Hauketoveien 3B

Pen 3-roms leilighet sentralt beliggende. Parkeringsplass følger boligen. 10 min. med tog til sentrum.

Velkommen til Hauketoveien 3B.

Boligdetaljer

Prisantydning
kr 2 700 000

BRA / P-rom
58 m² / 58 m²

Boligtype
Andelsleilighet

Kart sentrert på geolokasjonen 59.845675877453 breddegrad, 10.8047686597978 lengdegrad
Totalpris inkludert fellesgjeld og omkostninger

kr 2 844 385

Detaljer om boligen
Prisantydning kr 2 700 000
Andel fellesgjeld kr 129 000
Omkostninger kr 15 385
Totalpris kr 2 844 385
Felleskostnader kr 4 713 per måned
Antall rom 3
Antall soverom 2
Primærrom (P-rom) 58 m²
Bruksareal (BRA) 58 m²
Etasje 3
Eierform Borettslag
Boligtype Andelsleilighet
Adresse Hauketoveien 3B
Kommune Oslo
Byggeår 1955
Energimerket Grønn G

Kontakt Sondre for en gratis og uforpliktende verdivurdering

Nabolagsprofil, Hauketoveien 3B

Når du vurderer å kjøpe bolig, kan det være greit å også gjøre seg kjent med nabolaget. Her finner du blant annet ut hvor nærmeste matbutikk ligger, hvor bussen går fra, hvordan du enklest kommer deg til jobben, om området er barnevennlig og hvilke mennesker som blir naboene dine.

Mer om boligen

Beskrivelse

Leiligheten har et separat og romslig kjøkken med hyggelig sitteplass. Flislagt bad/wc som er pusset opp i regi av borettslaget i perioden 2003/04. Borettslaget har også skiftet ut vinduene, og disse slipper inn rikelig med naturlig lys. Fra leiligheten er det umiddelbar nærhet til tog og buss som enkelt tar deg til skole eller jobb. Toget bruker bare 10 minutter til Oslo sentrum. Velkommen til visning!

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et etablert boligområde på Hauketo. Borettslaget har pene, opparbeidet fellesområder med gressplen og prydbusker. Fra leiligheten har man nærhet til det meste - dagligvarebutikk, flotte turområder, treningssenter og offentlig kommunikasjon. Tog og gode bussforbindelser gjør at man enkelt kommer seg rundt, eksempelvis til ulike handlesenter eller sentrum. Dette er et godt boligområde som passer både unge og voksne!

De daglige handlebehovene dekkes gjennom Rema 1000 som ligger i umiddelbar nærhet. Videre har man Istanbul Intermat som i tillegg er søndagsåpent. Her ligger også fysioterapi, treningssenter og gatekjøkken. Rett over gaten ligger Peppes Pizza, togstasjon og bussholdeplass. Toget bruker 10 minutter inn til sentrum og er et flott tilbud for beboerne i området. Samtidig har Hauketo meget gode bussforbindelser, med buss 76 (Helsfyr-Hauketo), 77 (Holmlia-Bjørndal), 79 (Åsbråten-Grorud), 81A (Vestbanen-Greverud Kirke), 81B (Rådhuset-Ødegården) og Flybussekspressen. Det er også taxiholdeplass her. Kolbotn senter ligger kun noen minutter unna med bil. Det gjør også Lambertseter, Mortensrud og Holmlia senter.

Videre er Hauketo et område som ligger nær flotte friområder. Det finnes turstier og lysløyper en kan benytte både sommer- og vinterstid, både i marka og Grønliåsen. I tillegg er man bare en kort sykkeltur unna strendene langs Oslofjorden. Eksempelvis Hvervenbukta og Ingierstrand er deilige steder å nyte i sommermånedene. Det er altså gode tur- og rekreasjonsmuligheter i området, samtidig som det er sentralt ift å komme seg rundt. Det er kanskje derfor så mange trives på Hauketo!

Byggemåte

Følgende er hentet fra tilstandsrapport "Blokk på 3 etasjer med kjeller og loft. Leilighetens skillevegger og etasjeskiller i betong. Utvendige fasader med stålplater. Saltak."

Innhold

3.etasje: entré, bad/wc, stue og kjøkken og to soverom.

I tillegg disponerer leiligheten tre lagringsboder, hvorav en i kjeller og en på loft. Kjellerbodene er målt opp av takstmann til å være 3 kvm. Loftsboden har måleverdig areal på 4 kvm grunnet skråtak, men har større gulvareal. Boder med nr 11.

Areal

Primærrom: 58 kvm, Bruksareal: 58 kvm, Bruttoareal: 64 kvm

Standard

Lys og trivelig 3-roms leilighet med malte veggflater og laminat. Leiligheten holder normal god standard. Vinduer er skiftet i regi av borettslaget i 2012.

Entré: Fin entré med plass til å henge fra seg ytterklær. Videre er entreen utstyrt med dørcalling.

Bad/wc: Åpen dusjplass med forheng, heldekkende servant i skapinnredning, høyskap og wc med dempesete. Badet ble pusset opp i regi av borettslaget i perioden 2003/04.

Kjøkken: Separat kjøkken med hyggelig spiseplass. Kjøkkeninnredning med beige profilfronter, dobbel oppvaskkum med avrenningsrist, laminert benkeplate, ettgrepskran, opplegg for oppvaskmaskin. Kjøkkenventilator med kullfilter.

Stue: Lys og trivelig stue med god plass til sofagruppe med tilhørende TV-møbler, samt spisebord. De gode vindusflatene slipper inn rikelig med naturlig lys.

Soverom: 2 gode soverom med god plass til senger og oppbevaring.

Følgende tilstandsgrader er blitt gitt av takstmannen. Tilstandsgrader dårligere enn grønn blir benevnt. Les komplett salgsoppgave for mer info.
TG2: Innvendige dører - Fuktsvell på dør til bad
TG2: Innvendige gulv bad - Satt pga alder.
TG2: Innvendige vegger bad - Behov for utskiftning av mykfug.
TG2: Innredning bad - Fuktsvell
TG2: Innvendige gulv tørrom - Krypsprekk og hakk stedvis

Oppvarming

Oppvarming med panelovn. Denne blokken har varmtvann fra fellesanlegg. Varmtvann fremkommer som et eget tillegg på giroen.

Tomten

Festet tomt på 7 826 kvm.

Tomten er bortfestet av J.H Jørgensen ved arving Anette Tolvinde Jørgensen. Festekontrakten løper til 2054, men etter tomtefesteloven §33 har fester rett til forlengelse på ubestemt tid. Borettslaget betaler en årlig festeavgift på kr 105 221,- Festeavgiften kan ikke reguleres oftere enn med 10 års mellomrom og da på grunnlag av endringen i pengeverdien (i praksis endringen i KPI), jf tomtefesteloven §15. Neste regulering vil etter all sannsynlighet bli i 2025.

Bra opparbeidet uteareal med busker, trær og asfalterte gangareal.

Parkering

Det medfølger en parkeringsplass. På borettslagets tomt er det opparbeidet 65 parkeringsplasser, som er knyttet til gitte andelsleiligheter. Disse plassene kan selges internt, men skal godkjennes av styret.

Ellers gateparkering etter gjeldende regler.

Vei/vann/avløp

Offentlig

Forretningsfører

Forretningsførselen utføres av USBL.

Borettslaget

Hauketo borettslag, organisasjonsnummer 959343160.

Borettslaget består av 91 andeler.

Det er Get som er lagets leverandør av bredbånd og kabel-TV.

I hver blokk finnes det fellesvaskeri med vaskemaskin og tørketrommel som beboerne kan benytte seg av. Utenfor blokken er det låsbart skur hvor man kan parkere sykler. Videre har borettslaget et forsamlingslokale (kalt Hobbyrommet) med kjøkken og toalett, som kan lånes av beboerne.

Forkjøpsrett

Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

Styregodkjennelse

Det praktiseres vanlig styregodkjenning i borettslaget. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn. Dersom kjøper ikke blir godkjent som ny andelseier blir andelen solgt videre for kjøpers regning og risiko.

Dyrehold

I henhold til husordensreglene må ikke husdyr holdes i leiligheten uten styrets skriftlige samtykke. Husdyreier skal undertegne borettslagets "erklæring om husdyrhold."

Forsikring

Borettslagets eiendommer er forsikret i If Skadeforsikring med polisenummer SP586905. Den enkelte andelseier må selv sørge for å ha hjemforsikring som dekker innbo og løsøre.

Ligningsverdi

Formuesverdi for inntektsåret 2018:
Som primærbolig:
kr 666 175
Som sekundærbolig:
kr 2 398 231

Felleskostnader

Totale felleskostnader utgjør kr 4713,- per måned.

Herav:
Vindusutskiftning renter 64
Felleskostnader 3 044
Vindusutskiftning avdrag 161
Baderomsrehabilitering renter 137
Baderomsrehabilitering avdrag 498
Objekt: VARMTVANN/FYRING, 850/11 ( 438 - 11 ) 809

Punktet felleskostnader på kr 3044- inkluderer kabel-tv/bredbånd (Get), trappevask, kommunale avgifter, festeavgift, vaktmestertjeneste, nedbetaling av andel fellesgjeld, felles bygningsforsikring, forretningsførsel, mm.

Styret har vedtatt en økning i brenselskostnadene til varmtvann med 10 % for alle leiligheter fra 01.01.2020. Estimert i dag blir det 81 kroner økning på felleskostnadene per mnd. Dvs fra 4731,- til 4812,-

Lånevilkår

Borettslaget har i dag 2 lån med følgende betingelser og restsaldo:

Annuitetslån 1:
Restgjeld: kr 3 054 936,- hvorav denne andel utgjør kr 40 919,-
Restløpetid: 17 år 11 mnd
Terminer per år: 4
Rente: 1,85%

Annuitetslån 2:
Restgjeld: kr 7 940 324,- hvorav denne andel utgjør kr 87 256,-
Restløpetid: 12 år 11 mnd
Terminer per år: 4
Rente: 1,85%

Mulighet for individuell nedbetaling på hele eller deler av fellesgjeld (IN-lån): Nei.

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Kjøpers ansvar for øvrige andelseieres mislighold

Borettslaget er ikke forsikret i Borettslagenes Sikringsfond.

Konsesjon

Eiendommen er konsesjonsfri.

Odel

Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Eiendommen/området er regulert til byggeområde for boliger, gang-/sykkelvei mm.

Det foreligger et planforslag i Nedre Prinsdals vei om å omregulere planområdet fra bolig til kombinert formål bolig/forretning/institusjon. Forslagsstiller Hauketo Terrasse AS foreslår to alternativer: Alternativ 1 legger opp til to blokker på 4 og 6 etasjer med 60 - 70 boligleiligheter eller 76 omsorgsboliger. Alternativ 2 legger opp til to blokker på 6 og 7 etasjer med 78 - 88 boligleiligheter eller 91 omsorgsboliger. Per nå er ingenting vedtatt. For mer informasjon se saksnummer 201308019 hos Plan- og bygningsetaten.

Totale kostnader

2 700 000,- (Prisantydning)
129 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
2 829 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
7 325,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
--------------------------------------------------------
15 385,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
2 844 385,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet (skriv dato her) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (skriv vedlegg her)
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Sondre Kvalvik Steigen

Oppdragsnummer

704200115