Helgesens gate 81B

Stor, lys og gjennomført 2-roms - Gangavstand til alle servicetilbud - Balkong - Her kan du flytte rett inn!

Velkommen til Helgesens gate 81B ved Per Gunnar Hval.

Boligdetaljer

Prisantydning
kr 4 250 000

BRA / P-rom
58 m² / 58 m²

Boligtype
Leilighet

Kart sentrert på geolokasjonen 59.9213279007949 breddegrad, 10.7763514236779 lengdegrad
Totalpris inkludert fellesgjeld og omkostninger

kr 4 511 248

Detaljer om boligen
Prisantydning kr 4 250 000
Andel fellesgjeld kr 242 000
Omkostninger kr 19 248
Totalpris kr 4 511 248
Felleskostnader kr 3 159 per måned
Antall rom 2
Antall soverom 1
Primærrom (P-rom) 58 m²
Bruksareal (BRA) 58 m²
Etasje 1
Eierform Aksjeleilighet
Boligtype Leilighet
Adresse Helgesens gate 81B
Kommune Oslo
Byggeår 1952
Energimerket Oransje F

Kontakt Per Gunnar for en gratis og uforpliktende verdivurdering

Å, nei!

Noe gikk galt under innsendingen av skjemaet...

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Sevice apply.

Nabolagsprofil, Helgesens gate 81B

Når du vurderer å kjøpe bolig, kan det være greit å også gjøre seg kjent med nabolaget. Her finner du blant annet ut hvor nærmeste matbutikk ligger, hvor bussen går fra, hvordan du enklest kommer deg til jobben, om området er barnevennlig og hvilke mennesker som blir naboene dine.

Mer om boligen

Beskrivelse

Velkommen til denne flotte 2-roms leiligheten med solrik, attraktiv beliggenhet i veletablert boligområde på Sofienberg. Gangavstand til offentlig kommunikasjon, flotte park- og rekreasjonsområder, kafeer, barer, restauranter og et rikt utvalg av bymessige fasiliteter og servicetilbud. Fra stuen er det utgang til en solrik, vestvendt balkong med utsyn til fellesarealene. Mulighet for leie av parkeringsplass etter venteliste. Innvendig er leiligheten betydelig oppgradert i senere år med blant annet nytt Epoq-kjøkken fra 2019 og ny enstavs parkett fra 2018.

Beliggenhet

Sofienberg fremstår som et sentralt og populært boligområde med gangavstand til kollektivtransport, parkanlegg og et rikt utvalg av bymessige fasiliteter og servicetilbud. For barna og den aktivitetslystne er det kort vei til fotballbane, lekeplass, idrettshall og treningssenter som gjør området til et attraktivt sted å bosette seg. Boligen ligger også i nærhet til flotte tur- og friluftsområder med mange parker og grøntarealer. Tøyenparken, Sofienbergparken og Botanisk hage ligger i nærområdet.

Tøyenparken ligger i skråningen vest for høydedraget fra Ola Narr til Kampen park og skaper flott utsikt mot sentrum og fjorden. Høydedraget og øvre del av parken kan sees fra mange steder i indre by. Mot øst er parken nokså flat med store plener. I syd-enden ligger Caltexløkka ballbaner. Midt i parken ligger løkka Bellevue, i dag barnehage. Oslo kommune bygger i dag et nytt og moderne badeanlegg på Tøyen. Det nye Tøyenbadet blir byens største badeanlegg og vil gi Oslo et nytt hovedbad for både idrett og publikum.

Helgesens gate 81B har nærhet til et godt utvalg av daglige servicetilbud. Dine matinnkjøp kan gjøres ved bl.a. Rema 1000 og Bunnpris Sofienberg som ligger i nærområdet. Området har gangavstand til Grünerløkka som er velkjent for sitt spennende og unike utvalg av vintagebutikker, mote, interiør, kaféliv, barer, restauranter, uteserveringer og frisører, det meste sentrert rundt hovedgatene Markveien og Thorvald Meyers gate. Det er også kort vei til eksotiske Grønland med sitt yrende folkeliv, Torshov, Storo, St. Hanshaugen, Oslo City, Byporten, samt de øvrige handlegatene i Oslo sentrum. Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, trikk, T-bane og flybuss som forenkler et aktivt liv uten bil. Nærmeste bussholdeplass er Sars gate (ca. 5 min) og Helgesens gate (ca. 2 min unna). Nærmeste trikkestopp er Sofienberg (ca. 7 min unna). Nærmeste t-banestop er Tøyen (ca. 9 min unna) og Carl Berner (ca. 10 min unna).

Adkomst

Det er enkelt å komme seg til boligen med kollektivtransport. Det vil bli skiltet med visningsskilt under annonserte fellesvisninger. Se kartskisse for detaljert veibeskrivelse til eiendommen eller gå inn på www.ruter.no for informasjon om offentlig kommunikasjon.

Byggemåte

Blokk i mur/ betong med pusset/slammet teglsteins fasade. Leilighetens skillende etasjeskiller i betong. Saltak i trekonstruksjon tekket med takstein. Betongsåle/grunnmur fundamentert til antatt fast masse og drenering trolig fra byggeår. Vinduer med 3-lags glass. Finert entredør, brann og lydklassifisert. Balkongdør med 3-lags glass. 2-fløyet balkongdør på soverom med 3-lags glass.

Innhold

Leiligheten er beliggende i blokkens 1. etasje, og består av entre, bad, kjøkken, soverom og stue med utgang til balkong. Leiligheten er gjennomgående med lyse flater, og fremstår som vedlikeholdt med normal bruksslitasje. Leiligheten disponerer 1 bod i kjeller, samt 1 loftsbod. Det er tilgang til fellesvaskeri for beboere i aksjelaget. Mulighet for leie av garasjeplass/oppstillingsplass etter ansiennitet. Ellers vanlig gateparkering.

Areal

Primærrom: 58 kvm, Bruksareal: 58 kvm, Bruttoareal: 65 kvm

Standard

Entre: Hyggelig og lys entré. Det er gode muligheter for sko og klesoppheng.

Bad/wc: Bad fra 2007 i regi av aksjelaget. Badet er flislagt med varmekabler på gulv. Fliser på vegg og himling med malte takflater og innfelte downlights med dimmer. Badet fremstår med: dusjdører, servant, speil med lys, overskap og wc.

Kjøkken: Lyst og romslig kjøkken fra 2019. Kjøkkeninnredningen er fra Epoq med glatte fronter, støpt benkeplate med enkel oppvaskkum med 1 greps blandebatteri. Ventilator med kullfilter, lys under overskap. Integrerte hvitevarer med: komfyr, induksjon platetopp, oppvaskmaskin og kjøl/fryseskap, samt opplegg for vaskemaskin.

Soverom: Romslig soverom med plassbygde skap. Soverommet er vendt ut mot stille område.

Stue: Romslig stue med god vindusflate som gir rikelig med lys. Stuen har god plass til sofa- og spisegruppe. Utgang til balkongen. Innvendige gulvflater belagt med enstavs parkett. Gulvene ble lagt i 2018. Innvendige veggflater belagt med malt mur og brystningspanel.

Balkong: Utgang fra stue til balkong på ca.2.m². Balkongen ble oppusset i 2015.

Kjellerbod og loftsbod: Kjellerbod med gulvareal på ca.5.m², merket med nr.114. Loftsbod med gulvareal på ca.14.m² med skråtak mot gulv, merket med nr. 114.

Følgende bygningsdeler har fått TG 2 ihht tilstandsrapport av Takstmann Glenn-Erik Larsen den 26.11.2020.

TG2:
Luftbehandling - Bad - Ventilasjonssystemet på bad fremstår med naturlig avtrekk fra ventil, det mangler spalte under dørbad for tilluft. Ventilasjonssystemet fremstår derfor med delvis funksjonalitet.
Innvendige dører - Innvendige dører fremstår med normal funksjonalitet. TG settes ut i fra alder på de eldste dører, med gjenværende brukstid.

Øvrige bygningsdeler har fått TG 1. Ingen bygningsdeler har fått TG3.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med panelovner/strøm.

Parkering

Sammen med Sofienbeggata 59 leier boligaskjeselskapet 43 parkeringsplasser fra Oslo kommune. Det er et eget parkeringsutvalg som styrer venteliste og tildeling. Beboere som ønsker plass kan kontakte parkeringsutvalget. Fra 1. januar 2021 er leien NOK 589,- per måned. Det er for tiden 3-4 års ventetid.

Forretningsfører

OBOS eiendomsforvaltning AS.

Borettslaget

Aksjeselskapet består av 72 leiligheter knyttet til aksjer. Helgesensgate 79 AS er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 833724452, og ligger i bydel Grünerløkka i Oslo kommune med følgendeadresse: Helgesens Gate 79, Helgesens Gate 81 og Helgesens Gate 83 Gårdsnummer: 229, og bruksnummer: 27

Bare fysiske personer (enkeltpersoner) kan være aksjeeiere selskapet. Ingen kan eie flere aksjer enn de som gir borett til en bestemt bolig. 3 Leileboeraksjer gir rett til leie av en leiligheten på 2 rom og kjøkken. 4 leieboeraksjer gir rett til leie av en leiligheten 3 rom og kjøkken.

Styret har arbeidet med ulike prosjekter gjennom mesteparten av året. De viktigste prosjektene har vært:
- Installasjon av fibernett
- Utarbeidet en plan for oppgradering av uteområdene
- Startet opp en utegruppe med engasjerte beboere som vil jobbe for å utvikle og holde ved like uteområdene.
- Bygging av pergolaer
- Vedlikeholde vaskekjellerene med nye maskiner
- Satt i gang ny runde med reklamasjoner mot fasadeoppussingen

Større vedlikehold og rehabilitering:
- 2016 Nye søppelskap utendørs
- 2015 Oppganger pusset opp med nye brannsikre dører inn til kjeller og loft, malt vegger og himling, reparert skader i vegger, nye postkasser
- 2014-15 Fasaderehabilitering med fullstendig fasade- og piperehabilitering inkludert stålrør i pipeløpene, nye skorsteiner, ny og isolert kledning av karnappene, nye vinduer og nye inngangsdører, nye takluker, betongrehabilitering av balkongene med mer.
- 2013 Elektroprosjekt. Det elektriske fellesanlegget, inkludert hovedtavler, frem til og med hver beboers sikringsskap ble skiftet. Brannvarslere (i alle leiligheter og fellesarealer) koplet til sentral med bygårdsfunksjon ble installert. Lys ute og i oppgangene ble skiftet til LED-lamper med fotoceller. Stikkontakter installert i kjellerbodene. Jordingsanlegget ble kontrollert. Nye porttelefoner i alle oppganger og leiligheter.
- 2011 Installasjon av husbrannslanger i samtlige leiligheter.
- 2006-07 Våtromsrehabilitering Utskiftning av alle innvendige vann- og avløpsrør samt totalrehabiltering av badene.
- 2004 Nye stoppekraner
- 2000 Utskifting av entredører
- 2000 Bredbånd installert (UPC) 16
- 1998-99 Takene ble rehabilitert

Styregodkjennelse

Ja - 20 dager styregodkjennelse.

Dyrehold

Dyrehold er tillatt under visse forutsetninger.

Forsikring

Aksjeselskapets eiendommer er forsikret i IF SKADEFORSIKRING(35704) med polisenummer 846346. Forsikringen dekker bygningene og fellesareal. Forsikringen dekker også veggfast utstyr, bygningsmessige tilleggsinnretninger og forbedringer i den enkelte bolig. Oppstår det skade i leiligheten, skal aksjonær sørge for å begrense skadeomfanget mest mulig og prøve å kartlegge årsaken til skaden. Skaden meldes til forsikringsavdelingen i OBOS på telefon 22868398, eller e-post forsikring@obos.no. Forsikringsavdelingen melder skaden til forsikringsselskapet, bestiller om ønskelig håndverker for reparasjon og sørger for at kostnader knyttet til skaden blir refundert eller betalt av forsikringsselskapet.

Selv om aksjeselskapets forsikring brukes, kan aksjonær belastes hele eller deler av egenandelen dersom forholdet ligger innenfor aksjonærs ansvar. Den enkelte aksjonær må selv sørge for å ha hjemforsikring som dekker innbo og løsøre.

Ligningsverdi

Ligningsverdi for inntektsåret 2018:
Som primærbolig: kr 1 043 408,-

Felleskostnader

3 159,- pr Mnd
fibernett, betjening andel gjeld, vaktmestertjeneste, renhold fellesareal, drift og vedlikehold, forretningsførsel og revisjon, kommunale avgifter og andre driftskostnader.

Andel fellesgjeld/fellesformue

Boligens andel fellesgjeld utgjør kr 242.000,- pr 01.12.20
Boligens andel fellesformue utgjør kr 8.113,- pr 31.12.19

Lånevilkår

Borettslaget har 2 lån. Det er ikke mulighet for individuell nedbetaling på hele eller deler av fellesgjeld.

OBOS01-98207403164: annuitetslån med total restgjeld kr 16.782.607,-, hvorav denne boligens andel er kr 212.042,-. Restnedbetalingstid 23 år og 10 md. Flytende rente på 2,30 %.

1OB928-98207366080: annuitetslån med total restgjeld kr 2.356.825,-, hvorav denne boligens andel er kr 29.766,-. Restnedbetalingstid 6 år og 2 md. Flytende rente på 2,30 %.

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Kjøpers ansvar for øvrige andelseieres mislighold

Boligselskapet har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til boligselskapet hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Det foreligger ekspedisjonsdokument datert 13 02.1950. Dette tilsvarer det vi i dag kjenner som en ferdigattest.

Det foreligger ferdigattest datert 27. juni 2007 for rehabilitering av røropplegg og bad.

Utleie

Det er ikke tillatt å leie ut eller overlate bruken av boligen til andre uten styrets samtykke og godkjennelse av leietaker. Søknadsskjema for utleie/bruksoverlating fås ved henvendelse til OBOS.

Konsesjon

Eiendommen er konsesjonsfri.

Odel

Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Diverse

Automatsikringer i sikringsskap plassert i felles oppgang.

Styret må kontaktes før ildsted monteres slik at montør får nødvendige opplysninger om skorsteinsløpene. Ettersom det er satt ned stålrør i pipene, er det nødvendig med både fagkunnskap og opplysninger fra styret før montering/remontering.

Fellesvaskeriet ligger i C-oppgangene og skal brukes i henhold til gjeldende regler. Vaskeriene er kun til aksjonærenes/beboers bruk. Når du vil vaske, markerer du aktuell tid med «vaskeklossen». Husk å overholde vasketidene.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Eiendommen/området er regulert til bolig.

Totale kostnader

4 250 000,- (Prisantydning)
242 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
4 492 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
3 538,- (Noteringsgebyr forretningsfører)
8 810,- (Transportgebyr)
--------------------------------------------------------
19 248,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
4 511 248,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet (skriv dato her) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: tilstandsrapport, energimerking og egenerklæring.
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler MNEF, fagansvarlig Irene H. Tørlen

Finn.no: Visningstekst

I OBOS setter vi sikkerhet og trygghet på visning høyt. For å begrense spredning av Coronaviruset ber vi deg derfor melde dere på visning før dere kommer. Dersom du er i "risikogruppen" eller i karantene iht. Helsedirektoratets retningslinjer ber vi deg ta kontakt med megler i forkant av visningen. Merk at salgsoppgave ikke blir delt ut på visning(pga. smittefare), men kan lastes ned digitalt.

Oppdragsnummer

701200147
Til toppen