Gaupefaret 3

Velholdt rekkehus over 2 plan i populært og barnevennlig boligområde

Boligdetaljer

Prisantydning
kr 3 000 000

BRA / P-rom
130 m² / 115 m²

Boligtype
Rekkehus

Kart sentrert på geolokasjonen 59.1995265167835 breddegrad, 10.9290244211608 lengdegrad
Totalpris inkludert fellesgjeld og omkostninger

kr 3 274 247

Detaljer om boligen
Prisantydning kr 3 000 000
Andel fellesgjeld kr 259 000
Omkostninger kr 15 247
Totalpris kr 3 274 247
Felleskostnader kr 5 176 per måned
Primærrom (P-rom) 115 m²
Bruksareal (BRA) 130 m²
Eierform Borettslag
Boligtype Rekkehus
Adresse Gaupefaret 3
Kommune Fredrikstad
Byggeår 1981
Energimerket Oransje F

Nabolagsprofil, Gaupefaret 3

Når du vurderer å kjøpe bolig, kan det være greit å også gjøre seg kjent med nabolaget. Her finner du blant annet ut hvor nærmeste matbutikk ligger, hvor bussen går fra, hvordan du enklest kommer deg til jobben, om området er barnevennlig og hvilke mennesker som blir naboene dine.

Mer om boligen

Pent og velholdt rekkehus i et rolig og familievennlig boligområde på Nordre Kråkerøy. Boligen ligger i umiddelbar nærhet til Rødsmyra barneskole og det er trygg og sikker vei også til Kråkerøy ungdomsskole kun minutter unna på sykkel. Fine turområder i området og det er kort avstand til Glommen Brygge med diverse forretninger, fergeforbindelse på Isegran og til Fredrikstad sentrum.

- Rekkehus med barnevennlig og populær beliggenhet på Kråkerøy.
- 2 bad og separat vaskerom.
- Solrike og usjenerte uteplasser.
- Velholdt bolig.
- Rikelig med bod- og lagringsplass.

Eiendommen:
Boligen er tilknyttet Gaupefaret borettslag som består av rekkehus over to plan og mindre rekkehusleiligheter i 1. og 2. etasje, til sammen 20 enheter. Boligene er fordelt på 3 rekker. Boligene er oppført i 1981 og brer seg fint ut i hellingen mellom Veidegrenda, Rødsmyra skole og Ulvedalen. Den skrånende delen av tomten er utnyttet til rekkehusene over to plan. Boligene er forskjøvet i forhold til hverandre som både skjermer for innsyn, vær og vind. Laget har egen asfaltert parkeringsplass og et koselig felles tun opparbeidet med plen, busker og sitteplasser.

Nærområdet:
Fra Gaupefaret tar det bare 15 minutter å gå via gangstien gjennom boligområdene til gågata og hjertet av Fredrikstad by. Eller om du ønsker å ta byferga, så tar det deg 10 minutter til fots å komme ned til Smertu fergeleie. Byferga har anløp på Gressvik, sentrum og i Gamlebyen i tillegg til Smertu og Isegran. Området er også meget familievennlig med skoler og barnehage like i nærheten og byr på flotte turmuligheter rett utenfor døren. Herfra kan du kan følge skogen helt ut til Enhuskilen og på sommerstid er Smertudammen et populært utfartsmål. For sports- og fritidsaktiviteter er det ikke langt ut til Blomsterøyhallen idrettshall, og treningssenter finner du både på Glommen Brygge og ved Fredrikstad stadion. For innkjøp av dagligvarer ligger Rema 1000 på Værsteområdet og Coop Extra på Glommen Brygge og rett over veien Kiwi og Butterfly bakeri sentralt til.

Nærområdet består av rekkehusbebyggelse og eneboliger.

Kjør over Kråkerøybroa og følg Kråkerøyveien rett frem et par hundre meter. Ta til høyre mot Solliheimen og følg Ulvedalen videre inn i Veidebakken i retning Rødsmyra skole. Kjør opp bakken forbi skolen og ta så første vei til høyre ned liten bakke. Du får så borettslaget rett frem med parkeringsplass og garasjer til høyre. Gaupefaret 3 ligger i rekken lengst mot høyre.

Det vil bli skiltet med OBOS Eiendomsmeglere ved fellesvisning

Rekkehus over 2 plan (1. og underetasje) oppført av bærende konstruksjon av isolert bindingsverk, utvendig kledd med stående og liggende trekledning. Grunnmur av lettklinker blokker og støpt betonggulv i kjeller. Saltak tekket med betongstein.

1. etg.: Entré, bad/wc, kjøkken, stue/spisestue.
U.etg.: Trappegang, to soverom, bad/vaskerom og boder

Utvendig bod ved inngangsparti

Primærrom: 115 kvm, Bruksareal: 130 kvm
Opplyste arealer er hentet fra tilsvarende bolig som OBOS eiendomsmeglere har solgt.
Det gjøres oppmerksom på at arealene ikke er kontrollmålt av megler.
Evt. arealavvik aksepteres av kjøper.

Generelt:
Pent og velholdt rekkehus i et rolig og familievennlig boligområde. Boligen fremstår velholdt og har en praktisk planløsning, med innvendig overflater gjennomgående malt i lyse og trivelige farger.

På innvendige overflater er det fliser og parkett på gulv, malte plater, tapet, malt panel og mdf panelplater på vegger og himling med malt panel og malte plater

Inngangsparti / entre:
Ved inngangspartiet er det pent opparbeidet med belegningsstein og det er fin plass for en sittegruppe. Herfra kommer man inn i entré hvor det er plass for sko og klesoppheng. Videre kommer man inn i gang/hall hvor det er adkomst til øvrige rom i 1. etg. samt til trappen ned til underetasjen.
Ved inngangspartiet er det også en praktisk utebod.

Kjøkken:
Kjøkkenet er praktisk plassert til høyre når man kommer inn i gangen. Det er godt med skap- og benkeplass og fin plass for et spisebord. Kjøkkeninnredningen har hvite profilerte fronter, laminat benkeplate, og fliser og belysning mellom benk- og overskap. Frittstående hvitevarer.

Stue/spisestue:
Lys og pen stue og spisestue med god plass for møblering av både sofagruppe og spisestue. Store vinduer gi mye naturlig lys og det er utgang til veranda mot øst. I stuen har man også en koselig peis.

Opprinnelig hadde boligen et soverom også i denne etasjen, men dette ble fjernet til fordel for større stue.
Dette kan man tilbakeføre ved å sette opp lettvegger og få et 3. soverom om det er behov for det.

Uteplass/veranda:
Boligen har godt med uteplass på begge sider av boligen. Foran inngangsparti har man en romslig steinlagt uteplass mot vest. Fra stuen i 1. etg. kommer man ut på en balkong på ca. 14 kvm, og i underetasjen har man adkomst fra soverom ut på en overbygget veranda samt en koselig liten hage.

Bad:
Boligen har 2 bad, et i hver etasje.
Bad i 1. etg. har flislagt gulv med varmekabler, baderomsplater på vegger og er utstyrt med servantinnredning, wc og svingbare dusjvegger.
Bad i underetg. har flislagte overflater på gulv og vegger og er utstyrt med dusjhjørne, servantinnredning med speil og wc. Varmekabler i gulv.

Trapperom / hall u.etg. :
Ned trappen kommer man til en hall med adkomst til alle rom i underetasjen, Det er plass for en liten arbeidspult eller kommode under trappen.

Soverom:
Boligen har to romslige soverom underetasjen. Hovedsoverom har plass for dobbeltseng og godt med skapplass, og herfra har man også utgang til veranda og liten hage. Fin størrelse også på soverom nr 2.

Bod/innredet rom:
I underetasjen er den ene boden innredet og er benyttet om kontor / gjesterom av nåværende eier.
Rommet er ikke godkjent for varig opphold.

Vaskerom:
Eget praktisk vaskerom i underetasjen. Innredet med utslagsvask, opplegg for vaskemaskin samt innredning med benkeplass.
Varmtvannsbereder er plassert i dette rommet.

Boder/lagringsplass:
Boligen har godt med bod- og lagringsplass med både i innvendige boder. Ved inngangspartiet har man en praktisk utvendig bod, og det er to boder i underetasjen. I tillegg har man et loft med gode lagringsmuligheter.

Kabel-tv/internett i fellesavtale.
Automatsikringer
Markise

Elektrisitet og ved. Varmekabler på begge bad og peisovn i stuen. Ellers oppvarming via panelovner.
Vi gjør oppmerksom på at dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Felles tom for borettslaget opparbeidet med trær, beplantning og gress samt naturtomt. Fint fellesområde og asfalterte parkeringsplasser og adkomstveier.
Eiendommen består av 2 fellestomter hvorav 5547 m2 eiet tomt og 1986 m2 festetomt hvor grunneier er Sameiet Bjølstad. Festeavtalen utløper 28.05.29 med rett til fornyelse med ytterligere 20 år. Festeavgiften reguleres hvert 10. år og ble sist regulert i 2013. Grunneier har pant for forfalt festeavgift. Festeavgift er inkluder i felleskostnader.

Borettslaget leier ut 10 garasjeplasser etter venteliste.
Øvrig parkering på felles parkeringsplass. Parkering ved boligene er kun tillatt for nødvendig av- og pålessing.

Offentlig tilknyttet

OBOS Østfold

Boligen er tilknyttet Gaupefaret borettslag som består av 20 boliger i rekke. Alle beboere har ansvar for at området holdes ryddig og pent. For leilighetene med felles inngang gjelder oppsatte regler for renhold og snømåking. I 2011 har borettslaget gjennomført utvendig rehabilitering av bygningene med bla nye tak, dører og vinduer. Sommeren 2013 er det gjennomført drenering på siden som vender mot inngangspartiet til rekkene. Jobben med å klippe gress og vask av søppeldunker blir utlyst internt i borettslaget årlig.

Borettslaget ligger i umiddelbar nærhet til Rødsmyra skole (barneskole) og det er trygg og sikker vei til Kråkerøy ungdomsskole kun minutter unna på sykkel. Det er flere gang og sykkelstier i området som gjør avstanden til f. eks sentrum enkel. Fine turstier finnes også i umiddelbar nærhet samt at det er sykkelavstand til badeplass på Enhus. Konteiner for glass og metall finnes på snuplassen ved Rødsmyra skole.

I 2011 ble det lagt nytt taktekke på boligene og laget jobbet i 2014 mye utbedring av drenering og fuktinnsig i boliger.
Det er montert elbil-lader ved garasje nr 10. Avtale om bruk av ladestasjon inngås med borettslaget. Hovedstoppekraner er byttet i 2017.

Planer for 2018 er at de røde rekkehusleilighetene skal males. Noe av malingen settes bort, resten tas ved egeninnsats. Laget har felles postkassestativ.

Driftsinntekter i 2018 var til sammen kr 1 078 576. Driftskostnadene i 2018 var til sammen kr 780 164,-.
Årets resultat på kr 185 762,- fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til reduksjon av udekket tap, samt til egenkapital

Styret sender ut informasjonsbrev til lagets beboere ved behov.

Borettslaget er tilknyttet OBOS og har vedtektsfestet forkjøpsrett
Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

15.10.2019

Ny andelseier(e) skal godkjennes av borettslagets styre før innflytting.

Etter søknad kan det gis tillatelse til dyrehold. For hundehold gjelder oppsatte regler som beskrevet i husordensreglene. Søknaden må fremmes styret før innflytting og anskaffelse.
Se ordensregler vedlagt salgsoppgaven

Felles bygningsforsikring gjennom borettslaget.
Innboforsikring tegnes av den enkelte andelseier.

5 176,-
bla komm.avgifter, eiendomsskatt, renter og avdrag på borettslagets felleslån, kabel-tv, internetrt, forsikring av bygninger, ytre vedlikehold, forretningsførsel og drift av borettslaget.

Totale felleskostnader pr. d.d. kr 5.176,- pr. md.
Herav:
Felleskostnader 4.648,-
Dugnad 100,-
Kabel-tv 428,-

Andel fellesgjeld: kr. 259.000,- pr. 01.09.19
Andel felles formue: kr. 13.809,- pr. 31.12.19

Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.
Borettslaget har ikke IN-ordning med mulighet for individuell nedbetaling av fellesgjelden.

Borettslaget har 2 felles lån med følgende betingelser pr. 23.09.19
Eika, annuitetslån, kr 3.710.611-, flytende rente 2,95%, restløpetid 21 år 9 mnd.
Eika, annuitetslån, kr 774.127,-, flytende rente 2,95%, restløpetid 25 år 3 mnd.

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Borettslaget har avtale med OBOS om garanti for betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtalen om sikring av felleskostnader gjelder til den blir sagt opp av en av partene.

Det foreligger brukstillatelse datert 18.05.1981

Boligen er registret med én godkjent boenhet
Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (3) har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene. Adgangen til bruksoverlating (utleie) er begrenset.

Eiendommen er konsesjonsfri.

Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Følgende er tinglyst på borettslagets eiendom:
Dagboknr. 2874, tgl. 20.03.1980 - Best. om vann/kloakkledn.
Dagboknr. 2874, tgl. 20.03.1980 - Festekontrakt-Vilkår.
Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Eiendommen/området er omfattet av Kommuneplan Fredrikstad 2011-2023, med formål:370-Høyspenning og 1001-Bebyggelse og anlegg. Tilhørende reguleringsplan 0106100 Ulvedalsåsen med følgende formål: 510-Høyspenningsanlegg, 400-Offentlig friområde, 750-Felles lekeareal, 310-Kjørevei, 112-Konsentrert småhusbebyggelse og 730-felles parkeringsplass.

Reguleringsbestemmelser 100_130
Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

3 000 000,- (Prisantydning)
259 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
3 259 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
7 187,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
15 247,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
3 274 247,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Etter avtale med selger.

Boligselgerforsikring er ikke tegnet.
Selgers egenerklæring ligger vedlagt salgsoppgaven. Interessenter/kjøper oppfordres til å gjøre seg kjent med denne.

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgaven er opprettet (skriv dato her) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (skriv vedlegg her)
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Eiendomsmegler / Fagansvarlig André Søland

714190079