Galgeberg 3 G

Lys og sjarmerende 1-roms leilighet med originale tregulv - Lave felleskostnader med fyring og varmtvann inkl.

Boligdetaljer

Prisantydning
NOK2,700,000

BRA / P-rom
34 m² / 34 m²

Boligtype
Andelsleilighet

Kart sentrert på geolokasjonen 59.9080047547896 breddegrad, 10.7812726975476 lengdegrad
Totalpris inkludert fellesgjeld og omkostninger

NOK2,827,147

Detaljer om boligen
Prisantydning NOK2,700,000
Andel fellesgjeld NOK112,000
Omkostninger NOK15,147
Totalpris NOK2,827,147
Felleskostnader NOK2,175 per måned
Antall rom 1
Antall soverom 1
Primærrom (P-rom) 34 m²
Bruksareal (BRA) 34 m²
Etasje 1
Eierform Borettslag
Boligtype Andelsleilighet
Adresse Galgeberg 3 G
Kommune Oslo
Byggeår 1936
Energimerket Lys grønn F

Kontakt Israr for en gratis og uforpliktende verdivurdering

Nabolagsprofil, Galgeberg 3 G

Når du vurderer å kjøpe bolig, kan det være greit å også gjøre seg kjent med nabolaget. Her finner du blant annet ut hvor nærmeste matbutikk ligger, hvor bussen går fra, hvordan du enklest kommer deg til jobben, om området er barnevennlig og hvilke mennesker som blir naboene dine.

Mer om boligen

Beliggenhet

Ønsker du å bo sentrumsnært og i et etablert boområde? Galgeberg borettslag er et hyggelig og veldrevet borettslag som ligger fritt til på en liten høyde, med gode solforhold. Her bor du tett på Oslos pulserende byliv, samtidig som du finner roen i borettslagets tilbaketrekkende og grønne omgivelser. På sommeren kan du nyte det godt opparbeidede fellesarealet hvor det er benker og grillplasser som brukes av alle beboerne til sosialt samvær. Det arrangeres årlig grillfest og loppemarked i borettslagets fellesområde. Det er en flott mulighet til å bli bedre kjent med naboer over litt kaffe og kake.

Nærområde:
Fra boligen er det kort avstand til nyrenoverte og populære Tøyen torg, den nye bydelen i Bjørvika, badeplassen på Sørenga og idylliske Kampen og Vålerenga. Både bykjernen og Grünerløkka ligger en kort spasertur unna. Det er flotte tur- og rekreasjonsmuligheter i de mange omkringliggende parkene. Like i nærheten finner du Kampen park, fantastiske Botaniske hage, de naturhistoriske museene, ruinene i Middelalderparken, Munch-museet, Ekebergsletta, den nye lekeplassen i Botsparken, Tøyenbadet og den romslige og velholdte Tøyenparken. På sommerhalvåret kan du benytte dagen på Sørenga sjøbad som ligger noen minutters sykkeltur unna. Det er kort avstand til gode turmuligheter i Svartdalsparken og Svartdalen med sin særpregede vegetasjon og turstier langs Alna, over til Østensjøvannet og videre til Østmarka. Rett bortenfor blokken er Jordal idrettspark med blant annet kunstgressbane, skateanlegg, muligheter for å praktisere amerikansk fotball og nye Jordal Amfi ishall som er planlagt ferdigstilt i 2020.

Servicetilbud:
I umiddelbar nærhet finner man flere spisesteder, dagligvareforretninger og puber. De som er verdt å nevnes er Ekebergrestauranten med byens råeste utsikt, klassiske Olympen, Det Grønne kjøkken som byr på økologiske og friske retter, Smia Restaurant, Galgen som kun ligger noen få meter fra leiligheten hvor de serverer bakevarer, kaffe og øl og velsmakende lunsjer og middager, samt Kampen Bistro.

Kort vei til Bjørvika, Grønland og sentrale deler av sentrum med forretninger, servicetilbud og kommunikasjon. Leiligheten ligger i et meget populært område nært Tøyen torg, som har mange nyåpnede kafeer, spise- og utesteder. Her finner du det attraktive utestedet Postkontoret, bakeriet Nord - med et unikt konsept som bakeri og restaurant på dagen og drinkbar på kveldstid. Rett ved ligger dagligvarebutikk Coop og Rema 1000. Det er gangavstand til sentrum, Grønland, Middelalderparken og Bjørvika med Operaen og det kommende nye Munch-museet og Deichmanske hovedbibliotek. Øvrige service- og forretningstilbud finnes i Grønland Basar, på Grünerløkka, i Karl Johans gate, Byporten shoppingsenter, Oslo City og de øvrige handlegatene i sentrum med et rikt utvalg. På Tøyen er filialen til Deichmanske bibliotek renovert og nyåpnet med flotte arbeids- og leseplasser og separat ungdomsbibliotek.

Treningstilbud:
For den treningsglade har du blant annet Fitness Room i Kværnerbyen, Sats/Elexia på Kampen, Tøyenbadet med både innendørs og utendørs svømmebasseng, Jordal Idrettspark, fotballbaner, Fresh Fitness Grønland og Stamina Key på Grønland. For de som liker å trene utendørs har du utendørstrening i treningsapparatene i Svartdalsparken og flotte turstier gjennom Svartdalen ved Alnaelva som byr på en av byens eldste og mest frodige naturmiljøer.

Kollektivtilbud:
Det er kort vei til offentlig kommunikasjon. Buss finner du rett utenfor døren. 37-bussen med holdeplass i Strømsveien går hele døgnet. 20-bussen stopper i Jordalgata. Buss 100 går "dør til dør" Ikea. Alle byens T-banelinjer stopper på Tøyen. Og det finnes flytog og flybuss med avgang til Oslo Lufthavn Gardermoen fra Oslo Bussterminal. Gangavstand til Munkegata holdeplass hvor man kan benytte trikkelinje 18 og 19 samt buss 34 og 74.

Byggemåte

Boligblokk på 5 etasjer, kjeller og loft som er oppført i mur og betongkonstruksjon. Yttervegger med teglsteinsforblendede fasader og yttertak i valmtakkonstruksjon tekket med takstein. Innervegger i murkonstruksjon og etasjeskillere i betong. Det er i 2015/16 utført utskiftning av alle yttertak i borettslaget.

Innhold

1-roms andelsleilighet beliggende i boligblokkens 1. etasje av totalt 5 etasjer, kjeller og loft. Leiligheten består av entre, bad/wc, kjøkken og stue.

Leiligheten disponerer 1 kjellerbod og 1 loftsbod, samt bruk av fellesvaskeri som benyttes etter gjeldende regler.

Areal

Primærrom: 34 kvm, Bruksareal: 34 kvm, Bruttoareal: 39 kvm

Standard

Gjennomgående leilighet med gode lysforhold beliggende i høy 1. etasje. Leiligheten fremstår med originale tregulv, malte veggoverflater, original kjøkkeninnredning med malte fronter og flislagt bad/wc med varmekabler i gulv som er pusset opp i regi av borettslaget i 2004.

1-roms andelsleilighet i HØY 1. etg.
Bruksareal 34 m2. Primære rom 34 m2 består av entré, bad/wc, kjøkken og stue.
Boligen disponerer Leiligheten disponerer 1 kjellerbod og 1 loftsbod, samt bruk av felles sportsbod og fellesvaskeri som benyttes etter gjeldende regler.

Entré:
Entré med plassbygget garderobeskap. Tregulv, malte veggoverflater og malt himling.

Bad/wc:
Flott flislagt bad/wc som består av inn-utadslående dusjvegger, servant med underskap, speil, overlys, veggskap, wc og opplegg for vaskemaskin. Baderom er totaloppusset med nye overflater, røropplegg, sluk og membran i regi av borettslaget i 2004.

Kjøkken:
Kjøkken med hyggelig spiseplass ved vinduet. Overskap m/frostede glassfronter på en vegg, ellers original kjøkkeninnredning med malte fronter og dobbel oppvaskkum med helt benkebeslag. Det er mulig å flytte kjøkkenet i stuen og lage et soverom.

Stue:
Romslig stue med original tregulv, malte veggoverflater og malt himling. Her er det skyvedørgarderobe og plass til sofagruppe og plass til en seng. Det er mulighet for å flytte kjøkkenet i stuen og lage soverom, der kjøkkenet er idag.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med elektriske varmekabler på bad/wc og originale radiatorer.

Automatsikringer i sikringsskap som er plassert i trappeoppgang. Elektrisk anlegg i leiligheten er en kombinasjon av skjult og åpent anlegg. Det opplyses at det er utført innvendig EL-sjekk i leiligheten i 2012 med utbedring av mangler.

Tomten

6 259 kvm eiet felles tomt. Meget flott tomt med skjermede fellesarealer. Det innvendige gårdsrommet er pent opparbeidet med asfalterte gangstier, lekeapparater, grillplass og sittegrupper inne på fellesområdet.

Parkering

Gateparkering etter områdets gjeldende regler. Det er innført beboerparkering i området og kommunen tar seg årlig betalt kr 3.000,- for slik parkering.

Borettslaget

Borettslaget som har adresse Galgeberg 3 består av 175 andelsleiligheter, fordelt på 1 bygning. I tillegg kommer 3 tjenesteleiligheter. Første innflytting skjedde i 1936. Galgeberg Borettslag har 6 forretningslokaler til utleie. Disse er ved hjørnet Trappa/St. Halvards gt, St. Halvards gt (oppg F), hjørnet St. Halvardsgt/Åkebergvn (oppg A), samt alle leielokalene som naturlig tilgrenses langs Åkebergveien. Innvendig opparbeidet gårdsrom med asfalterte gangarealer, sykkelparkering,

lekeapparater, grill og sittegrupper på fellesområdet.

- Galgeberg borettslag, organisasjonsnummer 948159171.
- Borettslaget har egen hjemmeside: www.galgeberg3.no.
- Fellesvaskeri i oppgang C, D, G, H, J og K.
- Borettslagets egen vaktmester som ivaretar den daglige driften og vedlikeholdet i borettslaget.

Beboerene i Galgeberg borettslag disponerer en fullt møbelert 2- roms gjesteleilighet som kan leies ut til venner og familie for kr 200,- per døgn. I tillegg kommer det et engangsbeløp på kr 300,- som skal dekke rengjøring.

Større vedlikehold og rehabliteringer:

2017 - 2018 Maling av alle vinduer
2017 - 2018 Utskifting av vinduer. Skiftet ut enkelte vinduer med TG3 samt alle balkongdører.
2015 - 2016 Takrehabilitering. Komplett rehabilitering av tak og nedløpsrør.
2013 Fyrhuset. Isolering av rør.
2012 Ventilasjonsrens.
2011 Høytrykkspyling av soilrør kjøkken.
2010 Utbedring av støttemur/drenering/tak. Utbedring av støttemur, samt drenering og nytt tak på forretningsbygg.
2009 Inngjerding av parkeringsplasser. Inngjerding av parkeringsplasser for moped/MC.
2008 Tilstandsrapport/vedlikeholdsplan. Tilstandsrapport/vedlikeholdsplan samt ENØK-analyse utarbeidet.
2007 Inngjerding av sykkelstativ.
2006 Oppdatering av brannsikringsutstyr.
2005 Utvendig maling av vinduene.
2004 - 2005 Våtromsrehabilitering.
2002 Rehabilitert utomhusanlegget.
2000 - 2001 Nye vaskemaskiner og tørketromler.

Forkjøpsrett

Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

Meldefrist forkjøpsrett

17.09.2019

Styregodkjennelse

Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.

Dyrehold

Det er ikke tillatt å holde dyr. Dette gjelder allikevel ikke dersom gode grunner taler for dyreholdet og det ikke er til ulempe for de øvrige brukerne av eiendommen. Før søknad om dyrehold sendes til styret, skal søker skriftlig selv rette en forespørsel til aktuelle beboere/andelseiere, der disse bes om å komme med eventuelle innvendinger. Se husordensreglene for mer informasjon.

Forsikring

IF Skadeforsikring - polisenummer 802444.

Felleskostnader

2 175,-
Inkluderer varmtvann, fyring, trappevask, kabel-TV, bredbånd, felles forsikring, kapitalkostnader og vaktmestertjenester

Andel fellesgjeld/fellesformue

Sum andel fellesgjeld (kun lån) kr 112.000, (avrundet opp til nærmeste hele tusen) pr. 01.09.2019.

Informasjon om selskapets lån og vilkår:
Lånenr: EIKA1-152033847
Type: A
Restsaldo: 4.376.980,- herav kr. 18.619,- for denne andelen.
Kapitalkostnad pr. mnd: 98,-, inkludert i felleskostnadene.
Restløpetid: 21 år 2 mnd
Term pr år: 12
Type rente: Flytende
Rente 2,80%

Lånenr: EIKA2-152104424
Type: A
Restsaldo: 9.093.582,- herav kr. 38.700,- for denne andelen.
Kapitalkostnad pr. mnd: 176,-, inkludert i felleskostnadene.
Restløpetid: 25 år 10 mnd
Term pr. år: 12
Type rente: Flytende
Rente 2,80%

Lånenr: OBBK01-98207365696
Type: A
Restsaldo: 12.124.821,- herav kr. 54.277,- for denne andelen.
Kapitalkostnad pr. mnd: 356,-, inkludert i felleskostnadene.
Restløpetid: 15 år 9 mnd
Term pr år: 2
Type Rente: Flytende
Rente 2,80%


Borettslaget har lagt til rette for individuell nedbetaling av fellesgjeld (IN-ordning). Dette gir andelseier adgang til å innbetale sin del av fellesgjelden. Innbetaling forutsetter at andelseier har inngått en egen avtale med borettslaget. Ved henvendelse til OBOS Avdeling medlemslag vil andelseier få informasjon om avtalens betingelser og priser. Innbetaling kan foretas to ganger pr. år ved terminforfall 30.05 og 30.11 på borettslagets felleslån. Andelseier må ta kontakt med OBOS minimum en måned

før terminforfall for opprettelse av avtale. Innbetalingen må være kreditert OBOS' klientkonto senest 10 dager før terminforfall. Dersom fristen ikke overholdes vil nedbetaling ikke kunne foretas, og beløpet blir returnert andelseier. Minimumsbeløpet for innbetaling er kr 60 000 pr. gang. Andelseieren vil da få redusert sine kapitalutgifter (andel renter og avdrag) som kreves inn sammen med felleskostnadene.

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene. Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Lånevilkår

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Konsesjon

Eiendommen er konsesjonsfri.

Odel

Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Eiendommen/området er regulert til boliger, S-2255. Det lages nå park ved siden av blokken.

Det skal bygges nye boliger i Vålerenggata 2 B.

Totale kostnader

2 700 000,- (Prisantydning)
112 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
2 812 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
7 187,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
15 147,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
2 827 147,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet (skriv dato her) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (skriv vedlegg her)
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler MNEF / Salgsleder Israr Ali

Oppdragsnummer

705190135