Glimmerveien 28

Pen og moderne 4-roms toppleilighet, sentralt beliggende på Lambertseter! Vestvendt balkong med kveldssol. Vedovn.

Velkommen til Glimmerveien 28 - en 4-roms toppleilighet med svært gode solforhold!

Boligdetaljer

Prisantydning
kr 3 850 000

BRA / P-rom
65 m² / 65 m²

Boligtype
Andelsleilighet

Velkommen til digital visning

For denne boligen tilbyr vi digital visning. Dette gir deg en effektiv og enkel gjennomgang av boligen. Her kan du fritt bevege deg i alle rom og eventuelle etasjer, samtidig som du kan zoome inn hvis du ønsker å ta en nærmere kikk på gulv, vegg og annet.

Kart sentrert på geolokasjonen 59.8702769438146 breddegrad, 10.8171589886198 lengdegrad
Totalpris inkludert fellesgjeld og omkostninger

kr 3 957 367

Detaljer om boligen
Prisantydning kr 3 850 000
Andel fellesgjeld kr 91 982
Omkostninger kr 15 385
Totalpris kr 3 957 367
Felleskostnader kr 2 890 per måned
Antall rom 4
Antall soverom 3
Primærrom (P-rom) 65 m²
Bruksareal (BRA) 65 m²
Etasje 4
Eierform Borettslag
Boligtype Andelsleilighet
Adresse Glimmerveien 28
Kommune Oslo
Byggeår 1956
Energimerket Rød F

Kontakt Selma for en gratis og uforpliktende verdivurdering

Nabolagsprofil, Glimmerveien 28

Når du vurderer å kjøpe bolig, kan det være greit å også gjøre seg kjent med nabolaget. Her finner du blant annet ut hvor nærmeste matbutikk ligger, hvor bussen går fra, hvordan du enklest kommer deg til jobben, om området er barnevennlig og hvilke mennesker som blir naboene dine.

Mer om boligen

Beskrivelse

Moderne toppleilighet med attraktiv beliggenhet! Leiligheten holder en god standard, med moderne laminatgulv og helsparklet veggflater utført i 2016. Leiligheten har en god intern beliggenhet med vest-sydvestvendt balkong og fritt utsyn mot grønt, trafikkskjermet fellesareal. Sol til etter kl 22 sommerstid gjør at sommerdagene kan nytes til det fulle! Romfordelingen i leiligheten er gjort om fra det opprinnelige, ved å flytte kjøkken ut i stuen og etablere et tredje soverom.

KORT OM BOLIGEN:
- Koksgrå Epoq-kjøkken med integrerte hvitevarer
- Solrik balkong på syv kvm
- Mye nytt elektrisk anlegg i leiligheten - samsvarserklæring foreligger
- Delvis flislagt bad med varme i gulv. Rørrehabilitering kommer!
- Tre gode soverom med garderobeløsning
- Moderne peisovn i stuen
- Tre lagringsboder
- Kort gangavstand til dagligvarebutikk, handlesenter og offentlig kommunikasjon
- Umiddelbar nærhet til skole med svømmehall og friidrettsbane
- Sikringsskap med nyere automatsikringer
- Lave kjøpsomkostninger (ingen dok.avgift)
- Rask avklaring av forkjøpsretten!

Beliggenhet

Leiligheten ligger flott til i et hyggelig nabolag, på populære Lambertseter. God intern beliggenhet, med grønt og trafikkskjermet fellesområde foran boligblokken. Nærmeste matbutikk er Kiwi, og ligger i umiddelbar nærhet til leiligheten. Her kan de daglige innkjøpene gjøres på vei hjem fra jobb eller skole. Gangavstand til Lambertseter senter som kan by på ulike interiør- og klesbutikker, vinmonopol, Meny, apotek, jernvarehandel, bibliotek, samt flere spisesteder. Symra Kino med sine to kinosaler ligger i tilknytning til senteret. Videre er det kort kjøretur til Sæter Torg, hvor det blant annet finnes interiørbutikker, flere kaffesteder, samt spisestedene Egon, Wok`n roll og Burger King. Dersom man ønsker seg en tur til Oslo sentrum kan T-banens linje 1 eller 4 benyttes. Videre stopper den lokale matebussen rett ved leiligheten.

Nærområdet kan ellers by på fine grøntområder og ulike fritidsaktiviteter. Lambertseter bad og Lambertseter idrettspark, bestående av fotballbaner, friidrettstadion og idrettslekeplass, ligger få minutters gange fra leiligheten. Om vinteren legges det naturis på deler av anlegget. Videre er SATS nærmeste treningssenter, og beliggende på den gamle delen av senteret. Dersom løpetur eller spasertur ute i naturen frister er Lambertseter sin egen lysløype perfekt til så måte. Denne starter ved "Grisern", rett nedenfor friidrettsbanen, og er en populær turrunde for beboerne i området. "Grisern" er forøvrig en populær akebakke vinterstid. Her ifra er det også en gangvei som tar deg rett over til Skullerud og videre inn i Østmarka. Det er dermed ikke langt å gå dersom man ønsker større turområder. I Østmarka kan naturen nytes både sommer som vinter, da man kan bade i eksempelvis Nøklevann, gå eller sykle til Rustadsaga eller ta seg en skitur til Skullerudstua eller Mariholtet. Kort kjøretur til hyggelige Ekeberg eller Østensjøvannet, som er populære turområder for både store og små. Ønsker man en tur til stranden sommerstid er Nordstrand bad en av flere muligheter. Det er altså svært gode tur- og rekreasjonsmuligheter i området, samtidig som det er sentralt med tanke på å komme seg til Oslo sentrum. Lambertseter er derfor et område som kan passe alle!

Byggemåte

Følgende er hentet fra takstrapport datert 10.09.2020: "Lavblokk på fire etasjer med kjeller og loft, oppført i 1956. Leilighetens skillevegger og etasjeskiller i betong. Fasader i slemmet teglstein."

Innhold

4. etasje: entré, bad, stue/kjøkken og tre soverom.

I tillegg disponerer leiligheten tre lagringsboder, hvorav to i kjeller og en på loft. Takstmann har målt opp kjellerbodene til å være henholdsvis på 3,1 kvm og 2,3 kvm. Loftsboden har ikke måleverdig areal grunnet skråtak, men har stort gulvareal. Det er med andre ord gode lagringsmuligheter.

Areal

Primærrom: 65 kvm, Bruksareal: 65 kvm, Bruttoareal: 73 kvm

Standard

Attraktiv toppleilighet som er oppgradert de senere år og holder en god standard. I regi av nåværende eier har alle vegg- og takflater blitt helsparklet og malt. Det har blitt lagt nytt og moderne laminatgulv og romløsningen er gjort om på. Kjøkkenet er blitt flyttet inn i stuen og et nytt soverom har erstattet det tidligere kjøkkenet. Himlingen i entreen er senket og man har innfelt downlights. Videre er store deler av det elektriske anlegget blitt oppgradert, i tillegg til at innmaten i sikringsskapet er skiftet ut. I stuen er det blitt installert en ny, moderne vedovn. Alle nevnte arbeider har blitt utført i 2016 og senere. I regi av borettslaget ble balkongdøren og alle vinduene byttet i 2013.

Entré: Pen entré med plass til å henge fra seg yttertøy i plassbygd skap. Nedsenket himling med downlights og lyslist. Entreen er videre utstyrt med dørcalling.

Stue: Leiligheten har en romslig stue med god plass til sofagruppe med tilhørende TV-møbler. Gode vindusflater slipper inn rikelig med naturlig lys og gir en god romfølelse. Moderne peisovn gir mulighet for vedfyring, og ekstra hygge på kalde høst- og vinterkvelder. Fra stuen er det utgang til vest-sydvestvendt balkong på syv kvm. Sol på dagtid og frem til kl 22 sommerstid, og grønt utsyn, gjør at sommerdagene kan nytes til det fulle. Balkongen er av god størrelse, og man har dermed fin plass til balkongmøbler, grill, mm.

Kjøkken: Moderne Epoc-kjøkken med koksgrå fronter og laminert benkeplate. Integrert kjøle- og fryseskap, oppvaskmaskin, samt komfyr med induksjon koketopp gir et pent og helhetlig inntrykk. Videre er kjøkkenet utstyrt med rund oppvaskkum med ettgrepskran, komfyrvakt og ventilator med kullfilter. Nyere varmtvannsbereder med waterguard er plassert i underskap på kjøkkenet. Det ble fremført nye kurser til kjøkkenet i forbindelse med omgjøringen på planløsningen.

Hovedsoverom: Leiligheten har et stort hovedsoverom med god plass til dobbeltseng, med tilhørende nattbord. Garderobeskap med skyvedør gir gode lagringsmuligheter for klær og sko, mm. Hovedsoverommet ligger i tilknytning til stuen.

Soverom 2 og 3: Leilighetens to andre soverom er også av god størrelse. Rommene passer perfekt som barne-/gjesterom eller kontor, alt etter behov. Garderobeskap gir plass for klær og sko. Disse to soverommene ligger i tilknytning til entreen.

Bad: Delvis flislagt bad med gulvvarme, dusjkabinett og opplegg til vaskemaskin. Heldekkende servant i skapinnredning og speilskap gir gode oppbevaringsmuligheter for toalettartikler, mm. Videre er badet utstyrt med toalett med soft close. Badet er fra byggeår og modernisering må påregnes.


Takstmann har gitt følgende punkt(er) tilstandsgrad 2 og 3 i sin tilstandsrapport, datert 10.09.2020: Overflater på innvendige gulv - bad (TG 3) grunnet begrenset fall mot sluk og observerte svinnsprekker i fliser. Overflater innvendige vegger - bad (TG 2) grunnet hakk i flis. Innredning våtrom (TG 2) grunnet fuktsvell på skapinnredningen.

Oppvarming

Leiligheten varmes i hovedsak opp elektrisk, med gulvvarme på bad og panelovner ellers. I tillegg er det moderne peisovn i stuen som muliggjør vedfyring. Eventuelle manglende panelovner vil ikke bli montert.

Tomten

Andel i eiet tomt på 87 949 kvm.
Borettslaget har pene, velstelte fellesareal. Asfalterte internveier og adkomst til bebyggelsen. Skjermet og barnevennlig innenfor borettslagets område, der utearealet er opparbeidet med lekeplasser, ballplass, sittebenker mm. Store, tilstøtende grøntareal.

Parkering

Borettslaget har garasje- og parkeringsplasser som fordeles etter venteliste. Ellers er det gateparkering etter gjeldende regler.

Forretningsfører

Forretningsførselen er utført av OBOS i henhold til kontrakt.

Borettslaget

Blåfjellet borettslag, organisasjonsnummer 951218723.

Borettslaget består av 570 andelsleiligheter, med adresse:
Glimmerveien 2-40, 3-7
Gråsteinveien 1-9, 2-34
Mellombølgen 2-10, 1-129

Blåfjellet Borettslag har avtale om vaktmestertjeneste med Bolig og Næringsdrift AS. Videre er det Qualified Ren og Frukt AS som har ansvaret for renhold av fellesarealene. Det er Get som er leverandør av TV- og bredbåndstjenester. Det er tillatt å grille med elektrisk grill på balkongen. Borettslaget har et fellesvaskeri i Mellombølgen 45, som beboerne kan benytte seg av. Det er videre mulighet for å leie Storstua som er et forsamlingslokale med plass til opptil 80 gjester.

Blåfjellet er et velholdt og veldrevet borettslag. Følgende større vedlikehold- og rehabiliteringsarbeid er utført de senere år:
-2019: Nye garasjeporter i Mellombølgen. Nye søppelskur for restavfall og papir.
-2018: Overflatebehandling av rekkehusene.
-2017: To nye grillplasser. Den ene ligger i Mellombølgen 47 A-B, den andre ved Glimmerveien 26-30.
-2015-16: Startet arbeidet med utskifting av callinganlegget.
-2015: Utskifting av belysning i oppgangene.
-2014: Oppussing av oppganger.
-2012-2015: Utskifting av vinduer og balkongdører i blokker og rekkehus.
-2012-2013: Enkel overflatebehandling (maling) av fasadene i blokkene.
-2011-2012: Bygd om til elektrisk oppvarming i rekkehusene og oppvarming via el-kjel for blokkleilighetene og to hybler i Mellombølgen 47.
-2010: Nytt legesenter i forretningsgården.
-2009: Skiftet ut reduksjonsventiler og hovedstoppekraner.
-2008: Nytt tak på utbygget i forretningsgården. Malt rekkehusene.
-2007-2008: Utbedret balkongtak i blokkene.
-2007: Nytt brannslokningsutstyr og røykvarslere
-2001-2002: Byttet piper over tak i blokkene.
-2001: Nye garasjeporter.
-1998: Malt kjellere i blokkene.
-1996-1998: Full rehabilitering av elektrisk anlegg.
-1992: Nye tak. Etterisolert endevegger. Nye balkonger i blokkene.

For full rehabiliteringsoversikt kan man se side 29 i årsberetningen.

I ekstraordinær generalforsamling avholdt 7. mai 2019 ble det fattet vedtak om rehabilitering av felles avløpsrør med strømpeløsning. Dette gjelder også borettslagets bunn- og avtrekksledninger. Rørfornying vil innebære en estimert kostnad på ca kr 27 742 000,- inkl. mva. I tillegg må man regne med et usikkerhetstillegg på ca 10 %. Gjennomsnittlig kostnad (uten usikkerhetstillegg) vil utgjøre ca kr 48 500,- inkl. mva per leilighet. Fellesgjelden er estimert til å øke med i gjennomsnitt ca kr 40 650,- per leilighet. Felleskostnadene er estimert til å øke med 5 % første året, deretter vil det i 2023 kunne bli foretatt en inflasjonsjustering. (Budsjettert rente på nytt lån er 2,75 % p.a., som er i tråd med markedets forventninger til utvikling i rentenivået). Total byggetid i borettslaget vil være ca 1,5 år, estimert byggetid per leilighet er ca 1 uke. Se forøvrig borettslagets hjemmeside www.vibbo.no for mer informasjon.

Forkjøpsrett

Det er forkjøpsrett for interne i borettslaget og OBOS-medlemmer. Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

Meldefrist forkjøpsrett

21.09.2020

Styregodkjennelse

Det praktiseres vanlig styregodkjenning i borettslaget. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn. Dersom kjøper ikke blir godkjent som ny andelseier blir andelen solgt videre for kjøpers regning og risiko.

Dyrehold

Borettslagets husordensregler tillater i utgangspunktet ikke hund, men den nye husleieloven som trådte i kraft 1. januar 2000, åpner muligheten for hundehold. Hund må ikke anskaffes før tillatelse er innhentet etter skriftlig søknad til styret. Søknaden må vedlegges dyreholdserklæringen.

Forsikring

Borettslagets eiendommer er forsikret i Gjensidige Forsikring med polisenummer 85489151. Den enkelte andelseier må selv sørge for å ha hjemforsikring som dekker innbo og løsøre.

Ligningsverdi

Formuesverdi for inntektsåret 2018:
Som primærbolig: kr 958 077,-
Som sekundærbolig: kr 3 449 076,-

Felleskostnader

Kr 2 890,- per måned.

Totale felleskostnader inkluderer kabel-tv og bredbånd, kommunale avgifter, vaktmestertjeneste, nedbetaling av andel fellesgjeld, felles bygningsforsikring, forretningsførsel, mm.

Det ble i 2019 vedtatt rehabilitering av felles avløpsrør med strømpeløsning. Dette gjelder også borettslagets bunn- og avtrekksledninger. Felleskostnadene er estimert til å øke med 5 % det første året, deretter vil det i 2023 kunne bli foretatt en inflasjonsjustering.

Lånevilkår

Borettslaget har i dag ett annuitetslån med følgende betingelser og restsaldo per 01.08.2020:

Annuitetslån 1:
Restgjeld: kr 49 504 192,- hvorav denne andel utgjør kr 91 982,-
Restløpetid: 9 år 5 mnd
Terminer per år: 12
Flytende rente: 1,65 %

Mulighet for individuell nedbetaling på hele eller deler av fellesgjeld (IN-lån): Nei.

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Konsesjon

Eiendommen er konsesjonsfri.

Odel

Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Diverse

I alle boenheter er det montert en husbrannslange som er fast tilkoblet vannuttak, og pakket i flat (rød) kasett, en ionisk røykvarsker med lithiumbatteri (10 års batteri), og en optisk røykvarsler med lithiumsbatteri (6 års batteri). Nevnte brannsikringsutstyr er borettslagets eiendom og må ikke fjernes. Ved fraflytting av boenheten skal nevnte utstyr forbli fastmontert og i funksjonell stand. Det er beboers ansvar at utstyret jevnlig kontrolleres, og at eventuelle feil og mangler blir varlset til styret så rakst det lar seg gjøre. Se oppslag i oppgangen for mer informasjon. (Utstyret ble montert i 2007).

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Eiendommen/området er regulert til byggeområde for bolig, friareal, idrettsplass, tomt for offentlig bygning (skole, svømmehall), mm.

Totale kostnader

3 850 000,- (Prisantydning)
91 982,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
3 941 982,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
7 325,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
15 385,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
3 957 367,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet (skriv dato her) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (skriv vedlegg her)
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler / Siviløkonom Selma Nygaard Thorkildsen

Oppdragsnummer

704200102