Havreveien 65

Lys og attraktiv 3-roms toppleilighet med vestvendt balkong! | Kort vei til Manglerud Senter/ T-bane | Vv inkl.

Boligdetaljer

Prisantydning
kr 3 500 000

BRA / P-rom
68 m² / 65 m²

Boligtype
Andelsleilighet

Kart sentrert på geolokasjonen 59.8951638984903 breddegrad, 10.8107242684981 lengdegrad
Totalpris inkludert fellesgjeld og omkostninger

kr 3 597 385

Detaljer om boligen
Prisantydning kr 3 500 000
Andel fellesgjeld kr 82 000
Omkostninger kr 15 385
Totalpris kr 3 597 385
Felleskostnader kr 4 241 per måned
Antall rom 3
Antall soverom 2
Primærrom (P-rom) 65 m²
Bruksareal (BRA) 68 m²
Etasje 3
Eierform Borettslag
Boligtype Andelsleilighet
Adresse Havreveien 65
Kommune Oslo
Byggeår 1963
Energimerket Rød E

Nabolagsprofil, Havreveien 65

Når du vurderer å kjøpe bolig, kan det være greit å også gjøre seg kjent med nabolaget. Her finner du blant annet ut hvor nærmeste matbutikk ligger, hvor bussen går fra, hvordan du enklest kommer deg til jobben, om området er barnevennlig og hvilke mennesker som blir naboene dine.

Mer om boligen

Leiligheten har en attraktiv og svært god intern beliggenhet i en enveiskjørt gate i veletablerte og barnevennlige omgivelser. Bydelen byr på et rikt forretnings- og servicetilbud med Manglerud Senter som inneholder kaféer, butikker og vinmonopol. I tillegg ligger Bryn og Lambertseter senter få kjøreminutter unna.

Det er god tilgang på treningsstudio i nærområdet med Gym Manglerud på Manglerud senter, samt Fresh Fitness og Sats Elixia på Ryen.

Meget kort vei til offentlig kommunikasjon med T-bane, buss og tog. T-bane fra Manglerud til Jernbanetorget tar ca. 12 minutter. Kort vei til T-bane (Frognerseteren /Vestli via Majorstuen mot sentrum og nr. 1 og 4 mot Bergkrystallen) og buss 23 (Simensbråten / Lysaker). For ytterligere informasjon se www.ruter.no

Tur- og rekreasjonsmuligheter i nærheten med kort vei til Østensjøvannet med sitt flotte og rike dyre- og fugleliv, samt gang- og sykkelsti i forbindelser til Østmarka. Østmarka byr på et stort utvalg av turløyper sommer som vinter, bade- og fiskevann.

Gode og varierte aktivitetstilbud til barna som innebandy, hockey, turn mm. Store grøntarealer og fine lekearealer til barna foran blokken. Kort vei til Ekebergsletta med turmuligheter, ridesenter, minigolf, dyrepark og idrettsanlegg. Meget barnevennlig med kort vei til barnehager og skoler i alle trinn.

Primærrom: 65 kvm, Bruksareal: 68 kvm, Bruttoareal: 75 kvm

Entré:
Romslig og praktisk entré med stort og praktisk garderobekott til oppbevaring av støvsuger, yttertøy, sko, m.m. Dør-calling med portåpner. God plass til kommoder for ekstra oppbevaring i gangen.

Bad/wc:
Flislagt, utvidet bad med elektrisk gulvvarme og downlights i himling. Baderommet er utstyrt med veggmontert klosett, servant med underskap og speil med overlys. Dusjhjørne med skyvedør. Opplegg for vaskemaskin. Badet ble rehabilitert i regi av borettslaget i ca. 2002/2003.
Det er opplyst av tidligere eier at varmekabler og fliser ble byttet i senere tid pga reklamasjon.

Kjøkken:
Stort og praktisk kjøkken med spiseplass. Kjøkkeninnredning med profilerte, folierte fronter. Laminat benkeplate med nedfelt kum i rustfritt stål. Plater på vegg over benk. Ventilator med kullfilter over stekesone. Opplegg for oppvaskmaskin. Fronter/dører og benkeplate ble skiftet i 2005 av tidligere eier. Meget hyggelig utsyn fra kjøkkenvindu mot nærområdet.

Stue:
Lys og luftig stue med store vindusflater som gir godt med lys inn i leiligheten. Det er pipeløp i stuehjørne med muligheter for ildsted. Det er utgang via plassbesparende skyvedør til vestvendt balkong på ca. 6 kvm med gode solforhold. Det er god plass til spisestuebord og sofagruppe.

Soverom I:
Soverommet er av god størrelse og vender ut mot rolig grøntarealet. Praktisk garderobeskap medfølger.

Soverom II:
Soverom II har adkomst fra stuen og vender ut mot rolig gate. God plass til skyvdørsgarderobe/ garderobeskap ved ønske om det.

Overflater på innvendige gulv:
3-stavs eikeparkett i entré/gang, på kjøkken, det ene soverommet samt i stue.
Laminat i garderobe og det ene soverommet.
Flislagt gulv på bad.
Slitte og sprukne flisfuger i dusjsone.
Ellers normal og forventet bruksslitasje.
Isolert sett er flisfuger i dusjsone gitt tilstandsgrad 2. Omfuging anbefales.
Gulvvarme (kabler) på bad.
Parkett opplyses å være lagt i 2005 ( tidligere eier)

Overflater på innvendige vegger:
Hovedsakelig malt strie samt glatte, malte flater.
Flissatte vegger på bad.
Teglsteinsfliser på brannmur i stue.

Teglsteinsfliser på brannmur er ikke fuget.
Noe sprekker i flisfuger i dusjsone på bad.
Ellers ingen unormale avvik registrert utover normal bruksslitasje. Ref. tilstandsrapport.

Overflater på innvendig himling:
Glatte, malte himlingsflater.
Downlights (halogen) på bad.

Standard på bolig:
Leiligheten holder en gjennomgående normalt god standard og fremstår som godt vedlikeholdt.

Annet:
Sikringsskap samt el-anlegg i fellesarealer ble skiftet i 2018.
Ventilasjonsanlegget ble renset i 2016.
Sirkulasjonsrør for varmtvann ble skiftet i 2018.
Vinduer og callinanlegg ble skiftet i 2013.
Balkongdør er merket med produksjonsår 1987.
Fellesvaskeri i Havreveien 45 og 67
En bod i 1. etasje og 1 kjellerbod ca. 3 kvm hver beliggende i oppgang nr 63.
Felles sportsbod med plass til sykler, akebrett med mer.

Ingen hvitevarer medfølger. Hvitevarer som er tilstede kan avtales i etterkant av salg.
Garderobeskap på soverom 1 medfølger boligen ved salg.

Elektrisk fyring med panelovner. Varmekabler i badegulv. Pipeløp i stuen.
Kun panelovner som er tilstede på visning medfølger boligen ved salg.

Eiet fellestomt på 10 894 kvm. Tomten er opparbeidet med gressplener, variert vegetasjon, sittegrupper og lekeapparater samt asfalterte gang- og stikkveier.

Borettslaget har parkeringsplasser (17 stk) ute som leies ut etter ventelister. Forøvrig gateparkering etter gjeldende bestemmelser. ( Gratis parkering pr.d. d.). Evt. leie av borettslagets parkeringsplasser, henv. styret. Kr 200 pr mnd fra 01.01.19. Parkering leie/administrasjonskostnader belastes etter gjeldende satser.

OBOS Tlf. 22 86 55 00

Byggveien Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 950385618. består av 148 andelsleiligheter og ligger i bydel 13 Østensjø i Oslo kommune med følgende adresser:
Havreveien 33 - 73 med gårds nr. 148 - og bruks nr. 303.
Første innflytning skjedde i 1962 og tomten ble kjøpt i 1986 og er på 15 000 m².
Se også borettslagets hjemmeside:
http://www.byggveienbrl.no/

Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

20.01.2020

Hundehold er tillatt. Det forutsettes at beboerne i oppgangen blir kontaktet før hund anskaffes. Hunden skal ikke være til sjenanse for andre beboere i borettslaget. Det gjelder spesielt fellesarealer og uteområdet. Ref s. 4 husordensregler. Ligger også tilgjengelig på finn annonse.

IF Skadeforsikring - polisenummer: 565488
Ny eier må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi for inntektsåret 2018:
Som primærbolig: kr 893 176,-
Som sekundærbolig: kr 3 215 433,-

4 241,- pr Mnd
Varmtvann, kapitalkostnader, trappevask, fellesvaskeri, kommunale avgifter, felles bygningsforsikring, kabel-TV fra Get og nedbetaling av andel fellesgjeld.

Totale felleskostnader pr. d.d. kr 4.241,- pr. md.
Herav:
Felleskostnader 3.206,-
Kapitalkost. lån 2 OBOS kr. 739,-
Kapitalkost. lån 1 Husbanken kr. 296,-

Borettslaget har avtale med Get som leverandør av TV- og bredbåndstjenester. GET-box micro, samt 10/5 Mbps bredbåndshastighet internett.
Gjør oppmerksom på avtale kan endres underveis av

Borettslaget har tre lån. På denne andelen utgjør det en fellesgjeld på kr. 82.000,-.
Lån 1: Husbanken: Restsaldo: kr 14 260,- Restløpetid: 4 år og 3 mnd. 2 Terminer. 1,89 % flytende rente. Kap. kostnader. kr. 298,- *
Lån 2: OBOS: Restsaldo: kr 41 131,- Restløpetid: 5 år. 12 Terminer. 2,95 % flytende rente. Kap. kostnader. kr. 739,-* In-lån
Lån 3: OBOS Restsaldo: kr 25.801,- Restløpetid: 13 år og 4 mnd. 12 Terminer. 2,95 % flytende rente. Kap. kostnader. kr. 196,-

Styret har i styremøte 02.01.18 vedtatt opptak lån kr 5 millioner til rehabilitering av blant annet elektro, utskifting kjellervinduer, reparasjonen av trapper ved vaskerom og endevegger. Fasadevask. Innholdet i sikringsskapet er skiftet på denne leiligheten.
Ca. kr 1 200 000,- av lånet er ikke blitt benyttet og således ikke fordelt på andel fellesgjeld. Info fra styret 08 januar: Det blir ikke aktuelt for oss å ta opp resten av lånet pr.d.d

* IN-ordning: Individuell nedbetaling av fellesgjeld: Borettslaget har lagt til rette for individuell nedbetaling av fellesgjeld.

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Boligen inngår i et OBOS-tilknyttet borettslag. Dersom borettslaget påføres økonomisk tap som følge av manglende innbetalte felleskostnader, garanterer OBOS overfor borettslaget full inndekning av disse manglende innbetalte felleskostnader.

Ferdigattest foreligger på blokk.

Større vedlikehold og rehabilitering:
2019 Utskifting av alle inngangsdørene inn til oppgangene.
2018 Blant annet elektro, utskifting kjellervinduer, reparasjon av trapper ved vaskerom og endevegger. Fasadevask. Innhold i sikringsskap skiftes hos andelseiere som ikke har gjort dette.
2016: Utskifting av røykvarslere. Rens av ventilasjonsanlegg. 8 nye vaskemaskiner. Lagt kantstein rundt bed. Byttet lamper med fotoceller bak blokkene. Byttet til led-pærer i inngangspartiene.
2015: Rehabilitering av grøntanlegg. Røykhatter på piper. Maling av inngangspartier og gjerde rundt papircontainer.
2014: Fasadevask og skiftning av låser.
2013: Totalutskifting av vinduer og nytt callinganlegg.
2009: Nye pipebeslag på alle pipene.
2008: Trappene ved oppgangene er reparert og satt i forsvarlig stand
2006-2007: Maling og oppussing av oppgangene, samt nye postkasser.
2005: Rehabilitering av vaskeriene.
2003-2004: Våtromsrehabilitering.
2002: Forprosjekt våtromsrehabilitering.

Borettslaget har eget styrerom. Styret er å treffe på styrerommet i Havreveien 67 i hver første tirsdag i hver måned (unntatt i juli) fra kl. 19.00 - 20.00. Postkasse utenfor nr. 67.
- Nettside: http://www.byggveienbrl.no/

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.
Eiendommen/området er regulert til boligformål og forretninger/ industri like ved. Tomten i Byggveien som nå rommer garasjer eid av Oslo Garasjene har OBOS Forretningsbygg planer om å bygge ca. 10 000 kvadratmeter med moderne og funksjonelle kontorlokaler. Planene er godkjente og rammetillatelse er gitt. Se: http://www.obosforretningsbygg.no/prosjekter-byggveien-8

3 500 000,- (Prisantydning)
82 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
3 582 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
7 325,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett/ Gebyr for bruk av forkjøpsretten)
--------------------------------------------------------
15 385,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
3 597 385,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Etter avtale med selger.

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgaven er opprettet og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007. Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: Tilstandsrapport, egenerklæringsskjema, energiattest forside og nabolagsprofil. Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Eiendomsmegler André Johannessen

702190120