Haugerudveien 60

4-roms endeleilighet med nordvestvendt inngl. balkong - Vv. og fyring inkl. - Garasje - Oppussingsobjekt

Velkommen til Haugerudveien 60!

Boligdetaljer

Prisantydning
kr 3 590 000

BRA / P-rom
92 m² / 88 m²

Boligtype
Andelsleilighet

Velkommen til digital visning

For denne boligen tilbyr vi digital visning. Dette gir deg en effektiv og enkel gjennomgang av boligen. Her kan du fritt bevege deg i alle rom og eventuelle etasjer, samtidig som du kan zoome inn hvis du ønsker å ta en nærmere kikk på gulv, vegg og annet.

Kart sentrert på geolokasjonen 59.9180320278971 breddegrad, 10.8558688187313 lengdegrad
Totalpris inkludert fellesgjeld og omkostninger

kr 3 731 385

Detaljer om boligen
Prisantydning kr 3 590 000
Andel fellesgjeld kr 126 000
Omkostninger kr 15 385
Totalpris kr 3 731 385
Felleskostnader kr 5 365 per måned
Antall rom 4
Antall soverom 3
Primærrom (P-rom) 88 m²
Bruksareal (BRA) 92 m²
Etasje 4
Eierform Borettslag
Boligtype Andelsleilighet
Adresse Haugerudveien 60
Kommune Oslo
Byggeår 1969
Energimerket Lys grønn G

Kontakt Therese for en gratis og uforpliktende verdivurdering

Nabolagsprofil, Haugerudveien 60

Når du vurderer å kjøpe bolig, kan det være greit å også gjøre seg kjent med nabolaget. Her finner du blant annet ut hvor nærmeste matbutikk ligger, hvor bussen går fra, hvordan du enklest kommer deg til jobben, om området er barnevennlig og hvilke mennesker som blir naboene dine.

Mer om boligen

Beskrivelse

Leiligheten som er gjennomgående består av entre, 3 soverom, bad, wc, innvendig bod, kjøkken og stue med utgang til nordvestvendt innglasset balkong på ca. 7 kvm. En god og romslig bolig med stort potensial. Leiligheten har staveikeparkett, fliser, teppe og laminat på gulv, tapet på veggoverflater, kjøkkeninnredning med profilerte folierte fronter og originale skapskrog og bad med brystningsfliser og våtromstapet på vegger og fliser på gulv. Leiligheten holder eldre standard med bruksslitasje og det må påregnes oppussing/modernisering ved et eierskifte.

Entré: Romslig gang med god plass til garderobeskap.

Bad/wc: Eldre baderom og separat wc. Baderommet består av badekar, servant og overskap m/speilfronter.

Kjøkken: Kjøkkeninnredning med profilerte folierte fronter og originale skapskrog. Laminat benkeplate, dobbel oppvaskkum med helt benkebeslag, ventilator og opplegg for vaskemaskin. Mulighet for god spiseplass ved vinduet også om man velger å dele av spisestuen til et eget rom.

Stue: Romslig stue med store vindusflater som sørger for godt med lysinnslipp inn leiligheten. Stuen har god plass til både salong og spiseplass om ønskelig. Utgang til innglasset nordvestvendt balkong på 7 kvm.

Innvendig bod: Med inngang fra spisestuen.

Soverom: Leiligheten har 3 gode soverom hvor alle har plass til dobbeltseng. Plassbygde skap på alle rom. Hovedsoverommet har inngang fra stuen, og de to andre fra entréen.

Balkong: Nordvestvendt innglasset balkong på 7 kvm med adkomst fra stue. Balkongen har tregulv, belysning, strømuttak og elektriske solgardiner på innglassing. Flott utsikt og uten innsyn.

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et veletablert og populært boligområde på Haugerud. Leiligheten har en fin intern beliggenhet i borettslaget med gode solforhold og fint utsyn til grønne fellesarealer. Utgang fra stuen til stor nordvestvendt balkong på ca. 7 kvm, med flott utsikt. Her bor du godt med nærhet til kollektivtransport, Østmarka og andre servicetilbud.

Østmarka er nærmeste nabo og byr på flotte turmuligheter sommer som vinter. Om sommeren er det naturskjønne omgivelser med fine turstier, sykkelveier, fiskevann og kajakkmuligheter. Vinterstid kan du benytte deg av fine skiløyper i Østmarka og skianlegget i Jerikobakken. Kort vei til idylliske Østensjøvannet med sitt yrende fugleliv. I nærheten ligger også SATS treningssenter, Bare Trening på Haugerud, kunstgressbane, Alnaparken ridesenter, Furuset Forum med is- og håndballhall, samt Furuset svømmehall.

Området byr på et godt servicetilbud. Det er få minutters gange til Kiwi Haugerud, samt Haugerud senter med matbutikken Extra, post, frisør, legesenter, treningssenteret (Bare Trening) og Haugerud T-banestasjon. I nærområdet finner du også Rema 1000 med post, solsenter og Sats treningssenter. Videre er det kort vei til Tveita senter med ca. 70 butikker og servicetilbud. Her finner du et godt utvalg av dagligvare- og klesforretninger, samt serveringssteder, post, bank, lege, tannlege, apotek, vinmonopol med mer. Ønsker du ytterligere servicetilbud er det kort vei til bl.a. Coop Obs, IKEA, Alna Senter og Bryn Senter.

Området gir gode muligheter for offentlig kommunikasjon via buss og T-bane. T-banens linje 2 mot Ellingsrudåsen eller sentrum, fra Haugerud T-banestasjon. T-banen bruker ca. 15 minutter fra Haugerud til sentrum. Ved Haugerud T-banestasjon går bussene nr. 69, 79, 102 og N2.

Bebyggelse

Borettslaget består av 576 leilighet fordelt på 17 lavblokker. Området rundt består hovedsakelig av blokk- og småhusbebyggelse.

Adkomst

Fra Tvetenveien, ta inn Haugerudveien og borettslaget befinner seg på venstre hånd. T-banens linje 2 mot Ellingsrud stopper på Haugerud. Leiligheten ligger med enkel adkomst til E6 og Ring 3 med ca. 10 minutters reisetid med bil til Oslo sentrum. For ytterligere beskrivelse av adkomst, vennligst se kartskisse.

Byggemåte

Lavblokk på 4 etasjer og underetasje/kjeller oppført i mur og betongkonstruksjoner med skillende vegger og dekker i betong. Fasader forblendet med ½ - steins tegl og flatt yttertak tekket med papp. Innvendige vegger i pusset mur og bindingsverk belagt med plater. Vinduer med trerammer og malte trerammer med 2-lags energiglass fra 1995. Balkongdør med malte trerammer og 2-lags energiglass fra 1995.

Areal

Primærrom: 88 kvm, Bruksareal: 92 kvm, Bruttoareal: 101 kvm

Standard

Overflater:
Himlinger: Malte overflater i alle rom.
Gulv: Staveikeparkett i stue, teppe på 1 soverom, laminat på kjøkken og 2 soverom, teppe på ett soverom og fliser på bad/wc. Originale vinylfliser i bod.
Vegger: Tapet i på alle veggflater, våtromstapet og fliser på bad/wc.

Følgende bygningsdeler har fått TG 2/3 ihht tilstandsrapport utført av Takstpartner Eikum, 08.09.2020.
TG 2: Vinduer/balkongdør pga alder
TG 2: Innvendige dører: Overflatebehandling må påregnes ellers normal bruksfunksjon på dører og tilstandsgrad settes grunnet alder.
TG 2: Innvendige gulv, vegger og himling på bad: Tilstandsgrad settes grunnet alder på overflater.
TG 2: VVS instillasjon og innredning på våtrom: Sluk og røropplegg fra byggeår i leiligheten og tilstandsgrad settes grunnet alder på dette.
TG 2: Kjøkkeninnredning pga alder
TG 2/3: Innvendige vegger og himling pga alder.
TG 2: Oppvarming: tilstandsgrad settes grunnet alder på radiatorer
TG 2: Fast innventar: Plassbygget skap i entré og alle soverom, plassbygget tørkeskap på grovkjøkken, samt hylle og oppheng i bod.
TG 2: Overflater gulv: Staveikeparkett i stue, fliser på wc og vinylfliser i bod grunnet alder på overflater.
TG 3: Innvendige gulv: Større slitasje på teppe på et soverom og svelling på laminat på kjøkken.

Utstyr

•Kabel-TV: Telenor er borettslagets leverandør av Tv- og bredbåndstjenester. Dekoder og modem skal følge boligen ved salg.
•Dør-calling med åpner.
•Røykvarsler.
•Automatisk strømmåler er montert i 2017

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med sentralvarme fra originale radiatorer. Kostnader for varmtvann og fyring er inkludert i felleskostnadene.

Det foregår for tiden graving/legging av rør for overgang til fjernvarme i borettslaget. Fjernvarme skal leveres fra Fortum Oslo Varme AS.

Tomten

Borettslaget eier tomten på 112 242 kvm. Borettslaget har store og frodige grøntarealer som er parkmessig opparbeidet og beplantet med trær, prydbusker, bed, sittegrupper, lekearealer og asfalterte internveier. Eiendommen er konsesjonsfri. Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Parkering

Det følger nyere garasje med portåpner med boligen. Borettslaget har gjesteparkeringsplasser. Forøvrig gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Vei/vann/avløp

Offentlig

Forretningsfører

OBOS, tlf.: 02333

Borettslaget

Velkommen til Haugerud Borettslag - www.haugerudborettslag.no.

Borettslaget består av 576 andelsleiligheter fordelt på 17 bygninger, alle på 5 etasjer inklusive underetasjen.

Borettslaget ligger i et etablert boområde nær skoler og barnehager. Fine lekearealer for barn på indre gårdstun. Nær marka med flotte turmuligheter (lysløyper og badevann). Kort vei til butikker på Tveita og Haugerud senter, nærbutikk og servicetilbud. Bra opparbeidede fellesarealer med prydbusker, gress og sittegrupper. Borettslaget har pene velstelte fellesarealer. Asfalterte internveier og adkomst til bebyggelsen.

- Borettslaget er medeier i Haugerud varmesentral AS.
- Borettslaget har egen vaktmester som ivaretar daglig drift og løpende vedlikehold.
- Borettslaget har avtale med renholdsfirma om rengjøring av oppganger.
- Borettslaget har Telenor som leverandør av TV- og bredbåndstjenester.

Større vedlikehold og rehabilitering:
2018 Taktekking blokk 12, 13 og 14. Fullført festing av heller på trapper i inngangspartier. Aktivitetsplass for voksne mellom blokk 7 og 11. Nye røykvarslere.
2017 Taktekking blokk 7, 8, 9 og 10 samt påbegynt heller på trapper i blokk 10 og blokk 11.
2016 Taktekking blokk 2, 4, 5 og 6, ny lekeplass, montering av benker og bord på uteplasser og rehabilitering av fortau langs blokk 1-6.
2015 Taktekking blokk 1, 3 og 17, støping av uteplasser foran hver blokk, nye sylindre fellesrom i kjeller, ny utebelysning og nye søppelbøtter
2014 Utbedring fasader (blokk 11-17), 4 ekstra nedgravde søppelbrønner, nye sylindre kjellerdører og utskifting av takluker
2013 Utbedring fasader (teglstensoverdekninger/sprekker i fasader blokk 1-10), nedgravde søppelbrønner og nye sylindre/nøkler til utgangsdører
2012 Vedlikeholdsspyling soilrør, rengjøring ventilasjonskanaler, samt nye lamper med lysstyring i alle oppganger
2011 Oppgradering av varmestyring, utskifting av 1 varmeveksler i blokk 4
2010 Oppussing av 5 oppganger (dugnad)
2009 Vedlikehold av inngangspartier
2008 - 2009 Oppsett av trafikkbommer
2007 - 2009 Utbedring av balkongene på grunn av lekkasjeproblem
2006 - 2007 Ny utebelysning
2005 - 2006 Oppgradering av undersentralene (fyring/varmtvann)
2005 Takutbedringer
2004 Oppussing av 33 oppganger (dugnad)
2003 Oppgradering av de elektriske hovedtavlene
2002 - 2003 Oppgradering av leke- og samlingsplasser, oppgradering av kjøreveien og nye røykvarslere & brannslanger
2001 - 2003 Nye innglassede balkonger og nye inngangspartier (begge sider)
1995 - 1996 Vindusutskifting
1989 - 1990 Utbedring av fasader

For ytterligere informasjon om utført vedlikehold i borettslaget, vennligst se årsberetningen.

Forkjøpsrett

Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

Meldefrist forkjøpsrett

23.09.2020

Styregodkjennelse

Ja, 20 dagers styregodkjenning

Dyrehold

Borettslaget tillater dyrehold med mindre dyret gjør skade på borettslagets eiendom eller er til vesentlig sjenanse for andre beboere. Hundehold er tillatt under forutsetning av at eieren undertegner og etterlever en spesiell erklæring. Dyr kan kreves fjernet om ikke regelverket følges.

Forsikring

Borettslagets bygninger er forsikret i Gjensidige forsikring med polisenummer 85104951. Kjøper må selv tegne innbo- og løsøreforsikring.

Ligningsverdi

Likningsverdi for inntektsåret 2018:

Som primærbolig: kr 1 017 447,-
Som sekundærbolig: kr 3 662 807,-

Felleskostnader

Totale felleskostnader pr. d.d. kr 5.365,- pr. md.

Herav:
Felleskostnader 4.913,-
Asfaltering 42,-
Balkong 410,-

Felleskostnader pr./mnd kr. 5.365,- inkluderer varmtvann, fyring, balkong, kabel-TV tjenester, vaktmestertjenester, trappevask og kapitalkostnader.
Felleskostnadene indeksreguleres normalt hvert år i januar eller februar (økte sist med 2,2 % fra 01.02.2019).

Andel fellesgjeld/fellesformue

Sum andel fellesgjeld (kun lån) kr 126.000, (avrundet opp til nærmeste hele tusen) pr. 01.09.2020.
Andel felles formue 24.008,- pr. 31.12.2019

Lånevilkår

Borettslaget har 4 lån med følgende vilkår pr.08.09.2020:

Lån 1:
HUS302-11471496-1
Annuitetslån, 4 terminer pr. år.
Restsaldo: kr 18.735.590,-
Restsaldo andel: kr.36.288,-
Rente, fast: 2,09%
Rest løpetid: 12 år 4 mnd.
Kapitalkostnader: kr 280,-

Lån 2 :
HUS303-11471496-2
Annuitetslån, 4 terminer pr. år.
Restsaldo: kr 26.172.086,-
Restsaldo andel: kr.45.281,-
Rente, fast: 2,77%
Rest løpetid: 12 år 4 mnd
Kapitalkostnader: 364,-

OBOS01-98207856746
Serielån, 12 terminer pr. år.
Restsaldo: kr 18.970.022,-
Restsaldo andel: kr.36.741,-
Rente, flytende: 1,80%
Rest løpetid: 22 år 11 mnd
Kapitalkostnader: 189,-

OBOS02-98207856738
Serielån, 12 terminer pr. år.
Restsaldo: kr 3.933.328,-
Restsaldo andel: kr.7.616,-
Rente, flytende: 1,80%
Rest løpetid: 29 år 8 mnd
Kapitalkostnader: 33,-

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Ferdigattest foreligger

Konsesjon

Eiendommen er konsesjonsfri.

Odel

Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Eiendommen/området er regulert til boligformål

Totale kostnader

3 590 000,- (Prisantydning)
126 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
3 716 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
7 325,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
15 385,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
3 731 385,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet 14.09.2020 og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: egenerklæring, tilstandsrapport, energiattest
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler MNEF/Avdelingsleder Therese Eng

Finn.no: Visningstekst

I OBOS setter vi sikkerhet og trygghet på visning høyt. For å hindre spredning av koronavirus, vil det bli de oppsatte visninger gjennomføres individuelt, ta kontakt med megler for å avtale tidspunkt for oppmøte slik at du slipper å stå og vente når andre er inne. Dersom oppsatt tidspunkt ikke passer, ta kontakt for å finne et alternativt tidspunkt. Vi henviser til bilde nr. 4 for nærmere informasjon. Velkommen til visning!

Oppdragsnummer

705200159