Velkommen til visning i Freserveien 11

Freserveien 11

Toppleilighet med herlig solrik takterrasse og super utsikt! - Garasjeplass - Heis - Takhøyde 2,80 m

Priser

Totalpris: kr 5 875 554

Totalprisen for boligen = innskudd + fellesgjeld samt omkostninger.

Prisantydning: kr 3 250 000

Fellesgjeld: kr 2 610 000

Fellesgjelden er et lån vi har forhandlet fram for alle boligene samlet. Du er ansvarlig for den delen av fellesgjelden som er knyttet til din bolig.

Omkostninger: kr 15 554

Dekker dokumentavgift, andelskapital og tinglysningsgebyr.

Felleskostnader pr. måned: kr 6 169

Velkommen til digital visning

For denne boligen tilbyr vi digital visning. Dette gir deg en effektiv og enkel gjennomgang av boligen. Her kan du fritt bevege deg i alle rom og eventuelle etasjer, samtidig som du kan zoome inn hvis du ønsker å ta en nærmere kikk på gulv, vegg og annet.

Få finansieringsbevis fra OBOS-Banken

Kart sentrert på geolokasjonen  breddegrad,  lengdegrad

Nabolagsprofil, Freserveien 11

Når du vurderer å kjøpe bolig, kan det være greit å også gjøre seg kjent med nabolaget. Her finner du blant annet ut hvor nærmeste matbutikk ligger, hvor bussen går fra, hvordan du enklest kommer deg til jobben, om området er barnevennlig og hvilke mennesker som blir naboene dine.

Mer om boligen

Beliggenhet

Leiligheten ligger i toppetasjen, med svært gode solforhold og utsikt, i et fint og populært boligområde i Kværnerbyen.

Kværnerbyen har en flott beliggenhet med fine turområder i nærmiljøet. Det pulserende bylivet i Bjørvika og Oslo Sentrum ligger i umiddelbar nærhet. Friarealene i Kværnerbyen er pent opparbeidet med parkmessig preg.

Kværnerbyen er et av OBOS sine mest spennende boligprosjekter. En helt ny bydel sentralt beliggende på Kværner Brugs gamle tomt i Lodalen hvor det skal være godt å leve og lettvint å bo. I dag er området forvandlet til et svært attraktivt boligområde med høy kvalitet. Området ligger rolig tilbaketrukket mellom Ekeberg og Vålerenga, og hvor Alna i dag er gjenskapt som et vannspeil i et parkdrag sentralt gjennom området. Sommerstid et yndet sted for bading og plasking for barn. Om vinteren blir vannspeilet omgjort til skøytebane, til stor glede for voksne og barn.

I nærområdet mot nord ligger Vålerenga med sin karakteristiske trehusbebyggelse. Her finner du små kafeer, spisesteder og butikker. Mot øst ligger Svartdalsparken og Svartdalen som er en bortgjemt perle med sin særpregede vegetasjon og turstier i urskogen langs Alnaelva, over til naturreservatet ved Østensjøvannet og videre til Østmarka.

I Kværnerbyen bor man med gangavstand til sentrum. På veien passerer du Gamlebyen med Middelalderparken og vannspeilet. Her finner du Oslos historiske røtter i form av gamle ruiner og gateløp, som sammen med Ladegården er populære mål for byvandringer. Det er ingen steder i byen det rører seg så mye som på denne kant av byen. Det mest spennende nærområdet er kanskje Bjørvika hvor det etableres mange tusen nye arbeidsplasser. I tillegg til Operaen nye Deichman hovedbibliotek som står ferdig og Munchmuséet som snart er ferdigstilt, er det parker, havnepromenade samt en rekke servicefasiliteter. Nært Middelalderparken og Sørenga hvor det er etablert populært badeanlegg og badestrand.

Til sammen er det ca. 1600 leiligheter i Kværnerbyen hvor både store og små trives. Det er to barnehager, den ene med fortrinnsrett for våre beboere. I tillegg er Kværnerhallen nå fylt opp med kontorplasser. I treningssenteret er det full fart fra tidlig morgen. I Kværnerbyen finner du en stor dagligvarebutikk, blomsterbutikk, renseri, skomaker, frisør, negl- og fotpleie i tillegg til apotek mm. Se www.kvaernerbyen.no for mer informasjon om området.

Adkomst

Det tar kun 10 min til sentrum - og bussene tar deg enkelt gjennom byen. 32-bussen til Voksen Skog via sentrum har avgang fra Kværnerbyen hvert 15. minutt. Buss 34, 70 og 74 går ca. hvert 5. minutt fra Konows Gate. Fra Galgeberg finner man 20- og 37-bussen med hyppig avgang hvert 7.-8. minutt. Trikk 18 og 19 går fra Schweigaardsgate.

Det er også bysykler og elsykler tilgjengelig i Kværnerbyen som tar deg raskt og effektivt gjennom byen.

Byggemåte

Støpt armert betong, antas fundamentert til fast grunn. Bærende konstruksjoner i betong, utvendig dekket med teglstein og plater. Flatt støpt tak med membran/takpapp.

Areal

Primærrom: 52 kvm, Bruksareal: 56 kvm, Bruttoareal: 61 kvm

Standard

Boligen har en gjennomgående god standard med TG 1 på alle punkt i tilstandsrapport. Parkett på gulv og malte veggflater. Baderommet er flislagt.

Entré: Entré med plass til yttertøy og sko. Garderobeskap. Porttelefon.

Bad: Lekkert flislagt bad i lyse farger med downlights i tak og varmekabler i gulv. Servant med underskap. Innfliset speil og overskap over vask. Det er opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.

Kjøkken: Kjøkken fra Aubo med slette, hvite fronter, laminert benkeplate. Lys under overskap. Integrert komfyr og platetopp. Egen kjøkkenøy med underskap.

Stue: I stue er det plass til sofagruppe og spiseseksjon. Store vindusflater som slipper inn gode mengder naturlig lys og med god utsikt over byen.

Soverommet er av god størrelse med plass til dobbeltseng, nattbord og garderobeskap. Inngang til praktisk bod/garderobe på 4 kvm.

Terrasse: Solrik herlig terrasse på 13 kvm med super utsikt! Terrassen er belagt med terrassebord og din grønne oase med fin plass til sittegruppe og tillatt med elektrisk og gassgrill.

Boder: Det medfølger en bod i 2. etasje på 6 kvm og en bod i 10. etasje på 3,6 kvm.

Utstyr

Leiligheten har porttelefon samt TV- og bredbåndstilknytning fra Telia.

Oppvarming

Boligen er oppvarmet med radiatorer med fjernvarme.Boligselskapet har avtale med Techem om leveranse av energitjenester. OBOS fakturerer den enkelte beboer på vegne av Techem sammen med innkreving av felleskostnader. Techem avregner faktisk energibruk mot innkrevd beløp. Avregning skjer årlig. Elektriske varmekabler på bad.

Tomten

Andel i felles eiet tomt for borettslaget på 6 712 kvm. Fellesarealer er meget pent opparbeidet med sittegrupper, lekeplass, plen og prydbusker.

Parkering

Garasjeplass nr 50046 i felles garasjesystem. Direkte heisadkomst fra garasje til leilighetplan.

Vei/vann/avløp

Offentlig.

Forretningsfører

OBOS

Borettslaget

Kværnerbakken Borettslag, organisasjonsnummer 919493666.

Veldrevet og hyggelig borettslag som består av 131 andelsleiligheter med følgende adresse Freserveien 7, 9, 11, 13, 15 og 17.

Borettslagets hjemmeside: http://kvaernerbakken.herborvi.no/

Forkjøpsrett

Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

Meldefrist forkjøpsrett

16.06.2021

Styregodkjennelse

Vanlig styregodkjennelse. Styregodkjennelsen kan ikke nektes uten saklig grunn.

Dyrehold

Det er tillatt å holde dyr så lenge dyreholdet ikke er til sjenanse for de øvrige beboerne i.h.t husordensreglene.

Eiendomsskatt

I 2016 ble det innført eiendomsskatt på boliger og annen fast eiendom i Oslo, slik som ubebygde tomter, fritidsboliger mv. Det gis et bunnfradrag på inntil 4 millioner kroner for boliger og fritidsboliger. Skattesatsen i 2020 er på 3 promille, se www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt.

Felleskostnader

6 169,- pr Mnd
Felleskostnader 2 559,- (drift og vedlikehold, internett og kabel-tv, trappevask, felles forsikringer m.v.) A konto oppvarming 229,- Kapitalkostnader 3 045,- og driftskostnader for garasje kr. 336,- pr mnd.

Andel fellesgjeld/fellesformue

Borettslaget har ett lån:

Lånenr: OBOS01-98207684694
Restsaldo: 271.333.327,- herav kr. 2.610.000,- for denne andelen
Restløpetid: 37 år 4 mnd
Type rente: Flytende rente
Rente: 1,4%
Avdragsfrihet t.o.m: 01.09.2023.
Estimert endring etter avdragsfrihet kr. 4.820,-

Sum andel fellesgjeld kr 2.610.000,- pr 01.05.2021
Andel fellesformue: Kr. 8.004,- pr 31.12.2020

IN-ORDNING: (individuell nedbetaling av andel fellesgjeld). Kjøper har anledning til å nedbetale deler av eller hele fellesgjelden. Dette får umiddelbar virkning på de månedlige felleskostnadene som blir redusert ved at lavere andel fellesgjeld gir lavere kapitalkostnader. Eksempelvis vil månedlige felleskostnader kun bestå av driftskostnader dersom man velger å betale hele totalprisen og dermed ikke ha andel fellesgjeld. Nedbetaling av andel fellesgjeld kan gjøres 2 ganger i året (30.03 og 30.09) med minimum kr. 60.000,- pr. innbetaling. Ordningen er betinget av at fellesgjelden løper med flytende rente.

Lånevilkår

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Kjøpers ansvar for øvrige andelseieres mislighold

Borettslaget inngår i et OBOS-tilknyttet borettslag. Dersom borettslaget påføres økonomisk tap som følge av manglende innbetalte felleskostnader, garanterer OBOS overfor borettslag full inndekning av disse manglende innbetalte felleskostnader.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Det foreligger brukstillatelse fra 2018.

Utleie

Med styrets godkjennelse er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier eller person som nevnt i borettslagsloven § 5-6 første ledd har bodd i boligen i minst ett av de siste to årene.

Konsesjon

Eiendommen er konsesjonsfri.

Odel

Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan lastes ned fra hjemmeside.

Eiendommen/området er regulert til boligformål, S-4198.

Området er under bygging og videre utvikling med nye boligprosjekter i Kværnerbyen.

Det arbeides med ekstra togspor i Brynsbakken, sak 201714401.

Søkt om omregulering av Turbinveien 2-4, sak 201715801. Det er søkt om å reguleres til høyskole, forretning og bevertning.

Totale kostnader

3 250 000,- (Prisantydning)
2 610 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
5 860 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
7 494,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
15 554,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
5 875 554,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Med denne forsikringen følger det også med flytteforsikring fra Tryg. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet (skriv dato her) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (skriv vedlegg her)
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Ansvarlig megler

Avdelingsleder Nils Tore Gjone

Oppdragsnummer

713210017

Kontakt meg om om denne boligen

Jeg svarer mer enn gjerne på dine spørsmål