Haugerudveien 82

Fantastisk utsikt! Flotte lysforhold. 2 heiser. Inkl. varmt vann og fyring. Nært buss, t-bane, senter og turområder.

Boligdetaljer

Prisantydning
kr 3 400 000

BRA / P-rom
82 m² / 79 m²

Boligtype
Leilighet

Kart sentrert på geolokasjonen 59.9196578238049 breddegrad, 10.8615948539829 lengdegrad
Totalpris inkludert fellesgjeld og omkostninger

kr 3 768 385

Detaljer om boligen
Prisantydning kr 3 400 000
Andel fellesgjeld kr 353 000
Omkostninger kr 15 385
Totalpris kr 3 768 385
Felleskostnader kr 4 660 per måned
Antall rom 3
Antall soverom 2
Primærrom (P-rom) 79 m²
Bruksareal (BRA) 82 m²
Etasje 10
Eierform Borettslag
Boligtype Leilighet
Adresse Haugerudveien 82
Kommune Oslo
Byggeår 1970
Energimerket Grønn D

Nabolagsprofil, Haugerudveien 82

Når du vurderer å kjøpe bolig, kan det være greit å også gjøre seg kjent med nabolaget. Her finner du blant annet ut hvor nærmeste matbutikk ligger, hvor bussen går fra, hvordan du enklest kommer deg til jobben, om området er barnevennlig og hvilke mennesker som blir naboene dine.

Mer om boligen

FANTASTISK UTSIKT FRA 10. ETASJE BÅDE PÅ DAG- OG KVELDSTID.

Velkommen til denne store og praktiske 3-roms hjørneleiligheten i Haugerudveien 82! Leiligheten har god planløsning og fin intern beliggenhet i borettslaget. Fra stuen er det utgang til en balkong på ca. 5,5 kvm med fantastisk utsikt og gode solforhold. Leiligheten har delikat og stort bad som ble pusset opp i regi av borettslaget i 2014. Forøvrig er det kvalitetsmessig, men eldre kjøkkeninnredning. Ellers i leiligheten er det laminat og flis på gulv samt vegger holdt i lyse farger, dels tapetsert og dels glatte vegger.

Flotte lysforhold med vinduer fra 2 sider.

Fyring og varmtvann er inkludert i felleskostnadene.

Leiligheten er beliggende med umiddelbar nærhet til marka med gode turområder sommer som vinter!

Sentralt beliggende.
Kort gangavstand til kjøpesenter og offentlig kommunikasjon.
Flotte utearealer og lekeplasser.
Nærhet til skoler og barnehager.
Meget god planløsning.
Pent bad og wc som er totalrehabilitert i regi av borettslaget i 2012.
Varmekabler på bad.
Balkong med flott utsikt og gode solforhold
Fellesvaskeri i blokken.
Kjellerbod.
Kabel-tv tjenester fra GET
Det er 2 nye heiser i blokken.
Vaktmester i borettslaget.
Lave kjøpsomkostninger.
INGEN DOKUMENTAVGIFT
Veldrevet borettslag.
Rask avklaring av forkjøpsretten.

Meget attraktivt, rolig og etablert boområde med store fri-, leke- og sportsarealer avskjermet fra trafikk.

Kollektivtilbud:
Rett i nærheten ligger Haugerud T-banestasjon med ca. 16 min til sentrum. Nærmeste bussholdeplass er Solfjellet. Her går buss nr. 61A mellom Tveita Senter og Solfjellet, se rutetabell for tidspunkt. Ellers har man bussholdeplass Haugerud T i Tvetenveien. Her går buss nr. 69, 79, natt- og morgenbuss nr. 2N og Flybussen til Oslo Lufthavn.

Shopping:
Det er få minutters gange til Haugerud Senter med bla. nærbutikken Coop Extra, Bare Trening, frisør, legesenter, tannlege, apotek, Soya sushi, pizzeria og kebab. Kort vei også til Tveita senter med et godt utvalg av dagligvare- og klesforretninger, samt serveringssteder, post, bank, lege, tannlege, apotek, vinmonopol med mer (omkring 70 forretninger på senteret). I tillegg kort vei til Alnabru senter med diverse spesialforretninger. Ønsker du ytterligere servicetilbud er det kort vei til bl.a. Rema 1000, Kiwi, IKEA Furuset og Furuset Senter.

Fritidsmuligheter:
Umiddelbar nærhet til Østmarka som byr på flotte tur- og rekreasjonsmuligheter sommer som vinter. Om sommeren er det naturskjønne omgivelser med fine turstier, sykkelveier, fiskevann og kajakkmuligheter. Vinterstid kan du benytte deg av fine skiløyper i Østmarka og skianlegget i Jerikobakken. Kort vei også til idylliske Lutvann med badeplass. Området kan tilby et mangfold av fritidsmuligheter som blant annet SATS treningssenter, Bare Trening på Haugerud, kunstgressbane, Alnaparken ridesenter og Furuset Forum med is- og håndballhall samt Furuset svømmehall.

Området består av både høy- og lavblokker samt rekkehus og småhusbebyggelse.

Solfjellet borettslaget består av 645 andelsleiligheter, fordelt på 9 bygninger har gjennom de siste årene utført et godt og kontinuerlig indre og ytre vedlikehold.

Det er enkelt å komme seg til Haugrudveien 82.
Her kan du bruke både buss og t-bane.
Iht nabolagsprofilen er det
1 min til buss 61 A og 7 min å gå til Haugerud t-banestasjon med linje 2.
Det vil bli godt skiltet fra OBOS Eiendomsmeglere på visningene.

Høyblokk på 12 etasjer, U-etasje og kjeller oppført i mur og betongkonstruksjoner med leilighetsskillende vegger og dekker i armert betong. Fasader forblendet med elementplater og flatt yttertak antatt tekket med papp/asfalt. Innervegger i betong eller bindingsverk som er platekledd. Bygningen er antatt fundamentert på faste eller komprimerte masser. Vinduer med PVC-rammer og 2-lags isolerglass.. Balkongdør med PVC rammer og 2-lags isolerglass fra 1991, samt entrédør B-30/35db som er brann- og lydklassifisert. For bedre opplysninger se tilstandsrapport fra 08.01.2020.

3-roms hjørne- og andelsleilighet beliggende i boligblokkens 10. etasje av 12 etasjer, underetasje som er inngangsplan og kjeller.

Leiligheten består av: Entré, bad/wc, 2 soverom, bod/garderobe, kjøkken og stue med adkomst til balkong på ca. 5,5 kvm.

Leiligheten disponerer 1 kjellerbod, samt bruk av fellessykkelbod og fellesvaskeri som benyttes etter gjeldende regler.

Primærrom: 79 kvm, Bruksareal: 82 kvm, Bruttoareal: 90 kvm

- Leiligheten er oppvarmet med sentralvarmeanlegg med eldre radiatorer.
- Varmekabler på bad.

På ekstraordinær generalforsamling 19.6.2019 ble det vedtatt at borettslagets skal gå over til fjernvarme og ikke lenger være tilknyttet AS Haugerud Varmesentral. Endringen vil ikke påvirke felleskostnadene og det er ikke vedtatt av styret om det vil være nødvendig med opplåning som følge av overgangen.

Eiet felles tomt for borettslaget på 62 452 kvm. Fellesarealene er pent opparbeidet med plen, trær, beplantning, asfalterte gangarealer, lekearealer og flere sittegrupper. Rett ved Haugerudveien 82 er borettslagets populære "Kollen" som er et flott sted med sittegruppe. Solfjellet borettslag har et eget grøntutvalg som holder fellesområdene så fine som de er. De planter, rydder og vanner bed etter behov og kapasitet.
Det er ikke knyttet konsesjon til eiendommen.
Det er ikke odel til eiendommen.

Borettslaget har 402 parkeringsplasser i parkeringshus og 155 parkeringsplasser ute som kan leies. Dette tildeles etter ansiennitet etter søknad til styret. Ellers vanlig gateparkering etter gjeldende regler og gjesteparkering med parkeringsautomat.

På den ekstraordinære generalforsamlingen 4. september 2018 ble det vedtatt en infrastruktur til Solfjellet parkeringshus for å sikre lading av el-biler/ladbare hybridbiler. Montering av selve ladeboksen må den enkelte leietaker selv påkoste. Bestillingsskjema for ladeboks finner man på hjemmesiden til borettslaget.

Offentlig.

OBOS, Hammersborg torg 1, 0179 OSLO.

Solfjellet borettslag.

Borettslaget har egen hjemmeside på www.solfjellet.no. Både eksisterende og nye beboere oppfordres til å holde seg orientert.

Rask avklaring av forkjøpsretten. Meldefristen for OBOS medlemmer er den 20.01.2020 kl. 2400. NB! Samme dag som siste visning.

Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

20.01.2020

Ja,ny eier krever styregodkjennelse.

I Solfjellet borettslag er det tillatt med et dyr pr. leilighet og man er pliktet til å signere erklæring for dyrehold og registrere seg i dyreklubben Hund og katt. Solfjellet er et borettslag som er kjent for å være et dyrevennlig borettslag. På facebook-siden "Solfjellet borettslag hund og katt" blir det arrangert treff av beboere i nærmiljøet som alle med hund har mulighet til å være med på

Solfjellet borettslag har forsikret sin bygningsmasse i Tryg Forsikring - polisenummer 6659143.

Hver andelseier må tegne egen innboforsikring.

Kr. 940.005,- for inntektsåret 2018 som primærbolig.
Kr. 3.384.018,- for inntektsåret 2018 som sekundærbolig.
Tallene er beregnet utifra skatteetatens boligkalkulator pr.18.12.2019
Likningsverdien skal utgjøre ca. 30% av markedsverdi for primærbolig (der eier er folkeregistrert pr. 1. januar), og ca 100% for sekundærbolig (alle andre boliger).

Totale felleskostnader pr. d.d. kr 4.660,- pr. md.
Herav:
Felleskostnader 3.577,-
Kapitalkost. lån 1 EIKA5 1.083,-.

Felleskostnadene dekker: Fyring, varmtvann, kapitalkostnader, kabel-tv tjenester, vaktmestertjenester, trappevask og drift av borettslaget og felles forsikring.

Felleskostnadene (kat. 001) øker med 4% fra 1.2.2019.

Andel fellesgjeld kr. 353.000,- pr. 01.12.2019.
Andel fellesformue kr. 44.574,- pr. 31.12.2018.

Borettslaget har 2 felles lån pr. 20.12.2019.

1) Annuitetslån i Eika med total lånesaldo på kr. 140.200.290,-. Hvorav denne boligens andel utgjør kr. 280.879,- Total restnedbetalingstid er 30 år 10 mnd. Flytende rente 2,45 %. Kapitalkostnad pr. måned er kr. 1.083,-

2) Annuitetslån i OBOS Banken med total lånesaldo på kr. 35.722.819,-. Hvorav denne boligens andel utgjør kr. 71.288,- Total restnedbetalingstid er 28 år og 11 mnd. Flytende rente 2,45%. Kapitalkostnad pr. måned er kr. 288,-

Borettslaget har IN-ordning (individuell nedbetaling av fellesgjeld). Andel fellesgjeld kan innfris i sin helhet eller med min. kr 60.000,- inntil to ganger i året (etter avtale med forretningsfører - 30/11 og 30/5). Ved nedbetaling vil andelseier få redusert sine kapitalutgifter, som kreves inn sammen med felleskostnadene. Dersom dette er aktuelt er det viktig å sjekke de til enhver tid gjeldende regler hos forvaltningskonsulenten.

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader.

- 1991, ferdigattest for innsetting av vinduer i Haugerudveien 82.
- 2014, ferdigattest for rehabilitering av bad i Haugerudveien 82.
- 1972, ferdigattest for Haugerudveien 82.

Boligen har begrenset adgang til utleie ihht borettslagets vedtekter. Se vedtektenes bestemmelser.

Det er ikke tillatt å leie ut eller overlate bruken av boligen til andre uten styrets samtykke og godkjennelse av leietaker.

Andelseier som bor i boligen selv, kan leie ut boligen til andre uten samtykke.

Hvitevarer på kjøkken vil følge leiligheten.
Vaskemaskin på bad vil bli tatt med av selger.

Ansvarlig for nøkkel/skiltbestilling er driftskontoret som treffes på telefon 22 32 21 72 eller e-post solfjellet.vaktmesterkontor@getmail.no. Kontortid mandag-lørdag fra kl. 10:30-11:30.
Borettslaget har kollektivt bredbånd og er tilknyttet GET.
Kjøp av vaskekort og opplading av vaskekort får man gjort pa driftskontoret i Haugerudveien 80. Opplading av vaskekort kan også gjøres via www.vasketid.no. Reservasjon av vasketider kan enten gjøres i vaskeriene pa automaten eller via www.vasketid.no.

Iht borettslagets vedtekter er det ikke anledning til å bygge om leilighetene uten skriftig søknad og godkjennelse fra styret i borettslaget.

På side 38 i årsberetningen får du en fullstendig oversikt over hva som er utført av arbeider i brl.

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

3 400 000,- (Prisantydning)
353 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
3 753 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
7 325,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
--------------------------------------------------------
15 385,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
3 768 385,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Leiligheten kan være raskt klar til overlevering om ønskelig.
Leiligheten blir levert med hvitevarer som står på kjøkkenet.
Leiligheten blir levert med de nøkler og "brikker" som finnes.
Forøvrig etter avtale med selger.

Oppdragsgiver har tegnet eierskifteforsikring.
Egenerklæringen er vedlagt i salgsoppgaven.

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgaven er opprettet 13.01.2020 og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven:
- Boliginformasjon
- Tilstandsrapport
- Egenerklæringsskjema
- Nabolagsprofil
- Ferdigattester
- Reguleringskart
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Fagansvarlig/Eiendomsmegler Tone Thalberg Andersen

703190254