Havreveien 40

Meget pen og stor 2-roms topp- og endeleilighet (3. etg) med sydvestvendt balkong. Vv/fyr inkl. Bør ses!

Boligen presenteres av OBOS Eiendomsmeglere ved Mona Pedersen.

Boligdetaljer

Prisantydning
kr 3 400 000

BRA / P-rom
57 m² / 57 m²

Boligtype
Andelsleilighet

Kart sentrert på geolokasjonen 59.8930733702949 breddegrad, 10.8112182360379 lengdegrad
Totalpris inkludert fellesgjeld og omkostninger

kr 3 528 554

Detaljer om boligen
Prisantydning kr 3 400 000
Andel fellesgjeld kr 113 000
Omkostninger kr 15 554
Totalpris kr 3 528 554
Felleskostnader kr 3 583 per måned
Antall rom 2
Antall soverom 1
Primærrom (P-rom) 57 m²
Bruksareal (BRA) 57 m²
Etasje 3
Eierform Borettslag
Boligtype Andelsleilighet
Adresse Havreveien 40
Kommune Oslo
Byggeår 1960
Energimerket Gul D

Kontakt Mona for en gratis og uforpliktende verdivurdering

Å, nei!

Noe gikk galt under innsendingen av skjemaet...

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Sevice apply.

Nabolagsprofil, Havreveien 40

Når du vurderer å kjøpe bolig, kan det være greit å også gjøre seg kjent med nabolaget. Her finner du blant annet ut hvor nærmeste matbutikk ligger, hvor bussen går fra, hvordan du enklest kommer deg til jobben, om området er barnevennlig og hvilke mennesker som blir naboene dine.

Mer om boligen

Beskrivelse

Meget pen og tiltalende 2-roms toppleilighet (3 . etg) med sentral beliggenhet på Ryen/ Manglerud, innerst i Havreveien - rolig og tilbaketrukket!
Boligen har et flott kjøkken med integrerte hvitevarer og god plass til kjøkkenbord. Baderommet er pent og utvidet med innmurt badekar. Stuen er lys og romslig og det er god plass til spisebord i tillegg til sofagruppe. Fra stuen er det utgang til en stor, vestvendt balkong på ca. 7 kvm med god plass til utemøbler og grill. I entreen er det et stort garderobekott/walk-in-closet med skyvedør i front. Soverommet har god plass til dobbeltseng og vender ut mot store grøntarealer. Hele leiligheten er malt i delikate farger og det er pene gulv i alle rom. Leiligheten er innbydende og her kan man flytte rett inn. Boligen egner seg godt for et par, da den er stor og har en meget god planløsning.

Beliggenhet

Boligen ligger sentralt innerst i Havreveien i et veletablert boligområde på Ryen/Manglerud.

Nærhet til Østmarka med flotte tur- og rekreasjonsmuligheter sommer som vinter. Østensjøvannet er kjent for sitt yrende fugleliv og en mengde ulike fuglearter, noe som gjør dette til et flott område for barn så vel som for voksne. I tillegg er det gode tur- og friluftsområder på Ekeberg og i Svartdalsskogen/Alna. Flere skoler og barnehager i nærområdet. To kjøpesentre i umiddelbar nærhet (Manglerud senter ca. 5 minutters gange og Bryn senter, ca. 15 minutters gange) med alt av servicetilbud.

Kort vei til stor Rema 1000 butikk, søndagsåpen kiwi og Coop Ekstra på Ryen. Døgnåpen Esso/Deli de Luca ved Ryenkrysset like ved også.

Kort avstand til buss (70,71 og 23) og T-bane (Manglerud/Ryen T-banestasjon) med hyppige avganger til Oslo sentrum (ca. 15 min).Det tar ca. 7 minutter med bil til Oslo sentrum. Stort idrettstilbud i nærområdet med bl.a. fotball, ishockey, innebandy, turn, basketball mm. Innendørs fotballhall og ishockeyhall på Manglerud. Samt Fresh Fitness og SATS på Ryen.

Areal

Primærrom: 57 kvm, Bruksareal: 57 kvm, Bruttoareal: 63 kvm

Standard

Lys, åpen og praktisk entré med stor garderobe/walk-in-closet med skyvedører i front og med svært god oppbevaringsplass til klær, yttertøy, støvsuger mm. Brann- og lydklassifisert entrédør. Dør-calling.

Pent flislagt baderom fra 2005 som er pusset opp i regi av borettslaget. Badet er utvidet og det er varmekabler i gulv og downlights i vindu. Innredningen har glatte, folierte fronter og heldekkende servant med speil over, samt veggmontert klosett. Innfliset badekar med glassvegg og dusjutstyr og opplegg for vaskemaskin.

Pent og innholdsrikt kjøkken fra IKEA med innredning med glatte, høyglans fronter. Heltre benkeplate i valnøtt og fliser over benk. Ventilatorhette i stål med kullfilter over stekesone. Integrert induksjonsplatetopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kjøle-/fryseskap.

Lys, romslig og innbydende stue med god plass til sofagruppe og spisebord. Store vindusflater gir godt med lys inn og det er montert lyskasser med downlights i himling. Det er utgang via plassbesparende skyvedør til sydvestvendt balkong på ca.7 kvm med tregulv. Det er god plass til utemøbler og grill. Det er anledning til å innglasse balkongen ved ønske om det.

Soverom:
Leiligheten har et stort soverom med god plass til dobbeltseng, nattbord mm. Soverommet vender ut mot store grønt- og fellesarealer. Det er plass til både garderobeskap, kommode mm.

- En kjellerbod på ca. 3,5 kvm
- Felles sportsbod for sykler, akebrett mm

Annet:
- Fellesvaskeri i naboblokka. Borettslaget har 9 fellesvaskerier som betjenes med magnetkort.
- Telenor Norge AS er borettslagets leverandør av TV- og bredbåndstjenester.
- Automatsikringer plassert i felles oppgang.
- Det vil bli satt inn nytt vindu på soverom og kjøkken i regi av brl

Overflater på innvendige gulv: Flislagt gulv på bad. Laminatgulv på kjøkken. Ellers 3-stavs eikeparkett. Gulvvarme (kabler) på bad.
Overflater på innvendige vegger: Flissatte vegger på bad. Ellers glatte, malte veggflater. Kalkmaling i entré/gang, på kjøkken og i stue.
Overflater på innvendig himling: Tak-ess på bad. Ellers glatte, malte himlingsflater. Downlights (halogen) på bad. Lyskasser med downlights (halogen) i stue.
Takhøyden ble i stue målt til ca. 2,47 m.


Følgende har TG 2 (tilstandsgrad 2):
Ventilasjon: Bygningen har naturlig ventilasjon som var vanlig på byggetiden. Ventilasjonsløsningen er enklere enn det som benyttes i dag. Naturlig ventilasjon gis på generelt grunnlag tilstandsgrad 2 da dagens strenge krav til ventilasjon ikke er oppfylt, til tross for at denne typen ventilasjon er normalt for boliger/leiligheter bygget i denne tidsperioden.

Baderom: Det ble rutinemessig søkt etter fukt i dusjsonens vegger med fuktindikator (Protimeter SM) på befaringen, og det var ingen indikasjoner på fukt. Fuktsøk gir kun en indikasjon og må ikke oppfattes som en garanti for baderommet. Gulv måles ikke. Noen merker på deler av innredning. Ellers normal og forventet bruksslitasje. Tilstandsgrad satt ut fra helhetlig vurdering av rommet og innredning samt alder.

Vinduer/balkongdør: Vinduene er fra 1986. Vindusglass er hele og det ble ikke observert punkteringer. Ved befaringen ble det ikke foretatt kontroll på åpne- og lukkemekanismer av vinduer.
Selger opplyste ved befaring at soveromsvindu ikke går å lukke samt at kjøkkenvinduet er
defekt. Selger opplyser at borettslaget har bestilt to nye vinduer og at disse to vinduene vil bli skiftet på nyåret (2021). Tilstandsgrad er satt ut fra alder.

Utstyr

Alle hvitevarer på kjøkken er integrerte og medfølger. Vaskemaskin på baderom medfølger ikke.

Oppvarming

Varmekabler på bad. Forøvrig er leiligheten oppvarmet med sentralfyring (bergvarme). Fyring og varmtvann er inkludert i de månedlige felleskostnadene, lave strømutgifter.

Tomten

Eiet tomt på ca. 42 713,7 kvm som er felles for borettslaget. Fellesarealene er pent opparbeidet og beplantet med gressplener, asfalterte internveier, lekeplasser og sittegrupper

Parkering

Borettslaget disponerer parkeringsplasser. Det vil medfølge to parkeringskort pr. leilighet som kan benyttes til disse oppstillingsplassene. Borettslaget har også 79 garasjeplasser. Depositum for garasjeplass er kr. 12 000,- + om. Leie kr 300,- pr måned. Det elektriske anlegget i garasjene er ikke dimensjonert for dette formål. Lading av el-biler kan medføre stor brannfare og er ikke tillatt! Se venteliste på hjemmesiden: http://storgaarden.no/0063/praktisk-informasjon/garasje Forøvrig vanlig gateparkering etter stedets regler.

Forretningsfører

OBOS tlf: 22 86 55 00

Borettslaget

Storgården Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 950385529, og ligger i bydel 13 Østensjø i Oslo kommune med følgende adresse:
Enebakkvn 160-182
Havrevn 1-3 9-11
Havrevn 2-40
Raukvn 1-5 6-10
Byggvn 1-3-5-7
Borettslaget består av 551 andelsleiligheter.
Se også mer info om borettslagets hjemmeside: http://www.storgaarden.no/

Driftsinntekter i 2019 var til sammen kr 24 734 804. Driftskostnadene i 2019 var til sammen kr 19 407 312. Dette er noe høyere enn budsjettert og skyldes i hovedsak at vi har hatt etterslep på fakturering av det nye låsesystemet på ca. kr 400 000. Årets resultat på kr 3 679 519 fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital.

Forkjøpsrett

Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

Meldefrist forkjøpsrett

21.01.2021

Dyrehold

Etter søknad. Det må søkes styret om å holde hund eller katt også for dyr i pensjon. Se borettslagets side for mer info eller husordensregler som ligger tilgjengelige på finn annonsen og borettslagets hjemmeside: http://storgaarden.no/0063/praktisk-informasjon/dyrehold

Felleskostnader

3 583,-
varmtvann, fyring, kabel-tv/internett, gårdsforsikring, trappevask og nedbetaling av andel fellegjeld.

Totale felleskostnader pr. d.d. kr 3.583,- pr. md.
Herav:
Felleskostnader 2.453,-
Våtromsrehabil. 1.130,-
Lånene på våtrom vil være ferdig nedbetalt i 2030. på husleien utgjør de kr. 1130,- pr mnd. Pr leilighet. ref. brl. Hjemmeside.
Gjennom borettslaget (Telenor) har man avtale om digitalboks kalt T-We-boks, samt 75/75 Mbps bredbåndshastighets internett (fibernett). Gjør oppmerksom på avtalen kan endres underveis av brl.

Andel fellesgjeld/fellesformue

Borettslaget har tre lån på denne andelen som utgjør kr. 113 000,-
Lån nr. 1.: Eika. Restsaldo kr. 82 098,-, annuitetslån, restløpetid: 10 år, 12 terminer pr. år, flytende rente: 1,58%. Kap. kostnader kr. 741,-
Lån nr. 2.: OBOS. Restsaldo kr. 29 995,-, annuitetslån, restløpetid: 14 år og 9 mnd., 12 terminer pr. år, flytende rente: 1,58%. Kap. kostnader kr. 191,-

Lånevilkår

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Garantiordning

Boligen inngår i et borettslag tilknyttet OBOS. Dersom borettslaget påføres økonomisk tap som følge av manglende innbetalte felleskostnader, garanterer OBOS overfor borettslaget full inndekning av disse manglende innbetalte felleskostnader.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Ferdigattest foreligger på blokk

Diverse

- På ekstraordinær generalforsamling 20.10.20 ble det vedtatt å inngå avtale om elbil-lading med Ladeklar (Hafslund). Se innkalling for mer informasjon om tjenesten.
- På ekstraordinær generalforsamling 20.10.20 ble det vedtatt at styret skal legge frem en tidsplan for gjennomføring av fasaderehabilitering innenfor borettslagets driftsbudsjett, samt innhente anbud på kostnader til fasaderehabilitering. Dette skal legges frem for Generalforsamlingen i 2021 som skal ta stilling til om fasaderehabilitering skal igangsettes eller om normal vedlikeholdsplan skal følges.

Vedlikehold- og rehabiliteringshistorikk:
2018: Utskifting av låssystem med brikker og døråpnere. Oppgradert leke område.
2016: Heiser, varmepumper (bergvarme) og oppgradert alle lekeplasser
2015: Varmepumper og heiser i høyblokkene. Skiftet sand i sandkassene og opprettet ny uteplass v/ Raukveien.
2014: Berederrom og varmepumper i høyblokkene. Utebelysning i Havredalen. Belysning i Enebakkveien og Byggveien.
2013: Brannslukningsapparater. Garasjene. Gangsti & parkeringsplasser
2012: Fibernett, IK-system, Varmtvann, Fyrhuset.
2011: Dører, bord, belegg, brannvarsler.
2010: Havredalen, uteareal, vedlikehold, traktor.
2009: Trapp utearealer vedlikehold.
Se innkalling til generalforsamling 2019. Ligger som link.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Eiendommen/området er regulert til boligformål og forretninger/ industri like ved.

Reguleringssak - 201407234
Ryensvingen 8 - Bolig og næringsbygg
På den seks mål store tomta i Byggveien har OBOS Forretningsbygg planer om å bygge 10 000 kvadratmeter moderne og funksjonelle kontorlokaler

Totale kostnader

3 400 000,- (Prisantydning)
113 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
3 513 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
7 494,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
15 554,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
3 528 554,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007. Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: Tilstandsrapport, egenerklæringsskjema, energiattest forside og nabolagsprofil. Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler / Avdelingsleder Mona Pedersen

Finn.no: Visningstekst

Legg gjerne inn antall personer som kommer på visning. For å hindre spredning av koronavirus, vil det bli de oppsatte visninger gjennomføres individuelt, ta kontakt med megler for å avtale tidspunkt for oppmøte slik at du slipper å stå og vente når andre er inne. Dersom oppsatt tidspunkt ikke passer, ta kontakt for å finne et alternativt tidspunkt. Vi henviser til bilde nr 4 for nærmere info

Oppdragsnummer

702200132
Til toppen