Gudeberg Allé 10

3-roms endeleilighet med innglasset balkong mot syd | 2. etg | Oppvarming og V.v inkl. | Gangavstand til Gamlebyen

Finn fram på siden

Priser

Totalpris: NOK 2,792,504

Totalprisen for boligen = innskudd + fellesgjeld samt omkostninger.

Prisantydning: NOK 2,650,000

Fellesgjeld: NOK 126,000

Fellesgjelden er et lån vi har forhandlet fram for alle boligene samlet. Du er ansvarlig for den delen av fellesgjelden som er knyttet til din bolig.

Omkostninger: NOK 16,504

En engangskostnad som dekker offentlige avgifter, tinglysingsgebyr m.m.

Felleskostnader pr. måned: NOK 4,964

Få finansieringsbevis fra OBOS-Banken

Kart sentrert på geolokasjonen breddegrad, lengdegrad

Mer om boligen

Økonomi og kostnader

 • Forretningsfører

  OBOS Østfold

 • Felleskostnader

  4 964,- pr Mnd
  Bl.a sentralfyr, varmt vann, tv og internettsignaler, forretningsførsel, forsikringer, eiendomskatt, kommunale avgifter, renter og avdrag på felleslån m.m

 • Totale kostnader

  2 650 000,- (Prisantydning)
  126 000,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  2 776 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  4 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Pantattest kjøper)
  480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
  480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
  28,- (Utskriftsgebyr)
  7 644,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
  --------------------------------------------------------
  16 504,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  2 792 504,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

  Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

  Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

 • Eierskifteforsikring

  Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring i Söderberg & Partners.
  Selgers egenerklæring ligger vedlagt salgsoppgaven. Interessenter/kjøper oppfordres til å gjøre seg kjent med denne

 • Finansiering

  OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

  Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

  Les mer på obosbanken.no.

Fakta om boligen

 • Beskrivelse

  Pen og lettstelt leilighet beliggende i 2.etg, på enden med sydvendt balkong. Eier kjøpte boligen i ca 2011 og har gjort følgende oppgraderinger siden:
  2011:
  - Glasset inn balkongen.
  - Satt inn ny integrert komfyr og platetopp samt frittstående oppvaskmaskin.

  2018:
  - Lagt nytt gulv på kjøkkenet.
  - Malt kjøkkenet.

  2020:
  - Malt entré/gang.

  2021/22:
  - Malt en vegg i stuen.
  - Pusset opp begge soverommene.

  Innvendige overflater består av:
  - Gulv med 3-stavs eikeparkett og laminat.
  - Vegger med malt tapet.
  - Himling med malt beting.

  Entre:
  Fra felles trappegang kommer man inn i leilighetens entré. Her er det en romslig skyvedørsgarderobe for å henge fra seg yttertøy og sko, og man har adkomst til badet til høyre og de øvrige rommene rett frem.

  Bad/wc:
  Badet er flislagt på gulv og vegger og har himling med malt betong. Badet er innredet med klosett, servant på innredning, speil og dusjkabinett. Opplegg for vaskemaskin og naturlig ventilasjon.

  Kjøkken:
  Kjøkkenet ligger med adkomst fra stuen og har godt med benke- og skapplass på begge sider av veggen. Kjøkkeninnredning med malte profilerte fronter, laminat benkeplate med nedfelt vask- og skyllekum, kitchenboard og belysning over benkeplaten samt integrert koketopp og komfyr. Opplegg for oppvaskmaskin.

  Stue:
  Stuen er lys og luftig med vinduer på flere vegger som slipper inn godt med naturlig lys. Det er plass til både en sittegruppe og et spisebord og fra stuen er det utgang til en innglasset balkong som vender mot syd.

  Soverom:
  Det er to soverom i leiligheten, begge med adkomst fra stuen. Det største soverommet har godt med skapplass langs den ene veggen og man får bl.a plass til en dobbeltseng hvis man ønsker det.

 • Beliggenhet

  Meget sentral beliggenhet like ved attraktive Gamlebyen med sine mange koselige forretninger, kaféer og gallerier. Her bor du nær offentlig kommunikasjon med gangavstand til fergestedet, hvor det tar ca. 2 minutter over til vestsiden og Cicignon hvor jernbanestasjonen ligger i umiddelbar nærhet. Byfergen til Kråkerøy, sentrum og Gressvik anløper også Gamlebyen. Byfergene er en viktig del av kollektivtilbudet i Fredrikstad og er gratis å benytte. Forøvrig er det er flere busstopp i nærheten med gode bussforbindelser til både Fredrikstad sentrum og Sarpsborg. Innen gangavstand ligger også Brotorget med flere forretninger som Rema, Biltema, apotek og Vinmonopolet. I tillegg til å bo sentralt er det kort vei til tur- og friluftsområder, Kongstenanlegget; hvor det er både innendørs og utendørs svømmebasseng og treningssenter, Gamlebyen med sine historiske omgivelser, Kongsten fort og Gamle Fredrikstad Golfklubb.

 • Adkomst

  Se kartskisse

 • Byggemåte

  Boligblokk oppført i 1960 over 3 etasjer + kjeller og loft. Bygningen antas oppført med kompensert fundamentering av betong med betongsåle til jord/leiregrunn. Grunnmur av betong. Etasjeskillere av armert betong. Yttervegger av armert betong og innfelt bindingsverk. Fasader forblendet med teglstein og kledning. Takkonstruksjon med sperrer av tre, saltak takform, tekket med takstein (besiktiget fra bakkenivå). For ytterligere info se vedlagt tilstandsrapport utført av Kenneth Nymo Pettersen.

 • Innhold

  Leiligheten ligger i 2.etg og inneholder: entré, bad/vaskerom, to soverom, kjøkken og stue.

  Det medfølger også en loftsbod med gulvflate på ca 12 m2 samt en kjellerbod på ca 6 m2.
  I kjelleren er det også felles vaske- og tørkerom og sykkelbod.

 • Areal

  Primærrom: 64 kvm, Bruksareal: 73 kvm

  Opplyste arealer er hentet fra takstrapport og er ikke kontrollmålt av megler.

 • Standard

  Tilstanden på boligen vurderes etter ulike tilstandsgrader. Tilstanden gir uttrykk for en gitt forventet tilstand, blant annetvurdert ut fra alder og normal bruk. For utfyllende informasjon om fastsetting av tilstandsgrader og hvilke tilstandsgrader som er gitt for gjeldende bolig, se vedlagt tilstandsrapport fra bygningssakkyndig.

  TG0: Ingen avvik
  TG1: Mindre eller moderate avvik
  (TG0 og TG1 gjengis ikke i salgsoppgaven)
  TG2: Avvik som kan kreve tiltak
  TG2: Avvik som ikke krever tiltak
  TG3: Store eller alvorlige avvik

  TG2: Betyr at konstruksjonen enten har feil utførelse, en skade eller tegn på skade, sterk slitasje eller nedsatt funksjon. Vedlikehold eller tiltak trengs i nær fremtid. Det er grunn til å varsle fare for skader på grunn av alder, eller overvåke bygningsdelen spesielt på grunn av fare for større skade eller følgeskade.

  TG3: Denne tilstandsgraden brukes ved kraftige tegn på forhold som man må regne med trenger utbedring straks eller innen kort tid. Det er påvist funksjonssvikt eller sammenbrudd.

  Det er ingen TG3 i rapporten.
  Følgende har fått TG2:
  - Utvendig > Andre utvendige forhold - Det er ikke utarbeidet Tilstandsanalyserapport, vedlikeholdsplan e.l. for fellesdeler i bygget.
  - Tekniske installasjoner > Avløpsrør - Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.
  - Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg.
  - Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad/vaskerom -
  - Våtrom > Overflater Gulv > Bad/vaskerom - Gulv med udokumentert utførelse. Det er ikke direkte vannpåkjenning på gulvet, noe som er bra. Overflatene ser visuelt bra ut, tilstandsgrad settes av hensyn til alder.
  - Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad/vaskerom - Vurdering basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for membran/tettesjikt er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon.
  - Tekniske installasjoner > Vannledninger - Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.

  Punktene ovenfor er i stikkordsform, og det anbefales på det sterkeste å lese gjennom tilstandsrapport for nærmere utdypning over hva tilstandsgradene gjelder og i hvilken grad det anbefales utbedringer.

 • Utstyr

  Følgende hvitevarer medfølger: Integrerte hvitevarer på kjøkkenet og oppvaskmaskin. Det gis ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på hvitevarer eller utstyr som medfølger etter avtalen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke.

 • Oppvarming

  Oppvarming via sentralvarmeanlegg med radiatorer tilkoblet fjernvarme.
  Vi gjør oppmerksom på at dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning medfølger heller ikke dette.

 • Tomten

  Tomten er pent opparbeidet med gressplen, trær og busker. Asfalterte biloppstillingsplasser og adkomstveier.

 • Parkering

  Parkering på oppmerkede parkeringsplasser foran blokkene.
  Borettslaget disponerer 20 garasjer for utleie. Styret organiserer ventelister og tildeling av garasjer. Ved overtagelse av garasje påløper det gebyr etter gjeldende satser.

 • Vei/vann/avløp

  Offentlig tilknyttet

 • Borettslaget

  Gudeberg borettslag, org. nr. 950016973.

  Borettslaget består av 90 leiligheter fordelt på 6 blokker. Det er felles vaskeri i hver blokk, og sentralfyring og varmtvann fra felles varmtvannsberedere.

  I 2015 - 2017 ble yttertak på alle blokkene skiftet og i 2017 - 2018 ble det gjennomført vedlikeholdsarbeid med vask og impregnering av fasader, utskifting og maling av vinduer, innsetting av lufteventiler og luftespalter.

  Av arbeid og utbedringer i løpet av 2019 kan det nevnes bl.a:
  - Vedlikehold og utskifting av vinduer på øst- og vestvegger. Halvparten et tatt i 2019, de resterende ble tatt i 2020.
  - Kartlegging av behovet for lademuligheter for El-biler ved en spørreundersøkelse til alle beboere.
  - Utbedret vannskade i kjelleren til fire av blokkene etter voldsomme nedbørsmengder i begynnelsen av september 2019.
  - Utbedret vanninntrenging i kjelleren i GA 20.
  - Foretatt sanering av nedgravd gammel oljetank utenfor fyrrommet i GA 16.
  - Byttet ut seks stk. soilrør i kjellere
  - Innsatt netting i begge hjørner mot tak over alle inngangspartiene
  - Innsatt automatisk døråpner i hoveddør GA 20.
  - Igangsatt prosess med OBOS om mulig rehabilitering av vann- og avløpsrør.

  For 2-3 år siden ble avløpsrør utenfor Gudeberg Allé 2-4 gravd opp utenfor bygningen og frem til den kommunale ledningen pga av svakhet i røret som medførte tett rør over noen tid og utbedring ble gjort. Borettslaget hadde spyling og filming av røret i januar 2020 som viser at en del av avløpsrøret fortsatt ligger med tilbakefall, og bør utbedres.

  Med bakgrunn i tilbakemeldinger fra OBOS Prosjekt AS etter videokontroll av rør ble det besluttet å bestille utarbeidelse av et forprosjekt for VVS-anlegg og våtrom. Rapport vedr. dette ble presentert for beboerne på beboermøte etter avholdt generalforsamling 2020.

  Etter samtale med styreleder blir det opplyst at borettslaget skal rehabilitere alle bad. Etter planlagt fremdriftsplan vil arbeidene starte ca i siste del av første kvartal 2023. Pr nå, ifølge styreleder, er det forespeilet en kostnadsramme på ca 30-35 millioner kroner for hele prosjektet, men det er foreløpig ikke innhentet anbud eller bestemt noe, så tallene kan avvike. Gitt følgende vilkår er det også estimert ca en økning på kr 1.000 - 1.200,- pr mnd på felleskostnadene, men dette er bare forsikte estimater og vil også kunne avvike.

  Økonomi:
  Driftsinntekter i 2021 var til sammen kr 4 678 020,-. Driftskostnadene i 2021 var til sammen kr 3 802 893,-. Dette er høyere enn budsjettert og skyldes i hovedsak energi/fyring. Årets resultat på kr 875 127,- fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital. Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var pr 31.12.2021 kr 2 464 694,- og viser borettslagets likviditet.

 • Dyrehold

  Det må søkes styret, samt beboerne i oppgangen om tillatelse til å holde hund eller katt.
  Se husordensregler vedlagt salgsoppgaven.

 • Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

  Det finnes ingen ferdigattest/midlertidig brukstillatelse i kommunens arkiver.

 • Utleie

  Det er ikke tillatt å leie ut eller overlate bruken av boligen til andre uten styrets samtykke og godkjennelse av leietaker. Søknadsskjema for utleie/bruksoverlating fås ved henvendelse til styret i borettslaget eller til forretningsfører. Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (3) har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene. Adgangen til bruksoverlating (utleie) er begrenset. Merk at mulighet for korttidsutleie av hele boligen er begrenset til 30 dager jf borettslagslovens § 5-4.

 • Konsesjon

  Eiendommen er konsesjonsfri.

 • Odel

  Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

 • Diverse

  Følgende utstyr medfølger IKKE:
  - Taklampe over spisebordet i stuen
  - Taklampe på kjøkkenet
  - Kleshylle i gangen
  - Skap på badet
  - Skoskap i gangen.

 • Servitutter/rettigheter/forpliktelser

  Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

 • Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

  Eiendommen er regulert til blokkbebyggelse, garasje og gangvei i reguleringsplan 17 Kvart. øst for Gudeberg Allé, vedtatt 20.07.1955. Eiendommen ligger også under kommuneplan Fredrikstad 2020-2032 med formål om Flomfare, H320_FlomA og Bebyggelse og anlegg, vedtatt 18.06.2020.

  Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

 • Oppgjør


  Samlet kjøpesum og omkostninger forutsettes innbetalt til klientkonto fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

 • Energimerking

  Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

 • Løsøre og tilbehør

  Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

 • Lovanvendelse og kontraktsbetingelser

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

  Følgende gjelder ved salg til forbrukerkjøper*:
  Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

  Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

  Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

  Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2.

  *Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er", jfr Avhendingslovens § 3-9:

  Selgers ansvar er da begrenset og vil være en del av kontraktsvilkårene. jf. avhl. § 3-9, 2. pktm.
  Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

  I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven§ 3-9. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.

 • Salgsoppgave

  Salgsoppgaven er opprettet (skriv dato her) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
  Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (skriv vedlegg her)
  Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

 • Oppdragsnummer
  710210265

Forkjøpsrett for OBOS-medlemmer

 • Forkjøpsrett

  Borettslaget er tilknyttet OBOS og har vedtektsfestet forkjøpsrett. Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

 • Meldefrist forkjøpsrett

  11.08.2022

Budgivning

 • Styregodkjennelse

  Ny andelseier(e) skal godkjennes av borettslagets styre før innflytting.

 • Lånevilkår

  Borettslaget har følgende lån og vilkår pr 26.07.2022:
  - DNB, annuitetslån, kr 6.223.797,-, flytende rente 3,60%, restløpetid 23 år 9 md.
  - Husbanken, annuitetslån, kr 3.558.568,-, fast rente 1,91%, restløpetid 10 år.

  Lånet i Husbanken har fastrente frem til 01.10.2022. Borettslaget har ikke IN-ordning.

  Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

  Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

 • Kjøpers ansvar for øvrige andelseieres mislighold

  Borettslaget har avtale med OBOS om garanti for betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtalen om sikring av felleskostnader gjelder til den blir sagt opp av en av partene.

 • Overtagelse

  Etter avtale med selger.

 • Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Med denne forsikringen følger det også med flytteforsikring fra Tryg. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

 • Budgivning

  Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

 • Lov om hvitvasking

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

  Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

 • Ansvarlig megler

  Eiendomsmegler Aleksander Amundsen

Last ned dokumenter

Kontakt meg om om denne boligen

Jeg svarer mer enn gjerne på dine spørsmål