Fyrveien 22

Enderekkehus over to plan - Bad i hver etasje - Opparbeidet hage - Barnevennlig og rolig område - Kort vei til Gamlebyen

Velkommen til Fyrveien 22!

Boligdetaljer

Prisantydning
kr 2 900 000

BRA / P-rom
110 m² / 107 m²

Boligtype
Andelsleilighet

Kart sentrert på geolokasjonen 59.2049356151208 breddegrad, 10.9683798057994 lengdegrad
Totalpris inkludert fellesgjeld og omkostninger

kr 3 154 554

Detaljer om boligen
Prisantydning kr 2 900 000
Andel fellesgjeld kr 239 000
Omkostninger kr 15 554
Totalpris kr 3 154 554
Felleskostnader kr 5 206 per måned
Antall rom 4
Antall soverom 3
Primærrom (P-rom) 107 m²
Bruksareal (BRA) 110 m²
Eierform Borettslag
Boligtype Andelsleilighet
Adresse Fyrveien 22
Kommune Fredrikstad
Byggeår 1979
Energimerket Rød E

Kontakt oss for en gratis og uforpliktende verdivurdering

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Mer om boligen

Beskrivelse

Boligen vi her presenterer er en rekkehusleilighet over to etasjer i et meget populært område. Her bor du i et etablert bomiljø uten gjennomgangstrafikk og adkomst til boligen via internvei. Denne leiligheten ligger helt på enden av rekken, og har bl.a et ekstra vindu i stuen som slipper inn godt med naturlig lys. Utvendig er det opparbeidet to fine uteplasser, med mulighet for sol hele døgnet.

Leiligheten har en god planløsning:
1.etg: Entré. gang, bad, kjøkken og stue med utgang til terrasse på ca. 20 m2.
2.etg: Gang, bod, bad/vaskerom og 3 soverom.

Det er også godt med lagring både på loftet og i utvendig bod. Parkering i egen gårdsplass.

Her bor man i rolige og skjermede omgivelser med gåavstand til alt man trenger i det daglige. Kun en liten spasertur unna ligger koselige Gamlebyen hvor også byfergene anløper.

Velkommen til visning!

Beliggenhet

Boligen ligger med sentral beliggenhet på Mineberget på Østsiden i Fredrikstad. Til tross for den meget sentrale beliggenheten er det inne på selve feltet stille, rolig og barnevennlig - med mange velstelte små hager både foran og bak husene. Pent opparbeidede fellesområder og lekeplasser på feltet. Omkringliggende bebyggelse består av rekkehus og blokker, og på andre siden av Borgarveien ligger Østsiden eldresenter.

Nærområdet:
Nærheten til Gamlebyen gjør Mineberget til et spesielt attraktivt boligområde - familievennlig med kort vei til flere barnehager og offentlige skoler, og med Fredrikstad internasjonale skole like ved boligfeltet. I området rundt Mineberget er det gode muligheter for tur- og fritidsaktiviteter med blant annet Kongstenanlegget med innendørs og utendørs svømmebasseng, treningssenter og bowlinghall, og med golfbane og ridesenter i umiddelbar nærhet. Liker du å gå tur i skogsterreng byr Begbymarka på lysløype med fine treningsmuligheter og fredfulle omgivelser. Med utgangspunkt i Gangsrød er det merket kyststi som også gir mange gode turmuligheter. Det er kort vei ned til elva hvor du kan gå eller sykle langs Glommastien, eller rusle deg en tur bort til Gamlebyen med sine stemningsfulle gater og koselige kafeer og restauranter. Her er det marked på lørdager og de hyggelige små forretningene har også åpent på søndager.

Med gangavstand ned til fergestedet bor du også med nærhet til sentrumssiden. Det tar kun 2 minutter med Gamlebyfergen over til Cicignon, hvor jernbanestasjonen ligger i umiddelbar nærhet. Byfergen til Kråkerøy, sentrum og Gressvik anløper også Gamlebyen på hverdagene. Byfergene er en viktig del av kollektivtilbudet i Fredrikstad og er gratis å benytte. Det er også meget god offentlig kommunikasjon; med bussforbindelse via Glommaringen til både Fredrikstad sentrum og Sarpsborg.

Når du skal handle er det kort vei fra boligen til Kiwi og Rema på Brotorget hvor du også finner apotek, vinmonopol, Biltema, blomsterbutikk og bakeriutsalg.

Adkomst

Se kartskisse.

Det vil bli skiltet med OBOS Eiendomsmeglere ved fellesvisning

Byggemåte

Rekkehus bygget i 1979. Bygningen antas fundamentert med støpt plate på grunn. Etasjeskillere av trebjelkelag. Yttervegger oppført med isolert bindingsverk av tre, utvendig kledd med stående kledning. Takkonstruksjon med w-takstoler, saltak takform, tekket med takstein (besiktiget fra bakkenivå). For ytterligere info se vedlagt verdi- og lånetakst utført av Kenneth Nymo Pettersen, datert 22.03.2021.

Innhold

Rekkehusleilighet over to plan som inneholder:
1.etg: Entré. gang, bad, kjøkken og stue med utgang til terrasse på ca. 20 m2.
2.etg: Gang, bod, bad/vaskerom og 3 soverom.

Det er også en utvendig bod samt kaldt loft med adkomst igjennom luke i himling med nedfellbar stige.

Areal

Primærrom: 107 kvm, Bruksareal: 110 kvm, Bruttoareal: 119 kvm

Opplyste arealer er hentet fra takstrapport og er ikke kontrollmålt av megler.

Standard

Rekkehusleilighet over to plan i et meget attraktivt boligfelt på Østsiden. Boligen fremstår pen og velholdt med enkelte flater hvor det kan være påregnelig med modernisering. Eier overtok boligen i ca 2009 og har gjort følgende påkostninger siden det:

2010:
- Utvidet og bygget nytt bad i 1. etasje. Montert ny varmtvannsbereder.
- Fjernet høyskap på kjøkken. Satt inn en ny panelovn.
- Malt vegger i 1. etasje.
- Klargjort for utekran på fremsiden.
- Montert elektrisk markise.
- Montert utestikk på terrassen, det er egen bryter for å skru av og på kontakten.
- Slevik elektriske monterte luft til luft varmepumpe.

2014:
- Fjernet gammel terrasse og bygget ny. Forlenget sidevegg.
- Komplementert hekk og plantet solbær- og ripsbusker, samt anlagt urtebed og kompostbinge.

2017:
- Malt stuen.
- Satt inn vannsamler under varmepumpen.

2021:
- Montert nytt dusjhode i dusjkabinett.
- Montert nytt blandebatteri til badekaret.
- Ny panelovn på soverommet.

Utvendig har borettslaget gjort større oppgraderinger som bl.a utskiftning av de fleste vinduer, balkongdører og ytterdører, byttet kledning og lagt nytt tak.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. Gulvvarme på badet. Luft til luft varmepumpe. Forøvrig vedfyring.

Vi gjør oppmerksom på at dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, medfølger heller ikke dette.

Tomten

Eiet fellestomt på ca 12.506 m2. Tomten er opparbeidet med gressplen og noen busker. Asfalterte internveier. Det er opparbeidet egen bruksdel med plen, hekkbeplantning, div. blomsterbed og bærbusker. Mulighet for parkering ved inngangen.

Parkering

Parkering utenfor inngangen. Ellers er det parkering på oppmerkede plasser.

Vei/vann/avløp

Offentlig tilknyttet

Forretningsfører

OBOS Østfold

Borettslaget

Gamlebyveien borettslaget har en god vedlikeholdshistorikk og senest i perioden 2007 til 2009 ble det gjennomført rehabilitering av bygningene med skiftning av tak på alle hus, byttet en del ny kledning, nye inngangs- og balkongdører, samt skiftet en del vinduer. Det er også senere år blitt gjort mye i borettslaget. I 2014 ble boliger og boder vasket og kledning malt. I 2019 og utover har det også blitt skiftet vinduer.

Økonomi:
Ettersom det ikke er avholdt generalforsamling ennå vises det til siste godkjente regnskap. Driftsinntekter i 2019 var til sammen kr 2 190 867. Dette er kr 28 867 høyere enn budsjettert og skyldes at felleskostnadene samt garasjeleien økte i juni 2019. Driftskostnadene i 2019 var til sammen kr 1 536 344. Dette er kr 70 925 høyere enn budsjettert og skyldes i hovedsak mer brukt til drift og vedlikehold. Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var pr 31.12.2019 kr 719 815 og viser borettslagets likviditet.

Styregodkjennelse

Ny andelseier(e) skal godkjennes av borettslagets styre før innflytting.

Dyrehold

Hundehold er tillatt, men kreves av andelseier å undertegne en erklæring.

Felleskostnader

5 206,- pr Mnd
Bl.a renter og avdrag på borettslagets felleslån, kommunale avgifter, eiendomsskatt, forsikring av bygningen, ytre vedlikehold, kabel-tv og bredbånd samt øvrige driftsutgifter

Lånevilkår

Borettslaget har følgende lån og vilkår pr 12.03.2021:
- KLP, annuitetslån, kr 8.784.135,-, flytende rente 2,2%, restløpetid 17 år 7 md.
- KLP, annuitetslån, kr 343.928,-, flytende rente 2,2%, restløpetid 3 år 3 md.

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Kjøpers ansvar for øvrige andelseieres mislighold

Borettslaget har avtale med OBOS om garanti for betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtalen om sikring av felleskostnader gjelder til den blir sagt opp av en av partene.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Det finnes ingen ferdigattest/midlertidig brukstillatelse i kommunens arkiver.

Utleie

Boligen er registret med én godkjent boenhet.
Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (3) har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene. Adgangen til bruksoverlating (utleie) er begrenset.

Konsesjon

Eiendommen er konsesjonsfri.

Odel

Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Diverse

- Oppvaksmaskinen og komfyr på kjøkkenet medfølger
- Vifte på badet i 2.etg er defekt

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Fredrikstad kommunes arealplan 2011-2023 er gjeldende. Eiendommen er uregulert, og ikke omfattet av noen reguleringsplan og dens bestemmelser.

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Totale kostnader

2 900 000,- (Prisantydning)
239 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
3 139 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
7 494,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
15 554,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
3 154 554,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring i Söderberg & Partners.
Selgers egenerklæring ligger vedlagt salgsoppgaven. Interessenter/kjøper oppfordres til å gjøre seg kjent med denne

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Med denne forsikringen følger det også med flytteforsikring fra Tryg. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet 28.03.2021 og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: Nabolagsprofil, verdi- og lånetakst, egenerklæringsskjema, vedtekter og forside energiattest.
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Aleksander Amundsen

Oppdragsnummer

710210040