Høybråtenveien 23C

Lys og gjennomgående 3-roms m/nyere kjøkken. 2 balkonger. Flott utsikt. Trappefri adkomst. Garasjeplass m/elbil-lader!

Finn fram på siden

Priser

Totalpris: NOK 3,945,504

Totalprisen for boligen = innskudd + fellesgjeld samt omkostninger.

Prisantydning: NOK 3,580,000

Fellesgjeld: NOK 349,000

Fellesgjelden er et lån vi har forhandlet fram for alle boligene samlet. Du er ansvarlig for den delen av fellesgjelden som er knyttet til din bolig.

Omkostninger: NOK 16,504

En engangskostnad som dekker offentlige avgifter, tinglysingsgebyr m.m.

Felleskostnader pr. måned: NOK 4,898

Få finansieringsbevis fra OBOS-Banken

Kart sentrert på geolokasjonen breddegrad, lengdegrad

Mer om boligen

Økonomi og kostnader

 • Forretningsfører

  OBOS, tlf.: 22 86 55 00

 • Forsikring

  Borettslaget er forsikret hos: Gjensidige Forsikring - polisenummer 89895309. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

 • Ligningsverdi

  Formuesverdi for inntektsåret 2020:
  Som primærbolig: kr 915 678,-
  Som sekundærbolig: kr 3 296 442,-

 • Felleskostnader

  Totale felleskostnader pr d.d. kr 4 898,- pr. mnd.

  Inkluderer: garasje, varmtvann, kabel-TV/Internett, trappevask, vaktmester- og vektertjeneste, kommunale avgifter, felles forsikring, kapitalkostnader, samt borettslagets øvrige driftskostnader.

  Felleskostnadene økte med 7% f.o.m. 01.05.2022.

 • Andel fellesgjeld/fellesformue

  Andel fellesgjeld: kr 349 000,- pr. 01.04.2022 / Andel fellesformue: 40 198,- pr. 31.12.2021

 • Garantiordning

  Ja

 • Totale kostnader

  3 580 000,- (Prisantydning)
  349 000,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  3 929 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  4 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Pantattest kjøper)
  480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
  480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
  28,- (Utskriftsgebyr)
  7 644,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
  --------------------------------------------------------
  16 504,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  3 945 504,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

  Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

  Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

 • Finansiering

  OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

  Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

  Les mer på obosbanken.no.

Fakta om boligen

 • Beliggenhet

  Leiligheten er beliggende i et veletablert, populært og meget barnevennlig boligområde på Høybråten. Store grøntarealer mellom bebyggelsen. Meget god beliggenhet med fint utsyn og gode solforhold.

  Kort gangavstand til skoler og barnehager. Det er flere barnehager i umiddelbar nærhet. Boligen sokner til Haugen barneskole og Granstangen ungdomsskole.

  Meget godt kollektivtilbud i området med ca. 8 minutters gange til T-banestasjon, ca. 2 minutters gange til bussholdeplass og ca. 10 minutters gange til togstasjon.

  Det finnes flere kjøpesentre i området. Furuset senter ligger nærmest, her finner man det meste av servicetilbud. Dersom man ønsker seg til et større kjøpesenter, kan man ta turen til Stovner, Triaden og Metro senter som alle ligger i nærheten.

  Gode tur- og rekreasjonsmuligheter i marka. Fra borettslaget er det ca. 1200 meter til markagrensen hvor det finnes flotte turveier og lysløyper. Fine turveier til Mariholtet eller Lutvann.

  For den aktive familie er det mulighet for å svømme, bruke ridesenter, eller besøke Lindeberg gård. Det finnes også slalåmbakke på Lindeberg og flere organiserte aktiviteter som fotball, håndball, hockey og annet i området.

  Området Høybråten ligger ca. 12 km nordøst for Oslo sentrum med enkel adkomst med bil fra både E6, Trondheimsveien og Østre Aker vei. Det er ca. 16 min til Oslo S og 25 min til Gardemoen med bil.

 • Bebyggelse

  Området består hovedsakelig av lav blokkbebyggelse og eneboliger.

 • Adkomst

  Ta av fra E6 mot Høybråten/Furuset. Sving inn Bjørnheimveien. Sving deretter inn til venstre i Høybråtenveien. Fra Høybråtenveien via asfalterte internveier til felles oppgang. Det vil bli skiltet med skilt fra Obos Eiendomsmeglere ved fellesvisninger.

 • Byggemåte

  Lavblokk på 3 etasjer. I tillegg er det underetasje/kjeller. Bygningen er oppført i betongkonstruksjoner med skillende dekker og vegger i betong. Utvendig flatt tak, antatt tekket med papp/folie. Utvendige fasader kledd med panel, plater og malte betongoverflater. Det ble i 2012 utført rehabilitering av utvendig bygningsmasse, samt vindusutskiftninger og nye balkonger. Grunnmur i betongkonstruksjon og bygningen er antatt fundamentert på faste eller komprimerte masser. Vinduer og balkongdør med malte trerammer og 2-lags energiglass fra 2012. Entredør type B-30 som er brann- og lydklassifisert. For ytterligere beskrivelse av bygningen, vennligst se vedlagte tilstandsrapport.

 • Innhold

  Lys, gjennomgående og pen leilighet med god planløsning og enkel adkomst (trappefritt). Leiligheten har et nyere og utvidet kjøkken fra Norema. For øvrig har leiligheten en alminnelig innvendig standard. Fliser, parkett og laminat på alle gulv. Nye vinduer og balkongdører. Leiligheten inneholder: en god og praktisk entré/gang med garderobeskap, kjøkken med moderne innredning og utgang til balkong, bad, wc, 2 soverom hvorav ett med skyvedørsgarderobe, samt romslig stue med utgang til stor sydvestvendt balkong med fint utsyn og gode solforhold. Bod på balkong på ca. 2 kvm. Kjellerbod på ca. 5 kvm. Garasjeplass i kjeller med elbil-lader.

  Entré: En god og romslig gang med lyd- og brannklassifisert entrédør. Porttelefon. Parkett på gulv og malt glassfiberstire på vegger. Malt himling. Rikelig med garderobeskap.

  Bad: Romslig baderom med fliser på gulv. Malt tapet og fliser på vegger. Malt himling. Opplegg/plass for vaskemaskin og tørketrommel. Stor dusjnisje med skyvedør. Baderomsinnredning med uttrekkbare skuffer under servant, veggskap, nedfelt servant med ettgreps blandebatteri. Speil over servant.

  Sep.wc: Laminat på gulv og malt glassfiberstrie/struktur på vegger. En vegg med laminat. Malt himling. Gulvstående klosett. Underskap med servant og ettgreps blandebatteri.

  Soverom I: Romslig soverom med skyvedørsgarderobe. Laminat på gulv og malt glassfiberstrie/struktur på vegger. Malt himling. Skyvedørsgarderobe.

  Soverom II: Godt soverom med laminat på gulv og malte vegger. Malt himling. Planløsningen i leiligheten er endret ved at deler av soverom er innlemmet i kjøkken. Soverommet har med dagens løsning kun ett vindu. Dette er marginalt for lite for å tilfredsstille lys-krav til soverom.

  Kjøkken: Nyere kjøkken (2014) med mørke finerte fronter fra Norema. Laminat benkeplate med nedfelt og planlimt oppvaskkum. Ettgreps blandebatteri med uttrekk. Fliser over benk. Lys under overskap. Integrert induksjonstopp, stekeovn og oppvaskmaskin. Frittstående kjøl- og fryseskap medfølger. Nyere ventilator i børstet stål og glass over kokesonen. Fliser på gulv. Fliser og malte vegger. Malt himling med innfelte downlights. Utgang til hyggelig og overbygget balkong.

  Balkong: Utgang fra kjøkken til nordøstvendt balkong på ca. 6,5 kvm med utsyn til fellesarealene. Balkongdekket er flislagt. Adkomst til bod på ca. 2 kvm.

  Stue: Lys og meget romslig stue med parkett på gulv og malte vegger. Malt himling. God plass for sofagruppe og spisebord. Fra stuen er det utgang til sydvestvendt og overbygget balkong med gode solforhold og flott utsikt til nærområdet og opp mot marka.

  Balkong: Sydvestvendt, overbygget og usjenert balkong på ca. 10 kvm. Balkongdekke er flislagt. Elektrisk drevet markise med fjernkontroll. Utelampe og stikkontakter. Fint utsyn og gode solforhold.

  Boligen disponerer: Kjellerbod på ca. 5 kvm. Garasjeplass i kjeller med elbil-lader.

 • Areal

  Primærrom: 82 kvm, Bruksareal: 82 kvm

 • Standard

  Sammendraget viser avvikene ved boligen som har fått tilstandsgrad 2 (TG 2) i Tilstandsrapport av Rune Kristiansen Takst AS. For utdypende informasjon, vennligst se tilstandsrapporten:

  TG 2 - Avvik som kan kreve tiltak:
  Utvendig > Dører: Det er avvik: Døren er fra byggeåret og har noe bruksslitasje.
  Innvendig > Overflater gulv: Det er avvik: Bruksslitasje på parkettgulv.
  Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
  Innvendig > Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
  Våtrom > Bad generelt. > Bad: Det er avvik: Badet tilfredsstiller ikke dagen krav til våtrom.
  Kjøkken > Rør-opplegg kjøkken > Kjøkken: Anbefalt brukstid for kobber vann-rør er på ca. 50 år. Over halvparten av forventet brukstid for røropplegg er oppbrukt. Rør-opplegg er ikke festet/klamret.
  Spesialrom > Vann-rør i wc > Wc: Det er avvik: Anbefalt brukstid for kobber vann-rør er på ca. 50 år. Over halvparten av forventet brukstid for røropplegg er oppbrukt.
  Tekniske installasjoner > Ventilasjon: Det er avvik: Det er ikke luftespalte i dør til bad.

 • Utstyr

  Følgende hvitevarer medfølger: Stekeovn, induksjon koketopp, oppvaskmaskin, samt frittstående kjøl- og fryseskap. Det gis ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på hvitevarer eller utstyr som medfølger etter avtalen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke.

 • Oppvarming

  Elektrisk oppvarming med panelovner i stue og i bad. Det er ikke fastmontert varmekilde i soverom.

 • Tomten

  Borettslaget eier tomten på 50 351 kvm. Fellesarealer er pent opparbeidet med gressplener, trær, beplantning, lekeplasser, sittegrupper, asfalterte internveier, m.m.

  Eiendommen er konsesjonsfri. Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

 • Parkering

  Boligen disponerer fast biloppstillingsplass i felles oppvarmet garasje i kjeller/underetasje. På p-plassen er det montert Zaptec elbil-lader. Innkjøring til garasjeanlegget i Høybråtenveien 23A. Borettslaget har gjesteparkering. For øvrig gateparkering etter gjeldende regler.

  Borettslaget har inngått avtale med EDA AS om montering og drift av ladeanlegg i garasjene. Kostnad for forbruk av strøm vil bli fakturert hver 3. måned. Dette er basert på forbruket til den enkelte ladestasjon. Det tilkommer et fakturagebyr på kr 50,- på forbruket. For ytterligere opplysninger om garasje og ladestasjon, vennligst se: https://vibbo.no/bjornheim/tema/garasje

 • Borettslaget

  Bjørnheim Borettslag - https://vibbo.no/bjornheim/om

  Borettslaget har adresse Høybråtenveien 17-25 og 29-35 og består av 382 andelsleiligheter, fordelt på 15 bygninger. Første innflytting i borettslaget skjedde 1976.

  Borettslaget er sameier i Sameiet Furuset Vaktmestersentral hvor andelen er 14,175 %. Borettslaget har avtale om vaktmestertjenester med Furuset vaktmestersentral som ivaretar den daglige drift og det løpende vedlikeholdet i borettslaget i henhold til stillingsbeskrivelse. Vaktmesterkontoret har adresse Gransdalen 29, og er åpent hverdager mellom kl. 07.00 og kl. 15.00.

  Borettslaget har avtale med Trappevask Service AS om vask av trappeoppganger/fellesarealer.

  Telenor er leverandør av TV- og bredbåndstjenester til borettslaget.

  Borettslaget har avtale med Securitas AS om garasjeovervåking og parkeringsselskapet P-service AS.

  Storstua er et stort selskapslokale som leies ut til borettslagets beboere. Lokalet ligger i Høybråtenveien 25 (nedre gangvei).

  Borettslaget har sett ett behov for utskiftning av avløpsrør i nær fremtid. Dette skyldes at avløpsrørene mellom etasjene og i gulvene må renoveres og da må borettslaget slå opp gulv på badene. Dermed vil dette medføre en totalrenovering av baderom og toalettrom. Beboere som planlegger oppussing av badet bør dermed ta med i betraktningen at det etter all sannsynlighet vil bli gjennomført en felles rehabilitering av bad innen 2-3 år. Styret har bedt årets generalforsamling om fullmakt til å starte opp arbeidet med prosjekt for renovering av avløpsrør i år, slik at man i 2023 kan begynne det praktiske arbeidet med dette. For utfyllende informasjon, se innkallingen til generalforsamlingen 2022, side 24 (Renovering av bad).

 • Dyrehold

  Generelt er det ikke tillatt å holde dyr i Bjørnheim Borettslag. Dyrehold tillates kun i henhold til lov om burettslag § 5-11. Dyreholdet må ikke være til ulempe for andre beboere. Se husordensregler pkt 2.4 for ytterligere informasjon.

 • Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

  Det foreligger ferdigattest, datert 17. november 1978.

 • Utleie

  Det er ikke tillatt å leie ut eller overlate bruken av boligen til andre uten styrets samtykke og godkjennelse av leietaker. Søknadsskjema for utleie/bruksoverlating fås ved henvendelse til styret i borettslaget eller til forretningsfører. Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (3) har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene. Adgangen til bruksoverlating (utleie) er begrenset. Merk at mulighet for korttidsutleie av hele boligen er begrenset til 30 dager jf borettslagslovens § 5-4.

 • Servitutter/rettigheter/forpliktelser

  Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

 • Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

  Eiendommen er regulert til boligformål. Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

 • Oppgjør


  Samlet kjøpesum og omkostninger forutsettes innbetalt til klientkonto fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

 • Energimerking

  Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

 • Løsøre og tilbehør

  Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

 • Lovanvendelse og kontraktsbetingelser

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

  Følgende gjelder ved salg til forbrukerkjøper*:
  Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

  Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

  Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

  Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2.

  *Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er", jfr Avhendingslovens § 3-9:

  Selgers ansvar er da begrenset og vil være en del av kontraktsvilkårene. jf. avhl. § 3-9, 2. pktm.
  Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

  I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven§ 3-9. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.

 • Salgsoppgave

  Salgsoppgaven er opprettet (skriv dato her) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
  Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (Tilstandsrapport, egenerklæringsskjema, nabolagsprofil, reguleringskart, samt energiattest)
  Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

 • Oppdragsnummer
  705220052

Forkjøpsrett for OBOS-medlemmer

 • Forkjøpsrett

  Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

 • Meldefrist forkjøpsrett

  19.05.2022

Budgivning

 • Styregodkjennelse

  Ja.

 • Lånevilkår

  Borettslaget har to lån i følge brev fra forretningsfører:

  Lån 1: HUS101-11515011
  Restsaldo: kr 118.346.898,-
  Restsaldo andel: kr 299.089,-* tilhører leil. i sin helhet.
  Kapitalkostnader: kr 1.467,- pr. mnd.
  Term per år: 12
  Rest løpetid: 18 år og 9 mnd.
  Flytende rente på 0,89 % p.a.
  Lånetype: Annuitet

  Lån 2: OBOS01-98207888060
  Restsaldo: kr 19.458.940,-
  Restsaldo andel: kr 49.176,-* tilhører leil. i sin helhet.
  Kapitalkostnader: kr 199,- pr. mnd.
  Term per år: 12
  Rest løpetid: 28 år og 8 mnd.
  Flytende rente på 2,40 % p.a.
  Lånetype: Annuitet

  Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

  Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

 • Kjøpers ansvar for øvrige andelseieres mislighold

  Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.

 • Overtagelse

  Etter avtale med selger.

 • Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Med denne forsikringen følger det også med flytteforsikring fra Tryg. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

 • Budgivning

  Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

 • Lov om hvitvasking

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

  Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

 • Ansvarlig megler

  Eiendomsmegler Rolf Olsen

Last ned dokumenter

Kontakt meg om om denne boligen

Jeg svarer mer enn gjerne på dine spørsmål