Henrik Sørensens vei 15

3-roms leilighet fint beliggende i høy 1.etg-Stor og romslig balkong-Garasjeplass- Kort vei til kollektiv og turområder!

Tone Kristine Vik Skomdal v/OBOS Eiendomsmeglere ønsker deg velkommen til Henrik Sørensens vei 15!

Boligdetaljer

Prisantydning
kr 3 000 000

BRA / P-rom
85 m² / 70 m²

Boligtype
Andelsleilighet

Kart sentrert på geolokasjonen 59.9395078816604 breddegrad, 10.9210633016891 lengdegrad
Totalpris inkludert fellesgjeld og omkostninger

kr 3 141 554

Detaljer om boligen
Prisantydning kr 3 000 000
Andel fellesgjeld kr 126 000
Omkostninger kr 15 554
Totalpris kr 3 141 554
Felleskostnader kr 3 059 per måned
Antall rom 3
Antall soverom 2
Primærrom (P-rom) 70 m²
Bruksareal (BRA) 85 m²
Etasje 1
Eierform Borettslag
Boligtype Andelsleilighet
Adresse Henrik Sørensens vei 15
Kommune Oslo
Byggeår 1971
Energimerket Rød E

Kontakt oss for en gratis og uforpliktende verdivurdering

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Mer om boligen

Beskrivelse

Gjennomgående 3-roms hjørneleilighet fint beliggende i 1.etasje. Leiligheten ligger usjenert til med god intern beliggenhet i borettslaget og består av entré, baderom, separat wc, 2 soverom, kjøkken og stue med utgang til sydvestvendt balkong på ca. 15 kvm. I tillegg disponerer leiligheten en garasjeplass i fellesgarasjeanlegg og en bod på ca. 8,5 kvm. Leiligheten bærer preg av eldre standard og oppgraderinger/moderningsering må påregnes.

Beliggenhet

Henrik Sørensens vei 15 ligger i etablert og populært område på Ellingsrudåsen med kort vei til offentlig kommunikasjon, skoler, barnehager og servicetilbud, samt nærliggende turområder og Østmarka.

Servicetilbud:
Det er en Jokerbutikk i nærheten som holder åpent 7 dager i uken. På Ellingsrud Senter finnes dagligvareforretning, Narvesenkiosk, bakeri, frisør, solstudio mm. Furuset senter ligger ett stopp unna med T-banen. Senteret inneholder apotek, bibliotek, dagligvare, treningssenter, NAV kontor og et utvalg av kafeer og spisesteder. Som nabo til Lørenskog er det også kort vei til Metro, Triaden og Strømmen Storsenter hvor du finner det meste av både forretninger og servicetilbud.

Fritidsaktiviteter:
For den aktive finnes det flotte turområder rett ved leiligheten. Det er kun få minutter til turveier, lysløyper og skispor mot Mariholtet. Ellingsrud ridesenter og 4 H gården på Lindeberg er et yndet sted for de små. I den nye flerbrukshallen på Ellingsrudåsen/Karihaugen er det mulighet for fotball, håndball, allidrett og annet. For de voksne er det treningssenter i området. Det er også kort vei til innendørs skianlegg som er under oppføring.

Kollektivtilbud:
Området har et godt kollektivtilbud. I nærheten ligger Ellingsrudåsen T-bane med linje 2. Nærmeste busstopp heter Karihaugen og her går buss nr. 25, nr. 100, nr. 110 og natt- og morgenbuss nr. 2N. Ved T-banestasjonen stopper buss nr. 33 og 2N.

Skoler og barnehager:
Boligen sokner og har gangavstand til Ellingsrudåsen skole (1-7 kl.). Ellingsrud skole (8-10 kl.) tar imot elever fra Ellingsrudåsen skole. Det ligger flere barnehager i umiddelbar nærhet. Nærmeste barnehage er Ellingsrud private barnehage (0-6 år), Karihaugen barnehage (1-6 år) og Lia barnehage (1-6 år).

Bebyggelse

Omkringliggende bebyggelse består i all hovedsak av høy- og lavblokkbebyggelse. Borettslaget består av alt 496 andelsleiligheter, garasjeanlegg og fellesarealer.

Adkomst

Se kartskisse. Det vil bli skiltet med visningsskilt fra OBOS Eiendomsmeglere under fellesvisninger.

Byggemåte

Lavblokk på 3 etasjer og underetasje som er oppført i mur og betongkonstruksjoner, samt utfyllende bindingsverksvegger i tre. Leilighetsskillende vegger og dekker i armert betong. Innvendige lettvegger kledd med gipsplater. Fasader er etterisolert og forblendet med 1/2 stein tegl og beiset panel mot balkonger. Flate yttertak som antatt er tekket med papp/membran. Bygningen er antatt fundamentert på faste eller komprimerte masser. Vinduer med malte trerammer og 2-lags energiglass fra 1995. 2-lags støyglass fra 1995 på kjøkken og et soverom. Balkong-skyvedør med malte trerammer og 2-lags energiglass fra 1995, samt entrédør type B-30/db35 som er brann- og lydklassifisert.

Areal

Primærrom: 70 kvm, Bruksareal: 85 kvm, Bruttoareal: 93 kvm

Standard

Andelsleilighet som ligger i byggets høye 1. etasje. Den gjennomgående hjørneleiligheten fremstår med en original planløsning som består av: Entré/gang, 2 soverom, bad, toalett, kjøkken og stue med utgang til sydvest vendt innglasset balkong. Leiligheten bærer preg av elde standard og oppgraderinger/moderningsering må påregnes.

Velkommen inn! Entreen oppleves som romslig og lys med god plass til å henge fra seg yttertøy i plassbebygdskap. Her er det dørcalling med åpner.

Bad og separat wc: Dusjkabinett med bl.batteri, innredning med servant og 1-greps bl.batteri, speil og overlys. Opplegg for vaskemaskin. Praktisk separat wc med frittstående toalett. Vaskemaskin medfølger ikke.

To soverom: Leiligheten har to lyse og fine soverom hvorav begge soverommene har god plass til seng, tilhørende møblement og Ikea skyvedørsgarderobe på begge soverom fra ca. 2013.

Kjøkken: Romslig kjøkken med god skap- og benkeplass, samt plass til spisebord. Eldre Ikea kjøkkeninnredning med profilerte furu fronter og enkle vitrineskap. Fliser og belysning
over laminat benkeplate med nedfelt oppvaskkum og 1 greps blandebatteri. Det er montert avtrekksvifte med kullfilter. Kjøkkenet er utstyrt med smal frittstående oppvaskmaskin og plass til frittstående komfyr og kjøl/frys.

Stue: Stor og lys stue med store vindusflater og god plass til både sofa- og spisegruppe. Kabel-TV og internett er inkludert i felleskostnadene og distribueres til leilighetene via fibernett. Om man ønsker kan beboere oppgradere nettlinjen eller utvide TV-tilbudet.

Balkong: Fra stuen er det utgang til en hyggelig sydvestvendt balkong på ca. 15 kvm. Balkongen har en god størrelse med god plass til utemøbler og med flott utsyn mot borettslaget grøntområde. Det er tillatt med gassgrill og elektrisk grill.

Følgende har fått TG2 i tilstandsrapport av Takstpartner Per Køste 24.03.2021:
Vinduer: Grunnet alder
Ytterdører og porter: Grunnet alder. (Registrert noe dårlig pakninger)
Innvendige dører: Grunnet alder
Innvendige dører: Grunnet alder
Overflater innvendig gulv på bad: Settes grunnet alder på overflater, ukjent underlag/oppbygging og manglende garantier.
Overflater på innvendige vegger på bad: Grunnet alder, gjenværende brukstid, ukjent underlag/ oppbygging og manglende garantier.
Overflater på innvendig himling: Det må forventes overflatebehandling og modernisering av overflater.
Innredning og garnityr for våtrom: TG er satt utfra en helhetsvurdering.
Kjøkkeninnredning: TG er satt utfra alder på innredning.
Overflater på innvendige gulv: Overflater bærer preg av elde og slitasje. Det er registrert løse skjøter, merker, riper, spor etter tidligere montasje og slitasje på overflater, samt stedvis noe svai/knrik. Det må forventes utskiftninger/modernisering ved et eierskifte.
Overflater på innvendige vegger: Det må forventes overflatebehandling og modernisering av overflater ved et eierskifte.
VVS-installasjoner - Settes grunnet alder på sluk og kobberrør.
Varme: Alder på panelovn og varmelampe på bad.

Utstyr

Dørcalling med åpner, kabel-TV tjenester m/internett og røykvarsler.

Oppvarming

Leiligheten er elektrisk oppvarming i oppholdsrom via enkelte panelovner og trolig original varmelampe på badet.

Tomten

Borettslaget eier tomten på 85 115 kvm. Tomten er pent opparbeidet med gressplener, trær, prydbusker, beplantning, sittegrupper og lekeplasser. Noe naturtomt. Asfalterte internveier.

Parkering

Det medfølger fast biloppstillingsplass i felles garasjeanlegg. Borettslaget har i tillegg parkeringsplasser med motorvarmer for utleie til lastebiler i Henrik Sørensens vei 11. Borettslaget har også noen uregistrerte parkeringsplasser (ute) for utleie. I tillegg har borettslaget biloppstillingsplasser for gjester. Styret ser på muligheter for å etablere ladeplasser for el-biler ute.

Forretningsfører

OBOS, tlf: 22 86 55 00

Borettslaget

Borettslaget består av 496 andelsleiligheter. Ellingsrudåsen Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 848616672, og ligger i bydel 12 Alna i Oslo kommune med følgende adresse:Henrik Sørensens vei 2-42 og Henrik Sørensens vei 3-43.

Ellingsrudåsen borettslag - https://www.ellingsrudaasen.no/ og http://ellingsrudaasen.herborvi.no/0396
- Borettslaget har vaktmestertjeneste (tilknyttet sameiet Ellingsrudåsen Vaktmestersentral).
- Borettslaget har fellesvaskerier.
- Borettslaget har avtale om vask av trappeoppganger/fellesarealer.
- Kabel-TV - borettslaget er tilknyttet eget selskap - Ellingsrud Kabelnett AS.

Rehabilitering og større vedlikehold i borettslaget:
Borettslaget utfører løpende vedlikehold av bygningsmassen. Borettslaget har tidligere foretatt en omfattende utvendig rehabilitering i perioden 1994-98. Rehabiliteringen omfattet etterisolering av ytterveggene og ny fasade kledd med tegl og panel, utskifting av vinduene og balkongdører, montering av nye balkonger og nye hovedinngangsdører. Heisen i høyblokkene ble byttet i 1999. I 2005 ble rehabilitering av alle inn-støpte avløpsrør avsluttet, samt maling av oppganger. I 2006 ble det utført el-kontroll i alle leilighetene. I 2009/2010 ble det utført rehabilitering av garasjeanlegget. I 2017/2018 er det utført vedlikehold/rehabilitering på punkthusene utvendig. Styret vil på generalforsamling 2021 be om tilslutning til oppstart av utskifting av vinduer og omlegging av tak samt totalrehabilitering av fasader av 4 høyblokker med låneramme på inntil 68 000 000 og nedbetalingstid på 30 år - 5 års avdragsfrihet.
I tillegg vil borettslaget i andre halvdel av 2021 begynne å undersøke behovet for å rense ventilasjonen i alle blokkene, samt se på behovet for å legge ny asfalt og generelt oppgradere borettslagets veier (etter vedtak i generalforsamling 2020). Fellesgjelden vil øke, men det er pr d.d usikkert hvor mye. Sist økning av felleskostnadene var 01.01.2021 med 10 %.

Forkjøpsrett

Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

Meldefrist forkjøpsrett

15.04.2021

Styregodkjennelse

20 dagers styregodkjennelse.

Dyrehold

Det er tillatt å ha en hund eller en katt pr. leilighet. Dyret må ikke holdes uten styrets tillatelse. Dyreholdserklæringen skal være godkjent av styret og hundeklubben før dyret anskaffes. Godkjenningen gjelder kun for det dyret som det er søkt for. Ved bytte må ny søknad leveres. Ikke alle hunderaser er tillatt. For ytterligere informasjon se husordensreglene.

Forsikring

Borettslaget har forsikring hos W.R.BERKLEY INS.NORWAY NU - polisenummer 101203.1.

Ligningsverdi

Likningsverdi for inntektsåret 2018:
Som primærbolig: kr 869 264,-
Som sekundærbolig: kr 3 129 350,-

Felleskostnader

Totale felleskostnader pr. d.d. kr 3.059,- pr. md.
Herav:
Felleskostnader 2.819,-
Rehab garasje 140,-
Trappevask 100,-

Felleskostnadene inkluderer garasjeplass, Kabel-TV/internett, vaktmestertjenester, vask av fellesareal, fellesvaskeri, felles forsikring og kapitalkostnader.

Andel fellesgjeld/fellesformue

Sum andel fellesgjeld (kun lån) kr 126.000, (avrundet opp til nærmeste hele tusen) pr. 01.03.2021. Fellesformue pr 01.03.2021 kr 8.482,-.

Lånevilkår

Borettslaget har tre lån:

Lån 1:
Lånenummer: HANDE-83987190569
Annuitetslån med 12 terminer pr. år
Flytende rente på 1,50 %
Restløpetid: 14 år 1 mnd.
Restsaldo: 2.821.564,-
Restsaldo andel: kr. 5.995,-
Kapitalkostnad: kr 40,-

Lån 2:
Lånenummer: 2HAND4-83987145288
Annuitetslån med 12 terminer pr. år
Flytende rente på 1,50 %
Restløpetid: 11 år 10 mnd.
Restsaldo: 3.223.318,-
Restsaldo andel: kr. 6.845,-
Kapitalkostnad: kr 53,-

Lån 3:
Lånenummer: 2HAND5-83987174733
Annuitetslån med 12 terminer pr. år
Flytende rente på 1,50 %
Restløpetid: 21 år 6 mnd.
Restsaldo: 53.115.103,-
Restsaldo andel: kr. 112.807,-
Kapitalkostnad: kr 512,-

Garantiordning

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Ferdigattest foreligger og kan utleveres på forespørsel.

Konsesjon

Eiendommen er konsesjonsfri.

Odel

Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Eiendommen/området er regulert til boligformål.

Totale kostnader

3 000 000,- (Prisantydning)
126 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
3 126 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
7 494,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
15 554,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
3 141 554,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Med denne forsikringen følger det også med flytteforsikring fra Tryg. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet (skriv dato her) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (skriv vedlegg her)
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Tone Kristine Vik Skomdal

Oppdragsnummer

705210031