Gangstuveien 8 A

Velstelt og innbydene 3 roms i 1. etg.. 7 kvm balkong. Varmt vann og fyring inkl. Kort vei til t-bane, buss og butikker.

Boligdetaljer

Prisantydning
kr 2 800 000

BRA / P-rom
68 m² / 68 m²

Boligtype
Leilighet

Kart sentrert på geolokasjonen 59.9527639923547 breddegrad, 10.8780999819305 lengdegrad
Totalpris inkludert fellesgjeld og omkostninger

kr 2 874 060

Detaljer om boligen
Prisantydning kr 2 800 000
Andel fellesgjeld kr 66 000
Omkostninger kr 8 060
Totalpris kr 2 874 060
Felleskostnader kr 4 430 per måned
Antall rom 3
Antall soverom 2
Primærrom (P-rom) 68 m²
Bruksareal (BRA) 68 m²
Etasje 1
Eierform Borettslag
Boligtype Leilighet
Adresse Gangstuveien 8 A
Kommune Oslo
Byggeår 1961
Energimerket Lys grønn F

Nabolagsprofil, Gangstuveien 8 A

Når du vurderer å kjøpe bolig, kan det være greit å også gjøre seg kjent med nabolaget. Her finner du blant annet ut hvor nærmeste matbutikk ligger, hvor bussen går fra, hvordan du enklest kommer deg til jobben, om området er barnevennlig og hvilke mennesker som blir naboene dine.

Mer om boligen

Gjennomgående lys og barnevennlig 3 roms med populær beliggenhet.

- Varmt vann og fyring er inkl. i felleskostnadene.

7 kvm solrik balkong. Her kan du lage din egen lune oase og nyte både solrike dager og varme kvelder.

- Her har selger bodd og trivdes i 59 år, siden bygget var nytt.

- Originalt kjøkken med koselig spiseplass.

- Badet ble rehabilitert i regi av brl. 2005.

- 2 boder, fellesrom og fellesvaskeri.

Attraktivt borettslag. Pent stelt ute både sommer og vinterstid. Flotte leke-og fellesområder. Sosialt brl. med mange fellesaktiviteter.

Kort vei til alt fra butikker, spisesteder, treningssenter, svømmehall, bibliotek og flotte turområder.

Lett med offentlig kommunikasjon. Du har både tog, t-bane linje 4 og 5, flere busser og buss 31 som går hele døgnet. 5 min til t-banestasjonen.

Andelsleilighet i populære Øvre Grorud borettslag - i Ganstuveien 8 A, høy 1. etasje. Landlig beliggende med store og fine grøntområder mellom og rundt blokkene. Skole, barnehager, svømmehall, flere treningssenter og offentlig kommunikasjon i umiddelbar nærhet. Apotek, post i butikk og dagligvareforretninger på Kalbakken. Nærmeste større senter på Grorud. Alternativt oppussede Linderud senter.

Meny med herlig ferskvarebutikk, Rema med godt og rimelig utvalg. Asia, nærbutikken med godt utvalg og flere Jokerbutikker i området.

Innen få minutters gange er det et rikt utvalg av kollektivtransport. Kalbakken T-banestasjon med T-banelinje nr. 4 og 5 mot BI, Nydalen, Storo og Oslo sentrum samt retur mot Vestli med hyppige avganger på dagtid (ca. 16 min. til Oslo sentrum). Fra Kalbakkveien og fra Sagstuveien går flere bussalternativer. Fra Trondheimsveien går flybussen til Gardemoen og buss til Nittedal, Lillestrøm og flere steder nordover.

Det er fine turmuligheter i nærområdet med flotte turveier langs Alnaelva som går opp i naturskjønne områder i Lillomarka.

Med bare 10 minutters gange finner man Grorudparken som starter ved Groruddammen og fortsetter nedover langs Alnaelva. Grorudparken er like stor som Frognerparken og har sildrende vann med lys, nye broer og bålplasser med benker. Prestegårdshagen og hageanlegget som tidligere var gjengrodd og utilgjengelig er nå innlemmet i parken.

Idrettlaget Grei har kunstgressbane, ballbinge og klubbhus like ved. Aktivt fotball, innebandy, orientering og skimiljø. Alpinanlegg på Årvoll. Lillomarka i umiddelbar nærhet med badevann (Vesletjern, Badedammen og Steinbruvann), lysløyper og flotte turmuligheter sommer som vinter. Fantastiske ski- og akemuligheter om vinteren. Nordtvet gård som har blitt en flott besøksgård for skoler og barnehager i nærheten.

Området på Kalbakken er utbygget fra 1947 og utover. Det er lavblokker, høyblokker, småhus, rekkehus og noen få eneboliger.
Borettslaget Øvre Grorud består av 546 andelsleiligheter, fordelt på 20 bygninger, både lav-og høyblokker, og har adr.: Nordtvetbakken 2. Nordlisletta 9-11-13. Nordtvetveien 5-7-9 A-D. Gangstuveien 1. Gangstuveien 2-12. Kalbakkveien 11-21.

Det er enkelt å komme seg til Gangstuveien 8 A.
Med bare 4-5 minutters gange er det et rikt utvalg av kollektivtransport. Kalbakken T-banestasjon med T-banelinje nr. 4 og 5 mot BI, Nydalen, Storo og Oslo sentrum samt retur mot Vestli med hyppige avganger på dagtid.
I Kalbakkveien går nr. 22, 25, 31 (buss 31 går hele døgnet) og 33 (stopp i Kalbakkveien) og ifra Sagstuveien går nr. 33, 66 og 79. Du har mange alternative busser mot sentrum.
Rett ved t-banen går også buss til Nittedal, Lillestrøm og flere steder nordover..
På Trondheimsvn er det også stopp for flybussen med avgang hvert 20.minutt.

Lavblokk med bærende konstruksjon i mur og betong. Fasader med platekledning og flatt yttertak antatt tekket med papp. Leilighetenes skillende dekker i betong og leilighetenes skillende vegger i mur/ betong.

Romslig 3-roms andelsleilighet beliggende i høy 1. etasje i populært frittstående borettslag - uten forkjøpsrett.

Leiligheten består av Entrè med god plass til garderobe, bad, 2 soverom, kjøkken og stue.

Boligen disponerer 2 kjellerboder, fellesbod for sykler og annet, fellesvaskeri i oppgangen, veranda på ca 7 kvm, kabel-tv, internett (bredbåndtjeneste levert av Canal Digital) og ny porttelefon med videokamera.

Primærrom: 68 kvm, Bruksareal: 68 kvm, Bruttoareal: 74 kvm

- Sentralfyring inkl. i felleskostnadene og montert radiatorer i leiligheten.
- Varmekabler på bad.

Andel i 94.562 kvm festet tomt for hele borettslaget. Borettslagstomten er meget pent stelt med grøntområder mellom og rundt blokkene. Gangstuveien 8 A ligger tilbaketrukket fra hovedveier. Områdene er beplantet med hekk og prydbusker. Barnevennlig og hyggelig område. På borettslagets fellesområde er det lett tilgjengelig lekeplass og sittegrupper. Fra verandasiden er det utsikt ut mot lablokkbebyggelse og fra kjøkkensiden ut mot grøntområder og lekeplass Et stille, rolig og usjenert område som framstår idyllisk både sommer og vinter.

Det er inngått festeavtale på 75 år fra 1960 (utløper i 2035). Bortfester er Norges Statsbaner, opplysninger hentet fra årsberetning. Festeavgiften for hele brl utgjør for tiden kr 148.632,-. Økning ved neste regulering må påregnes.
Eiendommen er konsesjonsfri. Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Det er ikke odel eller konsesjonskrav for tomten.

Øvre Grorud brl har parkeringsplasser og garasjer til leie etter ansiennitet. Pris på parkeringsplass uten motorvarmer er kr. 100,- pr mnd., ingen depositum. Pris på garasjene er kr. 15.000,- i depositum og kr. 200,- pr mnd. Utlysning skjer på brl. hjemmesider og ved oppslag i oppgangene, det er ofte garasjeplasser ledig, pr i dag annonseres de eventuelle ledige plassene en gang i mnd.. Søknadsskjema fås på hjemmesidene eller hos vaktmester. Forøvrig gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Offentlig.

OBOS Eiendomsforfaltning OEF, Hammersborg torg 1, 0179 OSLO

Øvre Grorud Borettslag.

Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn. Dersom styret i borettslaget ikke godkjenner kjøper som ny eier, må boligen videreselges for kjøpers regning og risiko.

Dyrehold er tillatt i Øvre Grorud brl., dyreeier må forholde seg til utarbeidede regler for dyrehold i brl. Er det aktuelt for deg så sjekk dobbelt.
Husk alltid at dyrehold skal være til glede for eier og ikke til ulempe for naboer.

Bygningsforsikring i Tryg forsikring, polisenr.: 6607357.

Hver andelseier må ha egen innboforsikring.

Kr. 833.140,- som primærbolig for ligningsåret 2018 iflg. Skatt Øst.
Kr. 2.999.304,- som sekundærbolig for ligningsåret 2018 iflg. Skatt Øst.
Ligningsverdiene er beregnet ut fra boligkalkulatoren pr. 18.12.2019.

Kr. 4.430,- som dekker varmt vann, fyring, kabel-tv, trappevask og vasktmestertjenester, felles forsikring av bygning, drift av brl., kommunale avgifter, festeavgift, nedbetaling av andel fellesgjeld (kapitalutgifter kr. 315.-),

Andel fellesgjeld kr. 66.000,- pr. 01.12.2019.
Andel fellesformue kr. 20.370,- pr. 31.12.2018.

Borettslaget har 2 lån:
Lån 1: Eika annuitetslån med restsaldo kr. 32.178.642 ,- (på leil. nivå kr. 57.119,-) med restløpetid 7 år 11 mnd. Rente: 2,85% flytende rente. Lånet er avdragsfritt fram til 01.02.2021 og estimert endring etter avdragsfriheten er kr. 641,-.
Lån 2: Husbanken serielån med restsaldo kr. 4.486.000,- (på leil. nivå kr. 7.957,-) med restløpetid 4 år 1 mnd. Rente: 1,89% flytende rente.

Det er ikke IN ordning på lånene.

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Følgende ferdigattester forligger:
- Gangstuveien 8 A-C - Boligblokk - Ferdigattest - 1965
- Gangstuveien 8 A-C - Fasadeforandringer - Ferdigattest - 1991
- Gangstuveien 8 A-C - Takoverbygg balkonger - Ferdigattest - 1997

Vaskemaskin på bad blir tatt ut før overlevering.
Hvitevarer på kjøkken, herunder både komfyr og kjøl/frys vil følge leiligheten.

Inkl. varmt vann og fyring.
- Fellesvaskeri.

- Hafslund har bytte alle sikringsskap til automatiske avlesere våren 2017.

- Brl har egen vaktmester.
- Canal Digital er leverandør av brl. tv og bredbåndstjenster.
- Firma Økonomiske Løsninger vasker trapper, ganger og kjellere.
- Øvre Grorud brl har fin historikk for vedlikehold. Se årsberetningens side 8, 9 og 10.
- Øvre Grorud brl er et sosialt brl som arrangererer sommerfest, juleverksted, busstur til Strømstad og vinterfestival. Nye forslag kan komme opp :-)

Prioriterte oppgaver:

Styret vil prioritere følgende områder for neste styreperiode:
- Prioritere og planlegge vedlikeholdstiltak i forhold til kartleggingen som blir foretatt.
- Starte arbeidet med å utrede og planlegge tak- og fasaderehabilitering i borettslaget.
Se årsberetningen for ytterligere informasjon.

2016
- Det gamle jordvarmeanlegget er avviklet, og det er montert varmevekslere som benytter fjernvarme til oppvarming av tappevann.
- I lavblokkene er vegger, tak og gulv i kjellertrapp i oppgangene og kjellergulvene overflatebehandlet (malt). Lysarmaturer i oppgangene og ved inngangsdører til oppganger og kjeller er skiftet ut til LED-armaturer.
- Fyrhuset er overflatebehandlet utvendig.
- I inngangspartiene i høyblokkene er tak og vegger overflatebehandlet og lysarmaturer er skiftet til LED-armaturer.

2017
- Installert system for automatisk vannpåfylling og rensing av varmtvannsystemet.
- Vinduer og balkongdører malt utvendig.
- Utbedring og forankring av teglsteinsvegger på høyblokkene.
- Påbegynt rens av ventilasjonskanaler til leiligheter og vaskerier i alle blokkene.

2018
- Installert 1 søppelbrønn og 1 papirbrønn ved Nordlisletta.
- Ferdigstilt rens av ventilasjonskanaler til leiligheter og vaskerier i alle blokkene.

2019 (til og med mars 2019)
- Gjennomført vedlikeholdsspyling av avløpsrør fra samtlige leiligheter og vaskerier ut i det offentlige avlopsnettet.
- Gjennomført en enkel kontroll i samtlige leilighetene i forhold til vann, avløp, ventilasjon, røykvarslere, brannslukningsutstyr og romningsveier.

Styret legger opp til å prioritere følgende områder for neste styreperiode:
- Kartlegge behov for vedlikeholdstiltak de neste 3-5 år.
- Ansettelse av daglig leder.
- Utskiftning av inngangsdører og kjellerdører.
- Kontroll og eventuelt utbedring av taktekking.
- Etablere nye løsninger for avfallshåndtering, igangsatt.
- Tiltak for å stabilisere varmtvannsforsyningen til leilighetene.
- Videreutvikling av driftstjenestene (vaktmestertjenesten)
- Gjennomgang og reforhandling av tjenesteavtaler.
- Etablering av parkeringsplasser for elbiler
- Velferdstiltak.

2019 (til og med mars 2019)
Gjennomført vedlikeholdsspyling av avløpsrør fra samtlige leiligheter og vaskerier ut i det offentlige avløpsnettet.
Gjennomført en enkel kontroll i samtlige leilighetene i forhold til vann, avløp, ventilasjon, røykvarslere, brannslukningsutstyr og rømningsveier.

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Eiendommen er regulert til byggeområde for bolig. Området foran blokken på andre side av veien er regulert til garasje, telefonsentral, område for offentlig bygning (skole), byggeområde for offentlig byggning/allmenyttig formål (svømmehall, samfunnshus). Det er bestillt oppstartsmøte vedr Nordtvetveien 7 B (eiendommsen i krysset Gangstuveien/Nordtvetveien). Saken har ref: 201803930. I korte trekk er det ønske å bygge en høyblokk. Gå inn på saksinformasjon eller konferer med megler.

Senteret i Trondheimsvn 391 har tidligere søkt om utvikling av eiendommen.

2 800 000,- (Prisantydning)
66 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
2 866 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
--------------------------------------------------------
8 060,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
2 874 060,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

- Leiligheten kan være raskt klar til overtagelse.
- Leiligheten vil bli rengjort av firma før visning og vil ikke bli ytterligere rengjort mellom visning og overtagelse.
- Leiligheten blir levert med de hvitevarer, lamper, garderobeskap og nøkler som finnes på overtagelsestidspunkt.
- Forøvrig etter avtale med selger.

- Oppdragsgiver har tegnet eierskifteforsikring.
- Se egenerklæring vedlagt i oppgaven.

Oppdragsgiver har ikke bebodd leiligheten på mange år og ber derfor interessenter gå gjennom salgsoppgave, tilstandsrapport og eventuelt ta med fagfolk om de finner det riktig.

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgaven blir opprettet 08.01.2020 og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven:
- Tilstandsrapport
- Egenerklæringsskjema
- Nabolagsprofil
- Ferdigattester
- Reguleringskart
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Fagansvarlig/Eiendomsmegler Tone Thalberg Andersen

703190261