Havreveien 6

Innbydende 2-roms endeleilighet i 2.etg med solrik balkong! | Kort vei til Manglerud Senter/ T-bane | VV & fyr inkl.

Boligdetaljer

Prisantydning
kr 3 100 000

BRA / P-rom
56 m² / 52 m²

Boligtype
Andelsleilighet

Kart sentrert på geolokasjonen 59.8946592525722 breddegrad, 10.8082299168671 lengdegrad
Totalpris inkludert fellesgjeld og omkostninger

kr 3 233 385

Detaljer om boligen
Prisantydning kr 3 100 000
Andel fellesgjeld kr 118 000
Omkostninger kr 15 385
Totalpris kr 3 233 385
Felleskostnader kr 3 583 per måned
Antall rom 2
Antall soverom 1
Primærrom (P-rom) 52 m²
Bruksareal (BRA) 56 m²
Etasje 2
Eierform Borettslag
Boligtype Andelsleilighet
Adresse Havreveien 6
Kommune Oslo
Byggeår 1960
Energimerket Gul B

Nabolagsprofil, Havreveien 6

Når du vurderer å kjøpe bolig, kan det være greit å også gjøre seg kjent med nabolaget. Her finner du blant annet ut hvor nærmeste matbutikk ligger, hvor bussen går fra, hvordan du enklest kommer deg til jobben, om området er barnevennlig og hvilke mennesker som blir naboene dine.

Mer om boligen

Boligen ligger sentralt til i et veletablert boligområde på Ryen/Manglerud.

Nærhet til Østmarka med flotte tur- og rekreasjonsmuligheter sommer som vinter. Østensjøvannet er kjent for sitt yrende fugleliv og en mengde ulike fuglearter, noe som gjør dette til et flott område for barn så vel som for voksne. I tillegg er det gode tur- og friluftsområder på Ekeberg og i Svartdalsskogen/Alna. Flere skoler og barnehager i nærområdet. To kjøpesentre i umiddelbar nærhet (Manglerud senter ca. 5 minutters gange og Bryn senter, ca. 15 minutters gange) med alt av servicetilbud.

Kort vei til stor Rema 1000 butikk, søndagsåpen kiwi og Coop Ekstra på Ryen. Døgnåpen Esso/Deli de Luca ved Ryenkrysset like ved også.

Kort avstand til buss (70,71 og 23) og T-bane (Manglerud/Ryen T-banestasjon) med hyppige avganger til Oslo sentrum (ca. 15 min).Det tar ca. 7 minutter med bil til Oslo sentrum. Stort idrettstilbud i nærområdet med bl.a. fotball, ishockey, innebandy, turn, basketball mm. Innendørs fotballhall og ishockeyhall på Manglerud. Samt Fresh Fitness og SATS på Ryen.

Lys og attraktiv 2-roms leilighet i 2.etg med sentral beliggenhet på Ryen/ Manglerud!


Leiligheten inneholder både pent flislagt bad og kjøkken fra Ikea. Separat kjøkken. Soverom av god størrelse med garderobeskap. Stue med god plass til både sofagruppe og spisestuebord. Fra stuen er det utgang via skyvedør til stor og solrik balkong på ca. 7 kvm!

Attraktive punkter:
•Meget god og arealeffektiv planløsning
•Sydvestvendt balkong på ca. 7 kvm
•Ikea kjøkkeninnredning 2009
•God med lagring innvendig bod, kott og i tillegg en kjellerbod
•Flislagt baderom oppusset i regi av brl ca. 2005
•Kort vei til Manglerud senter og Bryn senter
•Ca. 400/ 200 m til t-bane og buss fra Ryen
•Ca. 200 m til Fresh Fitness/ SATS Ryen
•Kort vei til Østensjøvannet med flotte turstier
•Barnevennlig område, kort vei til barnehager og skoler

Primærrom: 52 kvm, Bruksareal: 56 kvm, Bruttoareal: 61 kvm

Entré:
Lys og innbydende entré med stor innvendig garderobe med praktiske kurver med svært god oppbevaring til klær og kott til oppbevaring av støvsuger, yttertøy, sko, m.m. God plass til smal kommode eller skohylle/ skap i gang for ekstra oppbevaring.

Baderom:
Baderom med senket himling med downlights og varmekabler i gulv. Baderomsinnredning er bestående av servant med underskap, innfliset speil, vegghengt klosett, dusjhjørne med skyvedører og opplegg for vaskemaskin. På grunn av endeleilighet er det også vindu på baderommet. Badet ble pusset opp i regi av brl i 2005.

Kjøkken:
Romslig og praktisk kjøkken med spiseplass. Takhøy kjøkkeninnredning med slette lakkerte skapfronter. God skap- og benkeplass. Mosaikkfliser over laminat benkeplate med en og halv oppvaskkum. Ventilator over stekesone. Integrert koketopp, stekeovn, mikrobølgeovn, kjøleskap og oppvaskmaskin. Pent Ikea kjøkken fra 2009.

Stue:
Lys og romslig stue med god plass til sofagruppe og spisegruppe. Her har man flere møbleringsmuligheter. Store vindusflater som slipper inn godt med naturlig lys inn. Utgang via skyvedør til stor sydvestvendt balkong på ca.7 kvm. Det er tillatt å grille med gassgrill eller elektrisk grill på balkongen. God plass til utemøblement og grill hvis ønskelig. Anledning til å innglasse balkong også ved ønske om det.

Soverom:
Leiligheten har et meget romslig soverom av god størrelse med plass til dobbeltseng og nattbord. Romslig garderobeskap.

Annet:
- Fellesvaskeri: Borettslaget har 9 fellesvaskerier som betjenes med magnetkort. Prisen for bruk av en vaskemaskin er kr. 10,-. Dette gjelder også tørkerom (40 min).
- En kjellerbod på ca. 3, 7 kvm.
- Automatsikringer plassert i felles oppgang.

Overflater på innvendige gulv:
Overflater er belagt med fliser og gulvvarme på baderom, laminat i entré, garderobe og på kjøkken, belegg i kott ellers parkett i øvrige rom.

Overflater på innvendige vegger:
Overflater er belagt med fliser på baderom, malt strie i entré, kjøkken og i stue ellers malte slette flater i øvrige rom.

Overflater på innvendig himling
Himling er belagt med takess-plater med innfelte downlights på baderom ellers malte slette flater i øvrige rom.

Følgende har TG 2:
Vinduer, balkongdør og ytterdør: Vinduer er av eldre dato. Det er ikke opplyst om feil eller mangler på befaringsdagen. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt. Tilstandsgrad settes grunnet alder på balkongdør.
Baderommets ventilasjon og overflater innvendig gulv og vegger. Tilstandsgrad settes grunnet alder. Det er manglende spalte for tilluft under dør. Dette bør opprettes for å få sirkulert luften på baderommet tilstrekkelig. Tilstandsgrad settes grunnet manglende spalte under dør.
Se ytterligere kommentarer i vedlagte tilstandsrapport.

Eier opplyser at:
- Lagt laminatgulv i entré, kjøkken og parkett på soverom i 2007.
- Satt inn IKEA kjøkkeninnredning med hvitevarer foruten oppvaskmaskin i 2009.
- Malt opp entré og stue i 2017.
- Malt opp kjøkken og soverom i 2018.
- Satt inn innebygget kjøleskap i 2018.
- Satt opp garderobeskap på soverom i 2018.
- Ny termostat på baderom og dimmer til taklys i entré satt inn i 2018.

Integrerte hvitevarer som er på kjøkken medfølger boligen ved salg.
Garderobeskap på hovedsoverom medfølger. Innvendig hylleløsning i innvendig bod medfølger.
Vaskemaskin medfølger ikke boligen ved salg.
Lampe i entré medfølger ikke boligen ved salg.

Varmekabler på bad. Forøvrig er leiligheten oppvarmet med sentralfyring (bergvarme). Fyring og varmtvann er inkludert i de månedlige felleskostnadene, lave strømutgifter

Eiet tomt på ca. 42 713,7 kvm som er felles for borettslaget. Fellesarealene er pent opparbeidet og beplantet med gressplener, asfalterte internveier, lekeplasser og sittegrupper

Borettslaget disponerer parkeringsplasser. Det vil medfølge to parkeringskort pr. leilighet som kan benyttes til disse oppstillingsplassene. Borettslaget har også 79 garasjeplasser. Depositum for garasjeplass er kr. 12 000,- + om. Leie kr 300,- pr måned. Det elektriske anlegget i garasjene er ikke dimensjonert for dette formål. Lading av el-biler kan medføre stor brannfare og er ikke tillatt! Se venteliste på hjemmesiden: http://storgaarden.no/0063/praktisk-informasjon/garasje Forøvrig vanlig gateparkering etter stedets regler.

OBOS tlf: 22 86 55 00

Storgården Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 950385529, og ligger i bydel 13 Østensjø i Oslo kommune med følgende adresse:
Enebakkvn 160-182
Havrevn 1-3 9-11
Havrevn 2-40
Raukevn 1-5 6-10
Byggvn 1-3-5-7
Borettslaget består av 551 andelsleiligheter.
Se også mer info om borettslagets hjemmeside: http://www.storgaarden.no/

Inntekter:
Driftsinntekter i 2018 var til sammen kr 24 832 025.

Kostnader:
Driftskostnadene i 2018 var til sammen kr 19 287 201

Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

25.02.2020

Etter søknad. Det må søkes styret om å holde hund eller katt også for dyr i pensjon. Se borettslagets side for mer info eller husordensregler som ligger tilgjengelige på finn annonsen og borettslagets hjemmeside: http://storgaarden.no/0063/praktisk-informasjon/dyrehold

Forsikret hos brl.: Tryg Forsikring
Polisenummer: 6659209
Innboforsikring står man for selv

Formuesverdi for inntektsåret 2018:
Som primærbolig: kr 796 569,-
Som sekundærbolig: kr 2 867 649,-

3 583,- pr Mnd
Varmtvann, fyring, kabel-tv, internett (fibernett) (Telenor), vaktmestertjenester, trappevask, våtromsrehabil., gårdsforsikring og nedbetaling av andel fellesgjeld.

Totale felleskostnader pr. d.d. kr 3.583,- pr. md.
Herav:
Felleskostnader 2.453,-
Våtromsrehabil. 1.130,-
Lånene på våtrom vil være ferdig nedbetalt i 2030. på husleien utgjør de kr. 1130,- pr mnd. Pr leilighet. ref. brl. Hjemmeside.
Gjennom borettslaget (Telenor) har man avtale om digitalboks kalt T-We-boks, samt 75/75 Mbps bredbåndshastighets internett (fibernett). Gjør oppmerksom på avtalen kan endres underveis av brl.

Borettslaget har tre lån på denne andelen som utgjør kr. 122.000,-
Lån nr. 1.: Eika. Restsaldo kr. 89.931,-, annuitetslån, restløpetid: 10 år og 11 mnd., 12 terminer pr. år, flytende rente: 2,65%.
Lån nr. 2.: OBOS. Restsaldo kr. 28.201,-, annuitetslån, restløpetid: 15 år og 8 mnd., 12 terminer pr. år, flytende rente: 2,65%.

Låneopptak i forbindelse med rehabilitering/større vedlikehold. Det tas opp lån på fire millioner som tilleggslån. To millioner er tatt ut og lagt til fellesgjelden. To millioner gjenstår og vil da bli fordelt senere på fellesgjelden. Det opplyses at oppgradering av oppganger og diverse utstyr til brl. Ref. boligopplysninger 30.01.20

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Boligen inngår i et borettslag tilknyttet OBOS. Dersom borettslaget påføres økonomisk tap som følge av manglende innbetalte felleskostnader, garanterer OBOS overfor borettslaget full inndekning av disse manglende innbetalte felleskostnader.

Ferdigattest foreligger på blokk

Større vedlikehold- og rehabiliteringshistorikk:
2018: Utskifting av låssystem med brikker og døråpnere. Oppgradert leke område.
2016: Heiser, varmepumper (bergvarme) og oppgradert alle lekeplasser
2015: Varmepumper og heiser i høyblokkene. Skiftet sand i sandkassene og opprettet ny uteplass v/ Raukveien.
2014: Berederrom og varmepumper i høyblokkene. Utebelysning i Havredalen. Belysning i Enebakkveien og Byggveien.
2013: Brannslukningsapparater. Garasjene. Gangsti & parkeringsplasser
2012: Fibernett, IK-system, Varmtvann, Fyrhuset.
2011: Dører, bord, belegg, brannvarsler.
2010: Havredalen, uteareal, vedlikehold, traktor.
2009: Trapp utearealer vedlikehold.
Se innkalling til generalforsamling 2019. Ligger som link.

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Eiendommen/området er regulert til boligformål og forretninger/ industri like ved.

Reguleringssak - 201407234
Ryensvingen 8 - Bolig og næringsbygg
På den seks mål store tomta i Byggveien har OBOS Forretningsbygg planer om å bygge 10 000 kvadratmeter moderne og funksjonelle kontorlokaler

3 100 000,- (Prisantydning)
118 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
3 218 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
7 325,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett/ Gebyr for bruk av forkjøpsretten)
--------------------------------------------------------
15 385,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
3 233 385,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Etter avtale med selger.

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgaven er opprettet og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007. Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: Tilstandsrapport, egenerklæringsskjema, energiattest forside og nabolagsprofil. Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Eiendomsmegler André Johannessen

702200008