Gudeberg allé 18

Pen og tiltalende hybelleilighet med sentral beliggenhet på Østsiden

Boligdetaljer

Prisantydning
kr 1 200 000

BRA / P-rom
35 m² / 25 m²

Boligtype
Leilighet

Kart sentrert på geolokasjonen 59.2056904115808 breddegrad, 10.9671690061843 lengdegrad
Totalpris inkludert fellesgjeld og omkostninger

kr 1 299 147

Detaljer om boligen
Prisantydning kr 1 200 000
Andel fellesgjeld kr 84 000
Omkostninger kr 15 147
Totalpris kr 1 299 147
Felleskostnader kr 2 648 per måned
Primærrom (P-rom) 25 m²
Bruksareal (BRA) 35 m²
Etasje 1
Eierform Borettslag
Boligtype Leilighet
Adresse Gudeberg allé 18
Kommune Fredrikstad
Byggeår 1960
Energimerket Grønn F

Kontakt André for en gratis og uforpliktende verdivurdering

Nabolagsprofil, Gudeberg allé 18

Når du vurderer å kjøpe bolig, kan det være greit å også gjøre seg kjent med nabolaget. Her finner du blant annet ut hvor nærmeste matbutikk ligger, hvor bussen går fra, hvordan du enklest kommer deg til jobben, om området er barnevennlig og hvilke mennesker som blir naboene dine.

Mer om boligen

Beskrivelse

Pen og tiltalende hybelleilighet med sentral beliggenhet. Leiligheten er pusset opp og oppgradert i senere tid og fremstår med en god standard. Bl.a er alle overflater pusset opp og malt i lyse og tidsriktige farger - det er nytt kjøkken med integrerte hvitevarer og ny innredning, wc og dusjkabinett på bad. Leiligheten ligger i 1. etg. med enkel adkomst.

Leiligheten har en sentral beliggenhet på østsiden i Fredrikstad. Her bor du nær offentlig kommunikasjon og det er gangavstand til fergestedet med forbindelse til vestsiden og Fredrikstad sentrum. Dagligvarebutikk et par minutters gange unna og kort vei til tur- og friluftsområder, Kongstenanlegget; med svømmebasseng og treningssenter, Kongsten fort og Gamle Fredrikstad Golfklubb.

Kort oppsummert er dette en tiltalende og praktisk leilighet, med sentral beliggenhet. Denne leiligheten passer ypperlig for studenter, pendlere som vil ha kort vei til jernbanestasjonen eller rett og slett personer som ønsker en lettstelt leilighet med nærhet til "alt".

Beliggenhet

Meget sentral beliggenhet like ved attraktive Gamlebyen med sine mange koselige forretninger, kaféer og gallerier. Her bor du nær offentlig kommunikasjon med gangavstand til fergestedet hvor det tar 2 minutter over til vestsiden, og Cicignon hvor jernbanestasjonen ligger i umiddelbar nærhet. Byfergen til Kråkerøy, sentrum og Gressvik anløper også Gamlebyen. Byfergene er en viktig del av kollektivtilbudet i Fredrikstad og er gratis å benytte. Forøvrig er det er flere busstopp i nærheten med gode bussforbindelser til både Fredrikstad sentrum og Sarpsborg. Innen gangavstand ligger også Brotorget med flere forretninger som Rema, Biltema, apotek og Vinmonopolet. I tillegg til å bo sentralt er det kort vei til tur- og friluftsområder, Kongstenanlegget; hvor det er både innendørs og utendørs svømmebasseng og treningssenter, Kongsten fort og Gamle Fredrikstad Golfklubb.

Bebyggelse

Blokkbebyggelse over 3 etasjer samt loft og kjeller.

Adkomst

Fra Fredrikstad sentrum:
Kjør over Fredrikstadbrua og ta til høyre i rundkjøringen, deretter første vei til høyre og så til høyre igjen inn i Meltzers gate og Gudeberg allé ligger rett frem.

Det vil bli skiltet med OBOS Eiendomsmeglere ved fellesvisning

Byggemåte

Boligblokk oppført i 1960 over 3 etasjer + kjeller og loft. Bygningen antas oppført med kompensert fundamentering av betong med betongsåle til jord/leiregrunn. Grunnmur av betong. Etasjeskillere av armert betong. Yttervegger av armert betong og innfelt bindingsverk. Fasader forblendet med teglstein og kledning. Saltak tekket med takstein. For ytterligere info vises det til tilstandsrapport utført av Kenneth Nymo Pettersen datert 04.11.2019

Innhold

1.etg.: Boligen inneholder entré, stue med sovealkove, kjøkken med utgang til stor innglasset balkong og bad.
Det medfølger romslig bod både på loft og i kjeller.
I kjelleretasjen finnes også felles vaske- og tørkerom samt rom for sykkelparkering o.l.

Areal

Primærrom: 25 kvm, Bruksareal: 35 kvm

Innglasset balkong er medtatt i BRA som S-rom.

Opplyste arealer er hentet fra takstrapport og er ikke kontrollmålt av megler.

Standard

Leiligheten er pusset opp og oppgradert i senere tid og fremstår med en god standard, med lyse og tidsriktige overflater. Alle innvendige overflater er sparklet og malt, det er montert nye innerdører og listverk, samt lagt nytt laminatgulv i hele leiligheten. Kjøkkenet er pusset opp med ny kjøkkeninnredning og med integrert koketopp, stekeovn, oppvaskmaskin samt ny ventilator med kullfilter. På bad er tak og vegger sparklet og malt og det er montert ny servantinnredning, wc og dusjkabinett. Det er montert nye stikkontakter og brytere, og røropplegg er oppgradert.

Trappegang/entré:
Borettslaget har lyse trappeløp og inngangspartiet inneholder postkasser til alle boligene samt oppslagstavle med informasjon. Fra reposet ved inngangspartiet går trappen ned til kjelleretasjen der man finner kjellerboden, fellesarealer til lagring samt vaske- og tørkerom .

Entréen har plass for sko, hyller og klesoppheng, evt. et garderobeskap.

Stue:
Stuen har store vindusflater som vender ut mot balkongen. Det gir godt med naturlig lys og balkongen utenfor gir en ekstra romfølelse. I stuen er det en alkove med plass for seng.

Kjøkken:
Kjøkkenet ligger med adkomst fra stuen og herfra er det utgang til balkongen. Kjøkkenet er godt utnyttet og har innredning med slette fronter og laminat benkeplate med nedfelt vaskekum, integrert koketopp, komfyr og oppvaskmaskin, og frittstående kjøleskap. Kullfilterventilator over kokeplass.

Uteplass/balkong:
Fra kjøkkenet er det utgang til innglasset balkong vendt mot øst. Balkongen er på ca. 10 kvm og siden balkongen er innglasset fungerer den fint som utestue fra tidlig vår til sen høst.

Bad:
Bad er utstyrt med servantinnredning med speilskap, wc og dusjkabinett. Det er flislagt gulv og malt betong på vegger og i himling.

Boder:
Det medfølger en bod i kjeller og en bod på loftet.

Utstyr

Felles sentralfyr som også inkluderer oppvarming av varmtvann.
Kabel-tv og bredbåndssignaler via fellesavtale.
Felles brannsikringsanlegg.
Porttelefon.
Sikringsskap med automatsikringer.

Oppvarming

Sentralvarmeanlegg med radiatorer, tilknyttet Fredrikstad fjernvarme
Vi gjør oppmerksom på at dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, medfølger heller ikke dette.

Tomten

Felles eiet tomt på ca 1635 m2. Tomten er pent opparbeidet med gressplen, trær og busker. Asfalterte biloppstillingsplasser og adkomstveier.

Parkering

Oppmerkede parkeringsplasser foran blokkene.
Borettslaget leier ut garasjer etter venteliste, øvrig parkering etter gjeldende bestemmelser i borettslaget.

Vei/vann/avløp

Offentlig tilknyttet

Forretningsfører

OBOS Østfold

Borettslaget

Gudeberg borettslag, org. nr. 950016973.

Borettslaget består av 90 leiligheter fordelt på 6 blokker. Det er felles vaskeri i hver blokk, og sentralfyring og varmtvann fra felles varmtvannsberedere.
I 2017 og 2018 er det gjennomført vedlikeholdsarbeid med vask og impregnering av fasader, utskifting og maling av vinduer, innsetting av lufteventiler og luftespalter. Utskiftning av vinduer samt utskifting av soilrør i kjeller vil fortsette i 2019.
Det arbeides med å se på muligheten for installasjon av ladestasjoner til El-biler.

I 2015 - 2017 ble yttertak på alle blokkene skiftet. har styret arbeidet med bla. utskifting av ytre tak for fire av blokkene.

Økonomi:
Driftsinntekter i 2018 var til sammen kr 4 364 424,- Driftskostnadene i 2018 var til sammen kr 3 737 314.
Resultat i 2017 var kr. 408 679,- og ble foreslått overført annen egenkapital.

Borettslagets disponible midler var pr 31.12.2018 Kr. 1 317 916 og viser borettslagets likviditet.

Forkjøpsrett

Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

Meldefrist forkjøpsrett

12.11.2019

Styregodkjennelse

Ny andelseier(e) skal godkjennes av borettslagets styre før innflytting.

Dyrehold

Det må søkes styret, samt beboerne i oppgangen om tillatelse til å holde hund eller katt.
Se husordensregler vedlagt salgsoppgaven

Forsikring

Felles bygningsforsikring gjennom borettslaget.
Innboforsikring tegnes av den enkelte andelseier.

Felleskostnader

2 648,-
Felleskostnadene dekker sentralfyr, varmt vann, tv og internettsignaler, forretningsførsel, forsikringer, eiendomskatt, kommunale avgifter, renter og avdrag på felleslån m.m

Andel fellesgjeld/fellesformue

Andel fellesgjeld: kr. 84.000,- pr. 01.10.19
Andel felles formue: kr.10.222 ,- pr. 31.12.18

Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.
Borettslaget har ikke IN-ordning med mulighet for individuell nedbetaling av fellesgjelden.

Lånevilkår

Borettslagets totale lån og vilkår pr 23.10.19:
- DNB, lånenummer 12132974835, annuitetslån, kr. 6.712.252,-, restløpetid 26 år og 6 mnd, flytende rente 3,60%
- Husbanken, lånenummer 11449107930, annuitetslån, kr. 4.428.125,-, restløpetid 12 år og 9 mnd, fast rente 1,30%
- Husbanken, lånenummer 114491079, annuitetslån, kr. 27.094,-, restløpetid 9 år og 3 mnd, flytende rente 1,55%.

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Kjøpers ansvar for øvrige andelseieres mislighold

Borettslaget har avtale med OBOS om garanti for betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtalen om sikring av felleskostnader gjelder til den blir sagt opp av en av partene.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Fredrikstad kommune opplyser at de ved gjennomgang av sitt arkiv ikke har funnet noen midlertidig brukstillatelse / ferdigattest for eiendommen.

Utleie

Boligen er registret med én godkjent boenhet
Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (3) har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene. Adgangen til bruksoverlating (utleie) er begrenset.

Konsesjon

Eiendommen er konsesjonsfri.

Odel

Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Diverse

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt.

Det gjøres oppmerksom på at selger ikke har bebodd boligen selv. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om boligen, og har i begrenset grad kunne supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne annonsen. Kjøper oppfordres til å foreta grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

-1983/2126-1/86 : Bruksrett - til 27 m2 av d.e. til nettstasjon rettighetshaver: Fr. stad elverk
-1992/9405-2/86: Erklæring/avtale - Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v. - Bestemmelse om gjerde
- 2002/4699-1/86 : Erklæring/avtale - Avtale om tilknytning og levering av fjernvarme - bestemmelse om stikkledning - mv.

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Eiendommen ligger inn under kommunedelplan for Fredrikstad 2011-2023 med formål bebyggelse og anlegg og veg. Planen var godkjent/vedtatt 16.06.2011. Det er regulert til gangvei, garasje og blokkbebyggelse i reguleringsplan 010617 Kvart. øst for Gudeberg Allé godkjent 20.07.1955 med reguleringsbestemmelser.

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Totale kostnader

1 200 000,- (Prisantydning)
84 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
1 284 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
7 187,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
15 147,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
1 299 147,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring i Söderberg & Partners.
Selgers egenerklæring ligger vedlagt salgsoppgaven. Interessenter/kjøper oppfordres til å gjøre seg kjent med denne.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet (skriv dato her) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (skriv vedlegg her)
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler / Fagansvarlig André Søland

Oppdragsnummer

714190084