Enerhauggata 7

Lys gjennomgående 3-roms i 9. etasje med flott utsikt. Fyring, varmt vann og internett inkl. Ingen dok.avgift!

Finn fram på siden

Priser

Totalpris: NOK 5,479,504

Totalprisen for boligen = innskudd + fellesgjeld samt omkostninger.

Prisantydning: NOK 5,400,000

Fellesgjeld: NOK 63,000

Fellesgjelden er et lån vi har forhandlet fram for alle boligene samlet. Du er ansvarlig for den delen av fellesgjelden som er knyttet til din bolig.

Omkostninger: NOK 16,504

En engangskostnad som dekker offentlige avgifter, tinglysingsgebyr m.m.

Felleskostnader pr. måned: NOK 5,490

Få finansieringsbevis fra OBOS-Banken

Kart sentrert på geolokasjonen breddegrad, lengdegrad

Mer om boligen

Økonomi og kostnader

 • Forretningsfører

  OBOS

 • Forsikring

  Borettslagets eiendom er forsikret i Protector. Innboforsikring må tegnes av den enkelte beboer.

 • Ligningsverdi

  Ligningsverdi for inntektsåret 2020:
  Som primærbolig: kr 1 264 483,-
  Som sekundærbolig: kr 4 552 137,-

 • Eiendomsskatt

  I 2016 ble det innført eiendomsskatt på boliger og annen fast eiendom i Oslo, slik som ubebygde tomter, fritidsboliger mv. Det gis et bunnfradrag på 4,6 millioner kroner for boliger og fritidsboliger. Skattesatsen i 2019 er på 3 promille, se www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-ogavift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/

 • Felleskostnader

  5 490,-
  Totale felleskostnader pr. d.d. kr 5.490,- pr. md. inkl fyring, varmt vann, kommunale.avgifter, vaktmester, felles bygningsforsikring, forretningsførsel, nedbetaling fellesgjeld.
  Herav:
  Felleskostnader 5.091,-
  Internett 150,-
  TV / Kabelanlegg 249,-

 • Garantiordning

  Boligen inngår i et OBOS -tilknyttet borettslag. Det er garantiordning, dvs. at man ikke blir ansvarlig for "naboen" sin evt. manglende betaling av felleskostnader. Dersom borettslaget påføres økonomiske tap som følge av manglende innbetalte felleskostnader, garanterer OBOS overfor borettslaget full inndekning av disse manglende innbetalte felleskostnader.

 • Totale kostnader

  5 400 000,- (Prisantydning)
  63 000,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  5 463 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  4 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Pantattest kjøper)
  480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
  480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
  28,- (Utskriftsgebyr)
  7 644,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
  --------------------------------------------------------
  16 504,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  5 479 504,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

  Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

  Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

 • Eierskifteforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

 • Finansiering

  OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

  Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

  Les mer på obosbanken.no.

Fakta om boligen

 • Beskrivelse

  Leiligheten trenger modernisering/oppussing så her har du en fin anledning til å sette ditt eget preg på boligen. Leiligheten er gjennomgående 3-roms i 9. etasje. Gode lysforhold og flott utsikt. Leiligheten har store vindusflater som gir gode lysforhold, og en god planløsning som består av:

  Entré: Romslig entré i 8. etasje med garderobeplass. Trapp opp til resten av leiligheten som ligger i 9. etasje.

  Soverom x 2:
  Soverom 1: Stort, lyst rom med meget god integrert lagringsplass.
  Soverom 2: Lyst og fint soverom med integrert lagringsplass. Kan også brukes som kontor.

  Separat wc.

  Eldre bad med flislagt gulv og murvegger med våtromstapet. Badet består av: Dusjkabinett og servant.

  Kjøkkeninnredning med profilerte heltre skapfronter og laminat benkeplater. Integrert stekeovn med emaljert koketopp. Opplegg for oppvaskmaskin og vaskemaskin.

  Stor lys stue med god plass til sofagruppe og stort spisebord.

  Kott

  Vestvendt veranda på ca. 4 kvm.

  Leiligheten disponerer 1 kjellerbod på ca. 4 kvm og i følge tilstandsrapporten skapplass i tidligere felles kjølerom (ikke kjølerom i dag) i følge tilstandsrapporten.

  Det er også felles sykkelbod i borettslaget. Det er adgang til fellesvaskeri med moderne vaskemaskiner og tørketromler med høy kapasitet.

  T-We dekoder med opptaksmuligheter følger leiligheten - denne boksen har også innholdsrike arkiver, strømmetjenester og smart TV-løsninger. Bredbånd via fiberkabel er inkludert i husleien med en hastighet på 1000/1000 Mbps. Felles sikringsskap i oppgang med automatsikringer. Tilstanden er ikke vurdert, da ansvarlig megler ikke har kompetanse på EL tilsyn.

  Calling-anlegg med automatisk åpning av ytterdør. Pent oppusset inngangsparti, trappeoppganger og korridorer i hele borettslaget i 2011. Nye dører i inngangspartier og nye korridordører med dørautomatikk. Installering av kameraovervåking i fellesarealer i 2012. Borettslaget har nytt, moderne lås- og nøkkelsystem og åtte nye heiser i høyblokkene i 2014-2015. Det er også lekeapparater mellom blokkene. Det er etablert parsellhage for beboere (ca. 90). Borettslaget har driftsleder pluss to vaktmestere i 100 % stilling.

  Det oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport vedlagt i salgsoppgaven. Styrets hovedinformasjonskanal er hjemmesiden: http://www.ebrl.no hvor generell informasjon fra styret til andelseiere og beboere publiseres. Det vises til selskapets vedtekter, husordensregler samt årsberetning med regnskap og protokoll. Dokumentene inneholder relevante opplysninger for eventuell kjøper.

  Se borettslagets hjemmeside www.ebrl.no for mer informasjon.

  LAVE KJØPSOMKOSTNINGER da det ikke betales dokumentavgift (2,5 % av kjøpesummen) ved kjøp av andelsleilighet.

 • Beliggenhet

  Eiendom med meget sentral og attraktiv beliggenhet i en svært rolig gate på toppen av Enerhaugen og Tøyen ved Botanisk hage. Området ligger skjermet og rolig til, samtidig som man har alle byens fasiliteter i umiddelbar nærhet. Det er svært kort til Tøyen T-banestasjon, hvor alle linjer passerer, samt gangavstand til Oslo S, med flytog og flybuss til Oslo Lufthavn. I nærområdet finner man alle butikker man behøver, et yrende uteliv og restauranter i alle prisklasser. Like utenfor bygningen ligger Sørli plass det populære spisestedet Grådi. Tre minutters gange unna boligen ligger Tøyen torg med restauranter, butikker og utesteder, bl.a. Postkontoret og Skatten. I retning Grønland finner man velassortert Menybutikk og Vinmonopol et par minutter unna. Gangavstand til sentrum, Oslo City, Grønland, Grünerløkka, Middelalderparken, Sørenga og Bjørvika med Operaen. Skoler i alle trinn samt barnehager i gangavstand. Store grøntområder i de omkringliggende parkene Botanisk hage, Tøyenparken, Klosterenga Kulturpark og Kampen park.

 • Adkomst

  Det vil bli skiltet med visningsskilt under annonserte fellesvisninger. Se kartskisse for detaljert veibeskrivelse til eiendommen eller gå inn på www.ruter.no for informasjon om offentlig kommunikasjon.

 • Byggemåte

  Flatt tak, tekket med takpapp eller tilsvarende. Grunnmur i støpt betong. Bærende konstruksjon i betong innfelt med bindingsverk, antatt isolert med mineralull i henhold til forskrifter som var gjeldende da boligen ble oppført, utvendig kledd med plater/tegl. Original balkongdør fra 1963 med doble koplede glass. Vinduer med trerammer og 2-lags isolerglass byggeår i stue. Vinduer med trerammer og 2-lags isolerglass fra 1988 på kjøkken og soverom.

 • Areal

  Primærrom: 71 kvm, Bruksareal: 71 kvm

 • Standard

  Tilstanden på boligen vurderes etter ulike tilstandsgrader. Tilstanden gir uttrykk for en gitt forventet tilstand, blant annetvurdert ut fra alder og normal bruk. For utfyllende informasjon om fastsetting av tilstandsgrader og hvilke tilstandsgrader som er gitt for gjeldende bolig, se vedlagt tilstandsrapport fra bygningssakkyndig.

  Følgende har fått TG2 og TG3 i Tilstandsrapport av takstmann Jan Berby:

  TG3, Store eller alvorlige avvik: Utvendig > Vinduer - 2: Det er avvik: Normal tid før utskifting av trevindu er 20 - 60 år. Kostnadsestimat : 10 000 - 50 000
  Utvendig > Verandadør: Det er påvist dører som er vanskelig å åpne eller lukke. Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Det er påvist utetthet/åpning mellom dørblad og dørkarm. Dvs. at kald trekk kan oppstå. Anbefalt brukstid for ytterdører er på ca. 30-40 år.

  TG2, Avvik som kan kreve tiltak: Utvendig > Vinduer: Det er avvik: Normal tid før utskifting av trevindu er 20 - 60 år. Innvendig > Innvendige dører: Det er avvik: Anbefalt brukstid for innerdører er ca 30-50 år. Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad: Det er avvik: Normal tid før utskifting våtromstapet er 5 - 10 år. Våtrom > Bad generellt > Bad: Det er avvik: Baderom fra byggeår og forventet levetid/anbefalt brukstid for våtrom er 20-30 år. Angivelsen anslår hvor lenge man kan forvente at utstyr som er montert riktig og brukes riktig vil fungere uten funksjonssvikt eller lekkasje. Våtrom > Overflater Gulv > Bad: Det er avvik: Eldre konstruksjon på badegulv tilsier at det ikke er membranløsningen i våtsone på bad. Lekkasjer er imidlertid ikke opplyst eller påvist. Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad: Over halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsningen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad: Det er avvik: Eldre sanitærutstyr. Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken: Det er avvik: Forventet brukstid på kjøkkeninnredning ca 30 år, avhengig av bruk. Kjøkken > Avtrekk > Kjøkken: Det er manglende forsert mekanisk avtrekk fra kokesone i kjøkken. Ventilator over koketopp er for tiden frakoplet. Tekniske installasjoner > Vannledninger:
  Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. Tekniske installasjoner > Avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger. Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg

 • Utstyr

  Det gis ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på hvitevarer eller utstyr som medfølger etter avtalen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke.

 • Oppvarming

  Radiatorer tilknyttet sentralt fjernvarmeanlegg.

 • Tomten

  Andel i felles eiet tomt for borettslaget på 13 059,4 m2. Borettslaget har et stort fellesareal opparbeidet med asfalterte adkomstveier/plasser, gressplen, beplantning, trær, parkeringsarealer m.m

 • Parkering

  Borettslaget har 18 plasser ute og 180 garasjeplasser inne som leies ut etter søknad/venteliste ved å henvende seg til garasjeansvarlig i borettslaget. Borettslagets garasjeanlegg oppgraderes i 2021/2022, og det planlegges å legge til rette for mange ladepunkter. For at flest mulig av de eksisterende leietakere i garasjene skal få midlertidig parkeringsplass under rehabiliteringen, har borettslaget stanset inngåelser av nye kontrakter for langsiktige leieforhold. Borettslaget beklager ulempene dette måtte medføre.

  Bilkollektivet Oslo disponerer fire parkeringsplasser hvor de har biler som kan benyttes av deres medlemmer. Hertz Bilpool har to parkeringsplasser hvor de har biler (en hybrid og en el-bil) som kan benyttes av deres medlemmer. Beboere i borettslaget har, etter gjeldende avtale, gratis innmelding og medlemsskap i Hertz Bilpool. Innmelding skjer på www.hertzbilpool.no og firmakode «enerhaugen» brukes for borettslagsvilkår. Denne skal kun benyttes av borettslagets beboere.

  For mer informasjon om dette se borettslagets hjemmeside www.ebrl.no.

  Området har også beboerparkering. Se https://www.oslo.kommune.no/gate-transport-og-parkering/parkering/beboerparkering/beboerparkering-for-privatpersoner/[gref for mer informasjon.

 • Borettslaget

  Enerhaugen Borettslag er veldrevet og ryddig med god økonomi og et meget godt bomiljø. To heltidsansatte vaktmestere og en heltidsansatt driftsleder, samt sikringsfond og husleiegaranti. Borettslaget består av 472 andelsleiligheter fordelt på seks bygninger og ligger i bydel 1, Gamle Oslo, og har adresse Enerhauggata 1, 3, 5 og 7 og Smedgata 32 og 34. Første innflytning skjedde i 1964. Tomten ble kjøpt i 1986. Eiendommen har følgende gårds- og bruksnummer: 230 - 305 og 311. Borettslaget holder løpende vedlikehold.

  - Veldrevet og sosialt borettslag, som har sin egen avis, borettslagsavisa Ener'n
  - Facebook-siden Enerhaugen Borettslag fungerer som en viktig kommunikasjonskanal mellom beboerne - og fra styret.
  - To ansatte vaktmestere ansatt på heltid, og en driftsleder i 100 % stilling ivaretar den daglige drift og det løpende vedlikeholdet i borettslaget.
  - Borettslaget har avtale med NOKAS AS om vakthold.
  - Borettslaget har avtale med Renholdspartner Øst AS om løpende renhold av borettslagets fellesarealer samt vask av vinduer i korridorene to ganger i året.
  - Telenor er borettslagets leverandør av TV-tjenester.
  - Borettslaget har egen avtale med OpenNet om levering av bredbånd til beboerne (se www.opennet.no ) samt særlige tilbud på telefoni (fasttelefon og mobil).
  - Alle høyblokkene har fellesvaskeri med betalingsautomat, lavblokken Enerhauggata 1 benytter vaskeriet i Enerhauggata 3, og lavblokken Smedgata 32 benytter vaskeriet i Smedgata 34.
  - Store felles sykkelboder i kjellere.

  Rehabilitering og større vedlikehold i borettslaget:
  2021 Rehabilitering av bunnledninger.
  2021 Renset luft/avtrekkskanaler.
  2019 Tilbakerømningsystem. Tilbakerømningssystem i alle felleskorridorer.
  2018 Fiber. Skiftet fibermodem i alle leiligheter og oppgradert borettslagets fibersentral
  2017 Uteområder og fasader, belysning uteområder, Sikring av betongskader fasader, revet takskur høyblokker
  2016 Dører og Parseller. Opprinnelig leilighetsdør fra 60-tallet er skiftet ut. Ca. 90 parseller er etablert.
  2014 Heiser og låssystem. Nye heiser i høyblokkene og nytt låssystem i alle fellesdører.
  2014 - 2015 Heis og låssystem. Åtte nye heiser i høyblokkene og nytt låssystem i alle fellesdører
  2013 Betong- og fasaderehabilitering, Enerhauggata 1
  2012 Inngangsdører og kameraovervåking. Nye dører i inngangspartier og nye korridordører med dørautomatikk. Installering av kameraovervåking i fellesarealer
  2011 Oppussing av korridor og trapperom
  2010 Nytt fiberanlegg
  2009 Callingsystem. Varmeanlegg. Nytt callingsystem. Innregulert varmeanlegg.
  2007 Skifte av stoppekraner
  2007 Oppgradering utomhus Enerhauggata 5 og 7
  2006 Brannslukker og røykvarsler. Brannslukker og røykvarsler i alle leiligheter og fellesarealer
  2006 Heisdører og nytt tak Smedgata 34
  2004 Utomhus Enerhauggata 1-3
  2003 - 2004 El-arbeid og asbestsanering. El-arbeid av fellesanleggene og alle leiligheter
  2003 Taknedløp og fjernvarme. Innvendige taknedløp. Innlagt fjernvarme i E1, 3, 5, 7
  2002 Rens av lufte/avtrekkskanaler S34 E3,5,7
  2001 Rens av lufte/avtrekkskanaler i E 1
  2001 - 2002 Balkongrehabilitering
  2000 Fjernvarme, rens av sluk og kanaler. Innlagt fjernvarme i Smedgata 32-34. Rens av sluk og kjøkkenavløp, samt rens lufte og avtrekkskanaler
  1999 Dørtelefoner og betongrehabilitering. Utskifting av dørtelefoner. Betongrehabilitering av garasjeanlegg og brystning mellom Enerhauggata 5 og 7, samt langs Sørligata
  1993 Gavlveggene rehabilitert
  1993 - 1997 Heisene rehabilitert
  1988 - 1989 Kjøkken og soveromsvindu skiftet

  For mer utfyllende opplysninger om borettslaget og fremtidige vedlikeholdsplaner, se fremlagt årsmelding med regnskap på visningen. Årsmelding med regnskap kan også lastes ned på finn.no.

  Det pågår en del utredninger vedrørende fremtidig rehabilitering i borettslaget. Styret har innhentet rapport fra Multconsult og kommet frem til følgende foreløpige prioriteringsrekkefølge, men denne kan endre seg:

  1) Garasjeanlegg
  2) Tak
  3) Fasader
  4) Våtrom, ventilasjon og varmeanlegg

  På ekstraordinær generalforsamling 29.09.20 ble det vedtatt å rehabilitere garasjeanlegget. Rehabiliteringen har en kostnadsramme på kr 45 000 000 og styret har tatt et lån på kr 40 000 000 som vil fordeles på andel fellesgjeld etter fordelingsnøkkel på 472 andeler (ca. kr 45.000,- i økt andel fellesgjeld på de minste andelene og opp til kr 130.000,- på de største). På bakgrunn av fremtidig vedlikehold har styret allerede i 2018 justert opp felleskostnadene og styret har ikke vedtatt noe ytterligere økning.

  Ifølge styret er det vanskelig å si noe konkret om, når rør og bad skal tas, men styret antar at det er minimum 5-10 år frem i tid. Generalforsamlingen vil ta den endelige beslutningen når de kommer så langt. Egen renovering av baderom kan gjøres etter avtale med styret som refunderer kr 5.000,- ved skifte av originalt sluk fra 1960, se borettslagets hjemmesider under vedlikehold og oppussing av bad. Når borettslaget på et senere tidspunkt ser seg nødt til å skifte/utbedre soilrør og vannrør så kan det være at alle badene må rives, men dette kan styret ikke si noe eksakt om på nåværende tidspunkt.

  For ytterligere informasjon se borettslagets hjemmeside: www.ebrl.no.

 • Dyrehold

  Enerhaugen borettslag er et dyrevennlig borettslag og dyrehold er tillatt etter søknad til styret. Ved hundehold må du fylle ut et skjema som kan lastes ned på borettslagets hjemmesider (https://www.ebrl.no/dyrehold/). Hvis det kommer berettiget klage fra naboer på et dyr, kan styret be om at dyret fjernes. Konferer husordensreglene som kan lastes ned på ebrl.no.

 • Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

  Enerhauggata 7 - Oppgradering av uteområder - Ferdigattest - 2021 (1).pdf
  Enerhauggata 7 - Fasadeendring - Ferdigattest - 2002 (1).pdf
  Enerhauggata 7 - Fasadeendring - Ferdigattest - 1994 (1).pdf
  Enerhauggata 7 - Boligblokk - Ferdigattest - 1965 (1).pdf

 • Utleie

  Det er ikke tillatt å leie ut eller overlate bruken av boligen til andre uten styrets samtykke og godkjennelse av leietaker. Søknadsskjema for utleie/bruksoverlating fås ved henvendelse til styret i borettslaget eller til forretningsfører. Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (3) har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene. Adgangen til bruksoverlating (utleie) er begrenset. Merk at mulighet for korttidsutleie av hele boligen er begrenset til 30 dager jf borettslagslovens § 5-4.

 • Servitutter/rettigheter/forpliktelser

  Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

 • Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

  Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel. Eiendommen/området er regulert til bolig med tilhørende anlegg. Det ligger en pågående byggesak for Sørligata 10 D-E - Oppføring av boligblokk (201708007). Det ligger også en pågående byggesak for Smedgata 41 C - Riving av verkstedsbygning og oppføring av boligbygg (201716528). Pågående byggesaker ved Enerhauggata 3 - Oppføring av bysykkelstativ - ID-nummer 01-438 (201906176). Pågående byggesak i Smedgata 27 - Oppføring av boligblokk - Bygg C (202008741), Smedgata 29 - Ombygging og fasadeendring av eksisterende bygg fra forretning og kontor til bolig og oppføring av tilbygg/nybygg - Bygg A og D - Tidligere adresse: Smedgata 25 A (202004557), Smedgata 19 - 25 - Ombygging, fasadeendring og bruksendring av verksted/lager til 5 boliger - Bygg B - Tidligere adresse: Smedgata 25 B (202008734) og Smedgata 25 - Riving av bygg (202006115). For mer informasjon se http://www.plan-ogbygningsetaten. oslo.kommune.no/ (under saksinnsyn) eller ta direkte kontakt med kundesenteret, plan- og bygningsetaten.

 • Oppgjør


  Samlet kjøpesum og omkostninger forutsettes innbetalt til klientkonto fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

 • Energimerking

  Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

 • Løsøre og tilbehør

  Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

 • Lovanvendelse og kontraktsbetingelser

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

  Følgende gjelder ved salg til forbrukerkjøper*:
  Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

  Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

  Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

  Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2.

  *Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er", jfr Avhendingslovens § 3-9:

  Selgers ansvar er da begrenset og vil være en del av kontraktsvilkårene. jf. avhl. § 3-9, 2. pktm.
  Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

  I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven§ 3-9. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.

 • Salgsoppgave

  Salgsoppgaven er opprettet (skriv dato her) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
  Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (Tilstandsrapport, egenerklæringsskjema, energiattest og reguleringskart)
  Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

 • Oppdragsnummer
  701220044

Forkjøpsrett for OBOS-medlemmer

 • Forkjøpsrett

  Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

 • Meldefrist forkjøpsrett

  19.05.2022

Budgivning

 • Styregodkjennelse

  Ja.

 • Lånevilkår

  Spesifikasjon av selskapets lån og vilkår:

  Lånetype: HANBAN, annuitetslån
  Saldo: kr 16.565.000,-
  Løpetid: 8 år 3 md
  Rentesats: 1,55%, flytende rente
  Andel av saldo: kr 43.108,-
  Avdragsfrihet til og med: 01.05.2023

  Lånetype: HUS601, annuitetslån
  Saldo: kr 7.280.535,-
  Løpetid: 5 år 5 md
  Rentesats: 1,08%, fast rente
  Andel av saldo: kr 18.971,-

  Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene. Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

 • Overtagelse

  Etter avtale med selger.

 • Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Med denne forsikringen følger det også med flytteforsikring fra Tryg. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

 • Budgivning

  Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

 • Lov om hvitvasking

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

  Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

 • Ansvarlig megler

  Eiendomsmegler Vibeke R. Spinnangr

Last ned dokumenter

Kontakt meg om om denne boligen

Jeg svarer mer enn gjerne på dine spørsmål