Haldenveien 1082

Vesentlig oppgradert hel horisontaldelt tomannsbolig. Utleiemulighet. Stor tomt, frodig hage og lun hagestue.

Priser

Totalpris: kr 2 936 920

Totalprisen for boligen = innskudd + fellesgjeld samt omkostninger.

Prisantydning: kr 2 850 000

Omkostninger: kr 86 920

Dekker dokumentavgift, andelskapital og tinglysningsgebyr.

Velkommen til digital visning

For denne boligen tilbyr vi digital visning. Dette gir deg en effektiv og enkel gjennomgang av boligen. Her kan du fritt bevege deg i alle rom og eventuelle etasjer, samtidig som du kan zoome inn hvis du ønsker å ta en nærmere kikk på gulv, vegg og annet.

Få finansieringsbevis fra OBOS-Banken

Kart sentrert på geolokasjonen  breddegrad,  lengdegrad

Last ned dokumenter

Her finner du detaljert informasjon om prosjektet og boligene.

Mer om boligen

Beskrivelse

Kort fortalt
- Pen, innholdsrik tomannsbolig.
- To boenheter og utleiepotensial.
- Fin beliggenhet nær flere byer.
- Parkering på gruset gårdsplass.
- Stor hage med plen og beplantning.
- Isolert hagestue med terrasse.
- Veranda fra 2019 i andre etasje.
- Ny markterrasse til hovedetasjen.
- Uthus og kjeller med lagerrom.
- Egen inngang til hvert etasjeplan.
- Vesentlig oppusset i 2018-21.
- Glass i vinduer byttet i 2017/18.
- Yttervegger etterisolert i 2020.
- Ytterkledningen ble malt i 2021.
- Behandlet taket med taksitt i 2021.
- Opplegg for vaskemaskin på badene.
- To delikate soverom i hver etasje.

Leilighet i første etasje:
- Stilrent Ikea-kjøkken fra 2020.
- De fleste hvitevarer er integrert.
- Nydelig stue med nyere peisovn.
- Romslig baderom med gulvvarme.

Leilighet i andre etasje:
- Romslig kjøkken med vedovn.
- Stue med tilliggende tv-stue.
- Delvis flislagt baderom fra 2019.

Beliggenhet

Tomannsbolig ligger i et meget landlig område, ca. 2,5 km syd for Degernes sentrum i Rakkestad kommune. Området preges av spredt boligbebyggelse, samt større jord- og skogareal. Det er ellers nærhet til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon og flere byer med gode servicetilbud.
Linnekleppen, som ligger 325 moh, er Østfolds høyeste utsiktspunkt og et populært turmål. Her finner man Nord-Europas eneste betjente brannvakttårn. Fra tårnet har man utsyn over store deler av Østfolds skoger og deler av Sverige, og på klare dager kan man se helt til Gaustatoppen. Rakkestad har ellers en sentrumsnær tursti, "Stien for alle", som er svært populær.
Det er kort vei til lekeplass, skøytebane, lysløype, skiløyper, svømmehall, treningssenter, kino og bibliotek m.m. Kommunen har også et mangfold av lag og foreninger med mange ulike fritidsaktiviteter for barn og unge. Rakkestadhallen benyttes både til idretts- og kulturarrangementer og Rakkestad stadion har kunstgressbane.

Servicetilbud
Coop Prix Degernes er nærmeste dagligvarebutikk. I sentrum er det en rekke butikker, kafeer og servicetilbud. Mysen, Askim og Sarpsborg ligger også godt innen rekkevidde om det ønskes et større utvalg. Det er ellers relativt kort vei til grensehandel i de store kjøpesentrene i Töcksfors.

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss. Nærmeste bussholdeplass er Sørgård og ligger rett utenfor døren. Det er litt over 12 km til Rakkestad stasjon der du kan ta toget i retning Oslo. Ved å benytte bil tar det ca. 2 min til Degernes, 28 min til Mysen, 36 min til Sarpsborg, 43 min til Askim, halvannen time til Oslo og 50 min til Töcksfors.
Fra eiendommen er det skolebussordning til Kirkeng barneskole og Rakkestad ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

Bebyggelse

Hovedhuset er en enebolig fra 1930 på 2 etasjer + grovkjeller. 2. etasje har blitt ombygd til en egen leilighet. I tillegg til boligen finner man en koselig hagestue og et uthus.

Byggemåte

Bygningen ble oppført i 1930, påbygg fra 1972. Fra 2018 til 2021 har boligen blitt renovert i etappevis. 2. etasje har blitt ombygd til en egen leilighet. Plasstøpt, armert betong. Yttervegger over grunnmuren er lette bindingsverksvegger i tre fra byggeår, kledd med stående trekledning. Boligen er kledd utvendig med stående trekledning fra byggeår.
Opplysningene er hentet fra takst avholdt av Christian Amundsen datert 21.06.2021. For ytterligere opplysninger se denne.

Innhold

Kjeller: Boder og lagerrom.
1. etasje: Entré, kjøkken, stue, bad/wc/vaskerom, 2 soverom og bod.
2. etasje: Kjøkken, stue, tv/stue, bad/wc/vaskerom og 2 soverom.
Annet: Hagestue på 23 kvm og uthus.

Areal

Primærrom: 156 kvm, Bruksareal: 158 kvm
Primærrom består av gang, kjøkken, stue, bad, bod, 2 soverom i 1.etasje. Kjøkken, stue, tv/stue, bad, 2 soverom i 2.etasje
Sekundærrom består av lagerrom og boder.
Opplyste arealer er hentet fra takstrapport og er ikke kontrollmålt av megler.

Standard

Entré
Hoveddelen har et hyggelig inngangsparti tilknyttet markterrassen med utelys, rekkverk og hvitmalt ytterdør med glassfelt. På innsiden er det entré med plass til yttertøyet. Entreen er også tilknyttet en bod med plass til sesongtøy og annet som er kjekt å ha for hånden. Leiligheten i andre etasje har egen inngang via utvendig trapp og det er også eget trapperom ned til kjelleren.

Kjøkken
Leiligheten har et stilrent kjøkken med spiseplass, hvor familie og venner kan samles til gode måltider. På gulvet er det mørkt laminat, og hvitmalte vegger gir fin kontrast til en vindusvegg i dempet grått. Mellom benk og skap er veggene beskyttet med hvite fliser i mursteinsmønster.

Selve kjøkkeninnredningen er fra Ikea og var ny i 2020. Den har hvite, glansfulle fronter og sort laminatbenkeplate med nedfelt, dobbel oppvaskkum. Videre er det ventilator, benkebelysning og integrerte hvitevarer. Hvitevarene består av induksjonstopp, stekeovn og oppvaskmaskin.

Stue
Stuen er av det tiltalende slaget med mørkt laminatgulv og glatte, mørkegrå vegger. En pipevegg er forblendet med beige naturstein og tilkoblet en peisovn av nyere dato. Dagslyset finner veien inn via to vinduer og det er god plass til sofa med tv-møblement.

Bad/wc/vaskerom
Baderommet er romslig med sandfargede fliser på gulv og vegger i dusjsone. Øvrige vegger er kledd med hvitmalt panel. Baderomsinnredningen er i hvit, høyglanset utførelse. Den består av heldekkende servant, store skuffer og et rundt speil med sort omramming. Badet har også gulvvarme, downlights, frittstående toalett og opplegg for vaskemaskin i plassbesparende vaskesøyle.

Soverom og garderobe
Hoveddelen har to innbydende soverom som ligger vegg-i-vegg. Begge rommene har laminatgulv og malte vegger i moderne farger. Det er veggmonterte skap på det ene soverommet og lagringsplass i innvendig bod. Mer lagringsplass finnes i kjeller som har egen utvendig adkomst, og i uthuset.

Leilighet i andre etasje
Leiligheten i andre etasje har egen inngang direkte inn på kjøkkenet, via en utvendig trapp og veranda på 7 kvm. Kjøkkenet er romslig, med lysmalt panel på veggene, askefarget laminatgulv og en klassisk vedovn. Det er god plass til et spisebord og eventuelt entrémøblement.

Selve kjøkkeninnredningen ligger i den ene enden av rommet og har en tradisjonell hjørneløsning. Den har takoppforede skap, hvite, glatte fronter og sort laminatbenkeplate med nedfelt oppvaskkum. Mellom benk og skap er det lysegrå fliser på veggene i bakkant. Hvitevarer som koketopp og stekeovn er integrert. Over koketoppen er det ventilator med komfyrvakt og i kjøkkenbenken er det opplegg for oppvaskmaskin.

Innenfor kjøkkenet er det en hyggelig stue, med åpning inn til en tv-stue. I stuen er det gråmalte vegger, mens tv-stuen har hvite vegger kledd med ferdigpanel. For et helhetlig uttrykk har begge rommene moderne laminatgulv. Vinduer i hver stue gir gjennomgående dagslys og det er god plass til møblement av ulikt slag. Hver av stuene har inngang til to pene soverom med god plass til senger og garderobeskap.

Tv-stuen er også tilknyttet et delikat bad som var nytt i 2019. Badet har panel i skråhimling, malte vegger i en varm gråfarge og fliser på veggene i dusjsonen. På gulvet er det store, mørke fliser med gulvvarme. Baderomsinnredningen består av heldekkende servant, store skuffer med hvite fronter og speil. Badet har også gulvmontert toalett, dusjkabinett og opplegg for vaskemaskin. Et smalt vindu og mekanisk avtrekk sørger for dagslys og ventilasjon.

Følgende har fått tilstandsgrad 2(TG2) i tilstandsrapport:
- Gulv på grunn - Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold og alder.
- Vegger mot grunn - Det er foretatt stikktakninger etter fuktindikasjon ved hjelp av ett Protimeter. Det registreres unormale verdier i overgang gulv, vegg under vindu.
- Drenering - Det er påvist tilsig av vann inn i kjeller.
- Ytervegger - Tilstandsgrad gitt pga. alder.
- Utvendig komplettering, vegg - kledning mot vest har påviste råteskader i nedre del. Kledningsbord mot Øst er råteskadet i hjørnene.
- Takkonstruksjon - Renner og nedløp i plast er i dårlig forfatning. Takvann blir ikke ledet bort fra grunnmuren.
- Etasjeskillere - I tidligere taksrapport fra 2016 påviste takstmann borebille angrep, mye tyder på at det er et utdødd angrep. Se rapporten.
- Bad i 1.etasje - Ved dørterskel påvises det en eldre smøremebran som har har mistet funksjonsevnen sin. Feil i tetting rundt sluket. Alder.
- Bad i 2.etasje - TG2 settes på bakgrunn av at badet er totalrenovert i 2019 uten at forskrift i TEK17 er fulgt.
- Drenering rundt hagestue - pga alder.
- Yttervegger - hagestue - det påvises råteskader på kledning mot nord, trekledning mot Øst og Sør er i dårlig forfatning. TG3 settes på råteskadet kledning mot Nord.
- Takkonstruksjoner - hagestue - Takvann er ikke ledet bort fra grunnmuren. Takshingel er i dårlig forfatning.

Følgende har fått tilstandsgrad 3(TG3) i tilstandsrapport:
- Bygning generelt - på grunn av alder
- Hagestue - Takshingel har total funksjonssvikt, det påvises hull i flere steder. Selger kan utbedre det innen overtagelse.
- Uthus - Sørveggen har eternittplater/asbest.

Oppvarming

I hovedleiligheten er det varmepumpe og en moderne peisovn fra 2019 i stuen. I leiligheten i andre etasje er det en eldre vedovn på kjøkkenet. For øvrig er det gulvvarme på begge bad. Det er mekanisk avtrekk på kjøkken og bad, med tilluft via luftespalte under dør.

I 2012 ble det installert Biovac minirenseanlegg, og i forbindelse med installasjonen av anlegget ble det skiftet bunnledning og stikkledning. Hver boenhet har også egen varmtvannsbereder, hvor berederen i andre etasje er fra 2019.

Tomten

Tomten har et romslig areal på 1354,5 kvm, bebygd med enebolig, et eldre, sjarmerende uthus og en koselig hagestue. I framkant av eneboligen og uthuset er det nylig gruslagt gårdsplass og på baksiden ligger hagestuen i en stor, og til dels, skjermet hage. Hagen er beplantet med gressplen, hekkbeplantning og prydbusker.

Hagestuen er fra 1972 og ble delvis renovert i 2020. Den er isolert og har et areal på 23 kvm fordelt på et soverom og et oppholdsrom. Begge rommene har askefarget laminatgulv og gråmalt panel på vegger og i tak. Av oppvarming er det elektriske panelovner.

Soverommet har vindu, mens oppholdsrommet har store skyvedører som vender ut mot en vestvendt terrasse på 17 kvm. Terrassen har tredekke, utelys og trapp ned til hagen. I forbindelse med inngangspartiet til leiligheten i første etasje er det en ny markterrasse på 23 kvm.

Terrassen har dekke av terrassebord og en hvitmalt levegg på den ene siden. På den andre siden, mot inngangspartiet til leiligheten i andre etasje, er det en mørkbeiset levegg av liggende spiler. Ved inngangspartiet til andre etasje er det tretrapp med åpne trinn og veranda på 7 kvm som ble bygget i 2019.

Parkering

Det er gode parkeringsmuligheter på stor, nylig gruslagt, gårdsplass.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei. Vann er privat - borebønn med pumpe i kjeller. Avløp - privat renseanlegg.

Ligningsverdi

Formuesverdi for inntektsåret 2019:
Som primærbolig: kr 656 801
Som sekundærbolig: kr 2 364 485

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for fasadeendring og oppføring av tilbygg datert 16.06.2021. Se vedlegg.

Utleie

Det er to godkjente boenheter.

Konsesjon

Eiendommen er konsesjonsfri.

Odel

Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

1963/500620-1/3 Rettighet
16.03.1963
Rettighetshaver:Lind Harald Karolius
LEIE AV NÆRINGSLOKALE
INNTIL 31 12 1981
BESTEMMELSER OM FORLENGELSE
BESTEMMELSER OM OVERDRAGELSE AV KONTRAKTEN
Gjelder denne registerenheten med flere

1972/302054-1/3 ** Transport av rettighet
05.04.1972
gjelder: RETTIGHET 1963/500620-1/3
Fra:SHELL DRIFT OG EIENDOM AS
Til:Lind Harald Karolius

Grunnboksutskrift for eiendommen er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Eiendommen ligger i landbruks-, natur- og friluftsområde der det ikke er tillatt med oppføring av ny spredt boligbebyggelse. Periode: 2011 - 2022. Eiendommen er uregulert og hører ikke til noen reguleringsplan.

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Totale kostnader

2 850 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
11 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
28,- (Utskriftsgebyr)
71 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 850 000,-))
--------------------------------------------------------
86 920,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
2 936 920,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring i Söderberg & Partners.

Selgers egenerklæring ligger vedlagt salgsoppgaven. Interessenter/kjøper oppfordres til å gjøre seg kjent med denne.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Med denne forsikringen følger det også med flytteforsikring fra Tryg. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet (skriv dato her) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (skriv vedlegg her)
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler / Fagansvarlig André Søland

Oppdragsnummer

710210129

Kontakt meg om om denne boligen

Jeg svarer mer enn gjerne på dine spørsmål