Grusveien 24

Pen og gjennomgående leilighet med stort nyere bad og vestvendt balkong. Barnevennlig beliggenhet!

Finn fram på siden

Priser

Totalpris: kr 4 136 554

Totalprisen for boligen = innskudd + fellesgjeld samt omkostninger.

Prisantydning: kr 3 900 000

Fellesgjeld: kr 221 000

Fellesgjelden er et lån vi har forhandlet fram for alle boligene samlet. Du er ansvarlig for den delen av fellesgjelden som er knyttet til din bolig.

Omkostninger: kr 15 554

Dekker dokumentavgift, andelskapital og tinglysningsgebyr.

Felleskostnader pr. måned: kr 3 684

Få finansieringsbevis fra OBOS-Banken

Kart sentrert på geolokasjonen breddegrad, lengdegrad

Mer om boligen

Økonomi og kostnader

 • Forretningsfører

  Forretningsførselen er utført av OBOS i henhold til kontrakt.

 • Forsikring

  Borettslagets eiendommer er forsikret i Sparebank 1 Skadeforsikring med polisenummer 20711053. Den enkelte andelseier må selv sørge for å ha hjemforsikring som dekker innbo og løsøre.

 • Ligningsverdi

  Formuesverdi for inntektsåret 2019:
  Som primærbolig:
  kr 940 103
  Som sekundærbolig:
  kr 3 384 369

 • Felleskostnader

  Totale felleskostnader pr. d.d. kr 3.684,- pr. md.

  Totale felleskostnader inkluderer varmtvann, fyring, vannbåren gulvvarme på bad, kabel-tv, kommunale avgifter, vaktmestertjeneste, nedbetaling av andel fellesgjeld, felles bygningsforsikring, forretningsførsel, mm.

 • Garantiordning

  Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader.

 • Totale kostnader

  3 900 000,- (Prisantydning)
  221 000,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  4 121 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Pantattest kjøper)
  480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
  480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
  28,- (Utskriftsgebyr)
  7 494,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
  --------------------------------------------------------
  15 554,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  4 136 554,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

  Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

  Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

 • Eierskifteforsikring

  Eier har tegnet eierskifteforsikring.

 • Finansiering

  OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

  Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

  Les mer på obosbanken.no.

Fakta om boligen

 • Beliggenhet

  Leiligheten hører til Pynten borettslag, og har en god intern beliggenhet i skjermet vei. Borettslaget ligger i umiddelbar nærhet til grøntområder som gir flotte turmuligheter, samtidig som borettslaget har store grøntareal som er pent opparbeidet. Nærmeste matbutikk er Rema 1000 som ligger i kort gangavstand til leiligheten. Her kan de daglige innkjøpene gjøres på vei hjem fra jobb eller skole. På andre siden av veien for butikken ligger Bergkrystallen T-banestasjon og Narvesen. Dette er nærmeste stasjon, og banens linje 1 og 4 tar deg enkelt til Oslo sentrum. Fra leiligheten er det videre kort vei til Lambertseter senter som kan by på ulike interiør- og klesbutikker, vinmonopol, Meny, apotek, jernvarehandel, bibliotek, samt flere spisesteder. Symra Kino med sine to kinosaler ligger i tilknytning til senteret. Videre er det kort kjøretur til Sæter Torg, hvor det blant annet finnes flere butikker, kaffesteder og spisesteder.

  Nærområdet kan ellers by på populære grøntområder og ulike fritidsaktiviteter. Lambertseter bad og Lambertseter idrettspark, bestående av fotballbaner, friidrettstadion og idrettslekeplass, ligger i gangavstand fra leiligheten. Om vinteren legges det naturis på deler av anlegget. Videre er SATS nærmeste treningssenter, og beliggende på den gamle delen av senteret. Dersom løpetur eller spasertur ute i naturen frister er Lambertseter sin egen lysløype perfekt til så måte. Denne starter ved "Grisern", rett nedenfor friidrettsbanen, og er en populær turrunde for beboerne i området. Lysløypa går inne i skogholtet som er i umiddelbar nærhet til leiligheten. "Grisern" er forøvrig en populær akebakke vinterstid. Her ifra er det også en gangvei som tar deg rett over til Skullerud og videre inn i Østmarka. Det er dermed ikke langt å gå dersom man ønsker større turområder. I Østmarka kan naturen nytes både sommer som vinter, da man kan bade i eksempelvis Nøklevann, gå eller sykle til Rustadsaga eller ta seg en skitur til Skullerudstua eller Mariholtet. Kort kjøretur til hyggelige Ekeberg eller Østensjøvannet, som er populære turområder for både store og små. Ønsker man en tur til stranden sommerstid er Nordstrand bad en av flere muligheter. Det er altså svært gode tur- og rekreasjonsmuligheter i området, samtidig som det er sentralt med tanke på å komme seg til Oslo sentrum. Lambertseter er derfor et område som passer alle!

 • Bebyggelse

  Hovedsaklig blokkbebyggelse.

 • Adkomst

  Skiltet ved fellesvisninger. Følg kartskisse vedlagt.

 • Byggemåte

  Lavblokk på 4 etasjer med kjeller oppført i 1959. Leilighetens skillevegger og etasjeskiller i
  betong. Fasader kledd med fasadeplater.

 • Areal

  Primærrom: 63 kvm, Bruksareal: 65 kvm, Bruttoareal: 72 kvm

 • Standard

  Pen og gjennomgående leilighet med stort nyere bad og vestvendt balkong. Boligen har en god planløsning og består av en lys stue med utgang til vestvendt balkong, 2 soverom med god størrelse,
  et praktisk kott, entre, et nyere og romslig bad modernisert i regi av borettslaget i 2013 og et separat kjøkken med god skapplass. Leiligheten fremstår vedlikeholdt. Leiligheten ble pusset opp i eiers
  regi i 2002. Nye innerdører/massivdører i 2006. Badene i borettslaget ble modernisert i 2013/14. Nye vinduer og balkongdør fra 2019. Parkett i stue og soverom. Belegg i bod og soverom. Laminat i entré og kjøkken. Malte veggflater og brystningspanel. Sikringsskap med automater: 40 amp hovedsikring, overspenningsvern og 5 spredekurser. Det medfølger 1 kjellerbod på ca. 4 m² .

  Entre:
  Praktisk entre med brann- og lydklassifisert entrédør, type B30/35 dB med sikkerhetslås. Dørcalling.

  Bod:
  Praktisk bod med diverse hyller.

  Bad:
  Romslig bad med vannbåren gulvvarme. Nedsenket himling med innfelte downlights. Badet inneholder åpen dusjplass med slagdører, heldekkende servant i skapinnredning, høyskap,
  vegghengt wc og opplegg for vaskemaskin. Badet ble utvidet og modernisert i regi av borettslaget i 2013. Badene i borettslaget ble modernisert i perioden 2013/2014.

  Kjøkken:
  Separat kjøkken med god skapplass og spiseplass. Innredning med furufronter, fliser på vegg mellom overskap og laminert benkeplate, 1,5 oppvaskkum med avrenningsfelt og ettgrepskran. Opplegg for oppvaskmaskin. Kjøkkenventilator med kullfilter.

  Stue:
  Lys stue med ode møbleringsmuligheter og utgang til balkong.

  Soverommene:
  To soverom med god størrelse og garderobeskap.

  Balkong:
  Vestvendt balkong på ca. 3,7 m² med gode solforhold.


  Følgende bygningsdel er vurdert til TG 2:
  Overflater innvendige gulv: Stedvis svell på laminat.
  Øvrige bygningsdeler er vurdert til TG 0, TG 1 eller ikke vurdert.

 • Oppvarming

  Leiligheten er oppvarmet med nyere radiatorer tilknyttet fellesanlegg. Varmtvann og fyring er inkludert i felleskostnadene. Strøm går på egen måler, og betales av andelseier.

 • Tomten

  Andel i eiet tomt på 78 232 kvm.
  Tomten er svært pent opparbeidet med store grøntarealer med trær og prydbusker, asfalterte gangveier, lekeplasser, grillplasser m.m.

 • Parkering

  Borettslaget har garasje- og parkeringsplasser som leies ut etter ventelister. Det er opparbeidet ca 50 plasser for el-bil. Ellers er det gateparkering etter gjeldende regler.

 • Vei/vann/avløp

  Offentlig.

 • Borettslaget

  Pynten borettslag, organisasjonsnummer 948976242.

  Borettslaget består av 566 andelsleiligheter med adresse:
  -Granittveien 1-5 og 2-20
  -Grusveien 1-5 og 2-44
  -Mellombølgen 16-60 og 143

  Pynten har avtale med Økonomiske Løsninger AS og privatperson om renhold av lagets fellesareal. Videre er det inngått avtale med Telia som leverandør av TV- og bredbåndstjenester. Vaktmestere ivaretar den daglige drift og det løpende vedlikeholdet i borettslaget. Det er tre fellesvaskeri i borettslaget som beboerne kan benytte seg av.

  Borettslaget har et eget forsamlingslokale som kan leies, med plass til bespisning for inntil 40 personer. I lokalet er det godt utstyrt kjøkken. Videre arrangeres det julegrantenning med nisse og kanefart. Parsellkasser er også tilgjengelig.

  Hjemmeside: http://pynten.no

  Dette er et velholdt borettslag som har beboernes trivsel i fokus. Følgende større vedlikeholds- og rehabiliteringsarbeider er gjort de senere år:
  - 2019: Nye vinduer og balkongdør i alle leiligheter.
  - 2018: Etablert 28 el-bilplasser. Drenering av Mellombølgen.
  - 2017: El-bilparkering opprettet. Malt garasjer, sittegrupper og søppelskur.
  - 2014-2016: Maling av oppganger.1 års kontroll av våtromsrehabilitering gjennomført. Vaktmesterleilighet i Grusveien 1 solgt. Rehabilitering av undersentraler ferdigstilt. Sentralt driftskontroll anlegg installert. Felles varmeanlegg inklusive radiatorer rehabilitert og innregulert. Asbestsanering i fyrhus gjennomført. Oljetank ved høyblokken og oljetank ved fyrhus fjernet. Større oljelekkasje ved fyrhus sanert. Ny heis bygd i høyblokken. Vinduer i høyblokken skiftet ut. Frysern rehabilitert og oppgradert. Pellets silo oppgradert. Oppgradering av fyrhus med nytt pellets anlegg og om bygging av oljefyr til gassfyring gjennomført. Asbestsanering i vegger utført. Utskifting av Nærvarmenett ferdigstilt. Våtromsrehabilitering ferdigstilt.
  - 2013: Rehabilitering av våtrommene er godt i gang. Fasaderehabilitering i Grusveien for å forhindre vanninntrengning. Samtlige sikringsskap er skiftet i hele borettslaget. Oppgangsbelysning er oppgradert. Juletrebelysningen er oppgradert. Kartlegging av større vedlikeholdsbehov. Vannrensesystem for radiatorene er implementert i fyrhuset.
  - 2012: Inngått avtale vedrørende rådgivning av og byggeledelse. Planlagt kontrahering av utførende totalentreprenør. Antatt byggestart høsten 2012.
  - 2011: Vedtak i generalforsamlingen om totalrehabilitering av våtrom, rehabilitering av ventilasjonsanlegg og rørsystemer samt etablering av felles varmtvannsberedere og vannbåren varme i baderommene. Fullmakt til å låne kroner 120.000.000,- Utarbeidet skjøtselsplan for grøntarealer. Utarbeidet enøk-plan. Utarbeidet brannsikringsplan. Anskaffet brannslukningsapparater og røykvarslere til samtlige leiligheter og fellesareal i borettslaget. Opparbeidet gangstier. Opparbeidet to el-bil-plasser. Pusset om styrerommet og vaktmesterkontoret.
  - 2010: Rehabilitering av tak, mellombølgen 16 - 30. Rehabilitering av gavler på fire av punkt-blokkene. Reparert / byttet alle reduksjonsventiler til blokker. Rehabilitert / oppgradert samtlige undersentraler til fyringsanlegget. Alle dører til OL-rom er byttet til brannsikre dører i henhold til krav i vedlikeholdsnøkkelen. Ny parkeringsplass ferdigstilt i 2010, med 41 plasser. Bygging av nye boder er gjennomført på flere adresser i borettslaget. Oppgradering av uteareal med ny beplantning. Det er gjennomført rensing av avløp; med hovedstamme og grenrør, samt ventilasjonskanaler.

 • Dyrehold

  I henhold til husordensreglene gjelder følgende bestemmelser i borettslaget:
  - Alle dyreeiere er pliktig til å registrere hunden/katten.
  - Hund og katt skal alltid føres i bånd innenfor borettslagets eiendom, samt at den må føres av en person som har kontroll over dyret.
  - Det er ikke tillatt å holde mer enn en hund av gangen.
  - Hundeeiere er erstatningspliktige for enhver skade som hunden måtte påføre personer eller eiendommen.
  - Det er ikke tillatt å holde kamphunder, for eksempel Pitbullterrier.
  - Dyreeiere er forpliktet til å sette seg inn i bestemmelser for Oslo kommune. (Politivedtektene samt viltlov).
  - Ved berettigede klager på dyreholdet, minner vi om at dyrehold er en del av husleiekontrakten, og betraktes som mislighold av denne.
  - Alle klager sendes skriftlig til styret for behandling, og eventuelt oversendes til den valgte dyrekomité.
  - Innsigelser hvor legeerklæringer fremlegges fra oppgangens beboere må respekteres av søker av dyrehold.

 • Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

  Det foreligger ferdigattest.

 • Utleie

  Det er ikke tillatt å leie ut eller overlate bruken av boligen til andre uten styrets samtykke og godkjennelse av leietaker.

 • Konsesjon

  Eiendommen er konsesjonsfri.

 • Odel

  Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

 • Diverse

  I ordinær generalforsamling 26.04.2007 ble det besluttet at det må fremlegges dokumentasjon fra fagkyndig når en vegg skal rives. I tillegg må det søkes styret om godkjennelse.

 • Servitutter/rettigheter/forpliktelser

  Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

 • Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

  Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

  Eiendommen/området er regulert til byggeområde for boliger, friareal, barnehage, boligbebyggelse, mm.

  Eiendoms- og byfomyelsesetaten har foreslått å omregulere Bergkrystallen torg, et område på ca. 10 dekar inntil Bergkrystallen T-banestasjon. Det er blitt foreslått en omregulering fra sporvognsområde og parkeringshus for boliger til byggeområde for boliger; kombinert bebyggelse bolig, kontor forretning, bevertning, tjenesteyting; barnehage og torg. Det er blitt foreslått et høyhus og en langblokk. For mer informasjon, se saksnummer 201109678 hos Plan og Bygningsetaten i Oslo Kommune.

  Det foreligger også planer for Mellombølgen 141 for kombinert forretnings- og boligbebyggelse med bebyggelse i 4-6 etasjer. For mer informasjon, se saksnummer 201513724 hos Plan og Bygningsetaten i Oslo

 • Energimerking

  Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

 • Løsøre og tilbehør

  Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

 • Salgsoppgave

  Salgsoppgaven er opprettet (skriv dato her) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
  Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (skriv vedlegg her)
  Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

 • Oppdragsnummer
  704210072

Budgivning

 • Styregodkjennelse

  Det praktiseres vanlig styregodkjenning i borettslaget. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn. Dersom kjøper ikke blir godkjent som ny andelseier blir andelen solgt videre for kjøpers regning og risiko.

 • Lånevilkår

  Borettslaget har i dag to lån i Sparebanken Øst
  med følgende betingelser og restsaldo per 01.09.21 :

  Restgjeld: 986.894,-
  Restgjeld andel: 0 kr
  Restløpetid: 5 år 9 md
  Terminer per år: 2
  Flytende rente: 1,50 %

  Restgjeld: 122.609.315,-
  Restgjeld andel: kr 220.885,-
  Restløpetid: 27 år 7 md
  Terminer per år: 12
  Flytende rente: 1,30 %

  Mulighet for individuell nedbetaling på hele eller deler av fellesgjeld (IN-lån): Nei.

  Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

  Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

 • Overtagelse

  Etter avtale med selger.

 • Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Med denne forsikringen følger det også med flytteforsikring fra Tryg. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

 • Budgivning

  Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

 • Lov om hvitvasking

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

  Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

 • Solgt "som den er"

  Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

  Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

 • Ansvarlig megler

  Avdelingsleder/ Eiendomsmegler MNEF Heidi Furset

Last ned dokumenter

Her finner du detaljert informasjon om prosjektet og boligene.

Kontakt meg om om denne boligen

Jeg svarer mer enn gjerne på dine spørsmål