Høgåsveien 60

Gjennomgående 3,5roms leilighet med flott utsyn mot fjorden, heis, og garasjeplass. Usjenert beliggenhet og barnevennlig

Boligdetaljer

Prisantydning
kr 3 490 000

BRA / P-rom
86 m² / 86 m²

Boligtype
Andelsleilighet

Kart sentrert på geolokasjonen 59.8293377093554 breddegrad, 10.8008694056735 lengdegrad
Totalpris inkludert fellesgjeld og omkostninger

kr 3 564 147

Detaljer om boligen
Prisantydning kr 3 490 000
Andel fellesgjeld kr 59 000
Omkostninger kr 15 147
Totalpris kr 3 564 147
Felleskostnader kr 6 842 per måned
Antall rom 3
Antall soverom 2
Primærrom (P-rom) 86 m²
Bruksareal (BRA) 86 m²
Etasje 3
Eierform Borettslag
Boligtype Andelsleilighet
Adresse Høgåsveien 60
Kommune Oslo
Byggeår 1990
Energimerket Lys grønn D

Ingen treff

Kontakt Camilla for en gratis og uforpliktende verdivurdering

Nabolagsprofil, Høgåsveien 60

Når du vurderer å kjøpe bolig, kan det være greit å også gjøre seg kjent med nabolaget. Her finner du blant annet ut hvor nærmeste matbutikk ligger, hvor bussen går fra, hvordan du enklest kommer deg til jobben, om området er barnevennlig og hvilke mennesker som blir naboene dine.

Mer om boligen

Beliggenhet

Boligen befinner seg i et godt etablert område på Toppåsen/Rosenholm, ved Holmlia i bydel Søndre Nordstrand. Leiligheten ligger i skjønne omgivelser med grøntområder og nærhet til sjøen. Beliggenheten er familievennlig med en rekke barnehager og skoler i nærheten. Nærområdet byr blant annet på gode aktivitetstilbud sommer som vinter med treningsstudio, svømmehall, fotballbaner, slalåmbakke og lysløyper som kan benyttes året rundt. I tillegg til dette så kan man ta en sykkeltur ned til Hvervenbukta eller Fiskevollbukta. BUSH-barne og ungdomssenteret samt Rush trampolinepark ligger også i umiddelbar nærhet med gode fritidstilbud, samt Søndre Ås Gård som er en besøksgård hvor man kan treffe mange dyr. I nærheten finner man også Ingierstrand som ligger idyllisk til på østsiden av Oslo. Her er det strand med stupetårn som kan by på mange gode minner med familie og venner, samt en restaurant som er åpen på sommerhalvåret.

Servicetilbud:
Holmlia senter tilbyr et bredt utvalg av tjenester og serviceytelser. Her kan man finne matbutikk, jernvarehandel, vinmonopol, bokhandel, minibank, apotek, legesenter, tannlege, helsestasjon og bibliotek, mm.
Det store kjøpesenteret Kolbotn torg ligger bare en kort sykkeltur, en hyggelig spasertur - eller noen få minutters biltur unna. Her har de 53 butikker, så her kan du finne alt du trenger. Området har en rekke tilbud som gågate med butikker, restauranter, kaféer og selvfølgelig kolben kulturhus som tilbyr en rekke innslag av musikaler, foredrag og andre oppsetninger.

Kollektivtrafikk:
Det er gode muligheter for bruk av offentlig kommunikasjon i nærhet med togstasjon og busstopp en kort gange fra leiligheten. Toget frakter deg enkelt inn til Oslo sentrum på 10-12 minutter og kan også ta deg ti blant annet til Ski, Kolbotn, Ås, etc. Holmlia ligger sentralt til med kort vei til både E6 og E18. Man kommer seg til Oslo sentrum med bil på ca. 15 minutter.

Bebyggelse

Området består i hovedsak av blok- og rekkehusbebyggelse.

Adkomst

Enkel adkomst fra Høgåsveien. Det vil bli skiltet med OBOS Eiendomsmeglere visningsskilt ved oppsatte fellesvisninger. Se forøvrig kartskisse.

Byggemåte

Blokk på 4 etasjer og underetasje oppført i 1990. Leilighetens skillevegger og etasjeskiller i betong. Fasader med fasadeplater. Det er personheis i blokken. Trerammer med 2 lag isolerglass fra byggeår 1990. Dører fra byggeår med normal funksjon.

Areal

Primærrom: 86 kvm, Bruksareal: 86 kvm, Bruttoareal: 95 kvm

Standard

Velkommen til Høgåsveien 60! - En flott leilighet beliggende i et attraktivt og familievennlig område med utsyn mot Oslofjorden. Leiligheten har en stor vestvendt balkong der sommerdagene kan nytes til det fulle. Den gode planløsningen, ved blant annet delvis åpen løsning mellom kjøkken og stue, fører til en romslig og luftig atmosfære. Boligen fremstår med smarte løsninger og moderne fargevalg. Oppsummert kan leiligheten beskrives med store rom, mye naturlig lys, god planløsning og en nydelig utsikt mot fjorden. Fordelen av å bo i Liakollen brl. må oppleves, det er stille og godt skjermet fra trafikken. Utearealer er pent opparbeidet og reflekterer den gode driften i borettslaget. Varmtvann og fyring inkl. i felleskostnader. Det følger med en garasjeplass i felles garasjeanlegg.

Entre:
Hyggelig og åpen entre med god plass til å henge fra seg og oppbevare yttertøy. Deler av entreen er per i dag meget praktisk delt av ved en skyvedør og benyttes som et ekstra rom. Rommet er blant annet utstyrt med en stor skyvedørsgarderobe.

Bad/wc:
Stort bad med rikelig plass til hele familien på hektiske morgninger. Badet innehar dusjkabinett med steamgenerator, heldekkende servant i skapinnredning, speilskap, wc og opplegg for vaskemaskin.

Kjøkken:
Kjøkken vegg i vegg mot stue. Her er det laget en praktisk løsning med skyvedør mot stuen. På denne måten vil man få følelsen av en lys og åpen løsning, men fortsatt ha mulighet til å lukke igjen og skille rommene. Kjøkkeninnredningen er fra byggeår med hvitmalte fronter, fliser mellom overskap og laminert benkeplate, utslag/oppvaskkum i rustfritt beslag og ettgrepskran. Videre er det også opplegg for oppvaskmaskin og avtrekksventilator. Med god plass til et hyggelig spisebord inne på kjøkkenet kan frokosten nytes mens man skuer ut mot det rolige grøntområde på baksiden av blokken.

Stue:
Leiligheten har en lys og innbydende stue med en praktisk delvis åpen kjøkkenløsning. Rommet legger godt til rette for å ha ulike soner, eksempelvis sofagruppe og separat spisebord. Fra stuen er det utgang til vestvendt balkongen, som fungerer fint som en forlengelse av stuen ut mot naturen og den flotte utsikten! Balkongen er på 9 m² med en praktisk markise.

Soverom:
Boligen innehar to gode soverom som kan innredes med både dobbeltseng og garderobeskap uten at romme føles trangt. Fra vindu på hovedsoverommet har du flott utsikt, mens det andre soverommet vender mot baksiden av blokken med rolig og hyggelig utsyn mot naturskjønne omgivelser.

Leiligheten disponerer 1 utebod på ca. 5 m², samt en biloppstillingsplass i felles garasjeanlegg.

Oppvarming

Oppvarming med radiatorer.

Tomten

Opparbeidet uteareale med plen, busker og asfalterte gangarealer. Borettslaget må regnes som skjermet og barnevennlig innenfor borettslaget område

Parkering

Parkeringsplass i felles garasjeanlegg følger leiligheten. Borettslaget har et antall parkeringsplasser ute på garasjetaket, samt tre plasser inne i garasjehuset som leies ut etter ventelister. Dersom du ønsker plass, ta kontakt med OBOS forvaltning. Parkeringskontroll ble overlatt til eksternt parkeringsfirma i juli 2001, etter vedtak i lagets generalforsamling samme år. Parkeringsfirmaet P Service AS ivaretar kontrollen i Liakollens anlegg

Vei/vann/avløp

Offentlig.

Forretningsfører

OBOS tlf. 22 86 55 00

Borettslaget

Borettslaget består av 131 andelsleiligheter. Liakollen Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 946475610, og ligger i bydel Søndre Nordstrand i Oslo kommune med følgende adresse:

Høgåsvn 50-148

Borettslaget har avtale om vaktmestertjeneste med HVS AS. De har avtale med G/S Vask Og Rens AS om renhold av fellesarealene. Borettslaget har avtale med Securitas om bomiljøtjeneste og inspeksjoner i laget. Dersom andelseier har behov for assistanse, kan tilkallertjeneste benyttes 24 timer i døgnet alle årets dager. Liakollen Borettslag får levert fjernvarme fra Fortum Oslo Varme AS. OBOS har fremforhandlet en kraftavtale med LOS på vegne av selskapene forvaltet av OBOS. Liakollen Borettslag er tilsluttet avtalen med kraftleveranse til våre fellesanlegg. Borettslagets hjemmeside: www.liakollen.no

Større vedlikehold og rehabilitering:
2018 Diverse vedlikehold.Takbelegg skiftet på alle bygninger i Liakollen borettslag. Nye nedløpsrør montert i forbindelse med utskiftingen av takbelegget.
2017 Diverse vedlikehold. Skiftet vinduer I trappeoppgang Høgåsveien 64, 66, 68 og 70. Montert 6 ladepunkter for El-bil på garasjetaket
2016 Diverse vedlikehold. Skiftet endevegg på rekkehus ved nr. 128. Brannkontroll - slukkere og varslere gått over av HVS AS. Radonkontroll og utbedringer i utvalgte leiligheter.
2015 Diverse vedlikehold. Samtlige røykvarslere og slukkeutstyr gått over av HVS AS. Radonmålinger gjennomført.
2014 Diverse vedlikehold. Montert nye kontakter på samtlige takvifter. Garasjehuset malt utvendig. Samtlige røykvarslere og slukkeutstyr gått over av HVS AS.Skiftet til låsbare postkasser i alle rekkehusleiligheter.
2013 Diverse vedlikehold. Rehabilitert søppelrom i Høgåsveien 54. Noen avtrekksvifter skiftet i søppelrom og på tak. Murmaling sommerjobbprosjekt fra nr. 50-70. Lekeplass oppgradert. Håndløpere montert fra nr. 148 - Høgåsveien. Håndløpere montert fra nr. 96 og langs veien mot trapp til parkering.
2012 Diverse arbeider. Noen avtrekksvifter skiftet i søppelrom og på tak. Diverse nødvendige vedlikeholdsarbeider foretatt. Ellers ingen store utbedringer gjennom året.
2011 Diverse vedlikehold. Alle balkongdekker i toppetasjene i blokkene gått over og utbedret ved behov. Skiftet sprukket vindu med kledning HV 70. Noen avtrekksvifter skiftet i søppelrom og på tak. Utbedring av garasjedør og motor øvre plan.
2010 diverse. Ny rullestolheis montert i Høgåsveien 70. Sikkerhetsskjørt montert i alle heiser etter pålegg fra Heiskontrollen. Ny skrue og mutterpakke montert i heis i Høgåsveien 68 Noen avtrekksvifter skiftet på diverse adresser. Ny terrengtrapp montert mellom rekkehusene Ny motor til garasjedør i øvre plan
2009 Diverse vedlikehold. Skiftet postkasser i blokkoppgangene. Noen avtrekksvifter skiftet i søppelrom. Nye brannslokkerapparater ble distribuert de leiligheter som har dette. Plantefeltet til venstre ved innkjøringen til garasjeanlegget ble fjernet, og erstattet med plantefrø. 27 Liakollen Borettslag
2008 diverse. Stort bodhus malt med 2 strøk. Alle boddører i bodhuset og blokkene er malt grønne. (totalt 37 dører). Alle søppelromsdører er pusset og malt 2 strøk med grønn bengalakk. Grunnmuren er gått over og flekket med grå murmaling fra nr. 50 - 70. Husken på lekeplassen samt trappen mellom rekkehusene er oljet 3 ganger. Så godt som alle resterende gjerder i laget er malt i grønn farge. (ref. punkt om dette i 2007 vedlikeholdet). Nye taklamper er montert i nr. 66 og 70 i underetasjen i trapperommet. Låssylinder montert i søppelromsdør i nr. 66. Nøkler utdelt berørte leiligheter. Taklekkasje utbedret rundt sluk på taket i nr. 66. (HVS AS). Alle blokk og rekkehustak gått over og løse skjøter tettet. (HVS AS). Reparasjoner av garasjeporter og styringer er foretatt i begge plan.
2007 Rekkehus fra nr. 128 - 148 malt. Lite bodhus malt. Tak reparert på lite bodhus. Lekkasjer i leiligheter fra balkonger utbedret. Montert strømuttak for 2 stk. elbiler på garasjetaket. Noen gjerder malt med ny grønn farge etter vedtak i lagets årsmøte 2007. (Måtte utsette resten grunnet dårlig sommervær, og disse oppgaver overføres til 2008.) Byttet styringsskinne og motor garasjeplan nedre plan.

Styregodkjennelse

Det praktiseres vanlig styregodkjenning i borettslaget. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn. Dersom kjøper ikke blir godkjent som ny andelseier blir andelen solgt videre for kjøpers regning og risiko.

Dyrehold

Søknad om tillatelse til dyrehold sendes styret før anskaffelse. Se husordensreglene for mer informasjon.

Forsikring

Borettslagets eiendommer er forsikret i Tryg Forsikring med polisenummer 6647928. Forsikringen dekker bygningene og fellesareal. Forsikringen dekker også veggfast utstyr, bygningsmessige tilleggsinnretninger og forbedringer i den enkelte bolig. Den enkelte andelseier må selv sørge for å ha hjemforsikring som dekker innbo og løsøre.

Ligningsverdi

Likningsverdi for inntektsåret 2017:
Som primærbolig: kr 921 494
Som sekundærbolig: kr 3 317 379

Felleskostnader

Totale felleskostnader pr. d.d. kr 6.842,- pr. md.
Herav:
Felleskostnader 2.717,-
Brensel 1.006,-
Trappevask 150,-
Kapitalkost. lån 1 HUS601 2.969,-

Andel fellesgjeld/fellesformue

Sum andel fellesgjeld (kun lån) kr 59.000, (avrundet opp til nærmeste hele tusen) pr. 01.08.2019

Lånevilkår

Spesifikasjon om selskapets lån og vilkår ihht. forretningsfører i brev datert 08.08.19.

Borettslaget har 2 lån i Husbanken og OBOS banken.

Lån 1)
Restsaldo: 665.249,-
Restsaldo andel: 11.778,-
Rest løpetid: 5 mnd
Terminer pr. år: 2
Type rente: Flytende
Rentesats: 1,61%

Lån 2)
Restsaldo: 6.000.000,-
Restsaldo andel: 46 459,-
Rest løpetid: 28 år 11 mnd
Terminer pr. år: 12
Type rente: Flytende
Rentesats: 2,75%
Avdragsfrihet frem til: 01.07.2023

Estimert økning av felleskostnader etter avdragsfrihet: kr 109,-
Totale felleskostnader vil da øke fra kr 6.842,- til kr. 6.951,-

Mulighet for individuell nedbetaling på hele eller deler av fellesgjeld (IN-lån): Ja

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.
Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Garantiordning

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Ferdigattester foreligger.

Konsesjon

Eiendommen er konsesjonsfri.

Odel

Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Diverse

Etter at Husbanklånet er innfridd pr 1.1.20 faller kapitalkostnader bort som innkrevingskategori. Styret vurderer i løpet av høsten 2019 hvorvidt det er behov for å veie opp for dette ved å øke felleskostnader for ytterliggere vedlikeholdsoppgaver.

Etter generalforsamling mars 2019 vurderes individuell måling av varme og varmtvann samt elbil-lading i garasjehus. Saken fremlegges til votering på generalforsamling i 2020.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Eiendommen/området er regulert til byggeområde for boliger, friområde, byggeområde for industri/kontor.

Totale kostnader

3 490 000,- (Prisantydning)
59 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
3 549 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
7 187,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
--------------------------------------------------------
15 147,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
3 564 147,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet 21.08.19 og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (skriv vedlegg her)
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Toan Nguyen

Oppdragsnummer

704190086