Totalrenovering av kjøkken i 2019. Kjøkkenet er fra Drømmekjøkkenet

Grusveien 32

Lys gjennomgående påkostet 4-roms med usjenert beliggenhet. Vestvendt balkong. Fyring+varmt vann inkl. Ingen dok.avgift!

Priser

Totalpris: kr 5 408 554

Totalprisen for boligen = innskudd + fellesgjeld samt omkostninger.

Prisantydning: kr 5 100 000

Fellesgjeld: kr 293 000

Fellesgjelden er et lån vi har forhandlet fram for alle boligene samlet. Du er ansvarlig for den delen av fellesgjelden som er knyttet til din bolig.

Omkostninger: kr 15 554

Dekker dokumentavgift, andelskapital og tinglysningsgebyr.

Felleskostnader pr. måned: kr 4 836

Få finansieringsbevis fra OBOS-Banken

Kart sentrert på geolokasjonen  breddegrad,  lengdegrad

Nabolagsprofil, Grusveien 32

Når du vurderer å kjøpe bolig, kan det være greit å også gjøre seg kjent med nabolaget. Her finner du blant annet ut hvor nærmeste matbutikk ligger, hvor bussen går fra, hvordan du enklest kommer deg til jobben, om området er barnevennlig og hvilke mennesker som blir naboene dine.

Mer om boligen

Beliggenhet

Sentral og attraktiv leilighet på Lambertseter i et veletablert boligområde med flotte grøntarealer. Borettslaget har en fin beliggenhet i et barnevennlig område på Lambertseter. Det er kort vei til barnehager og skoler i alle trinn. Gangavstand til matbutikk. Lambertseter senter ligger i nærområde med bredt tilbud av nasjonale og internasjonale kafeer, resturanter, kino, mangeartede forretninger, servicetilbud m.m.

Området har god offentlig kommunikasjon med både buss og T-bane.

Flotte tur- og rekreasjonsmuligheter sommer som vinter i nærområde ved fjorden eller i marka. Kort vei til Østmarka og Østensjøvannet med flotte turmuligheter. Nordstrand bad og Hvervenbukta ligger en kort kjøretur unna. Kort avstand til svømmehall, idrettsanlegg, treningssentre og turveier.

Adkomst

Det vil bli skiltet med visningsskilt under annonserte fellesvisninger. Se kartskisse for detaljert veibeskrivelse til eiendommen eller gå inn på www.ruter.no for informasjon om offentlig kommunikasjon.

Byggemåte

Fundamentert med betong. Grunnforholdene er ikke undersøkt. Yttertaket, renovert tidlig på 2000-tallet. Felles trappegang, trapper i betongkonstruksjon. Etasjeskiller i betongkonstruksjon. Isolerglassvinduer og balkongdør fra 2019. Det er den faktiske bruken av rommet på markedsføringstidspunktet som er avgjørende. Bruken av rommet kan være i strid med byggteknisk forskrift og/eller mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken. For nærmere teknisk beskrivelse av eiendommen se tilstandsrapport i salgsoppgaven.

Innhold

Lys pen leilighet med meget god planløsning som består av:

Entré med innfelte lys i himling. Adkomst til bod med god plass til yttertøy.

3 soverom av god størrelse.

Flislagt bad med gulvvarme. Innfelte lys i himling. Servant i underskap og veggmontert dusj med dusjvegger. Opplegg for vaskemaskin. Badet ble modernisert i regi av borettslaget i 2014.

Kjøkken med påkostet lekker kjøkkeninnredning fra Drømmekjøkkenet. Integrerte hvitevarer som steketopp m/integrert ventilator, stekeovn, oppvaskmaskin, kjøle-/fryseskap medfølger ved salg. Vannstopper (waterguard) og komfyrvakt er installert.

Lys stue med plass til sofagruppe og spisebord. Innfelte lys i himling. String hyllesystem montert i stue følger ikke med boligen.

Adkomst til balkong på ca. 4 kvm med plass til utemøbler. Solavskjerming med markise.

Leiligheten disponerer en kjellerbod på ca. 4kvm iht. tilstandsrapport.

Det oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport vedlagt i salgsoppgaven. Styrets hovedinformasjonskanal er hjemmesiden: http://pynten.no/ hvor generell informasjon fra styret til andelseiere og beboere publiseres. Det vises til selskapets vedtekter, husordensregler samt årsberetning med regnskap og protokoll. Dokumentene inneholder relevante opplysninger for eventuell kjøper.

LAVE KJØPSOMKOSTNINGER da det ikke betales dokumentavgift (2,5 % av kjøpesummen) ved kjøp av andelsleilighet.

Fryser'n forsamlingslokale ble i 2014 oppgradert til et mer tidsriktig forsamlingslokale. I lokalet er det godt utstyrt kjøkken.

Areal

Primærrom: 84 kvm, Bruksareal: 88 kvm, Bruttoareal: 96 kvm

Standard

Følgende har fått TG2 og TG3 i Tilstandsrapport av takstmann Bjørn Hallmo:
TG2;
Tilstandsgrad 2 er satt for leilighetens ventilasjonsevne i kjøkkenet. Dette fordi ventilen som skal føre luft ut (over hustaket) er blendet. Ventilen skal ha en fri posisjon.
TG3;
Ingen tilstandsgrad 3 er satt.

Oppvarming

Radiatorer tilknyttet sentralt fyringsanlegg. Gulvvarme på bad.

Tomten

Andel i felles eiet tomt for borettsslaget på 66 291,7 kvm. Borettslaget er pent opparbeidet med beplantning og sittegrupper

Parkering

Borettslaget har parkeringsplasser og garasjer som leies ut etter ventelister. Forøvrig gateparkering etter stedets gjeldende regler.

Forretningsfører

OBOS

Borettslaget

Pynten borettslag består av 567 andelsleiligheter og er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 948976242 og ligger i bydel Nordstrand i Oslo kommune. Borettslaget har følgende adresse:
Granittvn 1-5 2-20
Grusvn 1-5 2-44
Mellombølgen 16-60
Mellombølgen 143
Gårds- og bruksnummer :
159, 137 210

Første innflytting skjedde i 1963.

Følgende større vedlikeholds- og rehabiliteringsarbeider er gjort de senere år:
- 2019: Nye vinduer og balkongdør i alle leiligheter.
- 2018: Etablert 28 el-bilplasser. Drenering av Mellombølgen.
- 2017: El-bilparkering opprettet. Malt garasjer, sittegrupper og søppelskur.
- 2014-2016: Maling av oppganger.1 års kontroll av våtromsrehabilitering gjennomført. Vaktmesterleilighet i Grusveien 1 solgt. Rehabilitering av undersentraler ferdigstilt. Sentralt driftskontroll anlegg installert. Felles varmeanlegg inklusive radiatorer rehabilitert og innregulert. Asbestsanering i fyrhus gjennomført. Oljetank ved høyblokken og oljetank ved fyrhus fjernet. Større oljelekkasje ved fyrhus sanert. Ny heis bygd i høyblokken. Vinduer i høyblokken skiftet ut. Frysern rehabilitert og oppgradert. Pellets silo oppgradert. Oppgradering av fyrhus med nytt pellets anlegg og om bygging av oljefyr til gassfyring gjennomført. Asbestsanering i vegger utført. Utskifting av Nærvarmenett ferdigstilt. Våtromsrehabilitering ferdigstilt.
- 2013: Rehabilitering av våtrommene er godt i gang. Fasaderehabilitering i Grusveien for å forhindre vanninntrengning. Samtlige sikringsskap er skiftet i hele borettslaget. Oppgangsbelysning er oppgradert. Juletrebelysningen er oppgradert. Kartlegging av større vedlikeholdsbehov. Vannrensesystem for radiatorene er implementert i fyrhuset.
- 2012: Inngått avtale vedrørende rådgivning av og byggeledelse. Planlagt kontrahering av utførende totalentreprenør. Antatt byggestart høsten 2012.
- 2011: Vedtak i generalforsamlingen om totalrehabilitering av våtrom, rehabilitering av ventilasjonsanlegg og rørsystemer samt etablering av felles varmtvannsberedere og vannbåren varme i baderommene. Fullmakt til å låne kroner 120.000.000,- Utarbeidet skjøtselsplan for grøntarealer. Utarbeidet enøk-plan. Utarbeidet brannsikringsplan. Anskaffet brannslukningsapparater og røykvarslere til samtlige leiligheter og fellesareal i borettslaget. Opparbeidet gangstier. Opparbeidet to el-bil-plasser. Pusset om styrerommet og vaktmesterkontoret.
- 2010: Rehabilitering av tak, mellombølgen 16 - 30. Rehabilitering av gavler på fire av punkt-blokkene. Reparert / byttet alle reduksjonsventiler til blokker. Rehabilitert / oppgradert samtlige undersentraler til fyringsanlegget. Alle dører til OL-rom er byttet til brannsikre dører i henhold til krav i vedlikeholdsnøkkelen. Ny parkeringsplass ferdigstilt i 2010, med 41 plasser. Bygging av nye boder er gjennomført på flere adresser i borettslaget. Oppgradering av uteareal med ny beplantning. Det er gjennomført rensing av avløp; med hovedstamme og grenrør, samt ventilasjonskanaler.

For mer utfyllende opplysninger om borettslaget og fremtidige vedlikeholdsplaner, se årsmelding med regnskap som kan lastes ned på våre hjemmesider eller utleveres ved henvendelse til ansvarlig megler.

Forkjøpsrett

Avklares raskt og parallelt. Se www.obos.no eller kontakt megler for ytterligere info. Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

Meldefrist forkjøpsrett

15.06.2021

Styregodkjennelse

Ja

Dyrehold

Alle dyreeiere er pliktig til å registrere hunden/katten. Dette må gjøres ved å møte opp hver tirsdag mellom kl. 20.00 og 20.30 i styrerommet, eller ved å sende en mail til pynten@styrerommet.net. Konferer fremlagte husordensregler på visningen. Husordensreglene kan også utleveres ved henvendelse til ansvarlig megler.

Forsikring

Borettslagets eiendommer er forsikret i SpareBank 1 Skadeforsikring. Den enkelte andelseier må selv sørge for å ha hjemforsikring som dekker innbo og løsøre.

Ligningsverdi

Ligningsverdi for inntektsåret 2019:
Som primærbolig: kr 1 267 016,-
Som sekundærbolig: kr 4 561 257,-

Eiendomsskatt

I 2016 ble det innført eiendomsskatt på boliger og annen fast eiendom i Oslo, slik som ubebygde tomter, fritidsboliger mv. Det gis et bunnfradrag på 4,6 millioner kroner for boliger og fritidsboliger. Skattesatsen i 2019 er på 3 promille, se www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-ogavift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/

Felleskostnader

4 836,-
Totale felleskostnader pr. d.d. kr 4.836,- pr. md. Inkl. fyring, varmtvann, kommunale.avgifter, vaktmester, felles bygningsforsikring, forretningsførsel, nedbetaling andel fellesgjeld.

Lånevilkår

Spesifikasjon av selskapets lån og vilkår:

Lånetype: OBBK01, annuitetslån
Saldo: kr 123.526.013,-
Løpetid: 27 år 11 md.
Rentesats: 1,50%, flytende rente
Andel av saldo: kr 292.110,-

Lånetype: OBBK02, annuitetslån
Saldo: kr 1.028.256,-
Løpetid: 6 år 1 md
Rentesats: 1.50%, flytende rente
Andel av saldo: kr 0,-

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene. Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Garantiordning

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Grusveien 22-40 - Fasadeendring - Arkivkort (ferdigattestert) - 1991.pdf
Grusveien 22-40 - Boligblokk - Arkivkort(attestert) - 1962.pdf
Grusveien 22 - 40 - Modernisering av bad - Ferdigattest - 2015.pdf
Grusveien 2-40 mfl - Tak over balkonger - Ferdigattest - 1997.pdf
Det at det foreligger ferdigattest og/eller brukstillatelse er ingen garanti for at det ikke er utført arbeider som ikke er godkjent og/eller byggemeldt.

Utleie

Boligen har bare én boenhet. Følger borettslagslovens §§ 5-5 og 5-6. Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseieren selv eller person nevnt i borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bodd i boligen i minst ett av de siste to årene.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel. Eiendommen/området er regulert til bolig med tilhørende anlegg. Det ligger en pågående plansak under behandling hos Plan og Bygningsetaten i Kaptein Oppegaards vei 19 B OG 21. Oppføring av barnehage. (201509823) og en pågående plansak som gjelder Revisjon av reguleringsplan for småhusområder i Oslos ytre by (Småhusplanen) (202102096). For mer informasjon se http://www.plan-ogbygningsetaten. oslo.kommune.no/ (under saksinnsyn) eller ta direkte kontakt med kundesenteret, plan- og bygningsetaten.

Totale kostnader

5 100 000,- (Prisantydning)
293 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
5 393 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
7 494,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
15 554,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
5 408 554,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Med denne forsikringen følger det også med flytteforsikring fra Tryg. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet (07.06.2021) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (Tilstandsrapport, egenerklæringsskjema og energiattest)
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Vibeke R. Spinnangr

Oppdragsnummer

701210064

Kontakt meg om om denne boligen

Jeg svarer mer enn gjerne på dine spørsmål