Ensjøsvingen 2

Lys og gjennomgående 2-roms endeleilighet. Flott nordvestvendt balkong med gode solforhold. Heis.

Boligdetaljer

Prisantydning
kr 3 200 000

BRA / P-rom
56 m² / 54 m²

Boligtype
Andelsleilighet

Kart sentrert på geolokasjonen 59.9113992246184 breddegrad, 10.7912554766831 lengdegrad
Totalpris inkludert fellesgjeld og omkostninger

kr 3 383 385

Detaljer om boligen
Prisantydning kr 3 200 000
Andel fellesgjeld kr 168 000
Omkostninger kr 15 385
Totalpris kr 3 383 385
Felleskostnader kr 3 900 per måned
Antall rom 2
Antall soverom 1
Primærrom (P-rom) 54 m²
Bruksareal (BRA) 56 m²
Etasje 3
Eierform Borettslag
Boligtype Andelsleilighet
Adresse Ensjøsvingen 2
Kommune Oslo
Byggeår 1993
Energimerket Rød E

Nabolagsprofil, Ensjøsvingen 2

Når du vurderer å kjøpe bolig, kan det være greit å også gjøre seg kjent med nabolaget. Her finner du blant annet ut hvor nærmeste matbutikk ligger, hvor bussen går fra, hvordan du enklest kommer deg til jobben, om området er barnevennlig og hvilke mennesker som blir naboene dine.

Mer om boligen

Boligen ligger meget fint til i 3.etg med nordvestvendt balkong med ettermiddagssol. Leiligheten ligger på Ensjø, 4 km øst for Oslo sentrum. Ensjø er et område i utvikling og har blitt meget populært.

Dette er et svært sentralt område med et godt utbygget kollektivt transporttilbud. Fra leiligheten er det kun et par minutters gange til Ensjø T-banestasjon, hvorfra man kommer seg til sentrum på ca. 5 minutter. I tillegg til T-banens fire forskjellige linjer med hyppige avganger, finnes det bussholdeplass med bl.a. buss nr. 21 og 28 i nærområdet. Fra leiligheten er det også gangavstand til flybussen som går fra Ensjø t-bane til Gardermoen.

Bilister har enkel adkomst ut på Ring 3 ved Økern, Østre Aker vei og E6 i retning Gardermoen og sentrum.

Du finner flere forettninger i området som Rema 1000 med søndagsåpen butikk, Kiwi, apotek, frisør, Fresh Fitness og koselig gastrobar.

Turelskerne finner flotte tur- og rekreasjonsområder ved Valle Hovin, Jordal, Vålerenga og Kampen. Det finnes flere skoler og barnehager i området, bl.a. Teglverket skole - en ny grunnskole med plass til 800 elever som sto klar til skolestart 2015. Nærområdet byr også på et godt treningstilbud for store og små gjennom flere treningssentre, idrettslag, Jordal, Valle Hovin og Valhall idrettsanlegg.

Ensjøbyen gjennomgår en renessanse; området har gått fra å være en bydel dominert av bilforhandlere til et knutepunkt hvor det er planlagt 7 000 nye leiligheter, 150 forretninger, 42 grøntområder, 450 barnehageplasser, ny grunnskole og seks kilometer med tur- og sykkelstier. Det skal utformes flere parker og bilfrie avenyer i området og Hovinbekken renner nå hele veien fra Hasle T-banestasjon til Ensjø T-banestasjon.

Boligblokk på 6 etasjer og garasje i kjeller med bærende konstruksjon i betong. Leilighetenes skillende vegger og skillende dekker i armert betong. Fasader med platekledning og malte betongoverflater og flatt yttertak som er tekket med papp.

Primærrom: 54 kvm, Bruksareal: 56 kvm

Velkommen til Ensjøsvingen 2; en lys og gjennomgående 2-roms endeleilighet med sentral beliggenhet på Ensjø. Leiligheten har god arealeffektiv planløsning med blant annet stort kjøkken med fin plass til spisebord, et godt soverom med plass til dobbeltseng og stue med utgang til romslig nordvestvendt balkong med ettermiddagssol.

Entré: Inngang fra svalgang med morgensol. Entré med speil skyvedørsgarderobe og gode muligheter for oppbevaring av sko og yttertøy. Laminat på gulv og malte veggoverflater.

Kjøkken: Stort kjøkken med plass til hyggelig spisestuebord mot vindu. Kjøkkeninnredning med profilerte lakkerte formpressede fronter, heltre benkeplate og mosaikkfliser over benk. Oppvaskkum, ventilator og opplegg til oppvaskmaskin. Varmtvannsbereder i benkeskap. Laminat på gulv og lakkert MDF-panel og malte flater på vegger.

Bad/wc: Romslig baderom bestående av dusjkabinett, porselenservant med underskap og heltre benkeplate. Wc og opplegg for vaskemaskin. Flislagt gulv med elektriske varmekabler, fliset kant langs gulv og malt strie på vegger.

Stue: Lys stue med fin plass for sittegruppe og tv-bord. Store vindusflater mot nordvest slipper inn rikelig med naturlig lys. Laminat på gulv og malte flater på vegger. Fra stuen er det utgang til flott nordvestvendt balkong med utebod og ettermiddagssol.

Soverom: Et god soverom med god plass til dobbeltseng. Rommet er utstyr med garderobeskap . Laminat på gulv og nymalte veggoverflater.

Annet:
* Praktisk innvendig bod mellom stue og kjøkken.
* Utebod på svalgang og på balkong.
* Automatsikringer i sikringskap.
* Personheis fra garasjeplan til alle leilighetsplan.
* Rask avklaring av forkjøpsretten
* Lave kjøpsomkostninger, ingen dokumentavgift.

Leiligheten er elektrisk oppvarmet med varmekabler på bad/wc og panelovn på kjøkken.

Andel i 1.332,4 kvm eiet tomt. Fellesarealene er pent opparbeidet med sittegruppe, gressplen og beplantning.

Borettslaget har gjesteparkering ute. Mulighet for leie av garasjeplass etter venteliste. Ellers gateparkering etter gjeldende regler.

Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

21.01.2020

Dyrehold er tillatt så lenge det ikke er til sjenanse for andre beboere

I 2016 ble det innført eiendomsskatt på boliger og annen fast eiendom i Oslo, slik som ubebygde tomter, fritidsboliger mv. Det gis et bunnfradrag på 4,6 millioner kroner for boliger og fritidsboliger. Skattesatsen i 2019 er på 3 promille, se www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avift/ eiendomsskatt/eiendomsskatt/.

3 900,-
Fibernett, kapitalkostnader, trappevask, felles forsikring og kommunale avgifter.

Andel fellesgjeld Ca. kr. 168.000,- (avrundet opp til nærmeste hele tusen) pr. 01.12.2019.

Borettslaget har ett annuitetslån med følgende betingelser pr. 01.12.2019:

Restsaldo / restsaldo tilh. leil. / Kapitalkostnader / restløpetid / rente.
Kr 6.020.528,- / kr 167.237,- / kr.1.308,- / 13 år 1 mnd. / 3,15% (flytende)

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Ja. Boligen inngår i et OBOS-tilknyttet borettslag. Dersom borettslaget påføres økonomisk tap som følge av manglende innbetalte felleskostnader, garanterer OBOS overfor borettslaget full inndekning av disse manglende innbetalte felleskostnader.

Det foreligger ferdigattest fra 24.09.1993.

Eiendommen er konsesjonsfri.

Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Eiendommen/området er regulert til boligformål.

3 200 000,- (Prisantydning)
168 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
3 368 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
7 325,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
15 385,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
3 383 385,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Etter avtale med selger.

Selger har tegnert eierskifteforsikring.

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgaven er opprettet 12.01.2020 og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: Tilstandsrapport, egenerklæring, nabolagsprofil, reguleringskart, energiattest forside.
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Fagansvarlig/Eiendomsmegler MNEF Mats Lehmann

718190150