Fru Ingers gate 11

Velholdt leilighet med 2 soverom, flislagt bad og sydvendt terrasse

Boligdetaljer

Prisantydning
kr 1 800 000

BRA / P-rom
65 m² / 64 m²

Boligtype
Andelsleilighet

Kart sentrert på geolokasjonen 59.1941640667203 breddegrad, 10.9610648620823 lengdegrad
Totalpris inkludert fellesgjeld og omkostninger

kr 2 466 876

Detaljer om boligen
Prisantydning kr 1 800 000
Andel fellesgjeld kr 658 816
Omkostninger kr 8 060
Totalpris kr 2 466 876
Felleskostnader kr 5 200 per måned
Antall rom 3
Antall soverom 2
Primærrom (P-rom) 64 m²
Bruksareal (BRA) 65 m²
Etasje 2
Eierform Borettslag
Boligtype Andelsleilighet
Adresse Fru Ingers gate 11
Kommune Fredrikstad
Byggeår 1962
Energimerket Rød F

Kontakt Håvard for en gratis og uforpliktende verdivurdering

Å, nei!

Noe gikk galt under innsendingen av skjemaet...

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Mer om boligen

Beskrivelse

Dette er en godt vedlikeholdt leilighet i firemannsbolig beliggende på Kongsten. Her bor du sentralt på Kongsten med nærhet til Gamlebyen. Leiligheten ligger i 2. etasje med sydvendt terrasse. Inneholder gang, flislagt bad, stue, kjøkken og 2 soverom. Leiligheten bærer preg av at det har vært røyket inne.

Parkering på biloppstillingsplass med mulighet for lading av el-bil. Det medfølger tre boder. Borettslaget har de siste årene gjort omfattende rehabilitering av bygningsmassen.

Beliggenhet

Eiendommen
Boligen er tilknyttet Kongsten Borettslag som består av 36 boliger fordelt på ni firemannsboliger. Borettslaget er oppført i 1960 i en tidstypisk byggestil som harmonerer fint med resten av småhusbebyggelsen i området. De store balkongene har kommet til i ettertid. Boligene er fint plassert på borettslagets flate tomteområde omgitt av trær og store plenarealer. Litt lengre bort i gata finner du både lekeplass og et stort grøntområde som strekker som helt opp til Kongstenbanen med Kongsten Fort liggende på et lite fjellplatå i bakgrunnen.

Nærområdet:
Fru Ingers gate 11 ligger nederst på Kongstenområdet knappe 5 minutters sykkeltur fra Gamlebyen. Nærområdet preges av småhusbebyggelse og store grøntarealer med fotballbane og fine turmuligheter hele året. Sentralt for området ligger Kongstenhallen, som er en viktig aktivitetskilde for Kongstenområdet; med utendørs basseng med stupetårn for de store og plaskebasseng for de små, og forøvrig innendørs svømmehall, idrettshaller, treningssenter og bowlinghall. Det er også nærhet til turområder med lysløype, golfbane og ridesenter, så her ligger alt til rette for lek og fritidsaktiviteter for både barn og voksne.

I sjarmerende Gamlebyen finner du et rikt tilbud av gallerier, koselige forretninger, kafeer og restauranter. Her råder det en helt spesiell og avslappende atmosfære - selv på lørdager når torvet endres til et sydende marked. Fra Gamlebyen tar det under et minutt med Gamlebyfergen over til vestsiden hvor jernbanestasjonen da ligger i umiddelbar nærhet. Byfergen til Kråkerøy, sentrum og Gressvik anløper også Gamlebyen og fergene er gratis. Fra Kongstenområdet er det bussforbindelse til Fredrikstad sentrum og fra brohodet er det holdeplass for bussrute mellom Fredrikstad og Sarpsborg. Som et av få områder har også Kongsten sin egen nærbutikk med Spar Solgaard i Heibergs gate og like bortenfor rundkjøringen på østsiden ligger både Kiwi og Brotorget med Rema1000, apotek, bakeriutsalg, frisør, Biltema og Vinmonopolet.

Adkomst

Se kartskisse

Byggemåte

Betong grunnmur antatt fundamentert på betongsåle i jord/leregrunn. Antatt nyere drenering. Synlig grunnmursplast. Tretrapp mellom etasjene. Bindingsverk med utvendig panel. Saltak, bordtak og betongstein. Nyere yttertak med beslag. Pipeløp i antatt teglstein.
Opplysninger vedr. byggemåte er hentet fra vedlagt tilstandsrapport utført av takstmann Frank Feldt. Rapporten er datert 16.02.21. Se denne for ytterligere opplysninger.

Innhold

Boligen ligger i 2. etg og inneholder: Entré, bad/vaskerom, 2 soverom, kjøkken og stue med utgang til balkong på ca. 13 m2.

Det medfølger også en loftsbod og to kjellerboder. Det er også felles vaskerom i kjelleren og tørkeloft som kan benyttes.

Areal

Primærrom: 64 kvm, Bruksareal: 65 kvm, Bruttoareal: 70 kvm

Standard

Generelt:
Leiligheten har normal standard og bruksslitasje iht. alder. Leiligheten bærer preg av at det har vært røyket inne.

Følgende punkter har fått TG2 i vedlagt tilstandsrapport:
Fundamentering, puss/murverk har tg2.
Drenering, da det ble indikert nie fukt i grunn/støpt dekke under befaring. Takstmann legger til at det vanligvis tar lang tid før fukt i støpt dekke i kjeller tørker.
VVS installasjoner mht alder. (Nye rør har TG1)
Pipeløp, noe puss løsner på brannmur/pipe. TG er satt mht. alder.

Stue:
Romslig stue med gode møbleringsmuligheter, Det er pipeløp i stue og mulighet for montering av peis. Utgang til romslig terrasse med gode solforhold.

Kjøkken:
Hvit profilert kjøkkeninnredning med plass til frittstående hvitevarer. Kjøkkenvifte med direkte avkast.

Bad: Flislagt bad utstyrt med dusjkabinett, toalett og servant med underskap. Opplegg for vaskemaskin. Rommet har varmekabler og el-vifte.

Soverom:
Leiligheten inneholder to soverom. Innebygde garderobeskap på begge rom. God plass til dobbeltseng på hovedsoverom.

Oppvarming

Det er elektrisk oppvarming og gulvvarme på badet.

Vi gjør oppmerksom på at dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, medfølger heller ikke dette.

Tomten

Festet fellestomt på ca 9.063 m2. Tomten er opparbeidet med busker, trær og gressplen. Asfaltert adkomst og gårdsplass.

Eier av festetomten er Fredrikstad kommune. Festekontrakt ble inngått i 1958, festetid er 75 år og utløper i 2033.

Parkering

Biloppstillingsplass på felles parkering.
Mulighet for lading av e-bil.

Vei/vann/avløp

Offentlig tilknyttet

Forretningsfører

ARB Regnskap AS

Borettslaget

Borettslaget har gjennomført og gjennomfører for tiden betydelig oppgradering og vedlikehold av boligmassen. Arbeidene er finansiert gjennom låneopptak i 2019 og 2020. Det kan bli ytterligere låneopptak i forbindelse med arbeidene i 2021.

Opplysninger er hentet fra borettslagets årsberetning for 2019. Borettslaget hadde et negativt årsresultat på kr -2.755.680,- som følge av vedlikeholdsarbeidene. Dette var kr 752.220,- lavere enn budsjettert. Det var budsjettert med et årsresultat på - 2.386.680 for 2020.

Forkjøpsrett

Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

Styregodkjennelse

Ny andelseier(e) skal godkjennes av borettslagets styre før innflytting.

Dyrehold

Det må søkes styret for anskaffelse av dyr. Se vedlagte ordensregler for nærmere info.

Felleskostnader

5 200,-
Bl.a trappevask, renter og avdrag på borettslagets felleslån, eiendomsskatt, kommunale avgifter, forsikring av bygningene, ytre vedlikehold, kabel-tv, bredbånd, festeavgift og driftsutgifter

Lånevilkår

Borettslaget har følgende lån og vilkår pr 02.11.2020:
- DNB kr 20.832.751, utløper 28.04.2052.
- Husbanken, kr 2.884.624, utløper 01.07.2036.

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Kjøpers ansvar for øvrige andelseieres mislighold

Borettslaget har ikke forsikring mot andelseiernes evt. mislighold av felleskostnader.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Det finnes ingen ferdigattest/midlertidig brukstillatelse i kommunens arkiver.

Utleie

Boligen er registret med én godkjent boenhet.
Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (3) har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene. Adgangen til bruksoverlating (utleie) er begrenset.

Konsesjon

Eiendommen er konsesjonsfri.

Odel

Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Eiendommen ligger inn under kommuneplan for Fredrikstad kommune 2011-2023 med formål bevaring kulturmiljø og bebyggelse og anlegg. Planen var godkjent/vedtatt 06.12.2012. Det er regulert til høyspenningsanlegg, felles avkjørsel, garasje, konsentrert småhusbebyggelse, boliger, kjørevei og offentlig friområde i reguleringsplan 010618 Omr. begr. av Rolf Wickstrøms gt.- Bruberggata og industriområdet Øra 28.11.1955 godkjent 28.11.1985 med reguleringsbestemmelser.

Planforslag 01061116 Gamlebyen, Kongsten og Hagebyen er varslet igangsatt 22.10.2014. I Hagebyen er målet med planarbeidet todelt. Den nye planen skal angi tydelige prinsipper for fortetting og bestemmelser for utforming av bebyggelse og anlegg. Samtidig er deler av området uregulert, slik at et annet mål er å gi området en helhetlig planmessig behandling.

Det er godkjent utbygging av næringseiendom mot vest og bak det grønne beltet som avgrenser boligområdet mot næring.

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Totale kostnader

1 800 000,- (Prisantydning)
658 816,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
2 458 816,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
--------------------------------------------------------
8 060,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
2 466 876,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet 18.02.21 og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: Verditakst, egenerklæringsskjema, energiattest forside og nabolagsprofil. Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Håvard Andreas Midtsjø

Oppdragsnummer

710200237
Til toppen