Frøyas gate 59

Pen, lys 3- roms leilighet | suveren utsikt | syd vendt veranda | garasje | innflyttings klar | sentralt | 2 etasje |

Priser

Totalpris: kr 3 228 554

Totalprisen for boligen = innskudd + fellesgjeld samt omkostninger.

Prisantydning: kr 2 700 000

Fellesgjeld: kr 513 000

Fellesgjelden er et lån vi har forhandlet fram for alle boligene samlet. Du er ansvarlig for den delen av fellesgjelden som er knyttet til din bolig.

Omkostninger: kr 15 554

Dekker dokumentavgift, andelskapital og tinglysningsgebyr.

Felleskostnader pr. måned: kr 6 305

Velkommen til digital visning

For denne boligen tilbyr vi digital visning. Dette gir deg en effektiv og enkel gjennomgang av boligen. Her kan du fritt bevege deg i alle rom og eventuelle etasjer, samtidig som du kan zoome inn hvis du ønsker å ta en nærmere kikk på gulv, vegg og annet.

Få finansieringsbevis fra OBOS-Banken

Kart sentrert på geolokasjonen  breddegrad,  lengdegrad

Mer om boligen

Beskrivelse

Velkommen til Frøyas gate 59 - en lettstelt, lys og pen 3-roms leilighet i 2.etajse. Fin sydvendt beliggenhet og en suveren utsikt.
Leiligheten innehar en god standard samt gode innvendige planløsninger som bl.a.: 2 soverom med gode garderobeløsninger, kjøkken, bad og sydvendt stue med utgang til tiidligere nevnte veranda. Felleskostnadene dekker de løpende kostnadene som slik som f.eks. kabel-tv og bredbånd, i tillegg så er også varmt vann og ventilasjon med varmegjenvinning inkludert.
Dette er et perfekt sted for deg som ønsker å bo med umiddelbar nærhet til sentrum, Fredrikstad marka, nye Værste område m.m.

Beliggenhet

Velkommen til St.Hansfjellet - her får du det beste av to verdener, et stille og rolig tunmiljø, samtidig er det kun få minutters gange ned til Fredrikstad sentrum med alle fasiliteter. I tillegg er det kort vei til Bjørndalsdammene med sine fine turstier som fører deg rundt i Fredrikstadmarka med uttallige turstier.

Rett ned bakken fra St.Hansfjellet, forbi Glemmen kirke og rundt hjørnet står du i området rundt Torvbyen som er et kollektivknutepunkt for lokale bussruter og forbindelse til Oslo og Gardermoen samt torvbyen kjøpesenter. Videre på turen til elven passeres Gågata med en rekke ulike forretninger og hyggelige kafeer. Langs elva kan du følge byens flotte elvepromenade med alle restaurantene på brygga og over gangbrua til Kråkerøysiden med Slippen restaurant, båthusteateret og Værsteområdet med Høgskolen i Østfold, Fredrikstad stadion og det nye helsehuset. Den populære Byfergen frakter deg gratis til Gressvik, Ålekilende, Smertu/Kråkerøy og idylliske Gamlebyen. Rusler du videre langs elva opp til Tollboden kan du ta Gamlebyferga over til attraktive Gamlebyen som ligger på østsiden av Glomma.

Bebyggelse

Omkringliggende bebyggelse består av boligblokker, rekkehus og næringsvirksomhet.

Adkomst

Fra Fredrikstad sentrum:
Følg Glemmengata mot Trara og ta avkjøring til venstre når du er på høyde med Glemmen Kirke. Følg veien opp bakken. Borettslaget ligger på høyre hånd.
Se også kartskisse. Det vil bli skiltet ved annonserte felles visninger.

Byggemåte

Grunnmur av betong/blokker. Yttervegger i tegl/betong og plater samt noe bindingsverk. Utvendig er blokken kledd med blokker og noe trekledning, noe i betong. Takkonstruksjon av typen saltak. Taket er tekket med betongstein. Opplysninger er hentet fra tilstandsrapport utført av takstmann Jonny Eliassen datert 25.05.2021. For ytterligere informasjon, se nevnte takst.

Innhold

2.etasje: Gang, kjøkken, stue, bad, 2 soverom, garderobe.
Garasjeplass og nettingbod i kjeller medfølger.

Areal

Primærrom: 70 kvm, Bruksareal: 73 kvm
Primærrom består av gang, stue, bad, 2 soverom og kjøkken.
Opplyste arealer er hentet fra takstrapport og er ikke kontrollmålt av megler.

Standard

Innvendige overflater består av:
- Himlinger med malt betong.
- Vegger er kledd med plater og tapetsert og malt.
- Gulv belagt med parkett. Fliser på badet.

Kjøkken:
Nyere eik kjøkkeninnredning med integrert komfyr, plate-topp, oppvaskmaskin, kjølehjørne, ventilator, fryseskap.

Bad:
Badet er av god størrelse. Badet er innredet med servant, toalett, dusjkabinett, opplegg til vaskemaskin.

Stue:
Stuen er meget romslig med gode møbleringsmuligheter. Store vinduer gjør stuen meget lys og luftig. Man har direkte utgang til sydvendt veranda på ca. 10m².

Soverom:
Boligen har to soverom. Det minste rommet ligger vegg i vegg med kjøkkenet og har plass til både seng og skrivebord. Hovedsoverommet er romslig og har eget garderoberom/bod.

Utstyr

- 40 A hovedsikringer + automater.
- Porttelefon.
- Garasjeplass i garasjekjeller medfølger.
- Leverandør av kabel-tv og internett er Telenor.( Det er installert fiberkabel og borettslaget har en avtale om grunnpakke, inkludert bredbånd (med hastighet 75 mbps). For å kunne utnytte alle tilleggstjenestene i Telenors tv-tilbud bør internetthastigheten oppgraderes. Dette bestilles direkte hos Telenor og må bekostes selv. Det samme gjelder hvis man ønsker utvidet programpakke for digital-tv.)

Oppvarming

Elektrisk med panelovner. Varmekabler på bad.
Vi gjør oppmerksom på at dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Tomten

Tomten er felles og pent opparbeidet med gressplen, busker og trær. Asfalterte gå og kjøreveier.

Parkering

Det medfølger en biloppstillingsplass i garasjekjeller. Gjesteparkering på anvist plass.

Vei/vann/avløp

Offentlig tilknyttet.

Forretningsfører

OBOS Østfold

Borettslaget

Borettslaget består av 105 andelsleiligheter. Hørra Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 931173952, og ligger i Fredrikstad kommune, gnr.300 bnr. 1428 med følgende adresser Frøyas gate 1-15 A-B samt Frøyas gate 17-59.

Hørra borettslag har avtale med renholdsfirma som utfører trappevask i blokkene. Snømåking og stell av felles grøntanlegg blir utført av eksternt firma. Når det gjelder stell av utearealene i rekkehusene er eierne selv ansvarlig for dette. Den enkelte må selv sørge for at balkongen ryddes for snø ved stort snøfall. I blokkene er varmt vann og varmegjenvinningsanlegg inkludert i felleskostnadene. Det medfølger garasjeplass i parkeringsanlegget til alle boligene. Laget har også vaktmester i deltidsstilling.

I 2013 har borettslaget utført både inn- og utvendig malingsarbeider. Alle låskasser på inngangsdører til trappehusene er byttet. I tillegg til ordinært vedlikeholdsarbeider er også fiberkabel fra Telenor (tidl Canal Digital) installert det året.

I 2015/2016 har laget gjennomført et omfattende rehabiliteringsprosjekt med en kostnadsramme på totalt 54.000.000,- et beløp som også inkluderer refinansiering av eksisterende lån. I korte trekk har prosjektet omfattet følgende:
- Byttet alle vinduer og verandadører i blokker og rekkehus
- Byttet inngangsdører i rekkehusene.
- Etterisolert og ny kledning på alle rekkehus.
- Nytt ventilasjonsanlegg i blokkene.
- Montere lufteventiler på alle soverom i rekkehus og blokker (1. og 2. etasje) for å redusere radongass-nivået.

Energiverket har i løpet av 2017 gjennomført kontroll av det elektriske anlegget i alle boligene i laget.

I 2018 har styret administrert arbeider slik som utskifting av løs forblendingssten på gavelvegger og impregnering av gavelgvegger i blokkbebyggelsen. Dreneringsarbeider rundt alle rekkehusene er ferdigstilt. Det er etablert 4 korttidsparkeringsplasser rundt i hesteskoen ved rekkehusene. Nytt postkassestativ med postkasser for en del av rekkehusene. Borettslaget har også over flere år gjennomført målinger av radon i boligene og har gjennomført tiltak for å senke forekomst av radongass i boligene. Det skal gjennomføres nye målinger i de boligene det er nødvendig i til vinter 2020. Ingen av blokkleilighetene over 2. etasje har for høye verdier.

Borettslaget har en vedlikeholdsnøkkel som strekker seg over 7 år som er styringsverktøyet til borettslaget i forhold til rehabilitering og vedlikehold.

Laget har ladestasjoner for el-bil i garasjeanlegget. Leie av ladestasjon kr 600,- pr mnd. Pr. dd. er det ikke kapasitet i borettslagets infrastruktur for ytterligere utvidelse av antall ladestasjoner.

For tiden jobber borettslaget med å opparbeide et helt nytt tun. Borettslaget vil også måtte skifte tak på blokkene i løpet av året og det er estimert en kostnadsramme kr. 6 mill. som dekkes med oppsparte midler. I følge forretningsfører er det ikke planlagt låneopptak eller økning av felleskostnader for i år.

Borettslagets regnskap og budsjett:
Driftsinntekter i 2020 var til sammen kr 7.103.431. Driftskostnadene i 2020 var til sammen kr 8.505.259. Årets resultat fremkommer i resultatregnskapet som et underskudd på kr 2.447.060 og foreslås dekket ved overføring fra egenkapital. Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var pr 31.12.2020 kr 9.300.900 og viser borettslagets likviditet. De disponible midlene bør til enhver tid være positive, som en del av forutsetningene for videre drift. Likviditeten anses som solid.

Forkjøpsrett

Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

Meldefrist forkjøpsrett

03.06.2021

Styregodkjennelse

Ny andelseier(e) skal godkjennes av borettslagets styre før innflytting.

Dyrehold

Styret kan innvilge tillatelse til hund- og kattehold etter søknad. Vilkår i husordensreglene må da oppfylles, og søknaden må fremmes før innflytting og anskaffelse.

Ligningsverdi

Formuesverdi for inntektsåret 2019:
Som primærbolig: kr 619 252
Som sekundærbolig: kr 2 229 308

Felleskostnader

6 305,- pr Mnd

Andel fellesgjeld/fellesformue

Borettslagets totale lån og vilkår pr 01.04.2021:

Lån 1: HABA01-94837088180
Type: Annuitetslån
Restsaldo: 50.985.928,-
Restsaldo andel: 511.909,-
Rest løpetid: 23 år 11 md.
Terminer pr. år: 4
Type rente: flytende
Rentesats: 1,75%

Lån 2: HANBA2-94837084401 *
Type: Annuitetslån
Restsaldo: 579.599,-
Rest løpetid: 13 år 5 md.
Terminer pr. år: 4
Type rente: flytende
Rentesats: 1,75%
* Lånet gjelder kun de beboerne som har personlig lån(ikke denne boligen).

Ingen av lånene har avdragsfrihet.

Mulighet for individuell nedbetaling på hele eller deler av fellesgjeld (IN-lån): Nei

Lånevilkår

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Midlertidig brukstillatelse datert 15.11.89 er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Utleie

Boligen er registret med én godkjent boenhet.

Konsesjon

Eiendommen er konsesjonsfri.

Odel

Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Diverse

Det gjøres oppmerksom på at selger ikke har bebodd boligen selv. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om boligen, og har i begrenset grad kunne supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne annonsen. Kjøper oppfordres til å foreta grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Eiendommen ligger i et regulert område og omfattes av:
- Kommuneplan Fredrikstad 2020 - 2032. Formål: båndlegging, regulering pbl, bebyggelse og anlegg, samferdselsanlegg og teknisk infrastruktur(arealer).
- Reguleringsplan St. Hansfjellet 2.reprise og Omregulering av Hancobygget,Glemmengaten 55. konsentrert småhusbebyggelse, blokkbebyggelse, annet fellesareal, kjøreveg, gate med fortau, annen veggrunn, grøntareal.

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Totale kostnader

2 700 000,- (Prisantydning)
513 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
3 213 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
7 494,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
15 554,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
3 228 554,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Eierskifteforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring i Söderberg & Partners.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Med denne forsikringen følger det også med flytteforsikring fra Tryg. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet (skriv dato her) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (skriv vedlegg her)
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Ole Petter Arnesen

Oppdragsnummer

710210105

Kontakt meg om om denne boligen

Jeg svarer mer enn gjerne på dine spørsmål