Hovseterveien 54 B

Lys gjennomgående 3-roms endeleilighet. Stor innglasset sørvestvendt balkong. Garasje. Nær Marka. Ingen dok. avgift!

Boligdetaljer

Prisantydning
kr 4 000 000

BRA / P-rom
93 m² / 80 m²

Boligtype
Andelsleilighet

Kart sentrert på geolokasjonen 59.94951182902 breddegrad, 10.6512171332175 lengdegrad
Totalpris inkludert fellesgjeld og omkostninger

kr 4 253 147

Detaljer om boligen
Prisantydning kr 4 000 000
Andel fellesgjeld kr 238 000
Omkostninger kr 15 147
Totalpris kr 4 253 147
Felleskostnader kr 3 610 per måned
Antall rom 3
Antall soverom 2
Primærrom (P-rom) 80 m²
Bruksareal (BRA) 93 m²
Etasje 2
Eierform Borettslag
Boligtype Andelsleilighet
Adresse Hovseterveien 54 B
Kommune Oslo
Byggeår 1972
Energimerket Rød F

Kontakt Vibeke for en gratis og uforpliktende verdivurdering

Nabolagsprofil, Hovseterveien 54 B

Når du vurderer å kjøpe bolig, kan det være greit å også gjøre seg kjent med nabolaget. Her finner du blant annet ut hvor nærmeste matbutikk ligger, hvor bussen går fra, hvordan du enklest kommer deg til jobben, om området er barnevennlig og hvilke mennesker som blir naboene dine.

Mer om boligen

Beliggenhet

Meget attraktiv beliggenhet på Hovseter i et veletablert boligområde. Store grøntarealer på borettslagets tomt med både sittegrupper og beplantning. Omkringliggende bebyggelse består i all hovedsak av blokk- og småhusbebyggelse.

I umiddelbar nærhet vil du finne Mærradalen; fine turstier om sommeren og preparerte løyper om vinteren som fører opp til marka. Gang- og sykkelvei til Bogstad med blant annet Bogstadvannet med parkeringsmuligheter ikke langt fra badevannet. Her finner man en sandstrand med gressletter, badebrygger, toaletter og sykkelparkering. Flott skøytebane på vinterstid.

På Bogstad gård er det aktiviterer for barn og café. Golfbaner på Bogstad, Haga og Grini. En liten biltur unna ligger Tryvann/ Wyllerløypa vinter -og sommerpark som har blitt betydelig oppgradert de senere år.

Kort vei til treningssentre med SATS Njårdhallen, EVO og Fitness Express på Røa. ELIXIA Røa bad med aktiviteter for både barn og voksne: treningsrom, barnebasseng, vannsklie, svømmebasseng på 25 meter og egen velværeavdeling

Det er ca. 5 minutters gange til Hovseter t-bane stasjon, der linje 2 Østerås/Ellingsrud tar deg til Nationaltheateret på ca. 11 min. Det er også få minutters gange til bussforbindelser fra Landingsveien (nr. 46 og 47). Nattbuss og flybuss ved Huseby skole.

Røa senter ligger kun 5 minutters gange fra leiligheten, med blant annet apotek, vinmonopol, post, matvarebutikk, frisør, blomsterforretning, m.m. I tillegg flere cafeér, bakerier, samt sushirestaurant. Umiddelbar nærhet til Hovseter Torg der det er Frukt- og grønthandel og Rema 1000.

Det er skoler i alle trinn i området med Huseby barneskole, Hovseter ungdomskole og Persbråten videregående skole, samt Steinerskolen. Det er også flere kommunale og private barnehager, blant annet Meklenborg, Hamborg, Vestjordet og Hov barnehage.

Adkomst

Det vil bli skiltet med visningsskilt under annonserte fellesvisninger. Se kartskisse for detaljert veibeskrivelse til eiendommen eller gå inn på www.ruter.no for informasjon om offentlig kommunikasjon.

Byggemåte

Grunnmur i støpt betong.Bærende veggskiver i betong innfelt med bindingsverk antatt isolert med mineralull i henhold til forskrifter som var gjeldende da boligen ble oppført som er utvendig kledd med trepanel mot balkong. Yttervegger i frilagte betongelementer med sandwich konstruksjon forøvrig. Vinduer med isolerglass, karm og ramme i tre. Vinduene er fra 2015/2007. Balkongdør med isolerglass, karm og ramme i tre. Døren er fra 2007. Det er den faktiske bruken av rommet på markedsføringstidspunktet som er avgjørende. Bruken av rommet kan være i strid med byggteknisk forskrift og/eller manglende godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken. For nærmere teknisk beskrivelse av eiendommen se tilstandsrapport i salgsoppgaven.

Innhold

Lys gjennomgående 3-roms endeleilighet med store vindusflater som gir gode lysforholdLeiligheten har en god planløsning og består av:

Entré med adkomst til stor bod med god plass til yttertøy.

2 soverom av god størrelse med plass til dobbeltseng og garderobeskap.

Eldre bad med badekar og servant. Dusjkran og servantkran ble skiftet i 2019 i følge opplysninger gitt av eier

Vaskerommet er uten sluk.

Separat WC med servant og klosett.

Original kjøkkeninnredning med laminat front, respatex benkeplate, rustfri oppvaskbenk, kullfilterventilator og varmtvannsbereder. Varmtvannsbereder er byttet ut ca.2008 i følge opplysninger gitt av eier.

Stue med god plass til sofagruppe og stort spisebord. Adkomst fra stuen til innglasset sørvestvendt balkong på ca 10 kvm. Innglassing ble utført i ca.2005 i følge opplysninger gitt av eier. God plass til utemøbler.

Mekanisk avtrekk. Tilluft slippes inn av veggventiler/spalteventiler i vinduene og avtrekk skjer via avtrekkskanaler på kjøkken og bad.

Leiligheten disponerer egen garasjeplass i felles garasjeanlegg. Det medfølger en 1 utvendig bod på ca 3 kvm og 1 kjellerbod på ca 2 kvm.

Leiligheten trenger modernisering/oppussing og det oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport vedlagt i salgsoppgaven.

Borettslagets hjemmeside www.meklenborg.no

Borettslaget leier ut selskapslokale, gjesterom, en gjesteleilighet, og har i tillegg trimrom, bordtennisrom, badstu, snekkerrom og rullebod. Se www.meklenborg.no for mer informasjon.

Get er borettslagets leverandør av TV- og bredbåndstjenester. Borettslaget har avtale med Økonomiske Løsninger om renhold av fellesarealene.

LAVE KJØPSOMKOSTNINGER da det ikke betales dokumentavgift (2,5 % av kjøpesummen) ved kjøp av andelsleilighet.

Areal

Primærrom: 80 kvm, Bruksareal: 93 kvm, Bruttoareal: 101 kvm

Oppvarming

Boligen er oppvarmet med elektriske ovner, stråleovn i bad.

Tomten

Andel i felles eiet tomt for borettsslaget på 4399,1 kvm. Borettslaget er pent opparbeidet med beplantning og sittegrupper.

Parkering

Leiligheten disponerer egen garasjeplass i felles garasjeanlegg. Ellers gateparkering etter stedets gjeldende bestemmelser.

Forretningsfører

OBOS

Borettslaget

Meklenborg Borettslag består av 410 andelsleiligheter og er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 950446064, og ligger i bydel Vestre Aker i Oslo kommune med følgende adresser:
Hovseterveien 32-56
Gårds- og bruksnummer : 31 / 311, 312 og 313
Første innflytting skjedde i 1972.

Meklenborg borettslag fremstår som et hyggelig borettslag, hvor det er lagt vekt på trivelige fellesområder. Det er opparbeidet fine utendørs oppholdsarealer både for barn og voksne. Blant annet er det etablert flere lekeplasser med lekeapparater og sandkasser. Det er montert snøsmeltingsanlegg, som gjør at indre område om vinteren er tilnærmet is- og snøfritt! Boligene ligger i et såkalt "bilfritt område". Det vil si at bare nødvendig kjøring er tillatt inne på området. Alle innkjøringene til garasjene ligger på utsiden av området. Borettslaget har en rekke gode tilbud til sine andelseiere, bl.a. felles trimrom, badstue, bordtennis og snekkerrom som kan benyttes kostnadsfritt av beboerne. I tillegg selskapsrom og gjesterom med eget bad til leie for beboerne. Selskapslokalene er nyoppussede og fremstår som trivelige og innbydende. Mer informasjon kan du finne på borettslagets hjemmeside: www.meklenborg.no

Rehabilitering og større vedlikehold i borettslaget:

2017 - 2018 Adgangssystem, maling garasje og oppganger Alle låser ble skiftet til elektronisk system med adgangsbrikker. Garasjeanleggene ble vasket og malt innvendig våren 2017. De fleste inngangspartier og oppganger ble malt
2017. Arbeidet avsluttes før påske 2018.
2016 - 2017 Entredører Utskifting av entredører i en del leiligheter.
2015 - 2016 Utomhus, vinduer og entrédører Drenering, grøntanlegg, nye vinduer på soverom, kjøkken og oppganger. Utskifting av en del entrédører, snøsmelteanlegg (ferdigstilling). 23 Meklenborg Borettslag www.meklenborg.no
2014 - 2015 Drenering Arbeidet med drenering av alle blokkene startet i september 2014 og skal være ferdigstilt 1. oktober 2015. Samtidig med dreneringsarbeidet oppgraderes snøsmelteanlegget og deler av uteområdene.
2013 - 2014 Oppussing selskapslokaler Total oppussing av selskapslokaler og tilhørende kjøkken. Nye salongmøbler, gardiner, spisestoler, stor TV.
2012 - 2013 Calling Utskifting av callinganlegget
2010 - 2011 Drenering, soilrør, calling m.m. Skifte av lysarmaturer i inne- og uteboder. Oppussing og maling av ståldører til garasjeanlegg Drenering og tetting av kulvert mellom nr 32, 34 og 38 Spyling av hovedsoilrør. Ekstra røykvarslere i alle leiligheter. Testanlegg for calling i nr 46 B. Pusset/oljet inngangsdørene.
2009 - 2009 Vedlikehold av fellesrom Oppussing av gjesteromsbadene med nytt sanitærutstyr, og dusj til begge gjesterom.
2008 - 2008 Kontor, personalrom, garantiarbeider Oppussing av kontor og personalrom. Ferdigstilling av verandaprosjektet inkl. garantiarbeider
2007 - 2007 Rehabilitering veranda/fasader
2006 - 2006 Garasjer, gjeste-/fellesrom, ventilasjon Rehabilitering av garasjeanlegg i nr 50 og 34 samt garasjehus Ny oppvaskmaskin og storkjøkkenkomfyr til fellesrommet Oppgradering av ventilasjonsanlegg Oppretting av ekstra gjesterom i 52A
2005 - 2005 Grillplass, fellesrom, garasjeportåpner Ny grillplass. Oppussing av bad i fellesrom. Nye garasjeportåpnere.
2004 - 2004 Brannvernskontroll
2003 - 2003 Uteboder. trim-/bomberom, asbest, mm. Oppussing av uteboder. Oppussing av trimrom og bomberom. Asbestsanering. Heisvedlikehold. Renovering av søppelrom
2002 - 2002 Soilrør, el-anlegg, fellesrom, mm. Utskifting av horisontale soilrør i garasjer. Nullstilling av el-anlegg. Nye møbler fellesrom. Etablert vedlikeholdsplan for borettslaget. Flere nye søppelkasser på uteområdet.
2001 - 2001 Porter og lys i garasjer, søppelbeh. mm Nødlys i garasjer. Nye garasjeporter og lysarmaturer i utegarasjen. Nye søppelbeholdere ute. Varmeovner i trappeoppganger.

Borettslaget er i gang med rørrehabilitering av soilrørene og flere større vedlikeholdsprosjekter i samsvar med foreliggende vedlikeholdsplan og fellesgjeld og felleskostnader øker også som følge av dette. Total fellesgjeld for borettslaget øker med ca kr 20 millioner for rørrehabilitering og blir fordelt på 410 leiligheter og i følge opplysninger fra styret vil denne leiligheten bli berørt av dette i uke 12 og uke 16 i 2020 se mer informasjon på borettslagets hjemmeside: www.meklenborg.no.

For mer utfyllende opplysninger om borettslaget og fremtidige vedlikeholdsplaner, se fremlagt årsmelding med regnskap på visningen. Årsmelding med regnskap kan også utleveres ved henvendelse til ansvarlig megler.

Forkjøpsrett

Avklares raskt og parallelt. Se www.obos.no eller kontakt megler for ytterligere info. Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

Meldefrist forkjøpsrett

07.11.2019

Styregodkjennelse

Ja

Dyrehold

Dyrehold er ikke tillatt uten styrets forutgående skriftlige dispensasjon. Dispensasjon kan bare gis dersom beboeren kan dokumentere gode grunner for dyrehold og at dyreholdet ikke vil bli til ulempe eller sjenanse for øvrige beboere. Alminnelige velferdshensyn er ikke tilstrekkelig god grunn. Søknad om dyrehold skal være skriftlig, og sendes styret før eventuell anskaffelse. Konferer fremlagte husordensregler på visningen. Husordensreglene kan også utleveres ved henvendelse til ansvarlig megler.

Forsikring

Borettslagets eiendom er forsikret i Gjensidige Forsikring. Innboforsikring må tegnes av den enkelte beboer.

Ligningsverdi

Ligningsverdi for inntektsåret 2017:
Som primærbolig: kr 1 374 624
Som sekundærbolig: kr 4 948 647

Felleskostnader

3 610,-
Herav:
Felleskostnader 3.415,- inkl. kommunale avgifter, felles bygningsforsikring, forretningsførsel, strøm til fellesarealer, trappe/gangvask, nedbetaling av fellesgjeld.
Garasje 195,-

Lånevilkår

Spesifikasjon av selskapets lån og vilkår:

Lånetype: EIKA1, annuitetslån
Saldo: kr 28.619.492,-
Løpetid: 18 år 4 mnd
Rentesats: 2,30%, flytende rente
Andel av saldo: kr 74.109,-

Lånetype: OBBK01, annuitetslån
Saldo: kr 63.117.929,-
Løpetid: 39 år 3 mnd
Rentesats: 2,30%, flytende rente
Andel av saldo: kr 163.498,-

Borettslaget er i gang med rørrehabilitering av soilrørene og flere større vedlikeholdsprosjekter i samsvar med foreliggende vedlikeholdsplan og fellesgjeld og felleskostnader øker også som følge av dette. Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene. Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Garantiordning

Boligen inngår i et OBOS -tilknyttet borettslag. Det er garantiordning, dvs. at man ikke blir ansvarlig for "naboen" sin evt. manglende betaling av felleskostnader. Dersom borettslaget påføres økonomiske tap som følge av manglende innbetalte felleskostnader, garanterer OBOS overfor borettslaget full inndekning av disse manglende innbetalte felleskostnader.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Det at det foreligger ferdigattest og/eller brukstillatelse er ingen garanti for at det ikke er utført arbeider som ikke er godkjent og/eller byggemeldt.

Utleie

Boligen har bare én boenhet. Følger borettslagslovens §§ 5-5 og 5-6. Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseieren selv eller person nevnt i borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bodd i boligen i minst ett av de siste to årene.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel. Eiendommen/området er regulert til bolig med tilhørende anlegg. Det ligger en pågående plansak under behandling hos Plan og Bygningsetaten for Hovseterveien 20. Omsorgsboliger. (201617238). Det ligger også en pågående byggesak for Hovseterveien 64 og 82 - Bruksendring fra næringslokaler til bolig (201502502). Det ligger også en pågående plansak for Hovseterveien 62 med flere (201809530). For mer informasjon se http://www.plan-ogbygningsetaten. oslo.kommune.no/ (under saksinnsyn) eller ta direkte kontakt med kundesenteret, plan- og bygningsetaten.

Totale kostnader

4 000 000,- (Prisantydning)
238 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
4 238 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
7 187,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
15 147,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
4 253 147,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet (29.10.19) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (skriv vedlegg her)
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Vibeke R. Spinnangr

Oppdragsnummer

701190114