Gladengveien 4 L

Lekker 4-roms toppleilighet fra 2013 | To terrasser | Gode solforhold | Heis | Mulighet for garasjeleie | Bør oppleves!

Boligdetaljer

Prisantydning
kr 3 950 000

BRA / P-rom
93 m² / 90 m²

Boligtype
Andelsleilighet

Kart sentrert på geolokasjonen 59.9155656551282 breddegrad, 10.7884857076947 lengdegrad
Totalpris inkludert fellesgjeld og omkostninger

kr 7 109 147

Detaljer om boligen
Prisantydning kr 3 950 000
Andel fellesgjeld kr 3 144 000
Omkostninger kr 15 147
Totalpris kr 7 109 147
Felleskostnader kr 9 467 per måned
Antall rom 4
Antall soverom 3
Primærrom (P-rom) 90 m²
Bruksareal (BRA) 93 m²
Etasje 6
Eierform Borettslag
Boligtype Andelsleilighet
Adresse Gladengveien 4 L
Kommune Oslo
Byggeår 2013
Energimerket Grønn D

Kontakt Mats for en gratis og uforpliktende verdivurdering

Nabolagsprofil, Gladengveien 4 L

Når du vurderer å kjøpe bolig, kan det være greit å også gjøre seg kjent med nabolaget. Her finner du blant annet ut hvor nærmeste matbutikk ligger, hvor bussen går fra, hvordan du enklest kommer deg til jobben, om området er barnevennlig og hvilke mennesker som blir naboene dine.

Mer om boligen

Beskrivelse

Velkommen til visning i Gladengveien 4 L; En meget moderne og tiltalende 4-roms toppleilighet i nybygg fra 2013! Leiligheten oppleves som svært lys og delikat med gjennomgående planløsning og har store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys. Med to terrasser kan man nyte solen store deler av dagen. Det er meget gode solforhold på begge terrassene, da de ikke er overbygget.

Entré: Romslig entré med god plass til oppbevaring av sko og yttertøy. Eikeparkett på gulv og malte slette veggoverflater.

Bod: Fra entré er det adkomst til praktisk innvendig bod på ca. 3 kvm. Her er det hyller, oppheng og gode lagringsmuligheter.

Stue: Lys og tiltalende stue med naturlig spisestuedel mot kjøkken. Stuen er gjennomgående og har store vindusflater som slipper inn rikelig med sollys. Eikeparkett på gulv og malte slette veggoverflater. Fastmontert veggskap og TV-benk følger boligen ved salg.

Kjøkken: Lekkert kjøkken med god skap og benkeplass. Kjøkkeninnredning med slette lakkerte formpressede fronter, laminat benkeplate, oppvaskkum og integrert stekeovn, induksjonskoketopp, oppvaskmaskin og kjøl/fryseskap. Kjøkkenet har en sentral og god plassering i leiligheten da det vender mot spisestuedel samtidig som det ligger skjermet fra resten av stuen. Eikeparkett på gulv og malte slette veggoverflater.

Bad/wc: Delikat flislagt bad/WC med varmekabler, downlights og opplegg for vaskemaskin. Badet har god størrelse og består av inn-/utadslående dusjvegger, servant med underskap, veggskap, benkeskap med skuffer, hyller og wc.

Wc: Bestående av wc og servant. Flislagt gulv og malte slette veggoverflater.

Soverom 1: Romslig hovedsoverom med god plass til dobbeltseng. Rommet er utstyrt med speil skyvedørsgarderobe. Eikeparkett på gulv og malte slette veggoverflater.

Soverom 2: Et godt rom sompasser supert som barnerom. Eikeparkett på gulv og malte slette veggoverflater.

Soverom 3: Et fint rom som egner seg ypperlig som barnerom, kontor eller gjesterom. Rommet har hyller og veggskap, eikeparkett på gulv og malte slette veggoverflater.

Nordvestvendt terrasse: Fra stuen er det utgang til flott nordvestvendt terrasse på hele 15 kvm med ettermiddagssol. Terrassen har tregulv, belysning og strømuttak.

Sydøstvendt terrasse: Fra spisestuedelen er det utgang til sydøstvendt terrasse på ca 10 kvm med utsikt og formiddagssol. Terrassen har tregulv, belysning og strømuttak.

Annet:
* Balansert ventilasjon i leiligheten.
* IN- og sikringsordning.
* Kjellerbod på 5 kvm.
* GET er leverandør av kabel-TV og internett til borettslaget.
* Borettslaget har egen hjemmeside: www.ellipsen.no.
* Svært gode lys- og solforhold både inne og ute.
* Automatsikringer i sikringsskap.
* Kjøkken er malt i 2019, soverom i 2017 og øvrige flater i 2015.
* Personheis i felles oppgang.
* Lave kjøpsomkostninger. Ingen dokumentavgift.

Beliggenhet

Boligen ligger meget fint til som toppleilighet og har 2 uteplasser på til sammen 25 kvm med formiddag og ettermiddagssol. Leiligheten ligger på Ensjø, 4 km øst for Oslo sentrum. Ensjø er et område i utvikling og har blitt meget populært.

Dette er et svært sentralt område med et godt utbygget kollektivt transporttilbud. Fra leiligheten er det kun et par minutters gange til Ensjø T-banestasjon, hvorfra man kommer seg til sentrum på ca. 5 minutter. I tillegg til T-banens fire forskjellige linjer med hyppige avganger, finnes det bussholdeplass med bl.a. buss nr. 21 og 28 i nærområdet. Fra leiligheten er det 2 minutters gange til flybussen som går fra Ensjø t-bane til Gardermoen.

Bilister har enkel adkomst ut på Ring 3 ved Økern, Østre Aker vei og E6 i retning Gardermoen og sentrum.

Rett rundt hjørnet finner du Rema 1000 med søndagsåpen butikk, Kiwi, apotek, frisør, Fresh Fitness og koselig gastrobar.

Man er også kun en kort spasertur unna Hasle Torg hvor det finnes et bredt utvalg av forretninger og servicetilbud, deriblant Coop Mega, Vinmonopol, Baker Hansen, apotek, treningssenteret Fitness Xpress, frisørsalong og Hasle Sushi Bar.

Turelskerne finner flotte tur- og rekreasjonsområder ved Valle Hovin, Jordal, Vålerenga og Kampen. Det finnes flere skoler og barnehager i området, bl.a. Hasle skole er helt nyrenovert skole som gjenåpnet august 2019. Nærområdet byr også på et godt treningstilbud for store og små gjennom flere treningssentre, idrettslag, Jordal, Valle Hovin og Valhall idrettsanlegg.

Ensjøbyen gjennomgår en renessanse; området har gått fra å være en bydel dominert av bilforhandlere til et knutepunkt hvor det er planlagt 7 000 nye leiligheter, 150 forretninger, 42 grøntområder, 450 barnehageplasser, ny grunnskole og seks kilometer med tur- og sykkelstier. Det skal utformes flere parker og bilfrie avenyer i området og Hovinbekken renner nå hele veien fra Hasle T-banestasjon til Ensjø T-banestasjon.

Areal

Primærrom: 90 kvm, Bruksareal: 93 kvm, Bruttoareal: 103 kvm

Oppvarming

Leiligheten oppvarmet med radiatorer og sentralvarme fra fjernvarmeanlegg og elektriske varmekabler på baderom. A-konto fyring og varmtvann kr. 730,- er inkludert i felleskostnadene. Forbruket måles individuellt. Boligselskapet har avtale med Techem Norge AS om leveranse av energiservicetjenester. Dette innebærer måling og avlesing av varme og vannforbruk i den enkelte boenhet. Techem Norge AS avregner faktisk energiforbruk pr år / pr kvartal mot innkrevd a-kontobeløp.

Tomten

Andel i 5.246 kvm eiet tomt felles for borettslaget. Borettslaget består av 152 stk. leiligheter fordelt på fire blokker. Fellesarealene er pent opparbeidet med beplantning, asfalterte gangarealer og hyggelig lekeplass. Eiendommen er konsesjonsfri. Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Parkering

Leiligheten har mulighet til å leie garasjeplass i byggets kjeller gjennom Park Nordic. Leiere får ikke tildelt fast plass, men parkerer på en av de tilgjengelige ledige plassene i garasjeanlegget. Det er heis til garasjeanlegget. Ellers gateparkering etter områdets bestemmelser.

Borettslaget

Styrets arbeid:

I 2017 ble alle hvite yttervegger spylt med varmt vann under høytrykk. Vanlig intervall er fem år, men med alt grave- og bygningsstøv rundt oss, ble fasadene mer møkkete enn forutsatt.

Ref. styrets årsberetning ble det i 2018 kartlagt omfang og påvist skjeggkre i enkelte leiligheter. Kartleggingen viste at omfanget var så lite at det ikke var er grunnlag for tiltak. I denne leiligheten er det observert skjeggkre noen få ganger i følge egenerklæringen.

Takrenner under 71 balkonger: Bortsett fra dem med balkong ut mot Gladengveien, blir alle med balkong i tredje, andre og første etasje, utsatt for vannsøl fra balkongen over. Styret er i ferd med å hente inn firma til å sette opp vannrenner under balkonger.

Forkjøpsrett

Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

Meldefrist forkjøpsrett

29.10.2019

Dyrehold

Dyrehold er tillatt mot søknad til styret, se borettslagets husordensregler.

Eiendomsskatt

Det er innført eiendomsskatt i Oslo. Kommunen starter med boligverdien fra Skatteetaten (4xligningsverdi). Eiendomsskattegrunnlaget er 80 prosent av denne summen. Så trekkes bunnfradraget fra eiendomsskattegrunnlaget. Bunnfradraget er på inntil 4,6 millioner kroner og gjelder kun for boliger og fritidsboliger. Dersom det er et beløp tilbake etter at bunnfradraget er trukket fra, er det grunnlag for å betale eiendomsskatt. Skattesats for eiendomsskatten er 3 promille av dette beløpet.

Felleskostnader

9 467,-
Oppvarming/energi, kabel-TV tjenester, kapitalkostnader, vaktmestertjenester, trappevask, felles forsikring, kommunale avgifter.

Lånevilkår

Andel fellesgjeld ca. kr. 3.143.000,-

Borettslaget har et annuitetslån med følgende betingelser; restsaldo kr 169.880.629,-, restløpetid 34 år 3 mnd. 2,30 % flytende rente pr. 01.10.2019. Lånet er avdragsfritt t.o.m. 01.03.2023.

Det er estimert at potensiell økning i felleskostnadene fra 01.03.2023 vil være ca. kr. 5.844,- pr. mnd. når borettslaget begynner å betale avdrag på lånet.

Estimatet forutsetter at avdrags- og rentebetingelsene pr. 01.10.19 beholdes uendret. Da fremtidige endringer i lånebetingelsene vil kunne medføre endringer i den informasjon som fremkommer av tabellen, må man utvise forsiktighet med å bruke beregningene som grunnlag for økonomisk planlegging eller investeringer. Det understrekes at felleskostnadene i et borettslag ikke nødvendigvis vil øke fra det tidspunkt avdragene begynner å løpe. Det er borettslagets styre som bestemmer om felleskostnadene skal økes og fra hvilket tidspunkt. Dersom fellesgjelden innfris blir det heller ingen økning.

Borettslaget har IN-ordning (individuell nedbetaling av fellesgjeld). Dersom man ønsker det kan fellesgjelden innfris i sin helhet eller med min. kr 60 000,- inntil to ganger i året 30.05 og 30.11 (etter avtale med forretningsfører). Ved nedbetaling vil andelseier få redusert sine kapitalutgifter, som kreves inn sammen med felleskostnadene. Dersom hele fellesgjelden innfris, vil felleskostnadene reduseres med ca. kr. 6.024- pr. mnd. Dersom hele fellegjelden innfris blir de heller ingen økning av felleskostnadene når avdragsfri peride utløper den 01.03.2023. Ta gjerne kontakt med megler for ytterligere informasjon

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Garantiordning

Ja. Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Foreligger.

Konsesjon

Eiendommen er konsesjonsfri.

Odel

Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Eiendommen/området er regulert til boligformål bevertning, forretning, industri og allmennyttig formål, se vedlagt reguleringsplan. Ensjø er et område i stadig utvikling og det pågår og er planlagt flere byggeprosjekter i området. Blant annet er tomtene på østsiden og vestsiden av borettslaget regulert til boligformål.

Totale kostnader

3 950 000,- (Prisantydning)
3 144 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
7 094 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
7 187,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
15 147,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
7 109 147,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet 20.10.2019 og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: Egenerklæring, tilstandsrapport, nabolagsprofil, reguleringskart, energiattest forside.
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Ansvarlig megler

Fagansvarlig/Eiendomsmegler MNEF Mats Lehmann

Oppdragsnummer

718190075