Gullskårveien 16A

Rolvsøy - Gullskåret. Leilighet i toppetasjen med nytt flislagt bad. Innglasset balkong med panoramautsikt

Boligdetaljer

Prisantydning
kr 2 050 000

BRA / P-rom
80 m² / 74 m²

Boligtype
Leilighet

Kart sentrert på geolokasjonen 59.2616926815548 breddegrad, 11.0046972668709 lengdegrad
Totalpris inkludert fellesgjeld og omkostninger

kr 2 417 385

Detaljer om boligen
Prisantydning kr 2 050 000
Andel fellesgjeld kr 352 000
Omkostninger kr 15 385
Totalpris kr 2 417 385
Felleskostnader kr 4 677 per måned
Antall rom 3
Antall soverom 2
Primærrom (P-rom) 74 m²
Bruksareal (BRA) 80 m²
Etasje 4
Eierform Borettslag
Boligtype Leilighet
Adresse Gullskårveien 16A
Kommune Fredrikstad
Byggeår 1968
Energimerket Rød F

Nabolagsprofil, Gullskårveien 16A

Når du vurderer å kjøpe bolig, kan det være greit å også gjøre seg kjent med nabolaget. Her finner du blant annet ut hvor nærmeste matbutikk ligger, hvor bussen går fra, hvordan du enklest kommer deg til jobben, om området er barnevennlig og hvilke mennesker som blir naboene dine.

Mer om boligen

Leilighet med helt nyrenovert bad, beliggende i 4. etasje med panoramautsikt fra den østvendte balkongen. Boligen har smart planløsning med eget vaskerom mellom entre og kjøkken samt praktisk tørkebalkong og kaldbod på leilighetsplan. Den innglassede balkongen gir deg en skjermet uteplass og har du flott utsikt og formiddagssol. Badet er nyrenovert i 2019 og har varmekabler i gulvet, moderne innredning og er flislagt. Beliggenheten er sentralt mellom Fredrikstad og Sarpsborg og det er gode bussforbindelser. Mer bodplass har du også i kjelleren der det medfølger 2 boder samt fellesarealer for lagring av f.eks. sykler.

Entré og inngangsparti
Blokka har overbygget inngangspartier med porttelefon til leilighetene. Boligen ligger i 4. etasje og har fin entré med åpen garderobeløsning. Laminat med moderne overflate på gulv og malt tapet/malt brystning på vegg. Fra entreen er det inngang til bad, vaskerom (med gjennomgang til kjøkken) og det minste soverommet.

Stue/spisestue
Stuen er lys og romslig med lyse panelplater på veggen. Det samme gulvet som i entreen, noe som forøvrig er gjennomført i hele boligen. Store vindusflater ut mot balkongen gir deg godt med dagslys. Fin plass til både romslig sofagruppe og spisestue med skap. Det er pipeløp i boligen slik at det er mulig å montere ildsted.

Kjøkken
Praktisk arbeidskjøkken med mye lagringsplass. Innredningen har hvite profilerte fronter og det er flere overskap med vitrinefronter. Overskapene går helt til taket. Laminat benkeplater. Mellom over og underskap er det fliser. Spiseplass med barløsning montert på vegg ved kjøkkenet. Innenfor kjøkkenet ligger det tørkebalkong samt bod. Kjøkkenet har adkomst fra entreen gjennom vaskerommet. Malte panelplater på vegg, fliser mellom over- og underskap, belegg på gulvet. Komfyr, oppvaskmaskin og kjøle-/fryseskap medfølger.

Vaskerom
Eget vaskerom med opplegg til vaskemaskin. Smart med ekstra lagringsmuligheter. Malte veggflater belegg på gulv.

Soverom:
Boligen har to soverom. Et dobbeltrom og et romslig enkeltrom. På det minste soverommet er det montert skyvedørsgarderobe på hele den ene veggen. Hovedsoverommet ligger vegg i vegg og har adkomst fra stuen. Begge rommene har samme laminatgulv som i resten av boligen og de er malt i en moderne grønnfarge.

Bad
Badet er totalrenovert i regi av borettslaget i 2019. Delikat og tiltalende med veggmontert wc, innfellbare dusjvegger, servantskap med heldekkende vask og skuffeløsning. Veggskap med speildører og innfelt lys. Badet er flislagt med moderne hvite veggfliser og grå gulvflis. Varmekabler i gulvet.

Bod
I tillegg til tørkeboden og kaldboden på leilighetsplan medfølger det to boder i kjeller. I tillegg er det åpne fellesrom som kan benyttes til å sette fra seg ting som sykler, kjelker og andre personlige bruksting som ikke kan tas med inn i leiligheten.

Eiendommen:
Leiligheten er tilknyttet Gullskåret borettslag som består av 112 leiligheter fordelt på 6 blokker. Borettslaget er skjermet for gjennomgangstrafikk og ligger barnevennlig til med lekeplass på området. Den nærmeste bebyggelsen består av borettslagets egne blokker og garasjer med opparbeidet uteareal og naturtomt. I tillegg til skogsområdet grenser borettslaget i bakkant til eneboligbebyggelse i Bregneveien og i sør mot blokkene på Vallefjellet.

Nærområdet:
Gullskåret ligger omtrent midt i mellom Fredrikstad og Sarpsborg med meget gode bussforbindelser til begge byene. Med avganger hvert 8. minutt i rushtiden har du via Glommaringen tilgang til distriktets beste busstilbud fra Rolvsøyveien. Med bil er du ute på E6 på et lite kvarter og du tar deg da raskt innover mot Rygge flyplass og videre til Oslo og nedover mot Halden og svenskegrensen. For små og store innkjøp har du et rikt tilbud av forretninger med Rema 1000 beliggende like ved avkjøringen fra Rolvsøyveien og kort vei ned til Østfoldhallen og Dikeveien handelsområde med flere dagligvareforretninger og et bredt utvalg av butikkjeder og virksomheter som blant annet Elixia treningssenter.

Med sine landlige omgivelser er området meget familievennlig og det er kort vei til barneskole, ungdomsskole og Steinerskolen som også ligger på Rolvsøy. Nærmeste videregående skole er Greåker vgs. som ligger ca 3 km unna. Du har også et godt utgangspunkt for å benytte de fine og nærliggende turområdene rundt Borredalen og Fredrikstadmarka for trening og fine turer både sommer og vinterstid.

Borettslagets omkringliggende bebyggelse består i hovedsak av frittliggende eneboliger.

Fra Fredrikstad sentrum kjører du Rolvsøyveien (Rv. 109) mot Sarpsborg og tar til venstre i tredje rundkjøring etter Østfoldhallen. Sving så 2 ganger til venstre og ta andre vei til høyre inn Gullskårveien. Gullskårveien 16 er den første blokka du kommer til og A-oppgangen ligger nærmest parkeringsplassen. Lagets parkeringsplass ligger like ved blokka.

Blokk over 4 etasjer med kjeller. Blokken er antatt fundamentert med støpte fundamenter på fast masse og har grunnmur av betong med støpt betonggulv i kjeller. Yttervegger av støpte elementer forblendet med teglstein og bindingsverk utvendig kledd med trekledning. PVC vinduer og balkongdør med 2-lags isolerglass. Støpt dekke i etasjeskille med støpt trapp mellom etasjene. Flatt tak.
Opplysninger er hentet fra takst utført av Frank Feldt, datert 06.01.2020. For ytterligere opplysninger vedrørende byggemåte, se denne.

Boligen inneholder entré, stue/spisestue, kjøkken, vaskerom, 2 soverom, bad og wc. Fra stuen er det utgang til østvendt innglasset balkong. Det er tørkebalkong samt en bod på leilighetsplan. Det medfølger bod i kjeller. I kjelleren er det også fellesarealer for lagring av f.eks. sykler.

Primærrom: 74 kvm, Bruksareal: 80 kvm, Bruttoareal: 86 kvm
Opplyste arealer er hentet fra takstrapport og er ikke kontrollmålt av megler.

Generelt:
Tiltalende bolig med normal bruksslitasje i forhold til alder. Boligen har profilert kjøkkeninnredning med takhøye overskap. Nyrenovert, flislagt bad med varmekabler i gulvet. Nyere profilerte dørblad og moderne overflater på gulv og vegger.

Himling: Glatte malte flater.
Vegger: Malt tapet, malte panelplater, malt brystningsplanel, malte plater.
Gulv: Belegg, laminat.

Bad:
Fliser på gulv og vegger.
Varmekabler i gulvet.
Vegghengt toalett
Innfellbare dusjvegger.
Moderne baderomsinnredning med skuffeløsning og overskap med speildører og innfelt belysning.

Kjøkken:
Hvit innredning med profilerte hvite fronter.
Laminat benkeplate. Avtrekksvifte med kullfilter.
Komfyr, oppvaskmaskin og kjøle-/fryseskap medfølger.

Vaskerom:
Belegg på gulv
Opplegg til vaskemaskin.

Det er i takst kommentert følgende: Styreskinne til glass på balkong er noe defekt. Det anbefales å ta kontakt med styret/vaktmester for å utbedre. Noe bruksslitasje på front på kjøkkenet.

Porttelefon
Innglasset balkong
Automatsikringer
Stråleovn montert på balkong

Elektrisk med panelovner. Varmekabler på badet. Blokka har pipeløp med mulighet for å montere ildsted.
Vi gjør oppmerksom på at dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Andel i ca. 24806 kvm festet fellestomt. Grunneier er Theresa Walle Jacobsen og Glenn Walle, og tomten er festet bort til Fredrikstad kommune. Gullskåret borettslag framfester tomten. Festeavtalen er på 100 år og utløper 2066 med rett til fornyelse med 50 år av gangen. Grunneier har pant for forfalt festeavgift og leien reguleres etter konsumprisindeksen hvert 10. år. Festeavgiften inngår i fellesutgiftene.
Arealet er oppgitt av Fredrikstad kommune og er hentet fra matrikkelen. Det varierer hvor gode disse dataene er med hensyn på fullstendighet og nøyaktighet. Avvik kan forekomme ved en senere oppmåling.

Borettslaget leier ut garasjer etter venteliste, øvrig parkering etter gjeldende bestemmelser for området. Borettslaget har opparbeidet godt med parkeringsplasser for beboerne og gjester.

Tilknyttet offentlig vei-, vann- og kloakkforhold.

OBOS Østfold

Gullskåret borettslag ble oppført i 1968 og I 1989/90 ble det foretatt utvendig rehabilitering med etterisolering og nye fasader, vinduer og dører. Borettslaget er rehabilitert med utvidet og innglasset verandaer, nye inngangspartier og oppganger senere år. Lekeplassen har blitt oppgradert i løpet av høsten 2009. I 2010 er det gjennomført brannteknisk kontroll. I 2011 er det utført radonmålinger som viser at nivåene er under det som utløser behov for tiltak. Vask av trapper blir utført av rengjøringsbyrå. Borettslaget har i 2014/15 utført større vedlikeholdsarbeider som impregnering og spekking av fasade av blokk 23/25 og utvidelse av mopedbod. I følge årsberetningen til styret har de gjennomført renovering av vegg i blokkene 21, 23 og 25 også i løpet av 2017. I løpet av 2018 har borettslaget hatt oppe til avstemming og utført arbeider på sikringsskap, nødlys, garasjeporter, sparebelysning samt nytt taktekke og vedlikehold av fasader.


Det ble avholdt ekstraordinær generalforsamling 14.02.2019 og det ble vedtatt full våtromsrehabilitering med opptak av lån på 41.000.000,-. Arbeidet er i disse dager i sluttfasen og har omfattet full renovering av badene med bl.a nye sluk, membran på gulv/vegg og varmekabler i gulvet. På kjøkken og vaskerom er det skiftet vann og avløpsrør og det er montert vannstoppeventil i kjøkken og vannstoppvarsler på vaskerom. Oppramsingen er ikke uttømmende og nærmere opplysninger kan fåes ved å kontakte megler.

På beboermøte i desember 2019 ble det informert om at det vil være behov for et ytterligere låneopptak på kr. 3- 4 000 000,- pga teglstensarbeider som ble dyrere enn først antatt. Det vil bli en økning i felleskostnadene i april, knyttet til gjenstående av allerede vedtatt låneopptak.

Borettslaget har vaktmester som ivaretar den daglige driften og løpende vedlikehold i hht instruks. Vaktmester har kontor i Gullskårveien 20 og er åpent hverdager mellom kl. 07.00-15.00.

Da regnskapet for 2019 ikke er ferdigstilt henvises det her til siste godkjente regnskapsår, 2018.
Ved utgangen av 2018 hadde borettslaget disponible midler på kr 2 489 000,- dette er en økning fra året før med ca 850.000,- Økningen i regnskapet skyldes at borettslaget i løpet av 2018 hadde tatt opp og fått utbetalt lån på 3 3000 000,-. Driftsinntekter i 2018 var til sammen kr. 4 738 879,-. Driftskostnader var kr. 6 486 706,-. Dette er kr. 2 873 124,- høyere enn budsjettert og skyldes i hovedsak takarbeid, garasjeporter og noe teglarbeid.

Ny andelseier(e) skal godkjennes av borettslagets styre før innflytting.

Det er i husordensreglene punkt 9 Dyrehold et generelt forbud om å holde dyr (katt og hund) i leilighetene. Borettslaget har kutyme for å godta søknader om dyrehold så lenge eier forholder seg til oppsatte regler rundt dyreholdet. Nærmere opplysninger finnes i husordensreglene.

4 677,-
Renter og avdrag på borettslagets felleslån, kommunale avgifter, eiendomsskatt, forsikring av bygningene, ytre vedlikehold, kabel-tv og bredbånd, trappevask og øvrige driftsutgifter.

Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.
Borettslaget har ikke IN-ordning med mulighet for individuell nedbetaling av fellesgjelden.


Det vil komme ytterligere økninger av felleskostnader i 2020
På beboermote 12.12.2019 ble det opplyst om at teglarbeidene har kostet vesentlig mer enn budsjett og borettslaget må belage seg på å ta opp ytterligere 3-4 millioner i lån i løpet av våren 2020.

Det ble avholdt ekstraordinær generalforsamling 14.02.2019 og det ble vedtatt full våtromsrehabilitering med opptak av lån på 41.000.000,-. Dette lånet er pr januar 2020 ikke fullt utbetalt og fordelt på andelseiernes andel fellesgjeld.

Annuitetslån i Husbanken pr 02.01.2020
Kr 8.927.601,- med flytende rente på 2,00%.
Rest løpetid er 13 år.

Annuitetslån i Handelsbanken pr 02.01.2020
Kr 31.300.000,,-- med flytende rente på 2,75%.
Rest løpetid er 33 år.
Lånet har avdragsfrihet frem til 1.6.2020

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Borettslaget har avtale med OBOS om garanti for betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtalen om sikring av felleskostnader gjelder til den blir sagt opp av en av partene.

Ferdigattest datert 12.12.1967 er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.
At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent.

Eiendommen er konsesjonsfri.

Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Eiendommen/området er regulert til blokkbebyggelse. Tilhørende reguleringsplan er 0106586 Dikeveien Nord og 0106340 Vallefjellet Rådalen.

Planforslag:
01061112 Fylkesveg 109 Råbekken-Alvim
907 KDP Ny bru over Glomma i Fredrikstad

2 050 000,- (Prisantydning)
352 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
2 402 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
7 325,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
--------------------------------------------------------
15 385,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
2 417 385,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Etter avtale med selger.

Selger har tegnet boligselgerforsikring.

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgaven er opprettet (skriv dato her) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (skriv vedlegg her)
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Eiendomsmegler MNEF Mette Ledang

710190265