Haugerudveien 80

Lys og lekker 3-roms leilighet-Balkong-Bad fra 2012-Marka som nærmeste nabo-Fyring og v.vann inkl.i felleskost

Boligdetaljer

Prisantydning
kr 3 500 000

BRA / P-rom
80 m² / 80 m²

Boligtype
Andelsleilighet

Kart sentrert på geolokasjonen 59.9191890093021 breddegrad, 10.8623557261699 lengdegrad
Totalpris inkludert fellesgjeld og omkostninger

kr 3 863 147

Detaljer om boligen
Prisantydning kr 3 500 000
Andel fellesgjeld kr 348 000
Omkostninger kr 15 147
Totalpris kr 3 863 147
Felleskostnader kr 4 560 per måned
Antall soverom 2
Primærrom (P-rom) 80 m²
Bruksareal (BRA) 80 m²
Etasje 4
Eierform Borettslag
Boligtype Andelsleilighet
Adresse Haugerudveien 80
Kommune Oslo
Byggeår 1970
Energimerket Grønn C

Kontakt Tone Kristine for en gratis og uforpliktende verdivurdering

Nabolagsprofil, Haugerudveien 80

Når du vurderer å kjøpe bolig, kan det være greit å også gjøre seg kjent med nabolaget. Her finner du blant annet ut hvor nærmeste matbutikk ligger, hvor bussen går fra, hvordan du enklest kommer deg til jobben, om området er barnevennlig og hvilke mennesker som blir naboene dine.

Mer om boligen

Beskrivelse

Tone Kristine Vik Skomdal har gleden av å presentere Haugerudveien 80! En attraktiv og populær 3-roms leilighet fint beliggende i 4.etasje med nærhet til marka.
Leiligheten fremstår moderne og er pusset opp høsten 2019 med nye gulv, lister, ny benkeplate på kjøkkenet, samt malte tak- og veggoverflater. Så her er det bare å flytte rett inn! Planløsningen gir deg en god størrelse på alle rommene og en naturlig plassering av møbler. Stuen har store vindusflater og god har plass til både sofagruppe og spiseplass. Fra stuen kommer man ut på en syd-sydvestvendt balkong på ca. 5,5 kvm med utsikt mot Østmarka. Ellers inneholder leiligheten en hyggelig entré med plass til garderobeskap og adkomst til innvendig bod, pent flislagt baderom og separat wc tatt i regi av borettslaget i 2012, kjøkken med god skap- og benkeplass. 2 store og romslige soverom med god plass til dobbeltseng og garderobeskap.

Leiligheten ligger fint til med kort avstand til offentlig kommunikasjon og ulike servicetilbud. Setter du pris på fin natur og turmuligheter er dette en perfekt beliggenhet for deg!
Her vil du bo rett ved markagrensa og kunne benytte deg av fine rekrerasjonsmuligheter året rundt.

Verdt å merke seg:

Arealeffektiv planløsning
Veldrevet og populært borettslag
Fyring og varmtvann er inkludert i felleskostnadene
Østmarka like utenfor døren med lysløype og preparerte skiløyper på vinterstid
Leiligheten ligger usjenert til uten innsyn
Badet ble modernisert i regi av borettslaget i 2012
Direkte heisadkomst til leiligheten
Her kan du flytte rett inn

Velkommen til en hyggelig visning!

Beliggenhet

Kollektivtilbud:
Rett i nærheten ligger Haugerud T-banestasjon med ca. 16 min til sentrum. Fra bussholdeplassen "Solfjellet" går buss nr. 61A mellom Tveita Senter og Solfjellet, se rutetabell for tidspunkt. Ellers har man bussholdeplass Haugerud T i Tvetenveien. Her går buss nr. 69, 79, natt- og morgenbuss nr. 2N og Flybussen til Oslo Lufthavn.

Shopping:
Det er få minutters gange til Haugerud Senter med bla. nærbutikken Coop Extra, Bare Trening, frisør, legesenter, tannlege, apotek, Soya sushi, pizzeria og kebab. Kort vei også til Tveita senter med et godt utvalg av dagligvare- og klesforretninger, samt serveringssteder, post, bank, lege, tannlege, apotek, vinmonopol med mer (omkring 70 forretninger på senteret). I tillegg kort vei til Alnabru senter med diverse spesialforretninger. Ønsker du ytterligere servicetilbud er det kort vei til bl.a. Rema 1000, Kiwi, IKEA Furuset og Furuset Senter.

Fritidsmuligheter:
Umiddelbar nærhet til Østmarka som byr på flotte tur- og rekreasjonsmuligheter sommer som vinter. Om sommeren er det naturskjønne omgivelser med fine turstier, sykkelveier, fiskevann og kajakkmuligheter. Vinterstid kan du benytte deg av fine skiløyper i Østmarka og skianlegget i Jerikobakken. Kort vei også til idylliske Lutvann med badeplass. Området kan tilby et mangfold av fritidsmuligheter som blant annet SATS treningssenter, Bare Trening på Haugerud, kunstgressbane, Alnaparken ridesenter og Furuset Forum med is- og håndballhall samt Furuset svømmehall.

Adkomst

Fra Tvetenveien, ta inn Haugerudveien og borettslaget befinner seg så på venstre side helt på toppen. T-banens linje mot Ellingsrud stopper på Haugerud T-bane. Det vil bli skiltet fra OBOS Eiendomsmeglere ved oppsatt fellesvisning.

Byggemåte

Boligblokk i betong-, mur- og trekonstruksjoner. Betongsåle fundamentert til faste masser. Bærende konstruksjoner, etasjeskillere og leilighetsskillende vegger i betong/mur. Ytterveggenes fasader med elementplater. Flatt tak i betong/trekonstruksjon antatt tekket med papp. Betongtrapper/reposer med terrasso og malte vegger/himling i oppgang. Belegg i korridorer, heis i bygget. Vinduer med isolerglass. Luftbehandling generelt: Avtrekk på bad og wc. Naturlig tilluft via spalter i vinduer og veggventiler.

For nærmere teknisk beskrivelse av eiendommen se tilstandsrapport i salgsoppgaven.

Innhold

3-roms leilighet beliggende i 4.etasje av totalt 12.etasjer, underetasje og kjeller. Leiligheten består av entrè, 2 soverom, innvendig bod, baderom, wc, kjøkken og stue med utgang til ca. 5 kvm syd-sydvestvendt balkong. I tillegg disponerer leiligheten 1 kjellerbod på ca 1 kvm.

Areal

Primærrom: 80 kvm, Bruksareal: 80 kvm, Bruttoareal: 88 kvm

Standard

Leiligheten holder en bra standard og er pusset opp høsten 2019 med nye vinylgulv fra Pergo, nye lister, nye benkeplater på kjøkken, samt malte tak- og veggoverflater. Ellers har leiligheten kjøkkeninnredning med profilerte eikefronter, samt flislagt bad med varmekabler i gulv som er pusset opp i regi av borettslaget i 2012. I tillegg disponerer leiligheten 1 kjellerbod, samt bruk av fellesvaskeri som benyttes etter gjeldende regler.

Entré: Entréen gir et flott førsteinntrykk av leiligheten og har god plass til garderobeordning. Direkte adkomst til innvendig bod fra entreen. Dørcalling fra 2016.

Bad/wc: Pent fliselagt baderom og separat wc som er pusset opp i regi av borettslaget i 2012 med nytt sluk, rør-i-rør vannsystem, fliser, membranløsninger og innredning. Badet består av veggmonterte dusjdører, servant, speil med lys over, høyskap, opplegg for vaskemaskin. Fliselagt wc med vegghengt wc og servant.

Stue: Lys og tiltalende stue med god plass til spisebord og sofagruppe. Stuen har en god romfølelse og godt med naturlig dagslys fra de store vindusflatene. Utgang til balkong på ca. 5 kvm med fin utsikt mot Østmarka.

Kjøkken: Kjøkkeninnredning med finerte/glass fronter. Laminat benkeplate med dobbel oppvaskkum og ett greps blandebatteri. Det er fliser over benkeplate, ventilator med kullfilter. Opplegg for oppvaskmaskin.

Soverom: 2 romslige soverom med god plass til dobbeltseng og garderobeskap. Det medfølger skyvedørsgarderobe på det ene soverommet som kan monteres av ny eier om ønskelig.

Innvendig bod: Her er det god plass til oppbevaring!

Gulv: Fliser på baderom og wc, ellers Pergo vinyl klikkplank i entré, bod, stue, kjøkken og soverom.
Vegger: Fliser på baderom og wc, ellers malte flater. Det opplyses at det ligger armeringsduk på veggoverflater.
Himling: Malte flater i alle rom.

Mekanisk ventilasjon på bad, wc, bod og kjøkken, spalteventil i vinduer og vinduer som kan åpnes.

Utstyr

Kabel-TV og internett via Get.
Dørtelefon.
Lovpålagt røykvarsler skal medfølge.
Automatsikringer i sikringsskap plassert i felles oppgang.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med sentralvarme fra radiatorer og varmekabler på bad.

På ekstraordinar generalforsamling 19.6.2019 ble det vedtatt at borettslagets skal ga over til fjernvarme og ikke lenger vare tilknyttet AS Haugerud Varmesentral. Endringen vil ikke påvirke felleskostnadene og det er ikke vedtatt av styret om det vil vare nødvendig med opplåning som følge av overgangen.

Tomten

62 452 kvm eiet fellestomt med bra opparbeidede fellesarealer med prydbusker, gress og sittegrupper, samt asfalterte adkomstarealer. Borettslagets områder er skjermet og barnevennlig.

Parkering

Borettslaget har 402 parkeringsplasser i parkeringshus og 155 parkeringsplasser ute som kan leies. Dette tildeles etter ansiennitet etter søknad til styret. Ellers vanlig gateparkering etter gjeldende regler og gjesteparkering med parkeringsautomat.

På den ekstraordinære generalforsamlingen 4. september 2018 ble det vedtatt en infrastruktur til Solfjellet parkeringshus for å sikre lading av el-biler/ladbare hybridbiler. Montering av selve ladeboksen må den enkelte leietaker selv påkoste. Bestillingsskjema for ladeboks finner man på hjemmesiden til borettslaget.

Vei/vann/avløp

Boligen er tilknyttet offentlig vann. Avløp via private stikkledninger til kommunal ledning. Offentlig vei, via privat stikkvei.

Forretningsfører

OBOS, tlf: 22 86 55 00

Borettslaget

Solfjellet borettslag er et svært veldrevet borettslag med hovedfokus på trivsel for sine beboere.
Borettslaget har egen hjemmeside: www.solfjellet.no
Består av 647 andelsleiligheter med følgende adresser: Haugerudveien 72-88.
Første innflytting skjedde i 1970.
Borettslaget har inngått avtale med Get med kollektiv leveranse av Digital TV med Micro Box med mulighet for filmleie. Som andelseier kan du oppgradere til Get Box 2 med pausefunksjon og opptaksmulighet.
Borettslaget får levert kraft til fellesanlegg fra LOS AS.
Det er fellesvaskeri i kjelleren - Haugerudveien 80.
I hver blokk er det fellesrom til bruk for oppbevaring av sykler og barnevogner som skal benyttes til dette formålet.

Større vedlikehold og rehabilitering:
2017-2018: Utskiftning av 18 heiser, 18 inngangspartier, nytt nøkkelfri adkomst i inngangs-partiene og nye porttelefoner.
2015: Nye tak over heishus.
2011-2014: Det er utført rør- og våtromsrehabilitering i borettslaget hvor alle baderom fremstår med nye overflater, membranløsninger, nye sluk, røropplegg og varmekabler på bad.
2013/14: Kjøp og rehabilitering av Solfjellet Parkeringshus.
2011-2014: Det er utført rør- og våtromsrehabilitering i borettslaget hvor alle baderom fremstår med nye overflater, membranløsninger, nye sluk, røropplegg og varmekabler på bad.
2009: Tekket alle yttertak med ny papp, beslag og piper forutlufting av soilrør.
2005/06: Undersøkelse av fasadeelementer og sikring av disse.
1997-2001: Heismaskineri og styresystemer skiftet ut, Utbedring av betongskader (armeringskorrosjon) på bakkenivå i 03.
1990/91: Skiftet vinduer i samtlige leiligheter, 1997: Samtlige vaskerier er pusset opp.

Ytterligere påkostninger/utbedringer i boligselskapet: Se årsrapporten s. 38.

Rehabilitering/større vedlikehold med tilrettelegging av infrastruktur el/hybridbiler i Solfjellet Parkeringshus, tot. 402 plasser, ble vedtatt på ekstraordinær generalforsamling 4.9.2018: Oppstart: Estimert ultimo 2018. Kostnad og finansiering: Estimert til kr 4 500 000, finansieres med opplåning og delvis tilskudd fra Oslo Kommune. Ved oppstart vil leietagere selv finansiere selve ladeboksen.

Styregodkjennelse

Ved eierskifte må erververen godkjennes av styret.

Dyrehold

I Solfjellet borettslag er det tillatt med et dyr pr. leilighet og man er pliktet til å signere erklæring for dyrehold og registrere seg i dyreklubben Hund og katt. Solfjellet er et borettslag som er kjent for å være et dyrevennlig borettslag. På facebook-siden "Solfjellet borettslag hund og katt" blir det arrangert treff av beboere i nærmiljøet som alle med hund har mulighet til å være med på.

Forsikring

Borettslagets eiendom er forsikret i Tryg Forsikring - polisenummer 6659143. Innboforsikring må tegnes av den enkelte beboer.

Ligningsverdi

Ligningsverdi for inntektsåret 2018:
Som primærbolig: kr 966 057
Som sekundærbolig: kr 3 477 803

Felleskostnader

Totale felleskostnader pr. d.d. kr 4.560,- pr. md.
Herav:
Felleskostnader 3.528,-
Kapitalkost. lån 1 EIKA5 1.032,-

Totale felleskostnader etter kjente fremtidige endringer, kr. 4.596

Felleskostnadene inkluderer fyring, varmtvann, kapitalkostnader, kabel-tv tjenester, vaktmestertjenester, trappevask og felles forsikring.

Andel fellesgjeld/fellesformue

Sum andel fellesgjeld (kun lån) kr 212.000, (avrundet opp til nærmeste hele tusen) pr. 01.09.2019

Lånevilkår

Borettslaget har 2 lån:

Lånenummer: EIKA5-2000103702
Annuitetslån med 12 terminer pr. år
Flytende rente på 2,45 %
Restløpetid: 30 år, 11 mnd
Restsaldo: 140.458.879,-
Restsaldo andel: kr. 277.495,-
Kapitalkostnad: kr 1.068,-

Lånenummer: OBOS02-98207732001
Annuitetslån med 12 terminer pr. år
Flytende rente på 2,45 %
Restløpetid: 29 år,
Restsaldo: 35.794.809,-
Restsaldo andel: kr. 70.454,-
Kapitalkostnad: kr 284,-

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.
Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Garantiordning

Boligen inngår i et OBOS -tilknyttet borettslag. Det er garantiordning, dvs. at man ikke blir ansvarlig for "naboen" sin evt. manglende betaling av felleskostnader. Dersom borettslaget påføres økonomiske tap som følge av manglende innbetalte felleskostnader, garanterer OBOS overfor borettslaget full inndekning av disse manglende innbetalte felleskostnader.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Ferdigattest foreligger.

Utleie

Boligen har bare én boenhet. Følger borettslagslovens §§ 5-5 og 5-6. Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseieren selv eller person nevnt i borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bodd i boligen i minst ett av de siste to årene.

Konsesjon

Eiendommen er konsesjonsfri.

Odel

Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Diverse

Forkjøpsretten er en viktig medlemsfordel i OBOS. For hver enkelt bolig blir det ved salg fastsatt en egen frist for å melde bruk av forkjøpsretten (meldefrist). Medlemmer som vil benytte forkjøpsrett, kan melde seg
direkte via OBOS annonsen på www.obos.no. Ved spørsmål om forkjøpsretten kan du henvende deg til OBOS på telefon 02333.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Eiendommen/området er regulert til boligformål.

Totale kostnader

3 500 000,- (Prisantydning)
348 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
3 848 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
7 187,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
15 147,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
3 863 147,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet 01.02.2019 og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Tone Kristine Vik Skomdal

Oppdragsnummer

705190188