har tilgang til felles takterrasse beliggende i hvert bygg av prosjektet. Det er innvendig og utvendig sykkelparkering.

  Nærområdet:
  Kværnerbyen er et av OBOS sine mest spennende boligprosjekter. En helt ny bydel sentralt beliggende på Kværner Brugs gamle tomt i Lodalen hvor det er fint å leve og lettvint å bo. I dag er området forvandlet til et svært attraktivt boligområde med høy kvalitet. Området ligger rolig tilbaketrukket mellom Ekeberg og Vålerenga, og hvor Alna i dag er gjenskapt som et vannspeil i et parkdrag sentralt gjennom området. Sommerstid et yndet sted for bading og plasking for barn. Om vinteren blir vannspeilet omgjort til skøytebane, til stor glede for voksne og barn.
  I Kværnerbyen finner man det meste man trenger i hverdagen nærme seg, deriblant sjarmerende Restaurant Kraft, matbutikk, treningssenter, apotek, blomsterbutikk, renseri, frisør, skomaker, negl- og fotpleie, apotek, restaurant og café. Området ligger rolig og tilbaketrukket til, samtidig som man har kort avstand til sentrum.

  I nærheten finner man blant annet Ekeberg med sin fantastiske restaurant med utsikt over hele byen, Ekebergparken med sine kreative skulpturer, minigolf på Søylehuset Cafe & Minigolf og Ekebergsletta, som blant annet er kjent for sine idrettsarrangement. På andre siden av dalen har man Vålerenga som byr på gamle, sjarmerende trehusbebyggelser, og Smia Galleri med servering både ute og inne. Ladegården Cafè beliggende ved Middelalderparken er åpent i sommerhalvåret hvor det serveres deilig steinovnsbakt pizza som kan nytes ute med en kald øl. I de senere år har Sørenga vokst frem til å bli en populær destinasjon om sommeren, både for å nyte et godt måltid, og ikke minst grunnet sole- og bademulighetene langs Sørengkaia. Rett i bakkant av Sørenga finner man den anerkjente Barcode beliggende i Bjørvika med sin karakteristiske arkitektur. Her kan det fristes med restauranter som Nodee Sky og Nodee Barcode, samt Vaaghals skapt av kjente kokker som Arne Brimi.

  For den naturglade er Svartdalsparken med inngang til urskog og tursti langs Alnaelven rett i nærheten. Alnastien tar deg langs hele Alnaelva og opp til Lillomarka hvor det er herlige turmuligheter både sommer og vinter med en rikt løypenett, lysløyper og bade- og fiskevann.

  Barnehager og skoler:
  Kværnerdalen barnehage ligger vis-a-vis Kværnertoppen, og er en kommunal barnehage med plass til ca. 500 barn. Kværnerdalen barnehage med plass til 68 barn er privat med fortrinnsrett for Kværnerbyens beboere.

  Nærmeste skoler er Vålerenga barneskole og Jodal ungdomsskole.

 • Bebyggelse

  I Kværnerbyen er det i dag bygget totalt ca. 1600 boliger. I nærområdet finnes det matbutikk, treningssenter, renseri, frisør, skomaker, negl- og fotpleie, apotek og café. Kværnerbyen har to barnehager, hvorav våre beboere har fortrinnsrett til den ene. For mer informasjon om området se www.kvaernerbyen.no

 • Adkomst

  Adkomst til Ingeniørveien 14 fra Enebakkveien, det blir skiltet ved fellesvisning.
  Det tar kun 10 min til sentrum - og bussene tar deg enkelt gjennom byen. Buss 34, 70 og 74 går ca. hvert 5. minutt fra Konows Gate. 32-bussen til Voksen Skog via sentrum har avgang fra Kværnerbyen hvert 15. minutt. Trikk 18 og 19 går fra Schweigaardsgate.

  Det er også bysykler og elsykler tilgjengelig i Kværnerbyen som tar deg raskt og effektivt gjennom byen.

 • Byggemåte

  Boligblokk på 8 etasjer, kjeller og felles takterrasse i 9. etasje som er oppført i betongkonstruksjon med leilighetskillende vegger i betong og etasjeskillende dekker i betong. Bygningen har platekledning på utvendige fasader og flatt yttertak som er tekket med papp/folie og med tregulv på takterrasse. Grunnmur i betongkonstruksjon som er antatt fundamentert på faste og komprimerte masser. Vinduer med innvendige malte trerammer, pulverlakkerte alubeslag på utside og 2-lags energiglass fra byggeår. Balkongdør med innvendige malte trerammer, pulverlakkerte alubeslag på utside og 3-lags energiglass fra byggeår og entredør type EI-30/db40 fra byggeår som er brann- og lydklassifisert. I tillegg til heis er det adkomst til leiligheter via felles trappeoppgang med betongtrapper, malte veggflater og belegg i gangbaner.

 • Innhold

  Lys og åpen entré med dør-calling med åpner og god plass til garderobe. Fra mellomgangen er det tilgang til praktisk innvendig bod som kan innredes som et walk-in closet med rikelig garderobeplass.

  Stor, åpen og innbydende stue med store vindusflater som gir rommet en meget lys og hyggelig atmosfære. Det er god plass til både salong- og spisegruppe i stuen, og det er godt med plass til å invitere venner og familie over på hyggelig selskap. Fra stuen er det utgang til nord-nordvestvendte balkong på 11 kvm. Det er tregulv, belysning og strømuttak på balkongen.

  Åpen og flott kjøkkenløsning med mye skap-og benkplass. Delikat, hvit kjøkkeninnredning med slette melaminfronter og grå laminert benkeplate. Det er integrerte hvitevarer, platetopp, komfyr, oppvaskmaskin og frittstående kjøleskap. De integrerte hvitevarene gir kjøkkenet et innbydende og sømløst uttrykk. Mekanisk avtrekk i overskap over plateoppen.

  Delikat bad med fliser på gulv og vegger. Det er opplegg for vaskemaskin og tørketrommel på badet. Gulvvarme og downlights.
  Bad/wc består av inn- utadslående dusjvegger, servant med underskap, overskap med speilfront og overlys, vegghengt wc og opplegg for vaskemaskin.

  Seperat wc med vegghengt wc, enkel servant og overspeil.

  Stort hovedsoverom med god plass til stor seng. Det er også plass til en garderobeløsning. Her kan man nyte late søndagsmorgener med en god frokost på senga og føle seg hjemme.

  Soverom 2:
  Stort og lyst soverom med god plass til seng, nattbord og garderobe.

  Soverom 3:
  Lyst og pent soverom med god plass til seng, nattbord og garderobe. Rommet passer utmerket som et barnerom eller kontor.

 • Areal

  Innbydende 4-roms med god standard. Flott, lys og åpen planløsning.

  Primærrom: 78 kvm, Bruksareal: 82 kvm, Bruttoareal: 92 kvm består av entré,wc, bad, 3 soverom og stue med åpen kjøkkenløsning. Utgang til balkong fra stue/kjøkken..

  Nybyggaranti i 5 år som begynte å løpe fra ferdigstillelse.

  Boligen disponerer en sportsbod i kjeller på 5,7kvm.

 • Standard

  Gulv:
  Eikeparket i alle rom med unntak av fliser på bad/wc

  Vegger:
  Malte overflater i alle rom med unntak av fliser på bad/wc

  Himling:
  Malte overflater i alle rom.

 • Utstyr

  Leiligheten har porttelefon, samt TV- og bredbåndstilknytning.

 • Oppvarming

  Elektriske varmekabler på wc og bad/wc, ellers er leiligheten oppvarmet med vannbåren varme fra sentralvarmeanlegg til radiatorer.

 • Tomten

  Gnr. 236, bnr. 234. Felles pent opparbeidet eiet tomt.

 • Parkering

  Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.
  Det kan søkes om beboerparkering, for 2021 er prisen: Bensinbil, dieselbil, hybridbil, ladbar hybridbil kr. 5 400,- for 1 år, Elbil kr. 900.-
  Se hjemmeside for Oslo kommune for mer informasjon

 • Vei/vann/avløp

  Offentlig.

 • Borettslaget

  Kværnertoppen Borettslag.

 • Dyrehold

  Det er tillatt å holde dyr så lenge dyreholdet ikke er til sjenanse for de øvrige beboerne. Dyrehold tillates kun etter søknad til styret og undertegning av borettslagets dyreholdserklæring.

 • Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

  Det foreligger ferdigattest på bygget datert den 03.11.2020

 • Utleie

  Med styrets godkjennelse er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier eller person som nevnt i borettslagsloven § 5-6 første ledd har bodd i boligen i minst ett av de siste to årene.

 • Diverse

  BRA (bruksareal) er målt innenfor boligens omsluttede vegger inklusiv bod og sjakter.

  P-rom (nettoareal primære rom) angir nettoareal av alle primære rom i boligen innvendig, inklusiv innvendige vegger og sjakter.

 • Servitutter/rettigheter/forpliktelser

  Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

 • Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

  Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

  Området er regulert til kontor, byggeområde for bolig, vei, park, verksted og vei.
  Eiendommen er regulert til byggeområde for bolig.

 • Energimerking

  Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

 • Løsøre og tilbehør

  Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

 • Salgsoppgave

  Salgsoppgaven er opprettet (skriv dato her) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
  Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (skriv vedlegg her)
  Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

 • Oppdragsnummer
  716210097

Forkjøpsrett for OBOS-medlemmer

 • Forkjøpsrett

  Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

 • Meldefrist forkjøpsrett

  23.11.2021

Budgivning

 • Styregodkjennelse

  Ny kjøper skal godkjennes. Dersom styret i borettslaget ikke godkjenner kjøper som ny eier, må boligen videreselges for kjøpers regning og risiko.

 • Lånevilkår

  Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

  Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

  Borettslaget har 1 lån:
  Lånenummer: OBOS01-98207826014
  Type lån: Annuitet
  Restsaldo: 602.541.000,-
  Restløpetid: 38 år 2 mnd
  Term pr år: 12
  Avd.frihet til og med: 01.02.2025
  Type rente: Flytende
  Rente: 1.35%

  Det er avdragsfrihet på lånet frem til og med 01.02.2025 og
  estimert økning av felleskostnader etter avdragsfrihet er
  13.639,-

  IN-ORDNING: (individuell nedbetaling av andel fellesgjeld). Nedbetaling av andel fellesgjeld kan gjøres 2 ganger i året med minimum kr. 60.000,- pr. innbetaling. Ordningen er betinget av at fellesgjelden løper med flytende rente. Mulighet for innfrielse av fellesgjeld per 30.03 og 30.09.

 • Overtagelse

  Etter avtale med selger.

 • Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Med denne forsikringen følger det også med flytteforsikring fra Tryg. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

 • Budgivning

  Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

 • Lov om hvitvasking

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

  Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

 • Solgt "som den er"

  Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

  Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

 • Ansvarlig megler

  Ingrid Berdal

Last ned dokumenter

Kontakt meg om om denne boligen

Jeg svarer mer enn gjerne på dine spørsmål